Bloc personal,

dilluns, 15 d’agost del 2022

Go-Tōbun no Hanayome (2019) S01
(The Quintessential Quintuplets)

[275]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Satoshi Kuwabara
Guió: Keiichirō Ōchi, Negi Haruba (manga)
Música: Hanae Nakamura, Miki Sakurai, Natsumi Tabuchi
Estudi: Tezuka Productions
Veus de doblatge: Yoshitsugu Matsuoka, Kana Hanazawa, Ayana Taketatsu

[ Animació, harem, comèdia romàntica, shōnen ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Un noi amb pocs recursos econòmics és contractat per tutoritzar cinc noies bessones de família rica. La història s'explica com un flashback d'un futur que mostra que s'acaba casant amb una d'elles.”

Crítica

La sèrie està bastant bé, però enganya i no té el nivell que se li presuposa…

Basat en un manga de Negi Haruba finalitzat de 14 volums, publicat entre 2017 i 2020). La sèrie té segona temporada (2021) i pel·lícula. També té vídeo jocs. Se la pot trobar sota els títols Go-Toubun no Hanayome o també Gotoubun no Hanayome. La traducció literal és, sorprenentment, Cinc núvies iguals. Aquí es coneix amb el títol de Las quintillizas.

Tot i ser una anime harem, no és especialment masclista encara que, per definició, ja ho sigui per si mateix, però ho és poc comparat amb altres aberracions que, amb l’excusa de fer un harem, van deixant anar una misogínia important…

Massa fan-service per no res. L’únic interès de la sèrie és saber amb qui es casarà. Des de bon començament jo especulava amb la pèl-roja de les estrelletes daurades al cabell, la Itsuki, o la Nino, l’altra pèl-roja amb la que més s’hi discutia. Més endavant ha entrat a l’equació la introvertida, la Miko, tot i que en la sèrie volen fer veure que qualsevol de les cinc podria enamorar-se’n.

Resum (amb espòilers)

L'estudiant de secundària Futaro Uesugi és un estudiant dotat acadèmicament que porta una vida difícil: la seva mare ha mort, no té amics i, a més a més, el seu pare ha contret una gran quantitat de deutes.

Una oportunitat es presenta quan la rica família Nakano es trasllada a la seva escola. Futaro és contractat ràpidament com a tutor molt ben pagat. No obstant això, per a consternació de Futaro, descobreix que els seus cinc càrrecs, germanes cinc bessones idèntiques de personalitats variades, no tenen cap interès a estudiar i tenen notes deasatroses. Algunes de les cinc bessones estan en contra de tenir a Futaro, a qui consideren un desconegut, al seu apartament, però la tenacitat diligent d'en Futaro convenç gradualment a aquestes noies perquè l'acceptin i millorin les seves notes.

Al llarg de la sèrie, Futaro desenvolupa relacions especials amb cadascuna dels cinc bessones. A través d'un flashforward, es revela que finalment es casa amb una d'elles, però la seva veritable identitat només es revela cap al final de la sèrie.

==

1.- Les cinc bessones per excel·lència. L'episodi s'obre amb Futaro Uesugi el dia del seu casament, despertant d'un somni sobre el dia que va conèixer la seva núvia (la identitat de la qual està enfosquida). Aleshores, la narració torna als dies escolars de Futaro; a la cafeteria, es troba amb l'Itsuki Nakano quan s'asseu a la seva taula de dinar solitària. En veure la seva puntuació perfecta en un examen recent, li demana que l'ajudi a estudiar i s'ofereix a compartir el seu dinar; tanmateix, ell és groller amb ella i ella s'enfada amb ell. En Futaro rep una trucada de la seva germana petita Raiha, que li diu que el seu pare li ha assegurat una feina a temps parcial com a tutor, ja que aviat s'adona, Itsuki. Intenta buscar-la per demanar disculpes abans, però acaba coneixent les seves quatre germanes bessones; Ichika, Yotsuba, Miku i Nino (sense adonar-se de la seva identitat biològica). Va a l'apartament de Nakano i li diu a Itsuki que ell és el seu tutor, abans de descobrir (per a la seva sorpresa) que les cinc són germanes bessones idèntics, tots els quals ha estat contractat per tutor. Intenta fer la seva primera sessió d'estudi, però només Yotsuba respon. Nino posa pastilles per dormir a l'aigua de Futaro i l'envia a casa amb un taxi; L'Itsuki l'acompanya i es troba amb la Raiha mentre saluda l'arribada del seu germà. Acaba sopant amb la família Uesugi, descobrint les seves lluites financeres i accepta la invitació de la Raiha per tornar.

2.- Confessió al terrat. A la seva propera sessió de tutoria, Futaro (en resposta a l'hostilitat que són les germanes bessones a la idea de tenir-lo com a tutor) els desafia a fer una prova, assegurant-los que si aproven, mai més els parlarà. Tots fracassen, aconseguint només 100 entre els cinc. L'endemà, els fa una pregunta d'història que cap d'ells pot respondre; només, s'adona que la Miku va respondre correctament aquesta pregunta a la seva prova. Intenta preguntar-li sobre això, però són interromputs per Yotsuba i Ichika, que avergonyeixen en Miku parlant d'amors i conclouen que està enamorada. En Futaro troba una nota de Miku convidant-lo al terrat, i en arribar, malinterpreta breument la seva admissió sobre la pregunta anterior com una confessió d'amor. Ell descobreix el seu interès per la història (específicament els senyors de la guerra japonesos), i ella intenta atrapar-lo amb una referència obscura, fins i tot arribant a "disfressar-se" de Yotsuba quan fuig d'ell. En Futaro li presenta el seu refresc preferit com a ofrena de pau, i en revelar a en Miku que la seva puntuació de la prova era la més alta de 5, també s'adona que cadascun d'ells va tenir preguntes diferents correctament. Ell utilitza això com a estímul, negant-se a renunciar a un Miku desanimat. Aleshores, en Miku s'uneix a Futaro i Yotsuba a la biblioteca per a una sessió d'estudi.

3.- Una muntanya de problemes. En Futaro arriba per a la següent sessió de tutoria dels germanes bessones, però mentre estan a punt d'estudiar, apareix en Nino i envia Yotsuba, Ichika i Itsuki, per a molèstia tant d'en Futaro com en Miku. Nino repta en Miku a un concurs de cuina, amb la condició que deixin d'estudiar si guanya Nino. El plat d'en Nino resulta molt més bonic que el d'en Miku, però en Futaro encara considera que el concurs és un empat, la qual cosa l'estima encara més en Miku. En Futaro marxa, però ràpidament s'adona que ha deixat les seves targetes flash, així que en Miku li permet tornar a l'apartament. No obstant això, es troba amb una Nino amb una tovallola, que el confon amb Miku sense les seves lents de contacte. Ella desafoga la seva ira en Futaro interrompent la seva unitat entre germanes, i desconcerta una pila de llibres en un prestatge alt; En Futaro s'afanya a protegir-la dels llibres que cauen, però l'Itsuki l'agafa en una posició compromesa, que els fa una foto. Les altres germanes tornen a casa i convoquen una reunió semblant a un tribunal per decidir si Futaro hauria de continuar com a tutor després de l'incident. En Miku ajuda en Futaro a protestar per la seva innocència, i després d'examinar més la fotografia d'Itsuki, també ho fan l'Ichika i l'Itsuki. Nino no es queda impressionat, però se'n va, molest per un comentari d'Ichika. Ella es tanca, però, massa tossuda per demanar que els deixin entrar de nou, acaba parlant amb Futaro, negant les seves observacions acurades sobre la seva actitud defensiva de les seves germanes. Ella declara que no l'acceptarà, independentment de les protestes de les seves germanes.

4.- Dia lliure. En Futaro està estudiant a casa quan arriba l'Itsuki per donar-li la paga de tutora. Futaro intenta rebutjar-ho perquè no ha aconseguit que tots estudiïn. Tanmateix, la seva germana Raiha els convenç a tots dos perquè la portin a un viatge a l'arcade, on es diverteixen i es fan fotos en un fotomaton. Quan el sol comença a posar-se, es troben amb els altres quatre germanes bessones, que porten tots vestits de yukata per al proper festival. Yotsuba convida a la Raiha a venir a veure els focs artificials amb ells, cosa que en Futaro accepta, amb la condició que primer hagin d'acabar els deures escolars. Més tard, al festival, l'Ichika coqueteja amb en Futaro, però després rep una trucada telefònica secreta, mentre que la Yotsuba pensa que la Raiha seria la seva germana petita si un dia es casaria amb en Futaro. En Miku li explica a Futaro que veure els focs artificials junts és una tradició especial de germanes bessones, ja que els recorda a la seva mare difunta. Nino guia en Futaro fins a un terrat que havia llogat per veure els focs artificials, però quan les altres noies no arriben, de mala gana l'envia a buscar-los. Primer troba l'Ichika, però un desconegut amb bigoti l'envia. Desconcertat, en Futaro es troba amb la Miku, que s'ha lesionat el peu. Dues dones que fan una enquesta els confonen amb una parella, i en Futaro, sense saber-ho, molesta en Miku negant que fins i tot siguin amics. En veure l'Itsuki, Futaro corre a trobar-la, però Ichika l'arrossega ràpidament a un carreró, on ella se l'endueix i li demana que no expliqui als altres sobre la seva trobada anterior.

5.- Cinc quintes. Al carreró, Ichika explica a Futaro que va rebre una trucada de la feina i que aquest any no podrà veure els focs artificials amb les seves germanes. Ella veu l'home amb bigoti d'abans i abraça a Futaro per amagar-se darrere d'ell. En Futaro torna a rebutjar la idea que és amic dels germanes bessones, cosa que Ichika li diu que fa mal; En Futaro se sent culpable per la reacció anterior d'en Miku, adonant-se que va ferir els seus sentiments. Mentrestant, l'home que busca Ichika s'acosta a Miku, confonent-la amb la seva germana; En Futaro l'atura i declara a la defensiva que ell és el "company" dels germanes bessones, sorprenent tant a Ichika com a Miku. L'home resulta ser l'agent d'Ichika, anomenant-la una "jove actriu amb talent", revelant el seu treball secret. En Futaro intenta convèncer l'Ichika perquè es quedi, però ella té una audició important i insisteix a anar-hi. En lloc d'això, l'ajuda a córrer línies, llegint irònicament la part d'una professora al seu estudiant agraït. Ichika arriba tard a la seva audició, però fascina el panell de càsting. Quan torna, el festival s'acaba, però Futaro la porta al parc, on les seves germanes l'esperen amb un mini-focs artificials. La perdonen per saltar-se de la seva tradició. L'Ichika i la Miku aconsegueixen la mateixa espurna (una metàfora implícita de Futaro), però l'Ichika es deixa anar, dient "sembla que estàs bastant lligat", i li diu a Futaro que cooperarà més a les sessions d'estudi.

6.- Què s'ha construït. Amb els exàmens parcials a la vista, Futaro intenta animar a Itsuki i Nino a unir-se a les seves sessions de tutoria, però sense èxit (tot i que Itsuki estudia molt per ella mateixa). Després de saltar-se amb els parfaits, Itsuki presenta a Futaro el seu telèfon per comunicar-se amb el seu pare, Maruo, on s'assabenta que serà acomiadat si fins i tot un d'ells no supera l'examen. Ell discuteix amb l'Itsuki, amb tots dos declarant que mai tornaran a treballar junts (cosa de la qual es lamenta ràpidament). De tornada a l'apartament de Nakano, Futaro i el grup d'estudi estan jugant al joc de la vida quan Nino intenta expulsar-lo; Ichika fingeix que en Futaro s'havia promès passar la nit per assegurar-se que es queda. Mentre en Futaro es banya, en Nino es fa veure que és Itsuki i s'assabenta que serà acomiadat si algun d'ells falla, per a la seva alegria. Quan tornen a estudiar, en Miku pregunta quin tipus de noies li agraden a Futaro, cosa que revela a l'estil d'un compte enrere dels tres primers. A les noies li interessa estudiar, quan els diu, revelarà cada pas dels tres primers per cada pàgina que completin. Com a tal, les tres noies s'afanyen a acabar les seves pàgines, amb ganes de conèixer les seves respostes. Aquestes són: sempre alegre, bona cuinant i es preocupa pel seu germà gran (revelant que només parlava de la Raiha; reitera el seu poc interès per les cites). L'Ichika, que no ha estat tan subtilment configurant en Futaro i en Miku tota la nit, parla amb ell al balcó, opinant que ell i l'Itsuki es barallen perquè són molt semblants. La Miku permet a la Futaro dormir al seu llit, dormint-se amb l'Ichika per la nit, però després d'aixecar-se a la nit per al bany, s'oblida i torna a la seva pròpia habitació. L'endemà, en Futaro es desperta i es troba al costat d'un Miku adormit.

7.- Mentider a la cara. Durant l'esmorzar, Itsuki lamenta les seves dificultats per portar-se bé amb Futaro després de la seva recent baralla; L'Ichika suggereix juganer que es disfressa de Miku per parlar amb ell, i en Nino aviat s'uneix. A l'habitació d'en Miku, en Futaro es desperta i es troba al costat d'un Miku adormit; deduint la seva identitat del seu pijama, ell s'escapa de l'habitació, només per trobar-se enfrontat amb "Miku" (Itsuki disfressat). No es deixa enganyar i es retira ràpidament, per a la seva disgust. La Futaro, l'Ichika i la Yotsuba van a la biblioteca, on Ichika finge haver deixat el seu estoig a casa per cobrir en Futaro que torni a parlar amb l'Itsuki. Es troba amb Miku a mig camí i li diu que va dormir al terra de la sala d'estar, una mentida per salvar-los a tots dos de la vergonya. Trobant una Itsuki adormida, i notant que està utilitzant els auriculars d'en Miku, en Futaro s'adreça a ella com a Miku, per aconseguir que parli més obertament. Tots dos demanen disculpes per la seva lluita. En Futaro es queda una altra nit per ajudar els germanes bessones a estudiar per als exàmens parcials, que gairebé es perden per dormir en excés. Tots aconsegueixen colar-se més enllà del supervisor, portant la cinta de Yotsuba, que havia arribat a temps, fent-li creure que la mateixa noia entra i surt de l'escola. En els seus quadrimes, cada bessona aprova una assignatura de cada cinc, i Futaro es prepara per ser acomiadat com a tutor. No obstant això, per a sorpresa de tothom, Nino agafa el telèfon i enganya el seu pare explicant-li que van evitar col·lectivament suspendre totes les assignatures (ja que cadascun d'ells va aprovar una assignatura diferent) sota la guia de Futaro, la qual cosa és una prova suficient perquè ell mantingui Futaro com a tutor. Amb tots els germanes bessones preparats per acceptar la seva tutorització, en Futaro s'ofereix a portar-los per perfectes de celebració.

8.- La foto que ho va començar tot. En Futaro intenta instar en Nino i en Itsuki a quedar-se a casa per estudiar, però es descobreix una estratagema que va crear amb Yotsuba, i tant en Nino com en Itsuki se'n van enfadats. Per tant, només en Futaro i en Yotsuba es queden a casa, on Yotsuba li diu subtilment a Futaro que li agrada. A la biblioteca, Ichika utilitza la foto del telèfon que conté el fet que li ha donat a Futaro un coixí de falda per demanar-li que obtingui la informació de contacte de tots els germanes bessones. No obstant això, en Futaro s'oblida de portar el seu manual de l'estudiant a causa de la curiositat i la preocupació per la baixa sobtada de Yotsuba, que és rebutjar la invitació de l'equip de bàsquet femení de l'escola. Per recuperar el seu manual d'estudiant, en Futaro va a l'habitació de Nino, on Nino veu una foto d'un noi ros i d'aspecte dur, que sense saber-ho, en realitat és Futaro cinc anys abans. Quan se li pregunta, en Futaro li menteix i li diu que la foto és d'un familiar seu. Nino també recorda la vida infantil dels germanes bessones i treu les fotos de la seva infantesa. Múltiples imatges mostren els cinc germanes bessones semblant-se exactament entre si, i recorden quant han canviat des d'aleshores. Com a resultat, un dels germanes bessones es va trobar amb Futaro durant la gira d'estudis d'aquesta escola primària a Kyoto cinc anys abans, i està present a l'altra meitat de la imatge plegada del manual de Futaro.

9.- Llegenda del destí, dia 1. En Miku es disfressa d'Ichika, rebutjant la confessió i invitació de la Maeda, una companya d'Ichika. En Futaro arriba, i es fa veure que és el xicot d'"Ichika" per defensar-la. Desconsolada, la Maeda desafia a Futaro a ballar amb Ichika durant la foguera del campament, si realment estan sortint. El viatge està a punt de començar, però abans de començar, la Raiha cau malalta. Per cuidar-la, en Futaro troba a faltar la unitat escolar malgrat la ràpida recuperació de la Raiha. No obstant això, tots els germanes bessones volen que Futaro se'n vagi. Com a resultat, els sis porten el seu cotxe privat fins a la destinació. No obstant això, a causa de les males condicions meteorològiques, queden atrapats a la carretera nevada. Per tant, s'han d'allotjar en un hotel, on han de dormir a la mateixa habitació, fet que desencadena entre els germanes bessones un debat sobre qui ha de dormir al costat de Futaro. Per fer-ho just, tots els germanes bessones dormen al costat de Futaro. L'endemà al matí, l'Ichika es lleva bastant d'hora i se sent atreta per l'aparença d'en Futaro dormint. S'asseu de genolls, s'inclina i el mira. No obstant això, Itsuki els veu, però no sap que la noia és Ichika, ja que els germanes bessones es vesteixen de la mateixa manera i creu que la noia està besant en Futaro.

10.- Llegenda del destí, dia 2. Una llegenda diu que quan les parelles ballen i es prenen de la mà durant el final de la foguera que se celebra a l'esdeveniment cada any, les persones implicades estaran juntes per sempre. El pensament persegueix en Miku, que desitja ballar amb en Futaro, però després d'haver notat l'afecte d'Ichika per ell, decideix deixar-la ballar amb ell, volent ser feliç per ella. Mentrestant, en Futaro i en Yotsuba es vesteixen de fantasmes per espantar els altres, però l'Ichika i en Miku no tenen por. En canvi, reconeixen en Futaro amb una perruca rossa. Més tard, discuteixen en privat sobre què pensa cadascú de Futaro. Mentrestant, en Nino i en Itsuki s'espanten, i els fa córrer en la direcció equivocada, perdent-se al bosc. Preocupant-se per ells, Futaro troba en Nino a prop d'un penya-segat, salvant-la abans de caure, però Nino confon en Futaro com el nen de la imatge que va veure al manual d'en Futaro, a causa de la perruca rossa. Jugant, en Futaro s'adreça a si mateix com a Kintarō, el "parent" d'en Futaro, i en veure en Nino espantat, li dóna un amulet de la sort que li va regalar Raiha. En veure un petit hematoma al cap, en Nino li dóna a Kintarō una banda amb estampats. Nino, encisat per Kintarō, el convida a ballar a la foguera. Més tard, en Futaro ajuda a Ichika i Yotsuba a portar troncs d'un magatzem per a la foguera, però tant ell com Ichika són tancats a propòsit per Yotsuba. Incapaç d'escapar-se, l'Ichika li explica que se suposa que ha de ballar amb ell per atreviment de la Maeda, i en Futaro recorda que també ha de ballar amb Nino. Intenta cridar el seu ball amb Ichika, dient-li que arregli les coses per ella mateixa amb la Maeda. No obstant això, Ichika plora, ja que realment volia ballar amb Futaro.

11.- Llegenda del destí, dia 3. Quan el Futaro i l'Ichika estan atrapats en un magatzem, el Futaro encén un foc amb una mica de llenya propera per mantenir-se calents. Ichika expressa a Futaro el seu desig de fer un descans de l'escola per seguir la seva carrera d'actriu, i Futaro la felicita per tenir ambicions i possibilitats per fer les coses que li agraden. En veure la seva petita foguera, l'Ichika convida en Futaro a ballar sol, cosa que en Futaro accepta. Tanmateix, explica la llegenda a l'Ichika, que entén per què la foguera era tan important per a en Miku. Mentre s'enfronta a la seva culpa, accidentalment fa que s'enfonsi un tronc gran i Futaro la salva. No obstant això, el registre activa l'alarma antirobatori, i el foc també activa el sistema d'aspersió aèria, remullant-los completament. Arriben en Miku i en Itsuki i els demanen una explicació, però es resisteixen a creure'ls. Un cop atenuat l'incident, van a esquiar. Ichika es refreda, però s'escapa per intentar assegurar-se que en Futaro no va dir a ningú sobre l'incident. No obstant això, en Futaro no pot esquiar i xoca contra un arbre, tirant-li la banda que Nino li va posar la nit anterior. Nino ho veu i intenta atrapar qui creu que és Kintarō. En Futaro fuig d'ella, amagant-se en un petit iglú, on troba un Miku desconcertat. Els dos, incapaços d'escapar-se a causa de la presència de Nino, parlen una estona, mentre en Miku s'adona del sentit que és en Futaro a l'hora d'entendre a ella i als seus germans. Quan se'n va, ella es comunica amb Ichika, dient-li que hi ha alguna cosa que han de parlar.

12.- Llegenda del destí, dia 2000. La Miku li revela a Ichika a través del telèfon que finalment vol aconseguir la independència pels seus sentiments, i li diu que tots dos haurien d'agafar les mans d'en Futaro durant la foguera. "Ichika", que en realitat ha estat Itsuki tot aquest temps, fent-se passar per Ichika, està sorprès per les paraules d'en Miku. En Futaro i les noies fa temps que no veuen a l'Itsuki, i decideixen anar a buscar-la. "Ichika" porta a Futaro a un telefèric, on ella revela que en realitat és Itsuki, després d'haver-se disfressat sota una màscara facial. Tanmateix, la febre d'en Futaro el fa col·lapsar. Itsuki el porta als consellers, que el confinen a la seva habitació per descansar. Abans d'anar a la seva habitació, però, en Futaro "rebutja" en Nino dient que Kintarō li va dir que va sorgir alguna cosa i que no podia ballar amb Nino. Com a conseqüència, la Nino assisteix sola a la foguera. Mentrestant, la Miku confessa a Ichika els seus sentiments per Futaro, dient-li que s'ha acabat de retenir pel bé de les seves germanes i que vol guanyar-se el seu afecte. Ichika entén i s'abracen. La Yotsuba i l'Itsuki troben la guia d'acampada d'en Futaro, en la qual ha escrit moltes històries per portar a casa en Raiha. S'adonen que, tot i estar malalt, en Futaro ha gaudit del viatge i desitgen que no acabi amb tanta misèria per a ell. Com a tal, Itsuki es cola a la sala per cuidar-lo. Per a la seva sorpresa, totes les altres noies també estaven amagades a la sala, ja que totes estaven preocupades per ell. S'hi acosten, mentre a fora comença el compte enrere per al final de la foguera. Diversos anys després, és la cerimònia del casament de Futaro. En Futaro ha oblidat l'anell de casament a casa, així que truca a la Raiha perquè l'ajudi. La Raiha li recupera l'anell i descobreix que encara porta l'amulet de la sort que li va regalar fa cinc anys. Resulta que les cinc noies s'havien agafat de la mà amb ell al llit quan la foguera va acabar tots aquests anys enrere, i ell es casa amb una d'elles, la identitat de la qual encara es desconeix.

En una escena de mitjans de crèdit, les noies es retroben amb Futaro, que va haver de passar temps hospitalitzat. Nino torna a Futaro el seu amulet de la sort, mentre totes les noies es preparen per estudiar amb ell per a les seves properes finals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada