Bloc personal,

dimarts, 23 d’agost del 2022

Chihayafuru (2013) S02

[278]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Morio Asaka
Guió: Yūko Kakihara, Ayako Katō, Yuki Suetsugu (manga)
Música: Kousuke Yamashita
Estudi: Madhouse
Veus de doblatge: Asami Seto, Mamoru Miyano, Yoshimasa Hosoya

[ Animació, comèdia, drama, romanç, slice of life, esports, josei ] 25 capítols de 22 min. + 1 OVA

Sinopsi

IMDb (8,1):
“La Chihaya coneix un noi anomenat Arata, un talentós jugador de karuta. Ell creu que té potencial per convertir-se en una gran jugadora. Aleshores, la Chihaya assumeix un nou somni de convertir-se en la millor jugadora de karuta del Japó.”

Crítica

Les partides, ara sí, s’han començat a fer pesadetes…

Basat en un manga josei de Yuki Suetsugu, premiat amb el Manga Taishō de 2009, en el mateix any en el que va quedar finalista Shin'ya Shokudō (Midnight Dinner - La cantina de medianoche. Tokyo Stories) de Yarō Abe. El manga just ha acabat aquest mes d’agost de 2022 la seva serialització, des de 2007: 50 volums publicats. L’anime té 3 temporades i també 3 pel·lícules live-action, l’última bastant ben valorada (7,2 a IMDb). De la primera temporada n’he parlat aquí.

El pes de les partides s’imposa a la part social dels personatges, tal i com passa en la majora d’spo-kon (anime de temàtica esportiva) i ho he trobat a faltar. Al final massa spo-kon i massa poc romanç que, tot i ser implícit, és massa subtil i no hi han declaracions d’intencions directes.

Resum (amb espòilers)

1.- Així que la flor s'ha marcit. La nova alumna de primer any Sumire Hanano, que és deixada pel seu xicot el primer dia d'escola, s'interessa pel Taichi, ja que el club de karuta demana nous socis. Vint primers anys, Sumire inclòs, sol·licita per unir-se al club, tot i que la majoria no té experiència i està intimidat per l'esforç que requereix el joc. Chihaya aviat s'adona que tots els membres del club tenen prioritats diferents per al club. La prioritat de Chihaya és fer que el club sigui més fort, amb Taichi fent Classe A i Chihaya entrenant els nous membres, perquè el club pugui guanyar el torneig nacional de secundària, tant per equips com individuals a cada classe.Sumire segueix Taichi mentre va a entrenar a la societat Shiranami.

2.- Com el meu amor va arribar primer. A la Societat Shiranami, Taichi interpreta Tsuboguchi, que s'ha graduat a la universitat i ara és professor de secundària. Harada atrapa la Sumire espiant els jugadors per la porta. A la propera reunió, gairebé tots els aspirants abandonen el club. Només queda un nen anomenat Akihiro Tsukuba, però la Sumire torna quan s'avorreix dels seus nous amics. Durant la pràctica, Tsukuba expressa una opinió inflada de les seves habilitats de karuta. La Chihaya insta a la Sumire a tallar-se les ungles, perquè començarà a moure's més ràpid per agafar cartes, però la Sumire li diu que només està al club per perseguir Taichi. Avergonyida, fuig. Quan Chihaya diu que sempre es pregunta què hauria passat si l'equip hagués tingut algú per substituir-la quan es va ensorrar l'any anterior, Nishida es pren seriosament entrenar els nous membres. Kana aconsegueix la Sumire i la porta de tornada a la sala del club. La Sumire s'adona que perseguir Taichi significa millorar en karuta, així que es talla les ungles.

3.- Sent l'amor aprofundir. Murao i Arata es classifiquen primer i segon, respectivament, en un torneig de Fukui. Arata afirma que el seu objectiu actual és competir al campionat nacional de secundària, no a la classificació màster. Mentrestant, el club de Mizusawa competeix al torneig regional per equips de Tòquio. Taichi i Nishida s'assabenten que dues escoles poden avançar al torneig nacional des de Tòquio aquest any. Quan Nishida atrapa en Tsukuba intentant reemplaçar en Komano amb ell mateix a l'alineació per impressionar els seus germans petits, Komano suggereix que incloguin Sumire a la primera ronda i Tsukuba a la segona ronda. Chihaya guanya els seus partits a les dues rondes per 25 cartes. La Sumire està impressionada que la Chihaya no fos menyspreada perquè era una noia que jugava contra nois. L'Ise telefona a Shinobu per dir-li que la registrarà al torneig individual de secundària i que l'Arata també competirà.

4.- Dir-li a la gent de la capital que faig per les illes. Harada i dues dones de la Societat Shiranami van a veure el torneig regional. A la semifinal, Mizusawa s'enfronta a Homei, el conseller del qual és Tsugobuchi. Tsuboguchi dóna informació al seu equip per entrar al cap de Taichi per distreure'l. Mochida assenyala a Harada que, a diferència de l'any passat, aquest any el torneig utilitza un lector diferent a cada ronda. En Taichi lluita contra el seu oponent, el que li fa pensar que no té l'habilitat per guanyar. Miyauchi també va a veure el torneig. L'aire condicionat del partit Mizusawa funciona malament. Quan Taichi demana una tovallola, les dones Shiranami, la Miyauchi, la Sumire, la Kana, la mare de Kana i la Chihaya li proporcionen tovalloles. La Sumire s'adona que Chihaya mira Taichi tant com Taichi mira Chihaya. La Sumire va a buscar el partit de Hokuō. Taichi es recupera i guanya el partit. Mizusawa guanya la ronda.

5.- Sigues tan estimat ara, aquells eren els bons temps. Nishida s'assabenta que la seva germana gran s'ha convertit en la xicota de Retro. En Sumire informa que l'Amakasu planeja apuntar a Taichi, pensant que derrotar a Komano i Kana serà fàcil, per aconseguir tres victòries per a Hokuō amb el mínim esforç. Nishida atrapa Tsukuba intentant substituir-se de nou per Komano. Per sorpresa d'ambdós bàndols, Retro organitza l'ordre d'en Hokuō de tenir un partit just. Sudō és el lector de la final, pressionant en Hokuō perquè actuï. La Miyauchi porta a la Mizusawa uns tasuki per ajudar-los a moure's amb més facilitat en quimonos. Komano i Kana funcionen bé contra els seus oponents, però Chihaya, intentant centrar-se més en la precisió que en la velocitat, lluita contra Amakasu. Nishida perd el seu partit. Chihaya canvia a velocitat.

6.- Encendre el riu Tatsuta. Chihaya aconsegueix l'Amakasu. Tots els quatre jugadors de Mizusawa tenen partits que són sort de l'empat, però Hokuō aconsegueix dividir les seves cartes garantint dues victòries, per a tres victòries en total. Chihaya i Taichi van a l'atac per augmentar les seves possibilitats de guanyar intentant empènyer els seus oponents a una falta. Taichi aconsegueix empènyer Retro a una falla, donant a Mizusawa una oportunitat igualada. Per a la carta final, Chihaya i Amakasu toquen la carta del costat d'Amakasu alhora, de manera que Hokuō encara guanya. Amakasu li diu a Sudō que només es va moure perquè sentia que en Chihaya es mou. Tsukuba, els seus germans i Sumire s'uneixen a la Societat Shiranami. Chihaya li envia un missatge a Arata que la final va ser alhora el partit més divertit i la derrota més frustrant.

7.- Tots intercanvien hola i adéu a les portes d'Ōsaka. Sense relació amb l'abatiment de Chihaya per la pèrdua del club karuta, Chitose decideix deixar d'actuar. Després de suplicar per mantenir la sala del club tot i reclutar menys de cinc membres nous, Chihaya permet que la banda de concert utilitzi la sala de sobre de la sala del club com a emmagatzematge. La mare de Chihaya compra a Chihaya el seu propi quimono i hakama per donar suport al karuta de Chihaya. En adonar-se que la Chihaya torna a estar entusiasmada amb karuta, Chitose truca al seu agent per organitzar més audicions. A la sala del club, Kana explica la diferència entre "rapidesa" (chihayaburu) i "frenesí" (araburu) utilitzant imatges d'una trompolla suau i tremolosa. La banda de concert interpreta l'himne de l'escola per al club karuta com a gràcies per deixar-los utilitzar el segon pis. A l'hotel la nit abans de la competició de la selecció, Chihaya truca a l'Arata, però Arata diu que no està interessat en els tornejos per equips.

8.- Que brilla sobre el mont Mikasa. Komano i Taichi van triar Tsukuba com a titular per a la primera ronda contra la Chiba International High School of Information Sciences, els membres de l'equip de la qual són ètnicament no japonesos. Komano i Sumire reuneixen informació sobre Fujisaki, campiona de l'equip nacional de l'any passat, i First Akashi Girls' School, inclosa Megumu Ōsaka, la finalista de la reina occidental de l'any passat. Quan Taichi s'adona que els membres de Chiba no estan utilitzant l'anglès correcte i, de fet, són japonesos nadius, els crida. L'equip de Chiba també és tot principiant, així que Mizusawa derrota a Chiba fàcilment. Tot i la derrota, l'equip de Chiba diu que va aprendre molt i promet tornar un equip millor per al torneig de l'any vinent. Mentrestant, mentre l'Arata arriba a l'Ōmi Jingū per veure en Chihaya i Taichi, en Shinobu l'intercepta.

9.- El meu únic pensament. Shinobu, tornant al seu pes anterior, creu que l'absència prolongada d'Arata a karuta significa que mai més la podrà derrotar. Té la intenció de veure el Birdman Rally al llac Biwa, expressant l'opinió que els equips són per a aquells que no estimen el karuta. Komano i Sumire continuen buscant oponents durant la segona ronda. Tractant de trobar el moment adequat per apropar-se a Chihaya, Arata s'amaga quan veu que Retro i Chihaya es parlen entre ells. L'amic d'Arata, Shoji Kawauchi, que assisteix a Fukui West i l'equip del qual no és membre a causa dels retards de trànsit, convenç a l'Arata de substituir-los, perquè puguin jugar almenys una ronda. Tot i que Arata s'assegura que el seu joc no afecti el resultat, Kuriyama el veu, dient que pot ser que no pugui jugar en el torneig individual, ja que la substitució és contra les regles. El Birdman Rally està plovent.

10.- La pluja triga més a assecar-se. Quan Mizusawa comença un partit contra Yamaguchi Mioka, una escola distingida, els oficials del torneig discuteixen què fer respecte a la violació d'Arata. Encara que Chihaya és capaç de defensar les seves cartes, lluita per atacar les del seu oponent. Tots els membres de Mioka col·loquen les seves cartes a l'atzar i les mouen amb freqüència. Shinobu, empapat per la pluja, torna a Ōmi Jingū i s'assabenta de la situació d'Arata. Ella amenaça amb perdre el torneig si els oficials no el deixen jugar. A excepció de Chihaya i Tsukuba, els altres membres de Mizusawa ho fan bé contra Mioka. A mesura que el nombre de cartes restants disminueix, Chihaya millora. Mizusawa guanya. La Sumire explica a l'equip que Shinobu va dir als oficials que vol competir contra algú de Fukui. Chihaya dedueix que era Arata. Quan l'equip considera incloure a Komano al proper partit, Nishida suggereix que el deixin fora.

11.- Em sento com si el meu cos estigui en flames amb Ibuki Mugwort. El fàcil acord de Komano per saltar-se la següent ronda enfada Nishida, que diu que Komano ha perdut l'impuls de competir i se'n va bruscament a dinar a la cafeteria. Chihaya recorda que Harada li va dir una vegada que veure un partit de prop és més cansat que jugar. L'equip decideix deixar reposar Komano durant una ronda. El proper partit de Mizusawa és contra Shoyo High School de Kyoto. Com que Mizusawa utilitza de manera efectiva la informació que Komano va reunir, Chihaya reflexiona que les seves dades són tan importants com la seva habilitat. Mizusawa guanya. Mentrestant, Arata se li permet competir amb la condició que escrigui un assaig de disculpes i que li prohibeix veure els seus amics de Tòquio al torneig per equips. Mizusawa es prepara per al partit de semifinals contra l'Akashi utilitzant les dades recollides per Sumire. La Chihaya accepta de mala gana no ser emparellada contra un dels jugadors de la Classe A d'Akashi, però en Taichi estableix l'ordre d'un partit directe, inclòs Chihaya contra Megumu.

12.- L'únic senyal de l'estiu. la ronda de semifinals enfronta Mizusawa contra Akashi i Hokuō contra Fujisaki. En veure en Mizusawa i en Hokuō, els funcionaris creuen que els amics d'Arata de Tòquio són Hokuō. La Chihaya avalua el joc de la Megumu en comparació amb el seu joc en el partit de desafiament reina contra la Yumi la tardor anterior, i conclou que Megumu ha millorat. Sudō, que ha arribat per donar suport a Hokuō, comença a veure el partit entre Chihaya i Megumu. Chihaya lluita, però creu que serà un partit divertit.

13.- En els meus somnis, m'apropo més a tu. La Chihaya continua lluitant contra la Megumu, que no té cap interès a convertir-se en reina, tot i que va ser la finalista occidental de l'any anterior. La Chihaya aconsegueix agafar unes quantes cartes, incloses algunes de les favorites d'en Megumu. La Megumu s'adona que la Chihaya vol convertir-se en reina, la qual cosa reforça la seva determinació per derrotar a Chihaya. Aviat tothom està mirant el partit de Mizusawa. L'entrenador d'Akashi reflexiona que tot l'equip ha millorat, perquè volen ajudar a la Megumu a convertir-se en reina. Centrant-se en la precisió, Chihaya comença a posar-se al dia.

14.- La gent sempre em preguntava si estava anhelant algú. L'Arata s'assabenta del progrés de Mizusawa del membre i entrenador de l'equip de Fukui West que va arribar tard. Shinobu desafia a Arata a un joc, però ell declina, afirmant que és un dia per a partits d'equip. Mentrestant, ni tan sols en Sudō s'adona que en Fujisaki ha derrotat en Hokuō. Un dels funcionaris es pregunta si l'Arata va venir a veure en Mizusawa, no en Hokuō. Keiko Yuube derrota Nishida, però Kana guanya el seu partit immediatament després. Taichi guanya el seu partit, però Chihaya perd davant Megumu. El partit de Komano es redueix a la sort de l'empat. Komano guanya agafant la targeta del seu rival. En Tsukuba, preocupat per la resistència de Kana, demana substituir-la a la final, però en Miyauchi creu que només vol atenció. Kana li demana que la substitueixi.

15.- No importa on estic. La Kana revela que s'ha clavat el dit durant el partit i que està dolorosamente inflat. Un dels funcionaris li diu a Retro que l'Arata va venir a donar suport a en Hokuō i es troba a una habitació del darrere. Mentrestant, Midori Sakurazawa, l'entrenador de Fujisaki, elimina un dels jugadors de tercer any de la classe A de l'alineació i el substitueix per Rion Yamashiro, un jugador de segon any de la classe B que és la néta de Kyoko Yamashiro. Kyoko Yamashiro és la lectora de la final. Chihaya s'enfronta a Rion. Taichi s'enfronta a Emuro Ryoga, el capità de Fujisaki. Abans que comenci el joc, Retro informa a l'Arata que Mizusawa arriba a la final. Shinobu riu quan Retro es refereix a l'eventual guanyador del torneig per equips com el millor del Japó, però Arata li demana que vegi el partit. De camí cap allà, passa per davant de l'equip Fujisaki a la sala durant el temps de memorització. Li fa fàstic que passin el temps divertint-se lluny de les cartes. Comença la ronda final.

16.- Esperar el retorn de l'Emperador. Recapitulació de l'episodi amb segments omake.

17.- Ratxa de vent. La Fujisaki pren una avantatge primerenca sobre la Mizusawa, inclosa la Rion, que té un sentit del joc que rivalitza amb la de Chihaya i està familiaritzada amb la veu de la seva àvia. La Chihaya escolta atentament la lectura de Kyoko i comença a posar-se al dia, però es lesiona el dit índex. Quan la Chihaya envia una targeta i la pren, en Shinobu recorda que la Chihaya li va fer el mateix l'any anterior. En notar que la Chihaya lluita pel seu dolor, els altres es tornen més determinats.

18.- La meva por és que t'oblidis. Komano perd el seu partit. Mentre la Chihaya suporta el dolor de la seva lesió, s'adona que Shinobu mira i dóna ànims als seus companys d'equip. Quan Shinobu comença a sentir-se malalt, recorda que Ise la va aïllar dels altres nens de la Societat Myojo quan era petita per fer-la forta. Escoltant fora, Arata reflexiona que són els equips els que recluten i ensenyen nous jugadors. Tsukuba també perd el seu partit.

19.- No sé on em portarà aquest amor. Taichi s'aconsegueix amb Emuro utilitzant les dades de Komano, fins i tot empenyent Emuro a una falla. Chihaya guanya el seu partit contra Rion. Els partits de Taichi i Nishida es redueixen a la sort del sorteig, però aconsegueixen sincronitzar les seves cartes, donant-los l'oportunitat de guanyar dues més. Taichi i Nishida ataquen el costat de Fujisaki mentre es llegeixen cartes mortes per intentar augmentar les seves possibilitats. Finalment, es llegeix la targeta del costat de Mizusawa. Mizusawa guanya el torneig. Quan la Chihaya surt al vestíbul, veu l'Arata i li diu que s'ha convertit en la millor del Japó sense convertir-se en reina, perquè l'equip jugava junts, i que ell mai hauria de dir que no li interessen els equips.

20.- Del camp d'arròs de tardor. Després de la cerimònia de lliurament de premis del torneig per equips, la Miyauchi porta la Chihaya a una clínica per atendre la seva lesió. Mentrestant, l'Arata li diu a en Taichi que l'únic equip per a ell és un amb Chihaya i Taichi. També diu que guanyarà el torneig individual i assistirà a una universitat a Tòquio. El metge li diu a la Chihaya que s'ha d'abstenir d'una activitat intensa amb un os del dit debilitat, tot i que és derivada a un hospital més gran per a un millor diagnòstic. L'endemà, la germana de la Nishida regala samarretes a l'equip. Chihaya vol portar-los i competir en el torneig individual, de totes maneres. L'objectiu de Chihaya per al club segueix sent guanyar totes les classes. Quan la Nishida li pregunta com pot jugar, la Chihaya veu en Shinobu i decideix utilitzar la seva mà esquerra. Els pares d'Arata observen el torneig de la Classe A. La Chihaya, enfrontada al Yuube d'Akashi a la primera ronda, descobreix que no pot agafar cap carta amb la mà esquerra.

21.- Però el seu llegat segueix estenent-se. Arata i Shinobu guanyen els seus primers partits sense esforç. Chihaya, capaç d'agafar cartes de Yuube, però incapaç de defensar les seves pròpies, s'adona que la seva col·locació de cartes és dretana. També s'adona de com una defensa dretana és feble contra un jugador esquerrans. El mirall reflecteix les posicions de les seves cartes i guanya la ronda, sorprenent Arata, encara que requereix molta més concentració. A la segona ronda, Nishida s'enfronta a Arata. Els pares de l'Arata aplaudin en silenci a Nishida, perquè volen que l'Arata assisteixi a una universitat local de Fukui. Arata derrota a Nishida, però la tècnica i la determinació de Nishida impressionen l'Arata. Chihaya també guanya el seu partit. Per a la tercera ronda, Chihaya s'enfronta a Shinobu, així que decideix utilitzar la mà dreta i es treu la fèrula del dit.

22.- L'últim que ens trobem. Quan Sakurazawa veu la cinta al dit de la Chihaya, es sorprèn al saber que la Chihaya ha estat utilitzant la seva mà esquerra. Shinobu murmura que la samarreta de Mizusawa de la Chihaya és coixa, així que la Chihaya l'enlluerna amb la samarreta de l'Óssa Mare que té a sota. En Shinobu, en broma, s'ofereix a jugar amb la seva mà dreta per permetre la lesió de Chihaya, però Chihaya respon bruscament que no hauria de fer broma sobre això. Quan Shinobu domina el partit, Chihaya es treu la cinta del dit per moure's més ràpid, però Shinobu encara guanya. Shinobu recorda que quan era petita havia jugat a una noia de la seva mateixa edat i li va ser fàcil amb ella, perquè valorava la seva amistat, i va fer que Ise la aïlés. De la mateixa manera que es pregunta com de fàcil hauria d'haver estat amb Chihaya, Chihaya li agraeix que no li hagi estat fàcil i diu que tornaran a jugar en el partit de reina. Shinobu torna a prometre que no deixarà que Chihaya prengui ni una carta. Mentrestant, al torneig de Classe B, Taichi està aixafant Retro.

23.- Veure les precioses flors de cirerer. A les semifinals de la classe A, Arata derrota fàcilment a Emuro i Shinobu derrota fàcilment a Megumu. Mentrestant, Sakurazawa troba en Chihaya dormint al passadís. La final de la Classe A és entre Arata i Shinobu. La final de la classe B és entre Taichi i Rion a la mateixa sala on Komano es troba a la final de la classe C. La Chihaya està dividida entre donar suport a Taichi i Komano o veure Arata i Shinobu. En Taichi queda bocabadat quan la Chihaya ve a veure'l jugar, però recorda que en Chihaya es preocupa més que ell passi a la Classe A. En Shinobu comença la final de la Classe A agafant totes les cartes, però l'Arata recorda com la pegava i la posa al dia. Mentrestant, en Taichi intenta guanyar la seva final ràpidament perquè la Chihaya pugui veure l'Arata i en Shinobu, però s'adona que no pot vèncer a Rion amb velocitat. Centrant-se en la precisió com si estigués jugant a Chihaya, Taichi guanya el torneig de Classe B i passa a la Classe A.

24.- Quan m'he d'amagar… La final de la classe A està plena d'espectadors, però la Sakurazawa fa entrar a la sala en Chihaya i en Taichi per una porta lateral. L'Arata té avantatge sobre Shinobu, però Shinobu aconsegueix reduir la distància entre ells assumint riscos. Veient-lo jugar, Chihaya recorda la imatge de Kana d'una trompa estable per "apassionat", una paraula que s'utilitza per descriure els déus. Murao es pregunta què va portar a l'Arata de tornada al karuta, però reflecteix que l'Arata va desenvolupar el seu nivell d'habilitat mitjançant el treball dur i la pràctica, no el talent. Arata guanya la final de la Classe A. Els espectadors no estan tan sorpresos per la victòria d'Arata com per la derrota de Shinobu. L'Arata li diu a en Shinobu que està sorprès que hagi superat el partit amb febre. Shinobu reflexiona que sempre va voler jugar contra oponents forts que lluitaven.

25.- Puc mirar cap amunt i veure la gorra nevada del mont Fuji. Els pares d'Arata s'enfronten a la realitat que Arata anirà a la universitat a Tòquio. Mentrestant, Komano i Tsukuba han guanyat els tornejos de Classe C i Classe D. Quan surten de l'Ōmi Jingū, Sakurazawa s'ofereix a enviar a la Chihaya un vídeo de la final de la Classe A. Més tard, un examen hospitalari revela que la Chihaya té encondromatosi al dit índex, així que decideix sotmetre's a una operació. Mentre està hospitalitzat, Chihaya demana prestat l'ordinador portàtil de Chitose per veure el DVD de la final de la Classe A. Ella truca a l'Arata, que li diu que, sempre que juga, pensa en l'apartament de Tòquio quan solien jugar al karuta junts. En sentir això, pensa com sempre estimarà a Karuta i Arata. Es passa la setmana següent recuperant-se de la seva operació i fent els deures d'estiu, escrivint poemes. Llegint els poemes, Kana s'adona que l'Arata és el rival de Taichi per a la Chihaya. La Chihaya truca a la Sakurazawa, que convida tot el club Mizusawa a un campament de karuta de Fujisaki. La Chihaya i el Taichi van al campament.

26.- (OVA) Durant els meus anys abandonats en aquest món. Durant el temps que Chihaya està a l'hospital, el club karuta discuteix què fer per al proper festival cultural. Intentant aprofitar l'oportunitat per apropar-se a Taichi, Sumire suggereix muntar una obra de teatre temàtica de l'època Heian basada en The Tale of Genji, amb ella mateixa com a protagonista femenina i Taichi com a Genji. Kana, però, veient l'oportunitat d'ajuntar Chihaya i Taichi, suggereix Chihaya com a protagonista femenina. En última instància, la Sumire es conforma amb tots els altres membres del club que interpreten els molts amants de Genji, inclosos Nishida, Komano i Tsukuba vestits d'arrossegament. El club gasta la resta del seu mins pressupost anual en dos pisos per a l'obra, però un tifó els destrueix. La Sumire i la Chihaya acaben fent una breu peça de comèdia de temàtica karuta amb Nishida com Genji al prosceni sense plató. Arata lamenta que segueix sense tenir temps de pantalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada