Bloc personal,

dimecres, 5 d’octubre del 2022

Summer Time Rendering (2022) S01

[283]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ayumu Watanabe
Guió: Hiroshi Seko, Yasuki Tanaka (manga)
Música: Keiichi Okabe, Ryuichi Takada, Keigo Hoashi
Estudi: OLM
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Anna Nagase, Saho Shirasu

[ Animació, drama, misteri, sobrenatural, suspens, shōnen ] 25 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,4):
“Quan s'assabenta de la mort de la Ushio, el Shinpei torna a la seva ciutat natal de la ciutat de Wakayama a Hitogashima i es retroba amb la família de la seva amiga de la infància. El funeral transcorre sense problemes, però sota la superfície es prepara una cosa estranya a l'illa. Quins misteris l'esperen en aquesta aïllada illa d'estiu?”

Crítica

Una altra de les sorpreses de la temporada… doble!

Basat en un manga finalitzat de 13 volums editat entre 2017 i 2021 de Yasuki Tanaka. Hi ha una seqüel·la d’un volum de 2022, coincidint amb l’emissió de la sèrie, de la continuació l’any 2026.

L’han emès per Disney+. A mi m’ha deixat amb el hype des del primer capítol. He hagut de començar la lectura del manga sense saber com aniria la sèrie. Recomano a qui vulgui llegir el manga, que no llegeixen el capítol 0 disponible via scans, doncs destripa bona part del misteri. Que comenci pel capítol 1.

Encara no domino massa bé els directors, estudis i músics dedicats a fer sèries, però sembla bastant evident que Watanabe és un nom que sona molt en qualsevol èxit de sèrie (Doraemon, After the Rain, Komi Can't Communicate, Children of the Sea). No confondre amb Shinichiro Watanabe (Shin'ichirō Watanabe) de Cowboy Bebop.

L’animació és molt bona, però la història encara més, si bé és veritat que hi ha un moment que s’embolica una mica més del compte de manera totalment inncessària, fins el punt que m’ha fet una mica de mandra acabar-la quan tocava. Ara bé, hi ha alguna coseta… algun petit detall… que per voler-ho fer literalment com el manga, han patinat. Però el nivell és indiscutible.

Pel que fa a la història, aquest punt d’embolicar-se més del compte, queda solucionat amb el capítol 25 on, atén sense donar lloc a dubtes, al típics finals que a mi m’agraden de ”fueron felices y comieron perdices”. Per mi, tota història mitjanament bona, ha de tenir aquest final. L’haguessin pogut deixar al capítol 24 i hagués finalitzat molt correctament, però el capítol 25 és la cirereta.

Hi ha algun detall del final post-crèdits que se m’ha escapat i ho he hagut de llegir al resum.

La lectura del manga, en què bona part d’aquesta anava per davant de l’emissió de l’anime, m’ha fet desinflar i no he pogut mantenir el ritme d’interès. A més, amb la part més embolicada de la història, m’ha deixat el manga encallat en el volum 9, capítol 100. També cal dir que tampoc tenia tots els capítols disponibles per lectura, només fins el capítol 115 i d’això me’n vaig assabentar bastant tard… posats a excusar-me.

Si l’anime fos de només 12 capítols ja l’hauria tornat a veure, aquest cop tot seguida.

Resum (amb espòilers)

1. Adéu, dies d'estiu. Shinpei té un somni amb l'amic de la infància Ushio que li diu que protegeixi la seva germana Mio. Quan es desperta al ferri, accidentalment cau als pits d'una dona. Shinpei viatja a casa a l'illa d'Hitogashima per al funeral d'Ushio. Sou, un altre amic, revela que l'Ushio es va ofegar salvant la jove Shiori. Aquella nit es veu a la Mio fora, mirant vagament fins que arriba un familiar anomenat Tetsu, l'únic oficial de policia d'Hitogashima. En Sou li diu a Shinpei que les marques al coll de l'Ushio suggereixen que va ser estrangulada i, tanmateix, els testimonis la van veure ofegar. La Mio dóna el collaret de petxines de la Shinpei Ushio. Tetsu revela que Shiori i la seva família han desaparegut durant la nit. Mio revela una setmana abans de la mort d'Ushio, Shiori va afirmar haver vist un clon d'ella mateixa. Nezu, el caçador de l'illa, anomena a això Shadow Sickness, una malaltia que fa que l'ombra d'una persona cobreixi vida abans de matar-la a ella i als seus familiars. Mio afirma que abans de morir Ushio tots dos havien vist una ombra d'Ushio. Com que suposadament es podria netejar la malaltia al santuari Hito, es dirigeixen allà només per veure una ombra semblant a Shiori. En escoltar un tret, troben a la dona del ferri sagnant, intenta parlar però una altra vegada és disparada per una ombra de Mio que dispara Mio i Shinpei, matant-los a tots dos. En Shinpei es desperta de sobte al ferri que cau als pits de la dona de nou.

2. Ombra. Shinpei es convenç a si mateix que va ser un malson. Tanmateix, en arribar a l'illa, descobreix que el dia transcorre exactament com abans i nota el so d'una càmera al funeral d'Ushio. Aquesta vegada en Shinpei és present quan Mio mira la casa desocupada, i quan arriba Tetsu veu com assassina a Tetsu, el que fa que s'adoni que és Shadow Mio, i ella substitueix el cadàver de Tetsu per un Shadow Tetsu. El so de la càmera és en realitat la desintegració del cos de la seva víctima en pols. Shinpei és trobat i apunyalat per Mio. Quan mor, l'esperit d'Ushio li torna a dir que salvi en Mio. Aquesta vegada torna a despertar després d'haver baixat del ferri cap al moll de les illes. Amb una memòria més clara aquesta vegada, és capaç d'evitar que la Mio caigui del moll a causa de la manipulació dels frens de la seva bicicleta. La dona del ferri es mostra observant els esdeveniments a l'illa i enviant un informe a algú desconegut. En Shinpei presenta un informe policial fals per mantenir en Tetsu allunyat aquella nit i deixa el seu telèfon amagat per gravar a Shadow Mio mirant vacant. També nota que un dels seus ulls ha canviat de color. Mostra la gravació a la Mio com a prova que Shadow Sickness és real i la seva ombra té la intenció de matar-la. Mio s'adona que Ushio devia haver estat assassinat per Shadow Ushio.

3. A la deriva a terra. La Mio decideix que haurien de salvar la Shiori. A casa de Shiori, Shinpei troba piles de pols que demostren que els pares de Shiori van ser assassinats després del funeral, i que Shiori que va assistir al funeral era Shadow Shiori, cosa que suggereix que Shiori havia estat assassinat abans que Shinpei arribés a l'illa. Intenta localitzar la dona des del ferri, però no ho aconsegueix. Tetsu, després d'haver estat fora de l'informe policial fals de Shinpei, no és assassinat i, per tant, s'investiga correctament la desaparició de Shiori i es convida un detectiu del continent. També dóna el telèfon de Shinpei Ushio, que li havia donat a la Tetsu el dia abans de morir; insistint en Shinpei sabria per què. Necessita més ajuda, Shinpei li diu tot a Sou i Sou suggereix que si es pot fotografiar a Shadows, tenen cossos físics i poden ser assassinats. La Mio suggereix demanar-li al sacerdot Hiruko al santuari, però en Shinpei ho retarda fins demà, ja que va ser al santuari on Shadow Mio els va matar. Com el dia anterior, la Mio torna a donar el collaret de Shinpei Ushio. L'endemà l'illa celebra la seva festa anual. En Shinpei s'adona que la Sou està enamorada de la Mio i després d'un enfrontament ximple, en Shinpei només admet que li agrada la Mio com a germana, cosa que sembla decebre-la. Shinpei veu el que sembla ser el fantasma d'Ushio i la persegueix fins a la platja on mira els focs artificials.

4.- Jamais-vu. L'Ushio està convençuda que està viva de nou i pot recordar que va morir amb ganes de dir-li a Shinpei que l'estimava. Shinpei sospita que és una ombra que realment creu que és Ushio. L'Ushio insisteix a veure els seus amics i familiars, però en Shinpei es nega amb ira. La Mio truca al telèfon de la Shinpei, que l'Ushio respon abans que pugui aturar-la, obligant-lo a mentir a la Mio. Obligant a Ushio a mantenir-se amagat, Shinpei es troba amb Mio al santuari on Sou de sobte li confessa el seu amor, encara que Mio el rebutja. Ushio es revela i està devastada quan la Mio creu que és una ombra i l'anomena monstre. En Shinpei de sobte revela que en realitat és Shadow-Shinpei, renya a Ushio per cridar l'atenció no desitjada i després li trenca el canell. Deu minuts abans en Shinpei havia trobat l'Ombra-Mio amb un Shadow-Shinpei, que havia copiat els seus records mentre era a casa d'en Shiori. Copia els últims records de Shinpei i s'adona que Shinpei ha anat retrocedint en el temps, així que impedeix que Mio el mati per evitar-ho i va a trobar-se amb Ushio al santuari, afirmant que realment és Shadow-Ushio que per alguna raó ha traït el seu company. ombres. Mio comença a torturar en Shinpei, revelant que el seu pla final és ressuscitar la seva mare adormida. En Shinpei és salvat de sobte per la dona del ferri, que dispara a Shadow-Mio al cap.

5.- Vàrem. Shadow-Mio desapareix i la dona es presenta com Nagumo Ryuunosuke que és allà per salvar-lo. Ella revela com diferenciar Shadows dels humans; ja que la seva veritable forma és l'ombra plana a terra i no el cos fals a sobre. Shinpei corre cap al santuari i troba tothom assassinat per una ombra gegant. Giant-Shadow identifica l'ull d'en Shinpei com l'ull de la seva mare, que controla el temps. Shadow-Ushio encara insisteix que és humana i rebutja els seus companys Shadows. Mio està desintegrat. Giant-Shadow absorbeix les altres ombres i desintegra tots els humans morts, enviant una ombra massiva en totes direccions que desintegra tots els humans de l'illa. Una llum vermella apareix sobre el santuari quan la mare es desperta, una jove que Nagumo reconeix com algú que es diu Haine. Amb tots morts, Shinpei demana a Nagumo que el mati perquè pugui començar de nou. Giant-Shadow intenta aturar-los, però Shadow-Ushio l'atura, permetent a la Nagumo disparar al cap en Shinpei, declarant la propera vegada que definitivament el salvarà. Mentre vola en el temps, Ushio li diu una vegada més que salvi en Mio. En tornar el primer dia, s'adona que la distància que pot recórrer s'està reduint lentament, ja que ara no apareix al ferri ni tan sols als molls, sinó gairebé arribant a casa de Mio. Amb tres dies per a la resurrecció de la mare, està decidit a fer-ho bé aquesta vegada.

6.- Ressonància orbital. En aquest rebobinat es revela que Nagumo va arribar a l'illa ja conscient de la presència de les Ombres. El sacerdot de l'illa, Karakiri Masahito, la saluda al funeral com Minakata Hizuru, revelant que va créixer a l'illa. En Shinpei, decidida a fer les coses bé, utilitza el truc de Nagumo per detectar les Ombres i s'adona al funeral que la Shiori i els seus pares ja eren Ombres. La Shinpei rep el número de telèfon de la Nagumo en un codi del pare de l'Ushio, Alan, i ho soluciona, però la Nagumo havia donat el seu telèfon al seu contacte a l'illa, la Nezu Ginjirou, que contesta el telèfon. Per provar si en Shinpei és humà, en Nezu dispara a l'ombra d'en Shinpei, demostrant que és humà. Mentrestant, Nagumo fa el mateix amb l'Alan al bany i en un atac sorpresa destrossa la seva ombra amb un martell, matant a Shadow-Alan a l'instant. En Shinpei coneix en Nezu que ara confia en ell i el presenta a Nagumo. Utilitzant referències codificades, Shinpei és capaç de comunicar certs fets a Nagumo perquè sàpiga a l'instant que Shinpei és un viatger del temps que l'ha conegut abans en el futur i que és algú de confiança en ell mateix. Shinpei plora quan finalment té un aliat que ho sap tot.

7.- Enemic mortal. Nagumo revela a Shinpei que una Shadow va assassinar la seva família fa 14 anys, fet que va fer que abandonés l'illa i canviés de nom, i després va publicar una sèrie de llibres sobre l'experiència. En Nezu revela que si mata una Shadow que ha copiat algú, aquesta persona no es podrà copiar mai més. La Nagumo va a casa de la Shiori per matar a Shadow-Shiori i els seus pares Shadow. Segons el seu comportament, Shinpei sospita que el trauma de la pèrdua de la seva família va fer que Nagumo desenvolupés dues personalitats, una de les quals és la germana Hizuru que va escriure els llibres i l'altra el seu germà assassinat, Ryuunosuke. Nagumo mata els pares mentre Nezu i Shinpei atrapan a Shiori en una trampa. Ella admet que va ser l'Ombra que va matar a Ushio i que un cop finalitzat el seu pla, ella i la seva família poden tornar a casa, així que Nagumo la mata. Nagumo confirma que té dues personalitats; ella és Hizuru la major part del temps, però Ryuunosuke surt quan no pot fer front o en una baralla. Nagumo és el seu nom fals conjunt i es comuniquen gravant missatges en una gravadora. Shinpei torna a casa i troba la Mio cuinant, cosa que mai fa, fent que Shinpei s'adoni que les seves accions han canviat d'alguna manera els esdeveniments. Mentre la envia fora de l'habitació, intentant tornar els esdeveniments a la normalitat, de sobte apareix Shadow-Ushio.

8.- Memento. Sorprès, Shinpei assenyala que Shadow-Ushio va aparèixer molt abans del normal. Ella recorda el bucle anterior i vol evitar totes les morts de la resurrecció de la mare. Ella s'amaga de Mio a la seva habitació. Mentre menja, ell li posa l'ombra, cosa que ella sent, confirmant que és una ombra. Es prepara per destruir-la, però no pot fer-ho. Ella accidentalment fa desaparèixer la seva roba, obligant-la a portar la seva roba de recanvi, i descobreix que no pot retirar-se a la seva ombra com les altres Ombres. Shadow-Mio de sobte entra i ataca, però Ushio protegeix en Shinpei. Shadow-Mio apunyala la seva ombra per ferir-li el braç i demana saber per què els va trair, i Ushio diu perquè estima en Shinpei. En Nezu dispara a Shadow-Mio amb un rifle de franctirador, permetent a Shinpei apunyalar la seva ombra i destruir-la. Nagumo entra i després d'assegurar que la Mio està a salvo, intenta destruir l'Ushio, però en Shinpei suplica per la seva vida. La Nagumo reconeix de sobte la veu d'Ushio com la que la va portar a l'illa. Intenten tractar-li el braç, però desapareix. Nagumo reprodueix un missatge de veu on la veu d'Ushio l'adverteix sobre les Ombres i li diu que confiï en Shinpei, però l'Ushio no ho recorda ni la reconeix. La Nagumo i la Nezu l'estalvien, però l'adverteixen que si surt de la línia, la mataran. L'endemà, la Shinpei i l'Ushio revelen la seva presència a Sou, que s'espanta una mica. Li donen el telèfon a Ushio i ella el desbloqueja per trobar un vídeo gravat el dia que va morir.

9.- Les meves llàgrimes que flueixen. El vídeo mostra a Ushio i Shadow-Ushio com a amics. Ushio era conscient que probablement moriria aviat i volia que Shinpei sàpiga que Shadow-Ushio no és dolent. Ella explica que la primera Shadow va ser la de Shiori amb Shadow-Ushio apareixent poc després. Van rastrejar a Shadow-Shiori fins a l'antiga clínica abandonada de les illes, dirigida abans pel pare de Sou, Seigo. Allà una altra Shadow va intentar copiar a l'Ushio i va atacar a l'Ombra-Ushio, fer-la colpejar la seva ombra i demostrar que ella era la còpia. Van matar la nova Shadow i després van gravar el vídeo de Shinpei que només podia veure si Shadow-Ushio feia servir la seva empremta digital per desbloquejar el telèfon. Entristida pel vídeo Shadow-Ushio els mostra el que va passar després d'un enregistrament dels seus records. El dia que l'Ushio es va ofegar, havien estat tractant de mantenir a Shiori a salvo de Shadow-Shiori. Malauradament van fracassar, Shiori va ser assassinat i substituït per Shadow-Shiori que després va ofegar a Ushio i Shadow-Ushio va jurar ajudar a en Shinpei a salvar tothom abans del dia 24 quan la Mare tornés. De sobte, Shadow-Ushio s'adona que els seus records han estat segrestats a mesura que el record de Shadow-Shiori cobra vida i ataca a Shinpei abans de transformar-se en Mother que jura que Shinpei no escaparà de nou. Shadow-Ushio acaba l'enregistrament, però quan es desperten en Shinpei té un hematoma en forma de mà on la mare el va agafar, demostrant que realment va passar.

10.- Dins la foscor. Shinpei anuncia que han de tornar a l'antiga clínica. Una policia anomenada Miura s'acosta a la Mio i la seva amiga Tokiko per preguntar-li sobre la família de la Shiori. A la clínica Sou troba velles ampolles de clorur mercúric, un medicament tòxic. També descobreix una estàtua de fusta d'Ebisu, el déu dels pescadors, però com que aquesta estàtua és femenina, Shinpei s'adona que en realitat representa l'Ebisu quan va néixer com una criatura semblant a una sangonera que es creu que és masculí i femella. Localitzen una porta secreta però sense clau. Shinpei s'adona que l'estàtua representa a Hiruko com a embarassada, fent que Shadow-Ushio descobreixi la clau dins de l'estómac. A l'interior troben un túnel que les Ombres podrien utilitzar per moure's sense veure's. Troben una Shadow amb el cos d'un nadó deformat i aconsegueixen matar-la quan ataca. Shadow-Ushio comença a sagnar i s'adona que la ferida que li va causar Shadow-Mio no es va curar; només s'ha amagat temporalment, el que significa que el seu cos de l'Ombra encara està greument ferit. Senten un tret sobtat i segueixen el soroll del túnel cap a una cova subterrània natural. Shadow-Ushio entra en pànic quan s'adonen que la cova està plena de centenars de Shadow-Babies que els envolten ràpidament.

11.- Hora del sopar. Nezu i Nagumo es preparen per entrar a les clavegueres. Shadow-Shiori apareix tant a la Mio com a la Tetsu. Com que la Shiori és tècnicament un nen desaparegut, Tetsu es veu obligat a seguir-la. Després de matar els nadons de l'Ombra, Shinpei veu que la cova està coberta de corall i connecta amb l'oceà. El braç d'Ushio empitjora notablement i com l'única manera de curar-se seria copiar a Ushio de nou, cosa que és impossible. Per aturar temporalment el dolor, elimina el seu braç danyat. Tokiko apareix de sobte. En Nezu s'adona que la cova és la cova perduda d'Hiruko on l'Hiruko es va arrossegar originalment a terra, l'entrada a la qual va ser segellada per l'exèrcit durant la Primera Guerra Sino-japonesa. Són testimonis de Mio i Tetsu i decideixen salvar-los. Shinpei intenta disparar a l'ombra d'en Tokiko, només per adonar-se que és humana. El pare de Sou es veu amb el cos assassinat de l'oficial Miura que alimenta a les Ombres. Sou s'adona que el seu pare i la seva germana estan treballant amb les Ombres. Nezu i Nagumo es troben amb Shadow-Shiori i s'adonen que en realitat és la mare disfressada de Shiori, a qui Nagumo saluda amb el nom de Haine. Giant-Shadow apareix i mata en Nezu abans de ferir greument en Nagumo. Tokiko decideix mostrar-los la veritat, però li demana a Shinpei que la mantingui en secret per a Mio, passi el que passi, i Shinpei accepta. Els porta a un santuari on es mostra a Haine rebent tractament mèdic.

12.- Nit Sagnant. Tokiko explica que la Haine és Hiruko i durant generacions la seva família l'ha servit alimentant els seus cadàvers des de la clínica familiar. Haine es menja el cos de Miura i gairebé es menja el cos d'Ushio, que va ser substituït per un fals abans de la cremació. Tokiko revela que serveix a Haine perquè va prometre ressuscitar la seva mare morta un cop recuperi els seus poders. Shinpei i Shadow-Ushio aconsegueixen robar el cos d'Ushio que Shadow-Ushio escaneja, reparant el seu braç danyat. En Shinpei intenta disparar a la Haine, però en Giant-Shadow, que ha capturat a Mio, talla els dits d'en Shinpei. Giant-Shadow traeix en Tokiko i li dispara a ella i en Sou. En Tetsu troba la Nagumo ferida que li demana que la porti a Shinpei. Haine treu l'ull del cap d'en Shinpei però aquest torna a ell; en canvi, captura Shadow-Ushio per reprogramar-la. Giant-Shadow revela que el poder d'en Shinpei realment li permet veure múltiples línies de temps potencials i seleccionar-ne una per fer que existeixi, però només pot utilitzar-la quan el seu cervell experimenta la mort, de manera que el mantindran amb vida per força. Giant-Shadow mata a Mio. Tetsu arriba amb Nagumo que intenta disparar en Shinpei, però Giant-Shadow la mata. Shinpei s'empassa el clorur mercuric de la clínica, suicidant-se. Shadow-Ushio comença a resistir a Haine i fins i tot a lluitar contra ella. Giant-Shadow intenta matar a Shadow-Ushio, però en Shinpei la fa retrocedir en el temps i reapareixen a la reunió amb Nagumo i Nezu, on Shinpei va convèncer en Nagumo que és un viatger del temps.

13.- Amics. Shinpei i Ushio es remunten al moment en què es va revelar com un viatger del temps a Hizuru i Nezu. L'Hizuru s'adona que l'ull d'en Shinpei, que li permet fer un bucle, està fet d'Ombres i que l'Ushio li va concedir aquest poder. Decideixen treballar junts fins al final, per evitar el fracàs, després del qual Ushio els mostra els seus records dels bucles anteriors. Sou intenta parlar amb el seu pare, però en Seido el rebutja. Shinpei, Ushio, Hizuru i Nezu es presenten a la casa Kobayakawa, esperant el mateix resultat victoriós. Malauradament per a ells, en Haine i en Shide, l'Ombra de quatre braços, estaven dins, a l'aguait. Hizuru és enviada volant per la finestra, i l'Ombra de quatre braços li aixafa el cap, alhora que perfora el de la Nezu. Haine revela que la marca col·locada a Shinpei els permet seguir-lo a través de tots els bucles i, bàsicament, fer un bucle amb ell. Abans que pogués ser capturat per les Ombres, Ushio talla el cap a Shinpei. En lloc de tornar a l'instant, Shinpei i Ushio acaben en un record de l'Hizuru de fa 14 anys, veient-la juntament amb el veritable Ryuunosuke. Segueixen els germans fins al restaurant Kofune, on Shinpei veu els seus pares vius, passant l'estona amb Karikiri i Alan. La Hizuru revela al seu germà i a l'Asako, la seva millor amiga, que va fer una nova amiga a la muntanya Takanosu. Surten sota la pluja cap a la muntanya, i acaben a l'antiga clínica de Hishigata, on la Hizuru revela que la seva amiga és la Haine, que els espera a la clínica.

14. To be/not to be. La Shinpei i l'Ushio fan un viatge pels records d'Hizuru com a estudiant de secundària, entrant i sortint de diverses trobades que va tenir amb la Haine al segon pis de la clínica d'Hishigata. L'Hizuru i la Haine s'apropen a poc a poc, sent propietaris dels freqüents viatges d'Hizuru a la clínica. En un d'aquests viatges, l'Hizuru es troba per casualitat amb Nezu, que està fora de la caça de serps. Ell adverteix a la Hizuru que trobi un camí menys perillós per recórrer, però ella persisteix. Aquesta persistència provoca preocupació per part de Ryuunosuke i Asako, que es preocupen quan l'Hizuru no torna de Koba Mart a temps. Dedueixen que això probablement es deu al seu "amic" al mont Takanosu. Ryuunosuke, preocupat perquè la Hizuru es fascinés massa amb les seves activitats, segueix els seus passos fins a l'antiga clínica Hishigata. En el camí, es troba amb un Haine desconcertat, que el mata ràpidament. L'Hizuru, notant el flaix, corre cap a ell, només per trobar una Haine sagnant consumint el seu germà. L'Hizuru s'enfronta a la Haine, que entra en un frenesí i perd un globus ocular i s'enfonsa en pànic en una ombra per escapar. Quedats sols, dos Nadons de l'Ombra s'arrosseguen sobre l'Hizuru, amenaçant amb consumir-la també. Quan estan a punt d'atacar, en Nezu intervé salvant a en Hizuru. Aleshores, les dades d'en Ryuunosuke entren en Hizuru, i es fa càrrec del seu cos ara compartit per tractar amb els Nadons de l'Ombra. Aleshores es mostra a Hizuru sortint d'Hitogashima. Des de la distància, la Haine proclama que la propera vegada que es trobin, la matarà. La Shinpei i l'Ushio van a un moment just abans d'intentar tractar amb Shiori a la residència de Kobayakawa. Elimina el pla i en forma un de nou, utilitzant l'habilitat d'Ushio per transmetre records per reclutar els germans Hishigata, Totsumura i Mio. Tanmateix, just quan estan a punt d'actuar, Shinpei torna a fer un bucle, el que significa que va ser assassinat a l'instant.

15.- Llums, Càmera, Acció. Shinpei s'adona del que va passar, que va ser un error deixar en Nezu fora tan lluny. També s'adona que l'"horitzó d'esdeveniments" l'ha agafat de prop, de manera que si mor massa ràpid, ja no podrà fer un bucle i perdran. El grup es prepara per fer la seva posició a l'escola, just quan Haine, Shide i centenars d'Ombres s'acosten amb valentia. En Tokiko, Sou i Mio treballen junts per derrotar i capturar Shadow-Mio, mentre que en Nezu i en Hizuru/Ryuunosuke derroquen grups d'Ombres. Haine i Shide persegueixen Ushio i Shinpei. Shide absorbeix desenes d'ombres per guanyar força i velocitat, seguint de prop l'Ushio, que els condueix al gimnàs. Pensant que la tenen acorralada, l'Ushio els sorprèn, convertint-li els cabells en gasolina que havia copiat i arrossegant-los. Shinpei encén a Shide i Haine en foc, les dotzenes d'Ombres vinculades a la primera moren a l'instant, però Haine escapa del foc. Totsumura proporciona una distracció, que permet a Shinpei disparar a Haine i a Ushio a agafar-la. Quan comença a corrompre-la, la Shide, visiblement debilitat, atrau a Ushio al foc i dispara a Shinpei. Shide vol provar la seva teoria, que Ushio moriria permanentment, si és assassinada abans que Shinpei, però Ushio l'ha enganyat i l'ha colpejat per darrere. Quan comença a esborrar-lo, revela un cos humà dins de Shide, però la Haine utilitza la seva última força per copiar i esborrar tot l'aire del gimnàs. Els focs s'apaguen i són capaços d'escapar, mentre que en Shinpei i Totsumura gairebé se sufoquen. Després, en Shinpei es precipita al costat d'Ushio, que sembla estar esgotat. En veure les seves preocupacions, Shinpei revela que està molt bé, ja que va aprendre en línia com fer una armilla antibales. El grup s'alegra, que hagin guanyat i tothom hagi sobreviscut, i Ushio es presenta amb Shadow-Mio, a qui talla el control d'Haine.

16.- Original. Shinpei parla a Shadow-Mio sobre els seus orígens i habilitats de Shadows. Shadow-Mio està decidida, que ara està al seu costat. La Tokiko està furiosa perquè la Mio hagi estat copiada, sense que ella ho sap. El grup tria el seu proper objectiu, capturar i interrogar a Seido Hishigata. En trobar la casa dels Hishigata buida, es dirigeixen a la clínica, on en Tokiko els condueix fins a una entrada secreta de la morgue, connectada a la cova d'Hiruko. A la cova, troben l'ombra de Chitose Hishigata, estrangulant el seu marit. Ushio és capaç de corrompre-la, alliberant-la de les ordres de Haine. Sou ressuscita el seu pare, però ell no vol parlar i dispara en Tokiko a sang freda. Tanmateix, es revela que Tokiko és Shadow-Mio, ja que el Tokiko real va ser copiat i es va quedar enrere per protegir el veritable Mio. En veure com no respon Seido, Shadow-Mio intenta copiar-lo, sense cap resultat. En adonar-se que ja estava copiat i la seva còpia matada, Seido es trenca. Shinpei veu en Negoro escapar amb el cadàver d'Ushio real. Quan arriba l'autèntica Tokiko, Seido revela que el seu somni era que tota la família es convertís en Shadows i marxés juntament amb Haine, al pla d'existència superior d'on venia. Explica que si s'ha de matar a Haine, totes les altres Ombres, inclosos Chitose i Ushio, moriran, encara que aquest últim està disposat a fer aquest sacrifici. Seido i Tokiko recuperen un registre d'una caixa forta oculta, detallant les persones que van alimentar a Haine, entre ells els pares de Shinpei. Seido detalla com els biòlegs marins d'Ajiro van descobrir la cova Hiruko, obligant a Shide a matar-los i a Seido a alimentar-los a Haine.

17.- Determinació. L'Ushio explica a l'Hizuru sobre els records del nen Hizuru que van veure, teoritzant que la secció de Haine que es va trencar quan va devorar Ryuunosuke és el que es va convertir avui en Ushio. L'Ushio té por que es torni malvada com va fer la Haine, però en Hizuru promet matar-la si passa. Mio i Shadow-Mio tenen un cor a cor, on aquest últim revela que s'odien a si mateixos, per no ser més com Ushio. Seido li diu a Sou que la seva mare va morir fa anys. En Tokiko calma en Shinpei, dient-li que ja dormi, ja que no ha dormit des que va començar a fer un bucle. A la nit, Nezu i Ushio tornen a casa seva, on finalment en Nezu ha decidit suprimir l'Ombra, que va copiar i va matar la seva dona. Shide absorbeix Negoro per rejovenir el seu cos d'Ombra. La Mio proporciona part dels cabells reals d'Ushio perquè l'Ushio es curi. L'equip es divideix per a missions separades, Shinpei i Ushio comencen a caçar l'Ombra de la seva professora de secundària Kanae Hitobuchi, mentre que els altres investiguen les vides i les llars de les persones, que s'han convertit en ombres i derrotades al gimnàs. Després de derrotar l'Ombra de Kanae, Ushio té un moment, on parla com Haine. L'equip es reagrupa, desconfiat de la manca d'amenaces reals i d'activitat de l'Ombra. Suposen que les Ombres s'amaguen fins al festival, així que decideixen anar a parlar amb Karikiri, el sacerdot, per cancel·lar el festival.

18.- Cara a Cara. Shinpei i Ushio s'asseuen a parlar amb Karikiri, mentre els altres l'escolten. Després d'algunes burles, Shinpei el sosté a punta de pistola i li llança fotos d'ell mateix de fa dècades, revelant que Seido li ha dit que Karikiri és en realitat Shidehiko Hishigata, fundador. del clan Hishigata, marit de l'Haine original, quan Hiruko va arribar a l'illa i la va copiar i que en realitat és una descendència híbrida humana-Ombra que manté la seva joventut fent copiar els seus records i personalitat i col·locar-los en un cos híbrid. concepció real amb Haine cada pocs anys. Shinpei intenta convèncer-lo perquè renunciï a Haine, però Shide es burla d'en Shinpei sobre l'assassinat dels seus pares. L'Ushio, que no volia que Shinpei es convertís en un assassí, intervé i va tallar la meitat superior del cap d'en Shide. Alleujats per un moment, són massa tard per adonar-se que aquest Shide era un clon, i el veritable, encara cremat per les ferides patides al gimnàs, talla a Ushio per la meitat i empala en Shinpei en un arbre amb la seva naginata. L'Hizuru i la Tokiko són massa tard per intervenir, i en Shinpei mor, tornant a quan ell i Ushio van salvar els nens de l'ombra del seu professor, però aquesta vegada sense Ushio. Shinpei es trenca, ja que estava disposat a morir una vegada per saber la veritat sobre els seus pares, però no disposat a perdre a Ushio.

19.- Fet en negre. Haine convoca Shadows per atacar en Shinpei i els nens. No obstant això, mentre en Shinpei cerca el collaret de petxines de l'Ushio a la butxaca, en Haine s'espanta i les Ombres es retiren. Shinpei intenta trucar als altres, però no hi ha servei a les muntanyes. Mentrestant, Haine utilitza la disfressa de Shinpei per cridar el grup d'Hizuru a la petita illa del nord de Torajima. Shinpei s'adona que l'Haine l'ha copiat al tercer bucle i ara fa servir aquesta disfressa en el vuitè bucle actual, quan escolta d'Alan que els altres ja han sortit a trobar-lo. En Shinpei troba a Shadow-Mio clavada, que li mostra els seus records de Mio clavant-la, després que la Haine disfressada li digués que el pirateig d'Ushio es va desfer amb el seu esborrat. Haine truca en Shinpei i li dóna l'ultimàtum: salvar a Hizuru, Nezu, Totsumura i Tokiko a Torajima de Haine i Shide o salvar a Sou i Mio al jardí d'Alan del segon Shide. Ryuunosuke s'enfronta a Shide, sent capaç de mantenir-se al dia amb la seva armadura de cadàver durant un temps, abans que Hizuru surti i puguin parlar directament entre ells. La Hizuru transmet una estratègia que els permetria guanyar i li dóna permís a Ryuunosuke per fer el que calgui, fins i tot si li trenca el cos.

20.- Tot està (no) perdut. L'Hizuru és capaç de discernir dels records dels bucles passats, que els objectius de Shide poden ser diferents dels de Haine i intenta enfrontar-los els uns als altres. Ryuunosuke és capaç de desarmar a Shide, després de la qual cosa en Hizuru transfereix les seves dades directament a l'armadura d'en Shide, que es compon d'Ombres buides, permetent a Ryuunosuke prendre el control de l'armadura i crear el seu propi cos. No obstant això, sense que Ryuunosuke la aguanti, els músculs i els ossos de l'Hizuru reben danys irreparables, obligant a la Tokiko a saltar amb les seves Ombres. Mentrestant, Shinpei i Shadow-Mio són detinguts per l'altre Shide, que revela que Sou i Mio ja van ser portats per ser alimentats al cos real de la Haine, un fet que Shadow-Mio confirma perquè pot sentir que Mio mor. Ella decapita a Shide i intenta escanejar-lo, però només revela que el cos de Shide no té records. Segueixen un rastre sagnant de les clavegueres i troben en Tokiko ferit de mort, amb prou feines s'havia escapat després que Nezu i Totsumura es sacrifiquessin. Shinpei decideix fer un bucle, disparant-se. Immediatament rescata l'Ombra-Mio, amb els poders de l'Ombra que són capaços d'aconseguir i salvar a Sou i Mio, abans que siguin atacats per Shide al jardí d'Alan. Utilitzant les clavegueres i els poders de Shadow-Mio, Shinpei arriba a Torajima i es troba ràpidament amb els altres. Desafortunadament per a ells, Shinpei en bucle va donar prou informació perquè en Haine alimentes a Shide sobre la seva batalla, així que descobreixen que Shide ja ha empalat en Hizuru a la seva naginata. Encara que consternat, Shinpei torna a posar la mà a la butxaca, provocant que Haine obligui una retirada. En Shinpei intenta salvar en Hizuru, però Shadow-Mio la desarma, advertint-lo de la proximitat del seu límit. Amb el seu alè agonitzant, la Hizuru insisteix que els objectius de Shide i Haine són realment diferents i que en Shide l'està utilitzant. Abans de morir, en Hizuru confia en Shinpei les dades de Ryuunosuke.

21.- El dia més llarg de Shinpei Ajiro. Mentre en Shinpei plora a la Hizuru a la platja, la Seido l'informa sobre el parador del seu cadàver. Shinpei insisteix que la causa de la mort s'hauria de considerar un assassinat i comencen a teorizar sobre l'existència del segon Shide. Per a sorpresa d'en Seido, Shinpei prediu un llamp. Shadow-Mio ajuda a Shinpei a adonar-se de per què en Haine i en Shide tenien por del collaret de petxines, ja que l'Ushio emmagatzemava els seus records i el que va escanejar de Shide abans de morir. Com a tal, Shinpei té una epifania, que l'Ushio original del tercer bucle, que d'alguna manera es va enganxar a ell en tots els bucles posteriors, tornaria a la platja d'Omoto el dia 24, el dia del festival. Sou es culpa a si mateix de no poder ajudar en Shinpei a suportar les càrregues de la responsabilitat. Més tard, decideix tornar a dir-li a la Mio com se sent, que torna a fer-lo amic. No obstant això, Sou demana a la Mio que confessi els seus sentiments a Shinpei també, que revela que només la considera una germana petita, encara que està enamorada d'Ushio. La Tokiko calma la Mio, mentre que Shadow-Mio teoritza que la Mio encara podria tenir una oportunitat amb Shinpei, ja que la seva "competència" s'esborraria juntament amb la Haine. Shinpei i Tokiko expliquen la seva realització a Seido, Nezu i Sou. Shinpei mostra com els collarets de petxines segueixen apuntant cap al sud, cap a l'Ombra d'Ushio encara perduda al mar, després de l'atac de Shiori. Ells teoritzen que les marees altes la portarien a terra en un moment posterior, així que decideixen anar a buscar amb l'ajuda del nadó d'en Tokiko Shadow Guildenstern de manera preventiva. El dia 24, Shide anuncia que el festival es trasllada a la platja, amb un Alan dol al seu costat. A través de Shinpei, Ryuunosuke agraeix a la Nezu per salvar l'Hizuru fa anys. Haine arriba en la forma d'en Shinpei per parlar amb en Shide, però no sense que en Totsumura se n'adoni. En Haine s'adona que la ubicació d'en Shinpei està bloquejada de la mateixa manera que la de Shide, quan porta l'armadura de l'Ombra. Shide respon que totes les Ombres errades estan al mar, liderades pel segon Shide a la recerca d'Ushio. Tot i que les Ombres ho noten, Shinpei és capaç de retrobar-se amb l'Ushio en coma, despertant-la i restaurant els seus records i habilitats amb el collaret de petxines. Tot i que en Shide és capaç de destruir Guildenstern, Ushio es deixa anar, repel·lint a Shide i destruint diverses persones errades.

22.- Tornada. Shide s'adona que la seva armadura i les Ombres atacades per l'Ushio no s'estan regenerant, així que s'adona que l'Ushio pot esborrar les Ombres només amb el tacte ara. Després de notar les ferides que va patir en Shinpei per en Ryuunosuke fent servir el seu cos, es va llançar a SHide. Shadow-Mio, que estava disfressat com el rellotge d'en Shinpei, l'atura i comparteix el pla amb ella. Haine, utilitzant la disfressa d'en Shinpei, intenta determinar el seu pla, abans de dir-li a en Shide que deixi de disparar en Shinpei. Gràcies a la previsió de dos segons de Ryuunosuke, Shinpei evita l'atac d'en Shide i es mata amb èxit, portant a Ushio al següent bucle. En Shinpei i l'Ushio retrocedeixen, i el grup surt de Guil, moment en què l'Haine és insultat pel fet que en Shinpei realment va establir el punt de partida del bucle al grup que ja estava dins de la cova d'Hiruko. Haine envia immediatament al "sacerdot" Shide al seu cos real a la cova, caient en el pla de Shinpei per frenar la massacre del festival. El grup està retingut per persones errades, així que en Tokiko decideix quedar-se i guanyar temps per als altres amb l'ajuda d'en Guil. No obstant això, més lluny, el grup és aturat per un mur d'Ombres, que forma part del mateix cos d'Hiruko. Shinpei també revela la seva arma secreta, els focs artificials copiats del festival que Shadow-Mio va oferir. Mentre la Shide i la Haine, en la forma de Shinpei, s'afanyen cap al seu cos real, els focs artificials travessen la paret i el grup continua. El segon Shide els atrapa a la paret, així que en Nezu es queda enrere per retenir-lo. El grup arriba al cos real d'Hiruko, on Haine i Shide xoquen des de dalt. L'Ushio obliga a en Shide a la defensiva, però en Shinpei no pot utilitzar l'habilitat de Ryuunosuke per a la matança mentre que la Haine pot transmetre-la a Shide telepàticament. No obstant això, Shadow-Mio sobresalta la Haine i ella cau en el parany, la seva ombra fixada per Sou. La Mio fereix en Haine, i ella no pot transmetre informació a Shide, permetent a Ushio donar-li un cop de puny i matar-lo. Malauradament, el segon Shide, que té tones absorbents de pèrdues, és capaç de trencar la paret d'ombra. Ushio allunya els seus atacs i és capaç de colpejar la gegant ombra d'Haine. L'armadura d'ombra d'en Shide s'esvaeix i Shadow-Mio l'apunyala al cervell. Shinpei troba l'Ushio, mentre mostra l'ull vermell de la Haine al seu ull dret una vegada més. Tant l'ull dret de la Shinpei com l'Ushio sagnen profusament, mentre que l'Ombra-Mio està desconcertat pel fet que ella i l'Ushio encara estiguin vius. Just aleshores, emergeix el Shide sense rostre del festival al tercer bucle.

23.- Nit Eterna. El tercer Shide emergeix amb el Haine ferit mortalment, reduït a una forma de nen petit. Odia Haine, ara inútil per al seu objectiu. Shinpei expressa el seu fàstic per en Shide, que ràpidament talla l'ombra d'Haine, revelant una entrada al món atemporal de les Ombres. Quan ell s'endinsa amb el que queda de Haine, Shinpei i Ushio segueixen el seu exemple, decidits a evitar el seu objectiu final. Shinpei desperta en el món atemporal, separat d'Ushio. Ryuunosuke pren el control del seu cos, per alleujar el seu dolor i s'uneixen durant la seva recerca de Shide i Ushio. Segueixen el senyal d'Ushio cap a la ciutat mirall d'Hitogashima, trobant-la enmig d'una avaria, envoltada d'ombres perdudes. L'Ushio s'adona que va néixer de la part d'Hiruko, que originalment era Haine, l'humà original que va copiar i amb el qual es va fer amiga d'Hizuru. La Haine original emergeix d'ella i destaca que Shide és qui va obligar a Haine/Hiruko a la seva conquesta, per tal de guanyar-se els seus ulls, amb els quals podia controlar l'espai i el temps. Shinpei conclou que Shide s'ha obsessionat amb "estirar l'endoll" al món, com un personatge en 2D d'un videojoc que desconnecta la consola al món 3D, que és el "final" que desitja. Just aleshores, una flota d'avions de caça B-29 nord-americans comença a bombardejar tot Wakayama, amb Shide muntant un d'ells, les restes del cos del nadó d'Hiruko lligats a la seva armadura. Haine explica que la flota aèria va ser convocada per ell a través dels records d'Hiruko. Haine atura els projectils a l'aire, creant un camí perquè Ushio arribi a Shide. Mentre s'enfronten a la batalla, Ushio està ferida, però aconsegueix esborrar la meitat esquerra de l'armadura de Shide. Per a la seva sorpresa, l'armadura està buida per dins, i ella s'adona del secret de Shide, que encara és al món humà, controlant l'armadura a distància a través del nadó Hiruko, només després d'haver-los enganxat al món de les Ombres. L'armadura s'ataca cap a Ushio mentre cau del cel, inconscient.

24.- Rerenderització d'estiu. Ryuunosuke agafa l'Ushio del cel, la Haine s'adona que el seu cos està en greu forma i ja no pot lluitar més. Shinpei proposa que Ryuunosuke posseeixi l'armadura de Shide. Després d'haver guanyat una telepatia semblant a l'Hiruko, Ushio li diu a Shinpei i Ryuunosuke que pot convertir-se en carcasses d'escopeta que tallarien l'armadura, però necessita temps. Shide està sorprès per la traïció d'Haine, llançant-se contra ells. Ryuunosuke, utilitzant el cos d'en Shinpei, és capaç de lluitar en termes iguals amb Shide durant un temps, utilitzant còpies de l'escopeta i el martell d'Hizuru. Shide sacrifica un dels seus braços dret per donar-se un de l'esquerra, per poder disparar de nou. Shide intenta arribar a Ushio, així que Ryuunosuke es veu obligat a donar-li un cop de puny, trencant un parell de dits de Shinpei. En Shide n'aprofita i s'afanya darrere d'en Shinpei, tallant-li el braç esquerre durant el procés. Després que en Shide s'emporti i segueix lesionant el cos, en Shinpei convenç en Ryuunosuke perquè intenti posseir l'armadura d'en Shide. Shinpei s'enfonsa pel dolor, mentre Ryuunosuke intenta mantenir SHide premut perquè Shinpei dispari. Malauradament per a ells, en Shide té els records de la seva baralla inicial amb l'Hizuru, on ella li va fer el mateix, cosa que en Shinpei no havia presenciat. Com a tal, Shide dissipa en Ryuunosuke i el fixa. Sense una ombra al seu cos, Shinpei comença a desintegrar-se. Shide comença a plorar, explicant que originalment volia viure per sempre amb Hiruko, abans d'arribar a un acord amb la mortalitat potencial. Això és el que el va portar a voler esdevenir omnipotent i veure el veritable "final" de tota la vida. Mentre Shinpei coixeja cap a l'escopeta, Ushio ha proporcionat les bales, Shide es mou per colpejar. L'Ushio i la Haine amb prou feines són capaços d'apropar l'escopeta a Shinpei, que és capaç d'esquivar i disparar l'armadura d'en Shide. A mesura que l'armadura es desintegra, Shide al món real, revelat com el seu cos original arrugat de fa tres-cents anys, també mor, ja que l'armadura va mantenir aquest cos viu. Quan Ushio va a esborrar el nadó Hiruko, són transportats al record de la seva arribada a l'illa com una balena. Shinpei s'adona que en Hiruko els va portar allà, no per tornar a fer un bucle des del principi com una balena, sinó per acabar-ho tot. En Shinpei veu arribar el nen Haine i l'espanta perquè no s'acosti a la balena, mentre Ushio l'esborra. Quan les Ombres comencen a desintegrar-se, Ushio intenta tornar en Shinpei al seu cos, però ell està desanimat. Shinpei vol desaparèixer lentament juntament amb Ushio, ja que el seu cos està ferit de mort. Després d'haver-se confessat els seus sentiments l'un a l'altre, l'Ushio, tanmateix, envia en Shinpei al moment en què es va topar amb en Hizuru per primera vegada al vaixell, mentre ella va més enrere per donar-li el missatge a l'Hizuru per venir a l'illa.

25.- Soc a casa. La Shinpei es desperta al vaixell amb la Hizuru, deixant escapar la seva identitat real, sense saber on la va aprendre. Mio, Tokiko i Sou el saluden al moll, on s'adona que ha tornat, perquè l'Ushio el va trucar un dia abans. Quan comencen a caminar cap a casa, es troben amb Ushio i Nezu. L'Ushio intenta colpejar en Shinpei, ja que encara està enfadada perquè se'n vagi, abans de fugir. La Mio porta en Shinpei a la botiga d'Alan, tot i que la mare d'en Shinpei el crida a casa, on es troba amb l'Alan i Totsumura. En Shinpei va al santuari Hito, on l'ancià Karikiri Iwao i el seu fill se'l troben. Li diuen a Shinpei que l'Ushio ha estat buscant el seu collaret de petxines sense parar durant dos dies. Ell va a ella i es maquillen, després que ell trobi i li torni a donar el collaret. Parlen del fet que tots dos tenien el mateix somni estrany. Shinpei s'asseu amb Hizuru per a un autògraf, alhora que detalla el seu estrany somni. Ryuunosuke apareix amb Asako, i els seus fills Shiori i Haine, amb aquesta última la nena d'aniversari. Comença el festival d'estiu, on Hizuru comença a escriure a l'atzar, ja que Shinpei el va treure del seu bloc d'escriptors; Sou intenta cortejar de nou en Mio, mentre en Tokiko mira en secret; Shinpei i Ushio van junts a veure els focs artificials. L'Ushio li pregunta a Shinpei per què només li va comprar un Takoyaki abans que tots dos recordin la promesa que van fer, recuperant els seus records. El dia 25, tothom celebra l'aniversari d'Ushio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada