Bloc personal,

dilluns, 17 d’octubre del 2022

Yōkoso Jitsuryoku Shijō Shugi no Kyōshitsu e (2022) S02 (Classroom of the Elite)

[290]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Seiji Kishi, Hiroyuki Hashimoto, Yoshihito Nishōji
Guió: Hayato Kazano
Música: Masaru Yokoyama, Kana Hashiguchi
Estudi: Lerche
Veus de doblatge: Shōya Chiba, Akari Kitō, Yurika Kubo

[ Animació, thriller psicològic, seinen ] 13 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Quan el Kiyotaka entra a una escola secundària d'elit patrocinada pel govern, descobreix que aquest sistema educatiu està basat en mèrits.”

Crítica

Aquest tipus de violència m’ha acabat molestant… i esgotant…

La violència gratuïta com a forma de poder em sobrepassa i em molesta excessivament. És una bona sèrie, potser de les millors i amb més interès, però aquesta excessiva violència i també aquesta indiferència del protagonista davant de tot, havent arribat a la segona temporada, li treu el sentit a tot.

Basat en una novel·la lleugera escrita per Shōgo Kinugasa i il·lustrada per Shunsaku Tomose publicada entre 2015 i 2019 amb 11 volums i 3 històries curtes. Hi ha adaptació a manga escrit pel mateix autor de la novel·la, però il·lustrat per Yuyu Ichino encara en publicació a dia d’avui des de 2016, amb 12 volums publicats. Hi ha una sequel·la de la novel·la en el segon any de preparatòria encara en publicació a dia d’avui des de 2020 (7 volums + 1 història curta) i el mateix amb el manga des de 2021 (1 volum).

Confirmada tercera temporada per 2023, però no tinc gaire clar si la seguiré. Em sembla que ja n’he tingut prou amb la primera i segona temporades.

Es pot trobar també sota el nom Yôkoso jitsuryoku shijô shugi no kyôshitsu e o també Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e. La traducció literal del títol vindria a ser Benvinguts a l'aula de la doctrina de les habilitats supremes o, millor encara, Benvinguts a l'aula de la meritocràcia.

Els resums de cada capítol a la Wikipedia semblen petites novel·les en sí.

Resum (amb espòilers)

En un futur llunyà, el govern japonès ha establert la Tokyo Metropolitan Advanced Nurturing School, dedicada a instruir i fomentar la generació de persones que donaran suport al país en el futur. Els estudiants reben un alt grau de llibertat per imitar de prop la vida real.

La història segueix la perspectiva de Kiyotaka Ayanokōji, un noi tranquil i modest, que no és bo per fer amics i preferiria mantenir-se a distància, però posseeix una intel·ligència inigualable. És un alumne de la classe D, que és on l'escola deixa els seus alumnes inferiors. Després de conèixer la Suzune Horikita i la Kikyō Kushida, dos estudiants més de la seva classe, la situació comença a canviar i ell comença a involucrar-se en molts assumptes, i el seu pensament sobre la vida normal ideal de l'institut comença a dispersar-se.

==

1.- Recordeu tenir el cap clar en els moments difícils. Akane Tachibana informa dels primers resultats de la prova especial del primer any a Manabu Horikita. De tornada al creuer, Yosuke Hirata demana a Kiyotaka que l'acompanyi a dinar, però aquest es nega després d'esmentar Kei Karuizawa. Els primers anys s'informa d'una segona prova especial: cada estudiant s'ha de reunir en un punt de trobada a una hora determinada. Inclòs ell mateix, la cita de Kiyotaka consisteix en Kei i els seus companys Hideo Sotomura i Teruhiko Yukimura; allà, un instructor explica la prova especial.
Els alumnes es divideixen en vuit grups de 14, amb tres alumnes de les classes A i B i quatre de les classes C i D, i cada grup sota el nom d'un planeta. La prova dura tres dies i, a les 8:00 del primer dia, l'escola declara un membre del grup "VIP" i el grup discuteix qui és el VIP dues vegades al dia. Després de 30 minuts de l'últim dia, tots menys el VIP envien una estimació a l'escola. Hi ha quatre casos de la prova. Cas 1: si tothom, menys els companys del VIP, envien la resposta correcta, cada alumne rebrà 500.000 punts privats i el VIP 500.000 addicionals. Cas 2: si almenys una persona --excloent els companys de classe del VIP- envia una resposta incorrecta, el VIP rep 500.000 punts privats. Els dos casos restants s'apliquen si el VIP està exposat abans del final de la prova. Cas 3: si un estudiant envia la resposta correcta, rebrà 500.000 punts privats, la seva classe obtindrà 50 punts de classe i el període de proves s'acaba per al grup. A més, si el company de classe del VIP envia la resposta correcta, es considerarà invàlida i la prova continuarà. Cas 4: si un estudiant envia una resposta incorrecta, la seva classe perdrà 50 punts de classe, el VIP rebrà 500.000 punts privats i la seva classe rebrà 50 punts de classe, i el període de proves finalitzarà. A més, si el company de classe del VIP envia una resposta incorrecta, es considerarà invàlida i la prova continuarà.
El dia de l'examen, ni Kiyotaka ni Suzune són VIP. Discuten els tràmits de la prova quan Kakeru Ryuen de la Classe C pregunta a la Suzune si és una VIP i si va aconseguir el resultat de la primera prova; ella nega ambdues afirmacions, i Ryuen l'amenaça tant a ella com a la Classe D. A la primera discussió, el grup Mars de Kiyotaka fa presentacions. Després, Honami Ichinose de la Classe B suggereix anar pel Cas 1, i tot i que tothom està d'acord, Koji Machida i els seus companys de Classe A s'abstenen de totes les discussions. Machida explica que això portarà a un estudiant a identificar el VIP i a trair a tots els altres, resultant així en el cas 3. Honami refuta que l'enfocament de Machida arruïna les possibilitats de redempció d'un estudiant i assenyala que el cas 1 permet que classes d'un nombre igual d'estudiants rebin un 500.000 punts privats addicionals. Després de la discussió, la Shiho Manabe i les noies de la classe C del grup de Mart s'acosten a Kei, dient que va intimidar a una de les seves companyes de classe, Rika, però la Machida ve en la seva ajuda. Durant la segona discussió, el grup està en un punt mort, i Honami suggereix que només xerreu i segueixi el flux de moment. Al final del dia 1, Kei es trenca per un motiu desconegut.

2.- Hi ha dos pecats humans principals dels quals deriven tots els altres: la impaciència i la indolència. Hirata rep informació d'algú que Kikyo Kushida és un VIP, cosa que li diu a Yukimura i Kiyotaka. Rokusuke Koenji presumiblement descobreix el veritable VIP i, com a resultat, la prova del grup de Júpiter s'ha conclòs. La Suzune està molesta perquè en Koenji hagi fet un moviment temerari, i ella i Kiyotaka decideixen unir la Classe D per obtenir la majoria de punts de la classe. Per fer-ho, decideixen utilitzar la Kei com a jugador principal, ja que té una presència poderosa entre les noies de la classe D. Tot i així, Kiyotaka assenyala que la Kei ha estat inusualment passiva en comparació amb la seva actitud arrogant normal. Ryuen apareix una vegada més i declara la seva intenció de guanyar la prova. Va convèncer els seus companys perquè cedissin els seus telèfons, així ell rebrà els resultats; va marxar després de proposar que les classes B, C i D s'unís per acabar amb la Classe A, cosa que Suzune va rebutjar. En un altre lloc, la Kei s'està recuperant de la seva ruptura i es refereix a ella mateixa com un "paràsit" ja que és codedependent dels altres. Kiyotaka i Kikyo es troben, i ella marxa després d'abraçar-lo amb vergonya. Chie Hoshinomiya, la professora de la classe B, li pregunta a la Sae Chabashira, la professora de la classe D, com Kiyotaka es va convertir en el líder quan va acabar la prova de l'illa, a la qual Sae no respon.
Kiyotaka observa com en Kei demana a Hirata protecció contra en Shiho, a la qual cosa està d'acord però afirma que ell i Kei no estan sortint; ella l'aboca després que ell suggereixi que hauria de disculpar-se amb Shiho i la seva tripulació. Kiyotaka surt i dedueix la personalitat real d'en Kei, i Hirata diu que va acceptar ser el seu xicot només per protegir-se, atès que va patir severament assetjament. Abans de la tercera discussió, en Kei li pregunta a Kiyotaka si és el VIP, dient que no. Després d'ambdues discussions, el grup de Mart encara està en un punt mort, però la Kiyotaka i la Yukimura s'adonen que la Shiho i la seva tripulació estan mirant en Kei. Després de la quarta discussió, les noies segueixen Kei, i els nois segueixen de prop. La Shiho i les noies s'enfronten a la Kei una vegada més, i Kei implica que ella va intimidar a Rika. En escoltar això, les noies ataquen físicament a Kei i l'empenyen fins a plorar, i mentre Yukimura intenta intervenir, Kiyotaka l'atura per continuar observant la situació.

3.- Les ànimes més grans són capaces dels vicis més grans així com de les virtuts més grans. Yukimura i Kiyotaka finalment intervenen en la situació, però Kei els renya. El tercer dia ha conclòs la prova del grup Venus; pensant que la Classe C està intentant explotar la prova, Kiyotaka envia un correu electrònic a Shiho. La Kei és atraïda a una part aïllada de la nau quan apareixen Shiho i les seves noies, juntament amb la seva companya de classe Rika. Shiho dedueix que Kei va ser assetjat abans, confirmat quan Kei va tenir un atac de pànic. Shiho obliga a Rika a donar una bufetada implacable a Kei mentre Kiyotaka mira, revelant que el seu correu electrònic a Shiho era sobre Kei. Després que les noies marxen, Kiyotaka s'acosta a la Kei que plora i li renya el seu jo actual; Kei parla de l'experiència de l'abús. Kiyotaka troba una ferida al pit; en veure això, es compromet a protegir-la a canvi de treballar amb ell per unir la Classe D per guanyar la prova. Després, Kiyotaka va a Sae per comprar alguna cosa amb els seus punts.
Abans de la discussió final, Honami i Kiyotaka parlen d'arribar a la Classe A, tot i estar en diferents classes, però afirma que és possible arribar a la Classe A amb 20.000.000 de punts privats; Kiyotaka admet que li va veure assignats punts des d'abans. Durant la discussió final, Tetsuya Hamaguchi de la Classe B proposa que tothom mostri les seves assignacions per arribar al Cas 1. Fins i tot amb el risc que algú exposi primer el VIP, tothom compleix un per un fins que Yukimura dubta a mostrar el correu electrònic, sorprenent a tothom quan revela que és el VIP i implora a tothom que protegeixi la seva identitat fins al final de la prova. Kiyotaka va crear una estratagema intercanviant el seu telèfon mòbil i el de Yukimura, cosa que significa que Kiyotaka és el VIP, però Honami ho va exposar després de trucar al telèfon del primer. Kei i Kiyotaka parlen de la veritable estratagema: després de deduir que ella és la VIP, proposa que no només canviarien de telèfon sinó també de targetes SIM, per la qual va anar a Sae, i Kiyotaka intercanvia el telèfon de Kei a Yukimura. Honami revela que sabia sobre el pla, però va decidir no exposar-lo a causa de la seva aliança amb la Classe D. La classe C guanya la prova; Ryuen apareix i explica que un estudiant de classe D va vendre que Kikyo era un dels VIP, i se'n va després d'amenaçar a la Suzune i a la classe D.

4.- S'ha de crear el material. Els VIP es van escollir en funció de la posició del seu nom a l'escriptura Hiragana i del grup planetari corresponent d'aquest VIP. Class-D parla de com la Class-C no està completament unida. L'escola celebrarà un festival esportiu de 13 esdeveniments amb el tema Team Red vs Team White: l'equip vermell està format per les classes A i D i l'equip blanc està format per les classes B i C. El Festival esportiu té diversos mèrits (els tres primers). les pràctiques poden triar entre 1.000 punts privats o bonificacions a l'examen escrit) i demèrits (les deu primeres pràctiques perden bonificacions a l'examen escrit), i les classes poden decidir participants per als esdeveniments. Kiyotaka i Suzune discuteixen que una preparació estricta separa el Festival de l'Esport de les dues proves especials anteriors; Suzune vol guanyar per mètodes "injusts", però Kiyotaka creu que poden guanyar per mètodes "normals". Més tard, la classe decideix triar els participants mitjançant l'habilitat o el voluntariat; Suzune suggereix que haurien de combinar estudiants més forts i més febles per guanyar els esdeveniments, amb el risc que els estudiants més febles perdin els mèrits. Kei no està d'acord amb la proposta de Suzune.
Kei refuta que l'elecció personal dels esdeveniments és millor i assenyala que la Suzune menysprea tothom i no pot unir la classe amb aquesta actitud; La Kei demana l'opinió d'en Kikyo, que diu de combinar ambdues idees, i la classe hi està d'acord. Kei i uns quants estudiants estan en contra de l'opinió de Suzune, aleshores la Suzune guanya la ira de la classe titllant-los d'incompetents. Hirata es reconcilia obtenint els vots de la classe sobre la idea de qui, i la majoria va triar la de Suzune. Més tard, Kei i Kiyotaka discuteixen com ell li va ordenar que refusés la idea de Suzune i obtingués l'opinió de Kikyo; Kiyotaka prediu que hi haurà un traïdor entre la Classe D, i després s'atura després que en Kei demani més. La classe s'entrena àmpliament per al Festival. Després de veure com Suzune discuteix amb un estudiant, Kiyotaka es pregunta per què no pot comprometre's; ella creu que les persones més febles han de coincidir amb el ritme de les persones més fortes per guanyar. Després d'una cursa de tres potes, conjectura que ella ignora els seus aliats. Kiyotaka proposa que ell, la Suzune i la Kikyo vagin a vigilar l'equip White, creient que la Kikyo ha venut la seva informació VIP.

5.- Cada fracàs és un pas cap a l'èxit. Kiyotaka i Suzune especulen que la Kikyo està traient la classe perquè està rebent punts privats d'altres classes. Tots tres van vigilant l'equip White, per a disgust de Kikyo que la Suzune sigui present; Suzune pregunta descaradament si Kikyo va vendre la seva informació VIP, a la qual Kikyo nega i demana que confiï en ella. Comença la Festa de l'Esport. Ken Sudo motiva la Classe D, mentre que l'Arisu Sakayanagi de la Classe A observa el Festival. Quan Koenji abandona, Sudo baixa la moral de la classe. L'equip vermell perd l'esdeveniment "Topple the Pole" quan Ryuen derrota a Sudo; Les coses empitjoren quan Suzune es lesiona després de xocar amb Saki Kinoshita de la Classe C. Després de no convèncer en Koenji de tornar-se a unir, Suzune desitja tenir el carisma natural de Kikyo i admet que li va agradar en algun moment. L'equip blanc segueix apuntant a Sudo i Suzune, continuant baixant la moral de la Classe D.
Kei i Kiyotaka creuen que el traïdor de la classe D va filtrar la llista de participació a Ryuen per apuntar a Sudo i Suzune. Kiyotaka continua que mai va voler que la classe guanyés el Festival i que no fer res és el millor de moment. Sudo s'enfada per ser l'objectiu, tant és així que li dóna un cop de puny a Hirata i després se'n va, baixant dràsticament la moral de la classe. Kiyotaka li diu a la Suzune que sigui útil per convèncer en Sudo de tornar-se a unir i l'utilitzi com la seva "arma" personal, tal com ho és per a Kiyotaka. Durant un breu descans, en Kei i en Hirata li pregunten a Kiyotaka qui és el traïdor al qual no respon i fan un farol que va ser idea de Suzune enviar la llista filtrada. Kikyo porta la Suzune a l'oficina mèdica, on Ryuen l'espera. Creu que Suzune va ferir a Saki a propòsit i demana 1 milió de punts privats o explicarà l'incident a l'escola; La Suzune creu que és un farol, però Ryuen demana els punts i que la Suzune se li sotmeti, a la qual esperarà la seva resposta al final del festival. Després de veure el seu germà al passadís, Suzune implora que conegui la seva incompetència i que no el molestarà més. Afirma que té una última cosa a fer per al festival.

6.- L'adversitat és el primer camí cap a la veritat. La Suzune intenta convèncer en Sudo perquè es torni a unir, però acaba renyant-lo després que ell s'hi nega. Sudo admet que es va incorporar al Festival per cridar l'atenció i per recuperar els que parlaven malament d'ell; Suzune afirma que no s'ha de rendir i seguir lluitant, o no tindrà valor i esperarà el seu retorn. Abans que s'acabi el descans, Kiyotaka s'enfronta a Kikyo perquè és la traïdora. Inicialment nega l'acusació, però planteja per què Kiyotaka no va canviar la llista si sabia que va filtrar la llista de participació, cosa que dedueix que hauria causat confusió entre classes. Finalment revela que és la traïdora per filtrar la llista i vendre la seva informació VIP a Ryuen pel seu desig de veure expulsats a Suzune i Kiyotaka. La Suzune intenta convèncer Sudo una vegada més, parlant de com són iguals a l'hora de buscar el reconeixement dels altres. Ens parla de com sempre ha estat buscant el reconeixement del seu germà, descartant-se dels altres per arribar-hi; després de passar per les seves experiències amb la Classe D, s'adona que no pot lluitar sola i necessita aliats, cosa que en Sudo cedeix després de ser emocionada per les seves paraules.
Sudo es reincorpora al Festival i demana disculpes per les seves accions anteriors. La Suzune i un estudiant abandonen l'esdeveniment final, de manera que Kikyo i Kiyotaka els intervenen. Per a l'esdeveniment final, una cursa de relleus, en Manabu i en Kiyotaka parlen sobre l'estat i el futur de la Classe D, i el segon fa una cursa per aprendre més sobre ell. Tan bon punt Kiyotaka rep la seva batuta, els dos donen voltes a tots els corredors i corren a foc lent, deixant l'escola meravellada. Al final del festival, Class-D acaba arribant al darrer, però lloa Kiyotaka per la seva actuació. La Suzune parla de com ha crescut personalment i afirma la seva creença en ajudar a la Classe D a fer-se forta, cosa que sorprèn a Kiyotaka. Suzune es reuneix amb Ryuen per donar la seva resposta amb Kikyo present. La Suzune s'enfronta a ella perquè és la traïdora i comenta que abandona l'aparença falsa; Kikyo obliga i després revela la seva intenció d'expulsar la Suzune per qualsevol mitjà necessari i "eliminar" els que coneixen la seva veritable personalitat. Ryuen revela que va fer que Kikyo donés la llista de participació i li va ordenar a la Saki que ferís a la Suzune i fingís estar greument ferida. Suzune ha estat gravant per la seva protecció, a la qual Ryuen ha estat per la seva innocència si l'assumpte arriba al consell d'estudiants. Aleshores, Ryuen rep un correu electrònic d'un usuari anònim, una gravació d'ell instruint a Saki per ferir la Suzune. Lloa el "cer mestre" de Suzune i Class-D per anticipar-se a tot, i de moment es retira.

7.- Dubtar de tot o creure que tot són dues solucions igualment convenients; ambdós prescindeixen de la necessitat de la reflexió. Manabu Horikita anuncia la seva dimissió com a president del Consell d'Estudiants. En el seu lloc hi haurà Miyabi Nagumo de la classe 2-A, que té previst convertir l'escola en una meritocràcia. Després de l'assemblea, Kohei Katsuragi de l'1-A aconsella a Kiyotaka, Suzune i Class-D que desconfiïn de Ryuen. Després de marxar, la Maya Sato d'1-D li demana tímidament a Kiyotaka que intercanvii els seus números i li diu que està enamorada d'ell. Tot i que la Classe D va ser l'última del Festival, cap dels estudiants va ser expulsat, per a sorpresa i content de la Sra. Chabashira. A continuació, informa a la classe de la propera prova especial, que servirà com a examen final: Paper Shuffle.
Dos estudiants s'agruparan i hauran de puntuar més de 60 punts com a parella, fins i tot si l'estudiant X puntua 0 i l'estudiant Y en 60, o els dos estudiants seran expulsats. Les parelles es determinaran mitjançant una mini prova, i hi ha un llindar per al total de punts de totes les assignatures. Cada classe farà preguntes per a l'examen, que seran contestades per una de les altres tres classes; la classe que ha fet les preguntes pot sol·licitar altres classes per fer la prova, i hi haurà sorteig en cas de doble petició. El sol·licitant i el sol·licitant s'enfrontaran cara a cara, i la classe que obtingui més puntuació robarà 50 punts de classe a l'altre. L'engany donarà lloc a l'expulsió immediata. Suzune i Kiyotaka suggereixen preparar la classe per Paper Shuffle. Kei i Kiyotaka intercanvien correus electrònics sobre la seva presència a la confessió de la Maya; Kei, Hirata i Sudo s'uneixen a Suzune i Kiyotaka per preparar-se per a l'examen. Kikyo demana unir-se, per a la sospita de Kiyotaka; ell i la Suzune planegen reunir-se amb els altres mentre marxen per preparar-se, mentre ella es prepara per explicar-li el passat de Kikyo.
La Suzune explica que ella i Kikyo van anar a la mateixa escola secundària. En algun moment abans de la graduació, un incident va fer implosió a una classe i es rumorejava que una sola estudiant era el catalitzador, que Suzune creu que és Kikyo. Kiyotaka suggereix que aconsegueix expulsar Kikyo, però Suzune creu que pot fer de Kikyo un aliat. Mentrestant, Ryuen amenaça la seva classe d'eliminar l'espia que ajuda el "certificat" de la Classe D, que es revela que és Shiho Manabe. Ryuen planteja la hipòtesi que el cervell és Kiyotaka o Yukimura, basant-se en els seus testimonis que Shiho va assetjar Kei. Kiyotaka i Suzune es tornen a unir als altres per idear un pla perquè alguns estudiants passin deliberadament la mini-prova de manera que els millors puntuacions s'agrupin amb els més baixos per crear un llindar mitjà. Més tard aquella nit, en Kei i en Kiyotaka tenen una conversa sobre les circumstàncies en què la Maya li va demanar de sortir, i després ell es compromet a protegir en Kei, passi el que passi. L'endemà, la classe va acceptar el pla de Suzune per a la mini prova; Kiyotaka es combina amb Maya per Paper Shuffle.

8.- La ferida està al seu cor. Kikyo recorda els seus pensaments sobre les conseqüències de la implosió de classe. La classe D tindrà sessions d'estudi per Paper Shuffle, amb Kikyo i Suzune com a supervisors. Kikyo surt precipitada de classe mentre rep un correu electrònic. Yukimura s'ofereix a supervisar una parella per Paper Shuffle -- Akito Miyake i Haruka Hasebe -- assenyalant que la unitat i la cooperació són necessàries per guanyar; Suzune demana a Kiyotaka que s'uneixi al grup de Yukimura per fer un seguiment del progrés. A la sessió d'estudi de Yukimura, els estudiants animen Kiyotaka a deixar de frenar-se, donada la seva actuació al Festival. Kiyotaka aconsella preparar-se per a qualsevol truc brut que facin les classes per a l'examen, assenyalant que l'escola podria tenir un sistema per mediar preguntes. Més tard aquell mateix dia, Kiyotaka transmet aquesta informació a Suzune mentre els dos discuteixen sobre mantenir un ull en Kikyo convidant-lo a supervisar el grup de Suzune. Kiyotaka rep un correu electrònic de Ryuen preguntant qui és el cervell de la Classe D.
A la sessió d'estudi de Suzune, els nens es burlen de Maya i Kiyotaka; després, la Suzune es troba amb Kikyo sola. Els dos aposten per l'examen de matemàtiques de Paper Shuffle: si la Suzune aconsegueix una puntuació més alta, Kikyo deixarà de jugar amb ella; en cas contrari, si Kikyo guanya, Suzune serà expulsat. Per reconèixer-ho com una aposta real, Suzune fa que el seu germà sigui testimoni de l'acord. Després de marxar, Kikyo intueix que Kiyotaka està en una trucada amb Suzune i li demana que es reuneix amb ella. A la trobada, Kikyo afegeix una altra condició que si guanya, Kiyotaka serà expulsat, a la qual està d'acord; en estar d'acord, vol conèixer el passat de Kikyo per veure per què és com és i obtenir tota la imatge, que Kikyo compleix.
Quan era petita, Kikyo va ser elogiada per ser una de les millors, tant és així que anhelava elogis i atenció, que finalment es va aturar. Aleshores va decidir convertir-se en la persona més agradable, amable i solidaria, perquè els altres poguessin confiar en ella i guanyar-se la confiança de tothom. Això finalment li va afectar mentalment, tot i continuar fent front. Per combatre la seva angoixa, va crear un bloc personal on parlava dels seus companys de classe. Aquell fatídic dia, els seus companys van trobar el seu bloc i la van defugir; cansada de mantenir un front, va revelar tots els secrets bruts de tots els seus companys de classe, que finalment van posar la classe en contra i van implodir. Insinua que sap veritats sobre alguns estudiants de classe D, prou vitals per arruïnar-los. Ser elogiat i conèixer les veritats brutes sobre la gent l'emociona prou com per pensar a prendre mesures dràstiques: un monstre creat a partir del desig de reconeixement. Acaba la seva diatriba recordant a Kiyotaka i Suzune les condicions de l'aposta.

9.- Si cometes un error i no el correges, això s'anomena error. Kikyo informa a Ryuen de la seva aposta amb Kiyotaka i Suzune; a canvi de la seva expulsió, Kikyo deixarà que la Classe C guanyi Paper Shuffle. Més tard, Ryuen s'introdueix en la sessió d'estudi de Kiyotaka i pregunta vagament pel correu electrònic per descobrir el cervell de la Classe D. Una estudiant de classe C, Hiyori Shiina, assenyala que Kiyotaka i Yukimura tenen cares oblidables. Per tant, no està segura de si són el cervell. Sentint-se còmode amb el grup d'estudi, Haruka decideix fer un grup d'amics on comparteixen els seus noms amb Akito, Kiyotaka i Yukimura, que demana que es diguin Keisei; Airi també s'uneix al grup, anomenat "Grup Ayanokoji". Més tard aquella nit, Kiyotaka truca a la Kei perquè jugui un paper important a Paper Shuffle, que accepta fer-ho, i després li envia un desig d'aniversari.
L'endemà, Suzune fa un seguiment del progrés del grup d'estudi de tots. Kikyo els recorda que s'esforcen al màxim, cosa que en Kei va rebre malament. Crida a Kikyo perquè intenta motivar a tothom i després no li importa quan algú falla; Aleshores, la Kei esquitxa una copa i es disculpa per l'incident oferint el seu uniforme. Algun temps després, Kikyo s'ofereix per enviar les preguntes de la prova i li demana a la Sra Chabashira que descarti qualsevol altra còpia de Class-D; més tard, Kikyo li dóna les preguntes a Ryuen segons el seu acord. Arriba el dia de la prova. Hirata està contenta que en Kei estigui amb Kiyotaka i seria encara més feliç si sortissin. Durant la prova de matemàtiques, Kikyo es sorprèn al veure les preguntes. Després de la prova, Kikyo renya a Ryuen pel que va passar, que li fa saber que la Suzune ho va veure tot. La Suzune va demanar a la senyora Chabashira que l'acceptés a ella i només la seva còpia de les preguntes i descartés la de qualsevol altra persona. Kikyo troba un full de trucs al seu uniforme, el que significa que Ryuen va lliurar la seva còpia de classe al cervell de la Classe D, traint a Kikyo. Kikyo accepta complir la seva part de l'aposta, per a la seva disgust, però implica que després sabotejarà Kiyotaka. Ryuen li donaria a Classe D la seva còpia de la classe o canviaria les preguntes de Kikyo, a les quals va triar la segona; enfadat perquè Kiyotaka l'utilitzi, apunta a Kei per pescar Kiyotaka.

10.- Les persones, sovint enganyades per un bé il·lusiu, desitgen la seva pròpia ruïna. Tots els alumnes van aprovar Paper Shuffle. Mentre veuen l'Honami Ichinose i l'Arisu Sakayanagi passar l'estona, el grup Ayanokoji assenyala que tot sobre Honami és perfecte, cosa que els resulta inquietant; per enderrocar la Classe C, decideixen apuntar a Honami. Un estudiant de classe C segueix Kei per tot arreu. Més tard aquella nit, en Kei fa saber a Kiyotaka de l'incident i també li fa saber que un estudiant de classe A estava espiant les seves sessions d'estudi. L'endemà, molts alumnes de la classe D estan sent provocats per la classe C; Suzune assenyala que Ryuen està fent això per explotar el cervell i que ell no està convençut que es digui el cervell. Mentre retorna el llibre de la Suzune a la biblioteca, Kiyotaka veu en Hiyori de la Classe C i els dos parlen dels llibres que els agraden tot i estar en classes rivals. Després, Kiyotaka és portat a una sala de recepció on espera el seu pare, a qui fa un any i mig que no veu.
El senyor Ayanokoji comença dient que el seu majordom es va suïcidar després de ser acomiadat per ajudar en Kiyotaka a sol·licitar l'escola i escapar del seu pare. Kiyotaka va deixar la seva família per buscar el seu camí i viure de manera independent, cosa que el seu pare va prohibir; per anar més lluny, vol que Kiyotaka signi el formulari de baixa de l'escola i es torni a incorporar a la Sala Blanca. Just aleshores, el Sr. Sakayanagi, el president de l'escola i pare d'Arisu, explica que Kiyotaka estava inscrit a l'escola en nom de la recomanació del Sr. Sakayanagi i que ningú té dret a retirar per la força un estudiant, fet que el Sr. Ayanokoji es retira. i permet que Kiyotaka es quedi de moment. Després de la reunió, Kiyotaka castiga a la Sra Chabashira per haver-lo fet servir per les seves raons per ascendir a la Classe A. Més tard aquella nit, Kiyotaka es disculpa amb Kei per haver-la fet servir i que aturarà el seu desig de pujar a la Classe D a la Classe A, ja que ho deixarà a Suzune i Hirata, i finalitza la conversa dient que això serà. la seva última vegada parlant.

11.- Un home que no pot manar-se sempre serà un esclau. Kei explica la conversa de la nit anterior. Ryuen s'introdueix en la Classe D; Koenji abandona la classe, amb Ryuen i els seus homes perseguint, fent que la Classe D es preocupi. Al pati, Koenji s'enfronta a molts estudiants de classe C mentre Ryuen comença a instigar trencant la propietat d'en Koenji. Arisu i alguns de la classe A arriben per presenciar l'altercat. Koenji dedueix que Ryuen està buscant el cervell de la classe D i difon la situació afirmant que no té cap interès en la guerra entre classes i que farà el que vulgui. Ryuen disminueix el seu agreujament, però l'Arisu l'encén amb el gas burlant-lo, i en Ryuen va a donar-li una puntada de peu, només perquè un estudiant de classe A, Hashimoto, la defensi. Quan tothom se'n va, Ryuen amenaça a Suzune i Classe D i declara que la seva recerca del cervell està acabant.
Ryuen revela el seu pla per pescar el cervell mitjançant l'ús d'esquer, el darrer dels quals es demostra que és Kei. Ryuen atrau Kei a un lloc de construcció i després la limita. L'obliga a revelar el cervell o, en cas contrari, exposarà el seu passat bullying per destruir les seves amistats. Kei continua protegint Kiyotaka i persuadeix a Ryuen perquè la deixi anar perquè mostra la seva debilitat a l'hora d'utilitzar els altres per al seu objectiu. En escoltar això, Ryuen comença a torturar-la, però en Kei manté la compostura, enganyant que no hi ha cap ment. Mentrestant, Kiyotaka accepta anar al karaoke amb els seus amics. Ryuen continua la tortura i després l'arrossega a una font de llum.

12.- La força sense saviesa cau pel seu propi pes. Ryuen continua torturant Kei, dient que el cervell la va abandonar. Afirma que la ment va posar a Kei durant la prova especial a la nau, quan va ser atraïda a una part aïllada on Shiho i Rika la van intimidar; La Kei gairebé va cedir a revelar Kiyotaka, però va mantenir la compostura, fet que Ryuen va amenaçar amb exposar el seu assetjament passat, a la qual accepta si això vol dir ajudar a Kiyotaka. Kiyotaka fracassa el pla de karaoke i, en canvi, va a la Sra. Chabashira, demanant-li que impedeixi que Ryuen faci mal a Kei perquè la Classe D avanci; ella accepta després que Kiyotaka demanés l'ajuda de Manabu per "eliminar" a Ryuen a canvi que Suzune s'unís al consell estudiantil. Kiyotaka arriba al gimnàs per salvar en Kei, revelant-se com el cervell, per a sorpresa de tots.
Ryuen amenaça amb colpejar Kiyotaka davant de la violència i ordena als seus subordinats que ho facin. Kiyotaka envia a Albert i Ishizaki, després proclama que ell tenia el control de tota la guerra, enganyant a Ryuen perquè cregués el contrari; en escoltar això, la Mio va a lluitar contra Kiyotaka però és noquejat. Ryuen i Kiyotaka participen en una baralla total mentre els dos es burlen mútuament de qui guanyarà; Kiyotaka proclama amb confiança que no perdrà, mentre que tota la filosofia de Ryuen es basa en el concepte que la violència és el veritable poder. Kiyotaka reacciona perquè està adormit pel dolor. Quan guanya el avantatge, colpeja violentament la cara d'en Ryuen i afirma que no té emocions i és mundà, provocant la por i la confusió a Ryuen. Kiyotaka va a consolar un Kei espantat i li assegura que vindrà a salvar-la, passi el que passi mentre plora als seus braços.

13.- El pitjor enemic que et pots trobar sempre seràs tu mateix. Després de perdre amb Kiyotaka, Ryuen replanteja les seves decisions, amb la qual Mio està disgustat, donat que es va tornar dòcil. La Kei està commocionada perquè els seus sentiments per Kiyotaka s'han fet més forts. La Maya li diu a la Kei que confessarà a Kiyotaka d'aquí a dos dies, el dia de Nadal, per a confusió d'aquest, donat els seus sentiments per ell; la seva confusió es demostra encara més després que ell truqui sobre coses que cal saber sobre Maya més tard aquella nit. L'endemà, Kiyotaka fa saber a Suzune que el seu germà desitja que s'uneixi al consell d'estudiants i creu que la beneficiarà més tard. Més tard aquell mateix dia, Kiyotaka i Ryuen es reuneixen i els dos parlen de com el primer va salvar el segon quan la Classe D va participar en la responsabilitat de l'incident del gimnàs. Kiyotaka continuarà observant el procés d'ascens de la Classe D i revela la seva predicció que la Classe D arribarà a la Classe C i després serà degradada a causa de la seva intenció d'expulsar en Kikyo el següent mandat.
El dia de Nadal, Kiyotaka i Maya es troben, amb Kei i Hirata acompanyant-los com a doble cita. Els quatre miren una pel·lícula i després van a dinar; després que Kei i Hirata se'n van, Maya li confessa a Kiyotaka, i ell la rebutja perquè mai té sentiments romàntics per ningú. Kei és testimoni del rebuig i li pregunta si veu tothom com a eines per al seu benefici, a la qual cosa ni ho confirma ni ho nega. Kei li fa un regal, al qual la Kiyotaka li correspon donant-li la medicina per al refredat; mentre els dos es tornen enrere, ell la crida pel seu nom de pila per primera vegada i reflexiona sobre com és un bon peó però si mai deixarà de pensar en els altres com a tal.
Quan Kei i Kiyotaka se separen, l'Arisu el segueix i revela que el coneix a través de la Sala Blanca i la seva intenció de fer-lo caure, a la qual cosa li pregunta si pot fer-ho, declarant així una possible guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada