Bloc personal,

divendres, 26 d’agost del 2022

Chihayafuru (2019) S03

[279]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Morio Asaka
Guió: Yūko Kakihara, Yuki Suetsugu (manga)
Música: Kousuke Yamashita
Estudi: Madhouse
Veus de doblatge: Asami Seto, Mamoru Miyano, Yoshimasa Hosoya

[ Animació, comèdia, drama, romanç, slice of life, esports, josei ] 24 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (8,1):
“La Chihaya coneix un noi anomenat Arata, un talentós jugador de karuta. Ell creu que té potencial per convertir-se en una gran jugadora. Aleshores, la Chihaya assumeix un nou somni de convertir-se en la millor jugadora de karuta del Japó.”

Crítica

Partides massa llargues (com qualsevol altre spo-kon)…

Basat en un manga josei de Yuki Suetsugu, premiat amb el Manga Taishō de 2009, en el mateix any en el que va quedar finalista Shin'ya Shokudō (Midnight Dinner - La cantina de medianoche. Tokyo Stories) de Yarō Abe. El manga just ha acabat aquest mes d’agost de 2022 la seva serialització, des de 2007: 50 volums publicats. L’anime té 3 temporades i també 3 pel·lícules live-action, l’última bastant ben valorada (7,2 a IMDb). De la primera temporada n’he parlat aquí i de la segona aquí. Diuen que hi ha confirmada temporada 4 per 2023.

Sembla que en el primer capítol han refet alguns flashbacks de records del passat i sembla que hi hagin novetats visuals, però no és pas així. Segueix la línia de les dues anteriors temporades, tot i que sembla que perd força.

Finalment l’Arata es confesa a la Chihaya a meitat de temporada, però el triangle amorós és supeditat a les tedioses partides… i el Taichi tarda molt, molt, en posicionar-se i obrir-se clarament (al penúltim capítol).

En general, tantes partides i tan llargues l’acaben convertint en avorrida i, particularment per mi, la fan més dolenta que les dues anteriors temporades. Amb tot, sembla que en siguin conscients i per això, per compensar, en els últims capítols el monotema és el romanç en el triangle amorós cosa que desvirtua la valoració real de la sèrie.

Resum (amb espòilers)

1.- Que sigui que trobo. La Chihaya i la Taichi passen les vacances d'estiu al camp d'entrenament de karuta de Fujisaki, el brutal entrenament del qual inclou set partits al dia més córrer i altres exercicis, fent servir la mà esquerra com a pràctica és millor que res. Taichi treballa en els seus trams a la nit, buscant millorar. La resta del club va als camps d'entrenament propis. L'últim dia, Chihaya juga amb Rion tres vegades, Rion s'ha decidit a assegurar-se que el seu camp guanyi. Sakurazawa critica la forma de Chihaya en el següent partit i li diu que prengui cartes amb gràcia, sorprenent als jugadors de Fujisaki, ja que mai no els havia donat cap consell personal a mig partit. L'últim partit de Chihaya és contra Taichi, que la derrota. En el viatge en tren a casa, Taichi promet per derrotar-la en un partit oficial amb ella fent servir la mà dreta, inspirant el seu esperit de lluita.

2.- La nebulosa llum de l'alba no prové de la lluna. Buscant jugar contra l'equip de Chihaya, Arata es dirigeix a la seva escola durant una assemblea en un intent d'unir-se a un club de karuta, despertant l'interès dels estudiants. A la classe de Chihaya, els estudiants reben un qüestionari de plans de futur, que Chihaya no sap com omplir. Horikawa, una altra estudiant, li diu que va anar a Kyoto amb la seva família per descobrir els millors llocs, ja que la seva excursió de classe hi tindrà lloc. Durant els entrenaments del club, els membres de l'equip Karuta parlen dels seus desitjos de ser millors jugadors de karuta, tots s'han tornat més competitius. Són interromputs per Miyauchi amb un calendari que revela que les eliminatòries de Mestre i Reina es celebren al mateix temps que el viatge de classe de l'escola, que els estudiants no es poden perdre, deixant a Chihaya deprimida. Més tard, es treuen els embenats a la mà dreta de Chihaya. Aviat, el club es dirigeix ​​al torneig Yoshino, un "escalfament" per als eliminatoris de Meijin i Queen en dues setmanes, ja que només hi poden assistir jugadors de classe A i B. La Chihaya saluda l'Arata, que felicita com es veu a l'hakama, i promet que guanyarà tots els partits. Sudo es burla de Chihaya per la promesa i Taichi fa una aposta amb ell (després de dir-li a Chihaya que no aposti) que qui perdi primer no assistirà a les eliminatòries de Meijin. Komano, tot i presumir abans amb el club que passaria a la Classe A en guanyar Yoshino, és derrotat al primer partit. Encara que està molest per la seva pròpia arrogància, és aplaudit per Kana. Nishida s'emparella contra Sudo i perd, però després d'haver lluitat fins al final, va cansar Sudo, cosa que facilitarà que un d'ells el derroti.

3.- Però de la neu blanca de cristall de Yoshino. Un dels competidors, Inokuma Haruka, està cridant l'atenció massiva. Va mantenir el títol de reina durant quatre anys consecutius (derrotant a Sakurazawa quatre vegades consecutives) fins que va renunciar al permís de maternitat i acaba de tornar. Ayase guanya els seus dos primers partits, aturant-se a dinar i dormir. Nishimura s'adona que no és tan atrevida a l'hora de prendre cartes com abans. Durant el descans, l'Arata demana consell a Taichi per començar un club de karuta, però en Taichi li molesta, ja que els equips són una cosa que té en comú amb la Chihaya Arata no, i s'allunya fredament. A la quarta ronda, la Chihaya s'empareja contra el subcampió de Meijin, Takemura, mentre que en Rion s'ha de fer front a Sudo. Els swings especialment agressius de Takemura donen problemes a la Chihaya fins que finalment recupera l'equilibri amb la mà dreta enrere, utilitzant la gràcia en lloc de la força per agafar cartes. Quan es llegeix la targeta Chihayafuru, les cartes de Chihaya i Inokuma xoquen a l'aire, el que significa que es van agafar al mateix temps. Rion pressiona Sudo amb força malgrat el seu esgotament i gairebé el derrota abans de perdre. Arata derrota a Yumin, la subcampiona de la reina. Chihaya i Takashi també guanyen els seus partits. Arriben als vuitens de final, però el proper partit de Chihaya és contra Inokuma.

4.- Ningú vol veure. Taichi està emparellat contra Sudo. Amb quatre dels vuit últims de la Societat Nagumo i els altres quatre de la Societat Shiranami, se sent una mica com un partit d'equip entre les societats. Chihaya pren un lideratge primerenc, fet que fa pensar al públic que veurà l'ascens d'una nova estrella en lloc del retorn d'una antiga reina, però Inokuma rebota i pren el lideratge. Sudo està llançant Taichi, però Harada-sensei crida "Hem arribat a temps!" després d'aconseguir una targeta, que sobresalta els jugadors de Shiranami en dificultats i els ajuda a tornar a centrar-se. La Chihaya agafa la següent carta, una multisíl·laba, del costat d'Inokuma i li dóna la targeta Chihayafuru, que li pren poc després. Retro guanya de sobte a la Classe B i Taichi i Sudo declaren que cap dels dos no pot ser derrotat per ell. La Chihaya s'adona que s'està divertint malgrat l'estrès i s'escalfa davant la idea que tothom aquí estima el karuta.

5.- Muntanya Amanokagu. La nokuma té la intenció d'interrompre la Chihaya i evitar que es diverteixi, però després de veure com el seu fill mirava cartes impactant des de la banda, decideix jugar fidel a ella mateixa, que era per divertir-se, i somriu. Chihaya torna el somriure. Arata perd davant l'Hiroshi, per a sorpresa dels espectadors, deixant-lo enfurismat amb ell mateix. Aleshores, Harada-sensei perd davant Murao, deixant cada societat amb una victòria. Chihaya i Taichi van a buscar les cartes dels seus oponents i Chihaya guanya. Sudo i Taichi es queden amb una carta cadascun, la sort del sorteig. Sabent la mala sort que té amb això, en Taichi busca a l'instant la targeta de Sudo i l'obté primer, guanyant. Chihaya està emparellat contra Hiroshi, però ell cedeix en lloc d'enfrontar-se a un membre de la societat, satisfet amb el que va fer i disposat a deixar dormir en Chihaya. Així, només hi haurà un partit de semifinals: Taichi contra Murao. Inokuma s'acosta a Sakurazawa i li demana la seva informació de contacte, volent practicar amb ella, i Sakurazawa li dóna. Mentrestant, Taichi, decidit a no perdre, guanya el seu partit. El partit final serà Chihaya contra Taichi.

6.- Riu Tatsuta en flames. Arata decideix quedar-se a veure el partit amb Murao i el president de la seva societat, tot i que això significa que no arribarà a casa fins al matí amb tren. La Chihaya i el Taichi s'asseuen al seu partit i la Sumire es meravella de com se sent diferent dels seus partits a l'escola. Chihaya té avantatge des que va descansar durant l'últim partit, però Taichi utilitza una nova col·locació, col·locant catorze cartes a la fila superior i reordenant com col·loca la resta. Dissenyat per lluitar contra Chihaya, uneix cartes d'una síl·laba i cartes llargues separades, ja que sap que ella té por de cometre faltes. També pot agafar fàcilment cartes de la fila superior llarga amb empenta. Fer això desequilibra Chihaya. Els altres es meravellen de com Taichi no ha comès cap error. En canviar la seva ubicació tan dràsticament, li serà més fàcil oblidar els dissenys anteriors. Chihaya és pressionat per una falta, obligat a jugar a la defensiva. Recordant el consell de Sakurazawa, Chihaya arregla la seva postura, facilitant la respiració. Mentre ell juga com un desconegut, ella sap que encara és Taichi i no li ha de tenir por. Decidida a no perdre, agafa la següent carta. Continuen empenyent-se mútuament i el públic reconeix que no van arribar aquí amb impuls o sort malgrat la seva curta edat.

7.- ls esclats de la tempesta. Chihaya guanya la Classe A del Torneig Yoshino per dues cartes i s'adorm. Taichi roman en silenci, frustrat. S'esmenten les qualificacions de la reina i Miyauchi li diu a Chihaya que pot sol·licitar una absència autoritzada de la sortida per assistir-hi. La mare de Chihaya arriba, lamentant-se que es va perdre el partit. La Chihaya li diu que vol ser reina, però també vol ser professora de secundària i assistir al viatge de classe. Quina mena de professora i assessora seria si perdés el seu propi viatge de classe? Arata camina amb Chihaya, veient que està aguantant la seva decepció, i Arata també està decebut, perquè va perdre, no va poder jugar contra en Chihaya. La Chihaya assisteix al viatge de classe en lloc dels Queen Qualifiers per fer records amb els seus amics. Ella competirà l'any vinent. En Taichi, però, truca malalt i es salta el viatge de classe per assistir a les eliminatòries de Meijin. La Chihaya no entén per què en Taichi faria això, ja que mai el va sentir dir que volia ser Meijin. Komano li recorda que té previst anar a la facultat de medicina, així que a aquesta època l'any vinent estarà massa ocupat per al club i no tindrà temps a la facultat de medicina. Aquesta és la seva única oportunitat d'anar tan lluny com pugui a karuta. Arata perd un partit d'entrenaments, el seu joc desactivat. El seu amic Yuu l'espera amb un dinar calent quan torna a casa i li pregunta per què està tan deprimit. Si guanya demà, atraurà nous socis al seu club. Li diu que no necessita cap recompensa per fer realitat el seu somni de ser Mestre, fent-li recordar el seu temps amb el seu avi. Suō Hisashi, l'actual Meijin, visita la casa d'en Shinobu.

8.- Com a amics i desconeguts. Sudo té la intenció de retirar-se de les eliminatòries de Meijin a causa de l'aposta que va fer abans amb Taichi. En Taichi li diu que jugui i que es retiri només si coincideix amb ell, cosa que en Sudo accepta. L'Arata està patint una intoxicació alimentària, però veu el nom de Taichi a la llista, cosa que el sorprèn. En Suō fa portar en Shinobu al torneig amb la seva motocicleta, i tothom es sorprèn de veure la Reina i el Mestre a les eliminatòries de l'Oest. Suō diu que aviat passarà la universitat i aconseguirà una feina, així que té previst retirar-se l'any que ve, després que guanyi aquest any. Arata comença ràpidament a guanyar partits. Suō s'acosta a ell, dient que és bo i que algun dia serà Mestre, però no el derrotarà. En Taichi es pregunta què vol tant que perdria el seu viatge de classe i la seva mare, després de veure Taichi, està molesta perquè vol una cosa tan estúpida com per ser Mestre. No vol esperar fins al final del partit, així que li diu a la Sumire que la truqui quan acabi. Rion és l'única estudiant de Fujisaki que ha guanyat el seu partit.

9.- Recordo com els meus propis esforços van ser en va. Suō i Shinobu parlen abans que Suō se'n vagi. Suō diu que res el fa seguir endavant, cosa que enfada a Shinbou, com si "res" el fes tan bo. Chihaya està deprimit durant el viatge escolar , fins i tot quan la seva amiga Michiru porta el seu grup a un museu sobre els Cent Poetes. La Chihaya està comprovant al seu telèfon si hi ha actualitzacions sobre el progrés de Taichi i Arata al torneig. Enfadada, Michiru agafa la bateria. Va dir que volia venir al viatge de classe. però ella no és aquí en absolut. Chihaya es disculpa i se centra a divertir-se amb els seus companys. Mentrestant, Taichi lluita contra Shusaku Koshikawa, un jugador de Karuta en ascens. Tot i que comet dues faltes dobles, guanyant-se el seu sobrenom "goofsaku" Koshikawa es manté principalment al capdavant. Taichi li envia la carta de Chihayafuru però la perd poc després, cosa que sap que Chihaya no hauria fet. Es redueix a la sort del sorteig, que Taichi perd, acabant amb les seves esperances de Mestre. Molestar, deixa l'edifici per refredar-se. apagat. Després aprenent que el següent oponent d'en Harada-sensei és Koshikawa i torna. Els genolls de Harada-sensei estan tan malament que els seus estudiants corren al camp per recollir les seves cartes per ell. Taichi recorda quan Harada-sensei li va dir que hi havia algunes cartes que estadísticament no s'anomenaven amb tanta freqüència i aquelles cartes de "vella donzella" eren les que havia d'enviar al costat del seu oponent per augmentar les possibilitats que la targeta del seu costat es llegís si va arribar a la sort del sorteig. El partit d'en Harada-sensei es redueix a la sort de l'empat i es llegeix la seva targeta. Ell guanya. Les eliminatòries de l'East Master s'enfronten a Harada-sensei contra Sudo. A l'oest, l'Arata derrota el seu oponent i en Shinobu se'n va d'hora, segur que guanyarà, ja que li gruny l'estómac. L'Ise, la seva antiga entrenadora de Karuta, la coneix, però se'n va fredament després que ell li ofereixi que vingui a la seva societat a practicar (com que la seva àvia està molesta, no té amics). Shinobu creu que no és cosa seva. L'oponent d'Arata per a la classificació de West Meijin és Murao de la seva societat.

10.- Kadsuras escarlata. Comença el partit final de les eliminatòries de West Meijin entre Murao i Arata. Arata pensa en Taichi i això li impedeix concentrar-se en el partit. Murao considera que aquesta és la seva oportunitat de guanyar al principi, però després recupera l'Arata. Durant el partit, l'Arata té mal de panxa, per la qual cosa ha de fer una pausa. Durant aquest temps es van llegir quatre cartes del camp i diverses cartes mortes. Arata es queda endarrerit amb onze cartes de diferència, però encara no es rendeix. A partir dels moviments del Murao, Arata determina quines cartes de dues síl·labes s'han convertit en monosíl·labs i, per tant, quines cartes mortes ha perdut. L'Arata comença a posar-se al dia. Com a resultat, Arata guanya amb dues cartes de diferència. L'oest del Japó estarà representat per Wataya Arata i Ousoka Megumu per al partit Meijin i Queen's Challenger. La Chihaya es diverteix amb els seus companys a la nit en un viatge. Quan va sortir d'una habitació per prendre una mica de te, veu en Taichi quan arriba. Diu que l'Arata i l'Harada-sensei es trobaran en el partit del Challenger, i pregunta a qui anirà Chihaya.

11.- Deixant una boira flotant sobre els arbres i l'herba. La Chihaya parla amb el seu professor de classe sobre els temes que podria ensenyar en el futur. Es fa una reunió d'emergència a la Societat Shiranami per ajudar a Harada-sensei a preparar-se per al proper partit del Challenger. Taichi té l'encàrrec de memoritzar la ubicació d'Arata, que intenta rebutjar. Harada-sensei va recordar a Taichi que Sudo havia cedit als Master Qualifiers en part a causa de l'aposta amb Taichi al Torneig Yoshino. La Chihaya proposa memoritzar la ubicació de la Suō, en la qual comença a adonar-se d'una possible debilitat que podria tenir Suō. Mentrestant, l'Inokuma practica amb Sakurazawa a Fujisaki en preparació per al seu partit Challenger, però es veu obligada a qüestionar-se si la Karuta és més important que els seus fills quan descobreix que el seu fill està malalt mentre ella estava fora. A les finals del Challenger, Inokuma es compromet a guanyar el títol de reina una vegada més per als seus fills, després de rebre l'ajuda de la mare de Kana i el suport del seu propi hakama.

12.- Així els pètals de flors queden escampats com la neu per la tempesta que passa. Comença la primera ronda dels playoffs del Challenger. Harada-sensei pren el control del partit d'hora, amb una presa consecutiva. Arata contraata amb el seu estil flexible i les seves preses ràpides. Tsuboguchi comenta que Harada-sensei havia estat estudiant massa bé el vell Arata, ja que el nou Arata posa lentament la pressió sobre Harada-sensei. Mentrestant, Megumu també pren el lideratge contra Inokuma. Inokuma es pregunta si realment ha passat el seu temps, quan la Megumu envia la targeta Chiha, aparentment sense saber que el nom de soltera d'Inokuma era Chihara. Harada-sensei utilitza la seva àmplia experiència, tant com a professor com a jugador veterà, per igualar el marcador i, finalment, guanyar la primera ronda. Inspirat per la victòria de Harada-sensei, Inokuma gira la taula sobre Megumu i guanya la primera ronda amb 2 cartes. Aleshores, Harada-sensei es retira de la segona ronda, donant a Arata una victòria per defecte, cosa que molesta visiblement Arata. Aleshores, la Chihaya xiuxiueja alguna cosa important a l'Arata.

13.- Però sóc jo qui es marceix i em marceix. Arata marxa per preparar-se per a la tercera ronda mentre comença la segona ronda del Queen Challenger. Els dos jugadors porten un record al seu partit, que significa la benedicció i el suport que van rebre dels més propers. Inokuma aconsegueix guanyar la segona ronda superant la seva por a cometre faltes, convertint-se en la Challenger de la Reina. La Chihaya veu a Suō fora de la sala de karuta i s'uneix a ell per berenar, amb l'esperança que pugui descobrir el motiu de la seva força. El tercer partit comença després que Arata torni, amb la hakama del seu avi. Recorda que Chihaya li va dir que Harada-sensei sempre serà un mentor per a ells, i que no podrà guanyar sent només Arata. Arata controla el flux del joc amb l'estil de joc del seu avi, un estil horrible de karuta que va en contra de les convencions ordinàries. Tot i que està lluitant i es queda enrere, Harada-sensei està content pel fet que pugui tornar a jugar contra l'Eternal Meijin. Els seus genolls comencen a fer mal de nou, abans que vegi l'actual Meijin Suō tornar amb Chihaya. Suō expressa la seva emoció de possiblement jugar contra Harada-sensei al partit de Meijin.

14.- Les emocions viscudes. Kitano-sensei i Harada-sensei pensen en els dies més joves d'Harada. Amb un bon sentit de joc i un impuls imparable, es va convertir en subcampió de Meijin als 26 anys. Però la seva feina com a metge combinada amb la manca de jugadors per practicar, li van fer perdre el seu bon sentit de joc. En canvi, va començar a centrar-se en les jugades de karuta adequades per a aquells sense bon sentit de joc. Harada-sensei comença a tancar la distància entre ell i l'Arata, caient i fent malbé les cartes cada vegada. Al final, Arata perd el partit en cometre una falta, tocant una targeta morta que Harada-sensei aconsegueix evitar. Arata recorda que havia posat massa èmfasi en les cartes restants, perquè aquestes li recorden a Chihaya. Confessa els seus sentiments a Chihaya, declarant els seus plans per anar a la universitat a Tòquio i tornar a jugar al karuta amb ella. En Taichi li demana a Suō que no s'acosti a Chihaya, mentint que ell és el seu xicot. Suō truca en Shinobu perquè l'actualitzi sobre els resultats del partit i l'adverteixi de la força del seu oponent.

15.- Com impotents, les fulles de tardor queden atrapades contra corrent. El Mizusawa Karuta Club es prepara per a l'examen final, però la Chihaya no pot concentrar-se i continua pensant en la confessió d'Arata. La Sumire intenta evitar que la Kana li expliqui a Taichi la confessió d'Arata. Chihaya rep una trucada de Sudo, que la convida a jugar al karuta al seu club de karuta universitari (a petició d'en Suō, per ajudar-lo a practicar per al partit de Meijin, i per complir la petició de Chihaya d'abans de jugar amb ell). Taichi s'uneix a ella per a la pràctica, i també veuen Koishikawa al lloc. Ell i Sudo són els únics disposats (i prou forts) per jugar contra Suō. Taichi juga contra Sudo, i Chihaya va contra Suō. La Chihaya s'adona de la forma en què Suō mira la formació de cartes. Ella fa tot el possible, però Suō la atrau perquè cometi faltes una i altra vegada. Ell guanya a Chihaya per un gran marge, i després ridiculitza el seu somni de convertir-se en reina.

16.- M'emporta de pressa. Taichi juga contra Suō i el renya per ridiculitzar en Chihaya. Perd, però sense cometre ni una falta. Aleshores es disculpa amb Suō per mentir sobre ser el xicot de Chihaya i demana una revisió del partit. Taichi expressa interès per l'estil de joc de Suō. Chihaya va a veure en Harada-sensei i li explica la debilitat de Suō. Tot el Mizusawa Karuta Club passa la Nit de Nadal a casa d'en Tsukuba i intenta convèncer els seus germans que el Pare Noel és real (i no és interpretat pel seu pare). Arriba el dia del partit Meijin i Queen, però Chihaya s'adona que l'Arata està absent al lloc. Resulta que l'Arata té febre i té previst veure el partit a través de la transmissió en línia.

17.- Com les meves mànigues estan mullades de rosada. Comença la primera ronda del partit Meijin i Queen. Suō sembla preocupat per una trucada telefònica durant el temps de memorització, cosa que molesta en Chihaya. Es troba amb els Card Boys i Card Girls per al partit: Hiroshi i Sudo per al partit Meijin, Sakurazawa i el company de la Myojo Society en Shinobu, Momo Yuikawa (recomanat a Shinobu per Ise-sensei la nit anterior) per al partit Queen. La primera ronda entre Inokuma i Shinobu va anar d'anada i tornada, però Shinobu aconsegueix guanyar en un sorteig. Mentrestant, Suō intenta imitar el resultat del partit Queen, però Harada-sensei agafa l'última carta i guanya la primera ronda. Taichi afirma que Suō va perdre intencionadament, de manera que pugui arrossegar el partit més temps i controlar el nombre de victòries. Chihaya visita Shinobu durant el descans abans de la segona ronda. Ella revela accidentalment la raó per la qual es va perdre les qualificacions de l'est de la reina (complint així la seva promesa de jugar al partit de la reina), molestant visiblement en Shinobu.

18.- La tempesta m'emportarà aviat. A la segona ronda del partit Queen, Shinobu no pot concentrar-se i Inokuma aconsegueix guanyar. Per frustració, es treu el quimono i abandona l'Ōmi Jingū. Chihaya la veu i la segueix fins al santuari on resen. En el partit de Meijin, Harada-sensei aconsegueix una segona victòria, posant a Suō en un punt difícil. A continuació, deixa que Suō guanyi el tercer partit per un gran marge, mentre es recupera i es prepara per al quart partit. Mentrestant, Inokuma revela que pateix nàusees matinals (està embarassada del seu tercer fill, probablement una nena). Shinobu torna i es prepara per a la tercera ronda. La Chihaya aconsegueix que Shinobu porti tasuki per ajudar-la a moure's amb més llibertat. Es reconcilien i ella comença a recuperar la seva forta connexió amb les cartes de karuta del partit. Al mateix temps, Harada-sensei fa una aposta arriscada, canviant la seva pròpia formació constantment i enviant cartes destinades a confondre a Suō. Resulta que la debilitat de Suō són els seus ulls, més concretament, no pot veure les coses a la vora de la seva visió. Es va revelar que el familiar de Suō també té la mateixa afecció, encara que una versió molt severa on només pot percebre uns trenta centímetres quadrats d'una pantalla de televisió.

19.- Porta una vida d'amor etern. En el partit de Queen, Inokuma comet una doble falta al final, donant-li a Shinobu la victòria i un tercer títol de Queen consecutiu. S'explica el passat de Suō. Viu amb la seva família extensa a una edat jove i es va apropar especialment a la seva tia Yukiko. Es va explicar que Suō va entrar en contacte amb karuta a la universitat, i posteriorment es va assabentar que tenia la mateixa aflicció que Yukiko. A mesura que l'aflicció empitjora, acabarà amb ceguesa. Motivat per Yukiko per fer alguna cosa de si mateix, Suō es va convertir en el Meijin utilitzant el seu do. De tornada a la quarta ronda, Harada-sensei pren la iniciativa, però Suō es posa al dia a mesura que avança la ronda i les síl·labes úniques canvien. Harada-sensei assenyala que Suō va deixar de prestar atenció al partit de la reina. Harada-sensei després envia la targeta Naniwae, que creu que no es llegirà. Suō també s'adona d'això, però no troba l'oportunitat de tornar-ho. La quarta ronda es redueix a un sorteig.

20.- Maig els kadsures escarlata. En la sort del sorteig, Suō utilitza el seu estil de joc habitual i incita a Harada-sensei perquè cometi una falta, forçant una cinquena ronda. Shinobu afirma que està desitjant el partit de Queen de l'any vinent, després de saber que la Chihaya va utilitzar el seu preuat mocador autografiat de Daddy Bear per fer el tasuki que portava. A la cinquena ronda, Suō s'enfronta a Harada-sensei amb respecte, guanyant per un marge de dotze cartes i convertint-se en un Eternal Meijin. Manté la seva intenció de retirar-se, però Arata s'endinsa en l'entrevista amb el guanyador i convenç a Suō d'allargar el seu regnat un any més. La Chihaya i la colla tornen a Tòquio amb un tren bala, però s'adonen que Taichi no està amb ells. Resulta que es queda enrere per jugar a la Takamatsu Memorial Cup que se celebra l'endemà.

21.- Restaurar la meva fe. Taichi juga a la Takamatsu Memorial Cup, mentre que Chihaya i la colla juguen al Torneig de Karuta d'Any Nou a Tòquio. Tsukuba afirma que té la intenció de guanyar el torneig de la classe C i ser el proper president del Mizusawa Karuta Club. Retro i els altres membres de Hokuo també són al mateix lloc, però perd la final de la Classe B davant Midori Tamaru. Mentrestant, Chihaya competeix contra Sudo a la final de la Classe A. A Ōmi Jingū, en Taichi es troba amb Arata, però afirma que en Chihaya no hi és. Els dos jugadors s'enfronten entre els vuit primers, i es van deixar clars els seus sentiments a Chihaya a través de la targeta Chihayafuru. Suō torna a recollir el trofeu del guanyador i veu els dos jugadors, preguntant-se qui seria qui s'enfrontaria a ell d'aquí a un any. Al final, Chihaya guanya contra Sudo, mentre que Arata és el subcampió (va perdre amb Murao a la final). Suō i Taichi tornen junts a Tòquio en tren bala.

22.- Igual que la meva bellesa s'ha esvaït. Taichi està en crisi després de la Takamatsu Memorial Cup. Chihaya s'adona d'això i intenta animar-lo. Kana suggereix fer llaminadures de xocolata per als nois a temps per al dia de Sant Valentí. Sumire confessa els seus sentiments a Taichi, però també li diu que transmeti els seus sentiments a Chihaya. La festa de Sant Valentí no va bé, després de descobrir que el pare d'en Chihaya es va menjar totes les llaminadures, pensant que les llaminadures eren destinades a ell. Sense desanimar-se, la Chihaya comença a fer plans per celebrar l'aniversari de Taichi a l'abril. Ella aconsegueix que Hiroshi parli amb Taichi sobre la seva pèrdua davant l'Arata. En Taichi vol confessar-li a la Chihaya, però la Sumire li diu que espere dues setmanes més. Dues setmanes més tard, se celebra la copa de Taichi, organitzada completament pel Misuzawa Karuta Club i amb jugadors de karuta que volen celebrar l'aniversari de Taichi.

23.- Com un barquer a la deriva. La Copa Taichi és un torneig de karuta no oficial, al qual assisteixen trenta-sis jugadors que volen celebrar l'aniversari de Taichi. El torneig es juga a l'estil Genpei, un joc de tres contra tres en el qual estan en joc les cent cartes. Cada jugador competeix contra l'equip contrari i els seus propis companys per recollir més cartes. Retro i Taichi recorden l'època que van jugar amb Arata i Chihaya. Al final, Chihaya i Taichi empaten amb els punts més alts del torneig. Mentrestant, Arata pensa en la Takamatsu Memorial Cup, on va guanyar contra Taichi però després no va poder centrar-se. La targeta Chihayafuru mai es va llegir, però es pregunta si podria haver protegit la targeta contra el Taichi. Taichi i Chihaya passen temps a la sala del club karuta. En Taichi li diu a la Chihaya que va agafar les ulleres d'Arata durant el torneig de karuta de sisè grau. Decideix deixar de ser un covard i confessar els seus sentiments a Chihaya. Chihaya es disculpa i marxa. Els membres del club karuta es preparen per a la demostració del club del nou trimestre, però en Miyauchi-sensei els diu que Taichi deixa el club. La Chihaya intenta convèncer en Taichi que es quedi, però Taichi la fa un petó i es nega, preguntant-li si creu que està fet de pedra. Li diu que des que el va rebutjar, totes les cartes de karuta li semblen de color negre.

24.- Quan els vents fan caure les onades. La Chihaya parla amb la seva nova professora d'aula sobre les seves perspectives futures com a professora de secundària/assessora de clubs. La mare d'en Taichi va descobrir que Taichi ja no és el número u dels estudis, però està igualment sorprès quan escolta que Taichi ha deixat el club de karuta. Preocupada per l'estat del Mizusawa Karuta Club, la Miyauchi-sensei els controla i troba la Sumire liderant les presentacions del club, per a la seva sorpresa. Tamaru i tres estudiants més, s'han convertit en nous membres. Chihaya troba que juga al karuta, ja que també veu el karuta només de color negre. Ella li diu a Fukasaku-sensei que ella és la roca del poema Kazewoitami, aixafant els sentiments de Taichi. Fukasaku-sensei recomana que aprengui alguna cosa, qualsevol cosa que la pugui ajudar a créixer. Taichi comença a assistir a l'escola cram, i veu a Suō al lloc (com a professor). Mentrestant, Arata intenta reclutar nous membres per crear un club de karuta a la seva escola secundària. Els seus joves de la Societat Nagumo, Shun i Hiro Matsubayashi, són els primers a unir-se, però necessiten dos membres més per convertir-se en un club oficial. Aconsegueix reclutar-ne tres més, i amb l'ajuda de Kuriyama-sensei, són capaços de fer una sessió d'entrenament conjunta amb el Fujisaki Karuta Club. L'Arata s'assabenta per Sakurazawa que tant en Taichi com en Chihaya han abandonat el Mizusawa Karuta Club. Els envia una foto del seu club de karuta, amb un missatge per trobar-se a Ōmi Jingū (per al campionat de secundària).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada