Bloc personal,

dilluns, 31 d’octubre del 2022

Eiga Go-Tōbun no Hanayome (2022)
(The Quintessential Quintuplets Movie)

[1162]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masato Jinbo
Guió: Keiichirō Ōchi, Negi Haruba (manga)
Música: Hanae Nakamura, Miki Sakurai
Estudi: Bibury Animation Studios
Veus de doblatge: Yoshitsugu Matsuoka, Kana Hanazawa, Ayana Taketatsu

[ Animació, comèdia romàntica, drama, harem, shōnen ] 2h 16min

Sinopsi

IMDb (8,0):
“El jove tutor adolescent Fuutaro Uesugi ha de triar finalment entre les cinc germanes Nakano, que n’estan enamorades, al proper Festival Cultural de l'Escola; l'esdeveniment que portarà al seu casament amb un d'elles en un flash-forward.”

Crítica

Tant de donar-li voltes a qui serà l’“afortunada” que es pugui casar amb l’“únic home del món” se m’ha fet feixuc… és el que té el gènere harem…

Basat en un manga de Negi Haruba finalitzat de 14 volums, publicat entre 2017 i 2020). L’anime s’ha serialitzat en dues temporades i, finalment, aquesta pel·lícula. També té vídeo jocs. Se la pot trobar sota els títols Go-Toubun no Hanayome o també Gotoubun no Hanayome. Amb la pel·lícula cal afegir Eiga davant en japonès i Movie en anglès al final. La traducció literal és, sorprenentment, Cinc núvies iguals. Aquí es coneix amb el títol de Las quintillizas.

En vaig veure la primera temporada (2019) i la segona (2021). La història que relata la pel·lícula vindria a ser una tercera temporada o, en qualsevol cas, la resolució de la història explicada en la primera temporada i innecessàriament allargada en la segona.

La sèrie –i la pel·lícula també– comença amb el protagonista masculí –com si n’hi pogués haver algun altre en el gènere harem– casant-se amb una núvia. Una de les cinc germanes bessones. Des del principi, juga amb aquest claim constantment per saber quina de les cinc és. Repetidament, al llarg de les dues temporades de la sèrie i de la pel·lícula, ens mostren en un flash-back el moment en què el protagonista i una de les cinc germanes feien una promesa davant d’un altar de ser millors persones i ajudar les seves famílies i tota la parafernàlia de tòpics de manual.

Es resolen els possibles dubtes i arcs argumentals oberts en les primeres temporades. Se sap qui era el pare real de les nenes. El Futaro es declara a les cinc, encara que, finalment, escull la Yotsuba, la més curteta, però més atlètica i oberta del grup, la que porta un llaç verd recollint el cabell semblant a unes orelletes de conill, la primera que es va voler diferenciar de les germanes quan era més petita, amb la que va fer les promeses el protagonista, cosa que ja es va donar a entendre en la segona temporada.

No m’agrada gens la veu de doblatge del Futaro, especialment al principi, en el moment que comença la pel·lícula amb el casament. Sembla que estigui de ressaca.

Desproporcionadament sobrevalorada a IMDb (8,0).

Resum (amb espòilers)

Després de les seves vacances d'estiu, el Futaro Uesugi i les bessones Nakano Ichika, Nino, Miku, Yotsuba i Itsuki, ara estudiants de tercer de preparatòria, es preparen per al proper festival escolar. El dia del festival, el Futaro convida les bessones a una habitació i els confessa el seu amor, però els diu que esperen fins al final del festival per saber a qui ha escollit entre elles. Durant el seu treball d'actriu el segon dia del festival, la Ichika s'assabenta que una de les seves germanes s'ha ensorrat i es dirigeix a un hospital, on veu el Futaro i la Nino de visita. La Ichika passeja fora amb el Futaro, durant el qual li fa un petó en un parc. El segon dia del festival, la Nino espera que el pare de les bessones, el Maruo, visiti l'escola, però no pot trobar-lo entre la multitud. El Futaro s'acosta a ella amb un vídeo que confirma l'assistència del seu pare. La Nino i el Futaro visiten el seu pare a l'hospital, on ella li cuina una creps. Després de l'èxit de la reunió, la Nino fa un petó al Futaro i agraeix al seu pare l'haver-lo escollit com a tutor del quintet.

El primer dia del festival, la Miku és acompanyada pel Futaro per apropar-se a l'estand de takoyaki dels nois, on promet que les noies que donen suport a la parada de creps gaudiran del seu menjar. Més tard, la Miku torna a l'estand amb les noies però troba el lloc en flames. El tercer dia del festival, la Miku convida el Futaro a un terrat, on es troben dos dels seus companys discutint sobre l'incident de l'estand de takoyaki. Després de recriminar als seus companys de classe, la Miku s'enfronta al Futaro per gelosia de la trobada d'ahir amb una noia desconeguda i li fa un petó. Des de l'inici del festival, la Yotsuba està treballant en excés per ajudar a diferents clubs. El segon dia del festival, s'ensorra per l'esgotament. Mentre està a un hospital, la Yotsuba s'assabenta pel Futaro que alguns dels estudiants que ha ajudat abans li van oferir la seva ajuda durant la seva absència. El tercer dia del festival, la Yotsuba besa un Futaro endormiscat. La Itsuki està estudiant el primer dia del festival quan el seu professor, Mudō, revela la seva història amb la seva mare. L'endemà, s'assabenta que el Mudō és el pare biològic de les bessones i s'enfada amb ell per haver deixat la seva mare sola quan estava embarassada. El tercer dia del festival, el Futaro visita la Itsuki a la casa i la motiva a seguir seguint el seu somni com a mestra. Més tard, en Maruo, el pare del Futaro, l’Isanari, i la Miku vestida d'Itsuki, es troben amb el Mudō. La Itsuki li diu al Mudō que no és apte per ser el pare de les bessones després de no saber-la reconèixer a través de la disfressa de la Miku.

En acabar el festival, les bessones aconsellen al Futaro que s'acosti a una d'elles, actualment separades les unes de les altres en un edifici, com a via de confessió. El Futaro es reuneix amb la Yotsuba i li confessa el seu amor, però ella el rebutja perquè es veu incapaç per a ell. Mentre fuig d'ell, la Yotsuba recorda la seva primera trobada amb el Futaro i la promesa que es van fer l'un a l'altre. Al final, el Futaro l'atrapa i aconsegueix convèncer-la perquè confessi els seus veritables sentiments cap a ell. La Yotsuba decideix abordar els sentiments de les seves germanes abans de sortir amb el Futaro. Després de reconciliar-se amb les seves germanes, la Yotsuba comença a sortir amb el Futaro, durant el qual de sobte li proposa casar-se al parc amb un gronxador que havien visitat abans. Cinc anys més tard, la Nino i la Miku, ara propietàries d'una cafeteria, es retroben amb la Ichika, una actriu, la Itsuki, una mestra, i la Yotsuba, que està a punt de casar-se. Com a regal de noces, les orelles de la Yotsuba es foren per portar les arracades de la seva mare. El dia del casament, les bessones juguen el seu darrer joc al Futaro, en el qual necessita endevinar qui és la núvia entre ells, però en canvi els identifica un per un. Després de l'èxit del casament, les bessones discuteixen el millor país per a la lluna de mel dels nuvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada