Bloc personal,

dilluns, 1 d’agost del 2022

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon (2017) S01
(Miss Kobayashi's Dragon Maid)

[268]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasuhiro Takemoto
Guió: Yuka Yamada
Música: Masumi Itō
Estudi: Kyoto Animation
Veus de doblatge: Mutsumi Tamura, Yūki Kuwahara, Maria Naganawa

[ Animació, comèdia, fantasia, slice of life, yuri, seinen ] 13 capítols + 1 OVA de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Una oficinista acull un drac de bon cor perquè li faci de minyona i s'endinsa en un món de desventures còmiques.”

Crítica

Sota una falsa apariència de comèdia simplona, una gran animació i molt bona producció…

Basat en un manga de Coolkyousinnja, actualment en publicació des de 2013 amb un total de 12 volums. La història té 4 spin-off:
  • Kanna's Daily Life, de Mitsuhiro Kimura, també actualment en publicació des de 2016 amb 10 volums.
  • Elma's Office Lady Diary, de Ayami Kazama, també actualment en publicació des de 2017 amb 6 volums.
  • Lucoa is my xx, de Utamaro, també actualment en publicació des de 2019 amb 4 volums.
  • Fafnir the Recluse, de Nobuyoshi Zamurai, també actualment en publicació des de 2020 amb 2 volums.

La sèrie té una segona temporada de 2021, Miss Kobayashi's Dragon Maid S, de 12 capítols + 1 OVA i també hi han un parell de sèries relacionades: Miss Kobayashi's Dragon ○○ de 7 capítols de 2017 i Miss Kobayashi's Dragon Maid S shorts 13 capítols + 3 especials + 5 EX de 2021. També hi ha un joc.

També es pot trobar sota el títol Miss Kobayashi's Dragon Maid o Kobayashi-san Chi no Meidoragon.

La història, més enllà dels fetitxos eròtico-sexuals habituals en aquest tipus de comèdies –el fanservice de manual– té un parell de girs seriosos bastant interessants.

L’animació té detalls de gran qualitat que sorprenen. M’ha agradat particularment la Riko Saikawa i els seus gestos d’enamorament amb la Kanna.

La protagonista, la Kobayashi, m’ha recordat descaradament la Sachiku de Shachiku-san wa Yōjo Yūrei ni Iyasaretai. (2022) S01 (Miss Shachiku and the Little Baby Ghost) i la Kanna, em recorda moltes coses de l’Aharen d’Aharen-san wa Hakarenai (2022) S01.

Resum (amb espòilers)

Quan l'oficinista i programadora Kobayashi es prepara per treballar, és rebuda per un gran drac just davant de la seva porta principal. El drac es transforma immediatament en una noia humana amb un vestit de minyona i es presenta com a Tohru. Resulta que durant una excursió borratxa a les muntanyes la nit anterior, la Kobayashi s'havia trobat amb el drac, que afirmava haver vingut d'un altre món. Posteriorment, la Kobayashi havia tret una espasa sagrada de l'esquena de la Tohru, guanyant-se la seva gratitud. Com que la Tohru no té lloc on allotjar-se, la Kobayashi s'ofereix a deixar que el drac es quedi a casa seva i es converteixi en la seva minyona personal, a la qual cosa accepta, havent-se enamorat de la Kobayashi.

Tot i ser eficient en les tasques domèstiques, la Tohru demostra un personatge poc ortodox, de tant en tant espantant la Kobayashi i sovint causa més problemes a la vida de la Kobayashi que ajuda. A més, només la presència de la Tohru atrau altres dracs, déus i éssers mítics a la seva nova llar. Un d'aquests dracs, la anna, apareix a la porta de la Kobayashi i li demana que la Kobayashi torni a la Tohru a l'altre món. Aleshores es revela que s'havia exiliat de l'altre món i que no tenia cap lloc més on quedar-se, la Kobayashi l'agafa i es converteix en la seva tutora. Quan tant la Tohru com la Kanna s'instal·len al món humà, la obayashi comença a pensar en elles com una família.

==

1.- La criada més forta de la història, Tohru! (Bé, ella és un drac) Després d'una ressaca, un drac anomenat Tohru s'acosta a l'oficina Kobayashi, que afirma que li havia salvat la vida la nit anterior i li va oferir deixar-la viure amb ella com a minyona. Tot i que inicialment es mostra reticent a fer-ho, en Kobayashi decideix deixar que Tohru es quedi amb ella després que ella l'ajudi a treballar a temps, tot i que ràpidament descobreix que Tohru no té experiència com a minyona. Quan la Kobayashi va a treballar l'endemà, la Tohru es queda per vigilar el seu apartament, defensant-lo de dos lladres. Més tard, en Tohru es posa gelós del company de feina d'en Kobayashi, Makoto Takiya, només per descobrir que no és més que un amic que beve i un company de criada otaku. Després, la Tohru utilitza la seva màgia per fer explotar els núvols que bloquegen el sol perquè la roba s'assequi més ràpidament, cridant l'atenció d'un altre petit drac.

2.- Segon drac, Kanna! (Aquí estem malbé totalment) Kobayashi va amb la Tohru al districte comercial, trobant que és molt amable amb la gent d'allà fins i tot després d'aturar un carterista amb una força extrema. Més tard, Kobayashi és abordat per l'amic de Tohru del món del drac, Kanna Kamui, que va ser exiliat per fer bromes. Com que Kanna no té la màgia necessària per tornar a casa, en Kobayashi s'ofereix a deixar-la quedar-se amb ella també. Trobant que el nivell de "jugar" de Tohru i Kanna és una mica massa extrem, Kobayashi els ensenya a divertir-se a escala humana. Mentre Kobayashi treballa, Tohru intenta ensenyar a la Kanna el que sap sobre el món humà, explicant com vol pagar el seu deute amb en Kobayashi.

3.- Inici d'una nova vida! (Això no va bé, per descomptat) En adonar-se que no hi ha prou espai per a ella i dos dracs, en Kobayashi decideix comprar un apartament més gran amb un dormitori independent per a la Tohru i la Kanna. Molesta pels sorolls forts dels seus nous veïns durant una ressaca, la Kobayashi envia la Tohru per intentar que estiguin més tranquils, i finalment trobarà una solució més pacífica ella mateixa. Més tard, Kobayashi fa una festa al seu apartament, amb Tohru convidant els seus companys dracs, el cínic Fafnir i el ben dotat Quetzalcoatl, conegut com a Lucoa per abreujar-se.

4.- Kanna va a l'escola! (No és el que ho necessiti) En adonar-se de la Kanna mirant amb enyorança els estudiants que passen, en Kobayashi i en Tohru fan arranjaments perquè vagi a l'escola, anant amb ella a comprar alguns subministraments. En el seu primer dia d'escola, Kanna aconsegueix fer alguns amics, inclosa la seva companya de classe Riko Saikawa, alhora que rep un clauer de Kobayashi. Més tard, Riko desafia de manera impulsiva alguns delinqüents acaparadors de parcs a un joc de pilota esquiva, fet que va fer que Tohru i els altres dracs s'uneixin al seu equip. Després d'eixugar el terra amb l'altre equip, els dracs decideixen anar els uns contra els altres en un camp de batalla sense restriccions.

5.- Les lliçons del món real de Tohru! (Ella creu que ja ho entén) Utilitzant la seva màgia de bloqueig de la percepció, Tohru s'endinsa a l'oficina d'en Kobayashi per veure com fa la seva feina, venjant-se d'un cap insistent quan segueix forçant en Kobayashi a fer la seva feina per ell. Més tard, en Tohru ajuda en Fafnir a buscar un lloc per viure després que decideixi quedar-se al món humà, i finalment el prepara per viure amb Makoto. Després de veure un truc de màgia doblegant una cullera a la televisió, Tohru i Kanna passen per un règim d'entrenament força inútil per aprendre a fer-ho ells mateixos.

6.- Visita a domicili! (I cases no visitades) La Riko convida la Kanna, la Tohru i la Kobayashi a casa seva per conèixer la seva germana fanàtica de la criada, la Georgie. Mentre els altres parlen de minyones, la Kanna i la Riko s'apropen moltíssim mentre juguen junts. Més tard, Lucoa informa als altres que ara viu amb un jove mag anomenat Shōta Magatsuchi després d'haver-se presentat durant un ritual d'invocació de dimonis. Porta en Kobayashi i en Tohru a casa d'en Shouta per provar de demostrar que en realitat no és un dimoni, però els seus intents de demostrar-se que és digne de quedar-se no aconsegueixen convèncer-lo del contrari. Mentrestant, Fafnir s'acostuma a viure amb Makoto mentre passen la major part del temps jugant junts.

7.- Els productes bàsics de l'estiu! (L’episodi fanservice, francament) La Kobayashi i els altres fan un viatge a la platja, on la Tohru li pregunta a la Kobayashi sobre la seva família mentre es preocupa per la seva. Més tard, quan Kobayashi i Tohru són cridats per ajudar en Makoto a vendre el seu dōjinshi a Comiket, descobreixen que molts dels cosplayers que assisteixen a l'esdeveniment són en realitat criatures màgiques del món de Tohru, aprofitant l'oportunitat d'estar envoltats de cosplayers per gaudir d'estar en les seves formes reals. sense cridar l'atenció no desitjada.

8.- Drac nou, Elma! (Per fi apareix, eh?) Kobayashi i Tohru es desafien mútuament a una cuina per decidir qui farà una carmanyola per al viatge de camp de la Kanna, i en última instància, Tohru serà desqualificat per utilitzar una fruita d'un altre món com a postres. Més tard aquella nit, la rival de Tohru d'una facció oposada, l'Elma, ve per intentar obligar a Tohru a tornar a casa, però Tohru posa un final brusc a la seva batalla. Incapaç de tornar al seu món, l'Elma comença a treballar amb Kobayashi a la seva empresa, provocant una certa gelosia de Tohru.

9.- Festa de l'Esport! (No hi ha cap gir ni res) Kanna es desanima quan en Kobayashi esmenta que no pot assistir al festival esportiu de la seva escola a causa de la feina. Quan es va adonar que Kanna va contenir el seu egoisme després de veure com treballa, Kobayashi treballa hores extraordinàries per tenir el dia lliure per al festival esportiu. Durant el festival, Kanna, Riko i Shouta participen en diversos esdeveniments. Durant l'última cursa de relleus, Riko es queda enrere després de deixar caure la batuta, però Kanna recupera la distància perduda i guanya el festival per a la seva classe.

10.- Troupe Dragon, a l'escenari! (Tenien un nom de grup, eh) De cara al Nadal, un dels comerciants del districte comercial li demana a Tohru que munti un espectacle de Nadal per a la gent gran després que es lesioni. Seguint el suggeriment de Riko, Tohru i els altres decideixen muntar una obra de The Little Match Girl, amb Kanna en el paper principal. En sentir que la història no seria prou interessant tal com és, els dracs es prenen algunes llibertats creatives amb el guió, donant lloc a una història exagerada amb noies màgiques i senyors dimonis que, tanmateix, demostra un èxit entre el públic. Després, Kobayashi i Tohru prenen un vol de Nadal, on s'intercanvien regals.

11.- Cap d'any, Any Nou! (No hi ha Comiket Bit aquesta vegada) Quan s'acosta el final de l'any, en Kobayashi i els altres passen la major part del temps relaxant-se sota un kotatsu que havien guanyat en una loteria. La nit de Cap d'Any, tothom es reuneix al santuari per veure l'any nou abans de tornar a l'apartament de Kobayashi per veure la primera sortida del sol.

12.- La Trobada Impactant de Tohru i Kobayashi! (Estem pujant el llistó a nosaltres mateixos) Mentre la Tohru prepara un omurice especial per sopar, la Kobayashi recorda la nit que va conèixer la Tohru. Després d'emborratxar-se i acabar a les muntanyes, Kobayashi es va trobar amb Tohru, salvant-li la vida traient-li una espasa sagrada de l'esquena, que Tohru diu que només és possible perquè en Kobayashi no creu en Déu, o l'intent l'hauria matat. Després d'unir-se entre ells prenent una copa i adonar-se que tots dos estaven sols, en Kobayashi va convidar en Tohru a quedar-se amb ella com a minyona. Més tard, Tohru li explica a Kobayashi sobre un bandoler humà que havia conegut mentre estava al món del drac, que la va influir per triar la seva pròpia llibertat i convertir-se en minyona. Mentrestant, un altre drac entra al món humà.

13.- Arriba l'emperador de la mort! (Va ser l'episodi final abans que ho sabéssim) Mentre la Tohru s'enfronta a l'agitació interna pel que passaria si se separara de Kobayashi, el seu pare, l'emperador de la mort, apareix de sobte i l'arrossega de tornada al seu món. Després que Kanna li informi que probablement en Tohru no podrà tornar, en Kobayashi lluita per acostumar-se a una vida sense Tohru. Un temps després, Tohru s'escapa de l'altre món per retrobar-se amb Kobayashi, però el seu pare la persegueix ràpidament. En adonar-se dels desitjos de la Tohru de quedar-se al seu costat, Kobayashi s'afronta al seu pare malgrat la seva força aclaparadora. Encoratjada per la determinació d'en Kobayashi, Tohru es prepara per enfrontar-se al seu pare en la batalla, però en Kobayashi s'interposa entre ells, demanant al pare que confiï en els desitjos de la seva filla i el convenç de deixar-la estar. Quan la vida torna a la normalitat, en Kobayashi convida la Tohru i la Kanna a conèixer els seus pares.

14 (OVA).- Sant Valentí i aigües termals! (Si us plau, no t'aixequis les teves esperances) El dia de Sant Valentí, la Tohru intenta donar-li uns bombons a Kobayashi que contenen una poció d'amor, però ràpidament veu el seu pla. No obstant això, Kobayashi s'acaba menjant-ne una mica després de confondre-ho amb la xocolata rebuda en Kanna, tot i que la poció d'amor queda cancel·lada per una mica d'alcohol que s'incloïa a la xocolata. Més tard, Makoto convida a tothom a un viatge a una posada d'aigües termals, on Tohru li dóna a Kobayashi unes xocolates normals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada