Bloc personal,

divendres, 17 de juny del 2022

Aharen-san wa Hakarenai (2022) S01

[236]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasutaka Yamamoto, Tomoe Makino
Guió: Takao Yoshiokaa, Asato Mizu (manga)
Música: Satoru Kōsaki, MONACA
Estudi: Felix Film
Veus de doblatge: Inori Minase, Takuma Terashima, M.A.O

[ Animació, comèdia, shōnen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Segueix la petita i simpàtica Reina Aharen, mentre comença una estranya amistat amb el seu company de classe Raidou Matsuboshi.”

Crítica

Situacions hilarants…

Basat en un manga actualment en publicació des de 2017 de 13 volums.

Sense que sigui cap cosa de l’altre món és de les que més m’ha agradat aquesta temporada de primavera. Entraria ben bé al top 5. Aniré definint aquest top sobre la marxa segons vagin finalitzant.

El meu top 5 d’aquesta temporada de primavera 2022:


Resum (amb espòilers)

En el seu primer any de batxillerat, fer companys no és fàcil, ja que Raido lluita per fer amics. Un dia a classe, en Raido intenta parlar amb la seva companya de classe al seu costat i creu que l'està ignorant, però més tard s'adona que els seus companys anteriors l'eviten per ser enganxosa, incòmode i tímida.

En Raido decideix ajudar a la seva companya de classe Reina a sortir de la seva closca i fer-se amistat amb ella pel que calgui, i al seu torn a sortir de la seva pròpia closca més aviat estranya.

==

1. Això no és massa a prop? Raido comença el seu primer any de batxillerat. A causa de tenir una cara naturalment antipàtica, lluita per encaixar i intenta fer-se amic de la Reina Aharen, que s'asseu al seu costat a classe. Ell queda desconcertat quan ella el ignora o parla massa baix per ser escoltat. Aharen deixa caure la seva goma d'esborrar que ell agafa per ella, després de la qual cosa es torna molt a prop d'ell. Raido li demana una explicació del seu comportament i revela que té un sentit deformat per a les distàncies que fa que sigui difícil jutjar quan està envaint l'espai personal d'algú. Quan està massa a prop sembla enganxosa, i quan està massa lluny sembla antisocial, així que lluita per fer amics. Inicialment, Raido lluita per escoltar quan parla, però finalment descobreix que és capaç d'escoltar-la, ja que la pràctica el fa més sensible als petits sorolls. En una sala d'arcades, la sensació deformada de la distància d'Aharen la converteix en una experta en màquines d'arpes, ja que guanya múltiples joguines de peluix i en regala la majoria a Raido, que es va acompanyar, conservant-ne només una per a ella. A mesura que passa el temps, Aharen envaeix cada cop més l'espai personal de Raido, inclòs asseure's a la falda i adormir-se sobre ell. La seva estranya relació és observada per una altra estudiant que sembla enfadada.

2. Ens segueixen? L'Aharen té alguna cosa als ulls, així que en Raido li administra gotes per als ulls. L'Aharen afirma que tenir-lo a prop de la seva cara és vergonyós, confonent a Raido, ja que sovint s'acosta sola. En Raido sent que algú l'espia, així que l'Aharen el fa sentir millor amb una abraçada. L'espia és l'amic de la infància de l'Aharen, Mitsuki Oshiro, una noia alta i nerviosa que plora molt i no confia en els nois. Ella declara que protegirà a Aharen, però des de la distància per evitar en Raido. Aharen intenta comunicar-li a Raido que la seva cremallera està exposant la seva roba interior, però quan no entén, es passa tot el dia ocultant la seva part inferior del cos a tothom. Raido no se n'adona fins després d'arribar a casa. L'Oshiro s'adona que l'Aharen no ha anat a casa i, sospitant que no té un paraigua, intenta donar-li a l'Aharen el seu, però és atrapada. Ella i Aharen comparteixen un paraigua, però a causa de la seva diferència d'alçada, Aharen encara es mulla. De totes maneres, li agraeix a l'Oshiro, assenyalant que sap que l'Oshiro la segueix a ella i en Raido a casa cada dia, però no és bona per amagar-se. L'endemà, l'Oshiro observa l'Aharen des de més lluny amb uns prismàtics. En Raido desafia l'Aharen a Reversi, del qual és un mestre. S'adona que amb la seva visió inusual Aharen és en realitat un mestre de Reversi fins i tot millor que ell i enganya el seu joc fins a empatar.

3. Canviem de seient, eh? Aharen arriba a l'escola amb el capçal del llit. La família d'Oshiro és propietària d'una perruqueria, de manera que pot tallar-li el cabell a l'Aharen. També talla els cabells d'en Raido tot i tenir la temptació d'afaitar-lo calb. L'Aharen pateix de llavis secs, de manera que Raido intenta aplicar-se bàlsam labial, però s'arruïna. Oshiro torna a intervenir amb maquillatge i un massatge a la pell. L'Aharen revela més tard que està estressada a causa del creixement del nen que s'asseu davant d'ella, així que ara no pot veure la pissarra. Raido intenta diversos mètodes cada cop més ridículs per ajudar, però finalment només acosta el seu escriptori al seu. S'anuncia un canvi de seient, el que significa que és possible que Raido i Aharen ja no estiguin asseguts l'un al costat de l'altre. Decidir fer alguna cosa agradable per ella, Raido intenta ajudar-la a guanyar al beisbol, després li cuina el que menja tot i que és terrible. També l'ajuda a gravar-los ballant junts, creient que vol ser un ídol d'U-Tube, tot i que resulta que era un projecte de classe i el vídeo és un fracàs de l'U-Tube. El dia de la mudança de seients, l'Aharen abraça en Raido, així que digueu adéu, només per no moure's enlloc, ja que casualment se'ls reassignen els seus seients originals l'un al costat de l'altre.

4.- Això no és exagerar? La professora de classe, la senyora Tobaru, està obsessionada amb el romanç clàssic. Ella s'adona d'Aharen i Raido i determina que estan estretament vinculats emocionalment, i es veu tan superada per la passió al veure'ls que es desmaia, provocant rumors de mala salut. Aharen comença a actuar de manera estranya, fent que Raido pensi que està endimoniada, però resulta que s'estava ofegant amb el menjar. Adonant-se que necessita entendre-la millor, intenta ensenyar-li les expressions facials, però no ho aconsegueix. L'Aharen descobreix el hip hop japonès i ràpidament domina el rap tot el que diu. En Raido també aprèn a rapejar i comencen a comunicar-se perfectament, fins que els seus micròfons són confiscats per ser un article prohibit a l'escola. La germana d'en Raido li dóna un spinner amb la qual Aharen s'obsessiona i s'ensenya a fer trucs que impressionen en Raido. En veure'ls, la senyora Tobaru torna a desmaiar-se. Al parc, la Raido s'assabenta que els trucs de spinner d'Aharen l'han fet popular entre els nens, que l'anomenen Rei Aha. Una nena anomenada Futaba està gelosa que la seva amiga Akkun admira a Aharen i la desafia a Reversi, que Aharen la deixa guanyar. Malgrat la seva victòria, Akkun és dolent amb Futaba, així que Aharen li fa disculpar-se. L'Aharen està esgotada pels nens i no pot caminar, així que convoca el seu gos gegant, Nui, a qui Aharen munta com un cavall quan està cansada.

5. No és una mica massa pesat? Aharen s'obsessiona amb el joc HokeKo. Raido té la criatura més forta del joc, però encara és derrotat per Aharen utilitzant una estratègia superior. En una sala d'activitats, Aharen veu en Futaba intentant fer-ho amb el peluix de la criatura d'en Raido com a regal per a Akkun. Ella falla diverses vegades mentre Aharen guanya diverses joguines. Insistir en fer-ho ella mateixa, Futaba guanya una joguina en el seu últim intent. Més tard s'adona que Aharen, en guanyar totes les altres joguines, havia estat maniobrant la joguina en una millor posició perquè Futaba l'aconsegueixi. L'Aharen dóna les seves joguines a Raido que afegeix a la seva col·lecció. La Raido guanya molt de pes i l'Aharen es preocupa perquè li dóna el dinar cada dia. Mentrestant, Raido pensa erròniament que l'Aharen està preocupada pel seu propi pes i, mentre investiga una dieta adequada i rutines d'exercici, acaba perdent pes durant la nit. Els exàmens són aviat i en Raido no ha estat estudiant, així que demana l'ajuda d'Aharen, tot i que Aharen admet que ella tampoc ha estat estudiant. Després d'estudiar l'Aharen abraça en Raido, contenta que finalment hagi fet alguna cosa per ajudar-lo, ja que ell l'ajuda amb les coses cada dia.

6.- Som massa bons? L'Aharen no sap nedar, i com que en Raido tampoc és un bon nedador, li demanen a l'Oshiro que els ensenyi. Després d'agafar els fonaments, decideixen córrer a la piscina. Aharen guanya després de descobrir que neda sota l'aigua. és més fàcil, i que pot aguantar la respiració durant un temps extraordinari. També competeixen en tennis taula, bitlles i bàsquet, tot i que tots dos són tan dolents en esports que cada partit acaba en empat. Finalment competeixen a un joc de trets arcade, que Aharen guanya a causa del seu deformat sentit de la distància que li permet aconseguir trets perfectes al cap. Aharen s'excusa per anar al bany, però quan torna, de sobte comença a actuar de manera diferent i fins i tot té problemes per guanyar joguines en un joc de grua, que requereix que Raido en guanyi una. El seu comportament estrany continuat fa creure que Raido té una amnèsia sobtada o que va ser substituïda per un clon. El veritable Aharen apareix de sobte, revelant que el nou Aharen és en realitat el seu germà petit Ren, que té una semblança sorprenent amb ella. A Ren li agradava fer una broma a Raido, però ara torna a casa on es revela que li agrada vestir-se com una noia i sovint demana prestada la roba d'Aharen.

7.- Una obra d'art, no? L'Aharen s'oblida del dinar i decideix anar de compres al menjador de l'escola. L'Aharen acaba navegant entre la multitud d'estudiants famolencs, i només aconsegueix comprar un pa que el Raido intercanvia pel seu propi dinar. El gos de l'Aharen, Nui, apareix amb el seu dinar que ella canvia pel de Raido tot i que ell lluita amb les seves grans porcions. Aharen i Raido juguen a Old Maid i Raido perd tots els jocs. Després d'adormir-se a classe, Aharen es nega a passar a la seva següent classe. Raido creu que s'està convertint en una delinqüent, tot i que resulta que se li van adormir les cames mentre dormia. Al parc, Futaba es nega a creure que l'enorme dinar d'Aharen és només per a una persona i l'acusa d'intentar seduir l'Akkun amb menjar, tot i que quan descobreix que la cuina d'Aharen és superior a la seva, li demana ajuda a l'Aharen per fer un bento. L'endemà, la Futaba acusa l'Aharen d'enverinar el bento i fer malalt a Akkun, fins que Raido assenyala que es va oblidar de refrigerar-lo durant la nit, deixant que es fes malbé. Amb un projecte d'art a causa d'Aharen, d'alguna manera produeix una nina de mida real d'ella mateixa que és tan realista que sembla la seva germana bessona. Li regala la nina a Raido perquè l'afegeixi a la seva col·lecció de joguines que va guanyar per a ell, tot i que és tan realista que Raido lluita per dormir amb ella mirant-lo.

8.- Hora del Festival d'Estiu, eh? La senyora Miyahira convida en Tobaru a dinar al terrat. No obstant això, aviat se'ls uneixen Raido, Aharen i Oshiro, i en veure el desig d'Oshiro de seure a prop d'ells, en Tobaru té problemes per controlar-se. Ella lluita encara més quan Raido i Aharen donen menjar a l'Oshiro i s'asseuen a prop d'ella. Finalment s'ensorra quan els visualitza com una família. Aquella nit, en Tobaru imagina escenaris romàntics improbables entre Raido i Aharen per preparar-se, però es desmaia de nou, amb la Miyahira trobant-la inconscient. L'endemà, Ishikawa i Satō conviden a Aharen, Raido i Oshiro al festival d'estiu. S'escampen per habilitats per guanyar el major preu possible. Després de jugar alguns jocs, Aharen i Raido s'adonen que s'han perdut. La Futaba s'acosta a Raido, que el confon amb el seu pare. Després de reunir-la amb el seu pare, Futaba finalment agraeix a Raido, encara que de manera inaudible. Aharen apareix al costat de Raido, donant-li les gràcies per haver-la trobat. Miren els focs artificials, ja que l'Aharen revela que és la primera vegada que els veu correctament, ja que la seva baixa estatura li dificultava. En Raido decideix retrobar-se amb el grup i ofereix la seva mà a Aharen perquè la porti allà. Ella ho accepta, ruboritzant-se profusament.

9.- Estic malalt, eh? Raido té un aspecte seductor i guapo quan pateix febre. La seva cara vermella afalaga els seus amics, especialment l'Aharen. Tobaru té una recaiguda quan veu en Raido en aquest estat. Tots corren a ajudar-lo quan s'ensorra. A casa, la germana d'en Raido és inusualment amiga d'ell. L'endemà, tot torna a la normalitat després que Raido es recuperi. Al mercat, la Raido es troba amb la freda germana petita de l'Aharen, l'Eru, mentre està comprant per sopar. Explica la dependència d'Aharen d'ella i quant parla d'ell. Van a l'arcade, on en Raido guanya un peluix d'edició especial després que l'Eru no ho aconsegueixi. Li diu a en Raido que lliuri el menjar i el peluix al mateix Aharen. Tanmateix, quan arriba, declara que tot va ser idea d'Eru, i Aharen abraça la seva germana, agraint-li la seva ajuda. Mentre es banya amb Ren, l'Eru parla de la proximitat d'Aharen amb en Raido i debaten si estan sortint. L'endemà, Raido es troba amb Ren i l'ajuda a comprar al supermercat. Guia en Ren després de perdre la cartera, ja que en Ren li pregunta si Aharen és la seva xicota. L'Aharen i la Nui arriben aleshores amb la cartera, i després que en Raido cridi a l'Aharen pel seu nom, s'avergonyeix.

10.- Som de càmping, eh? Ishikawa proposa anar de campament, i tots els seus amics hi estan d'acord. La Miyahira els porta a tots al càmping, on l'Aharen s'adona que s'ha oblidat d'empaquetar el menjar. Molesta, es disculpa amb els seus amics, però Raido rep l'autorització del jardiner del campament per recollir menjar del bosc. Com a tal, tots s'escampen buscant coses per menjar. Mentre pesca submarina en un rierol, en Raido s'uneix l'Oshiro. Ella li diu que, tot i que està gelosa del temps que passa amb Aharen, s'ha adonat que no és una mala persona. A la nit, Ishikawa proposa anar a una aventura. Tanmateix, abandonen Aharen i Raido, intentant unir-los. Mentre mira les estrelles, Aharen intenta confessar-li a Raido, però és interrompuda per una Nui que arriba. De tornada a la seva tenda, l'Aharen li diu a l'Oshiro que vol confessar-se amb en Raido, i l'Oshiro sorprenentment la dóna suport. L'Aharen es troba amb Raido a l'exterior, on ella el fa un petó, però torna corrents a la seva tenda avergonyida, deixant en Raido bocabadat. A l'escola, Ishikawa i Satō es pregunten si van aconseguir connectar-se. Tanmateix, després de veure'ls actuar com de costum, conclouen que les coses són iguals. Mentre camina cap a casa amb Tobaru, la Miyahira nota que alguna cosa se sent diferent en ells.

11.- Ha nevat, eh? L'Aharen ha creat un cafè amb la neu i convida en Raido a entrar. Després de les classes, descobreixen que el cafè s'ha ensorrat, així que el reconstrueixen. Després, en Raido escalfa les mans d'Aharen amb les seves, i la fa avergonyir. L'endemà, Raido acompanya l'Aharen a l'oficina d'infermeria per ajudar-la a estirar-se. Després d'acabar, en Raido s'acaba adormit. Aharen va a buscar un petó, però la infermera els interromp. Després de l'escola, l'Ishikawa i la Satō continuen estudiant l'Aharen per trobar indicis que està sortint amb Raido. Tanmateix, mentre l'Aharen dorm i en Raido està fora, Ishikawa i Satō coquetegen. L'endemà, Aharen es troba amb Raido al centre comercial, on li diu que la seva família farà un dinar d'Any Nou i el convida a assistir. Després de passar l'estona, es troben amb Futaba i Akkun. En veure en Raido tan a prop d'Aharen, Akkun el desafia al torneig Blade Spinner al centre comercial. Mentre que Raido i Akkun perden, Aharen i Futaba emergeixen com a campions a les seves divisions, guanyant-se l'admiració de Futaba Akkun. Després que Futaba assenyala que les activitats de l'Aharen i en Raido s'assemblen a una cita, l'Aharen s'avergonyeix. Absent durant tot aquest temps, es revela que l'Oshiro està fent un entrenament d'espasa per desafiar algú.

12.- Això és un duel, eh? A flashback shows that while Raido was away, Oshiro asked Aharen if she and Raido were dating, but Aharen denied it. Believing Raido rejected Aharen, Oshiro began her training, wanting to make him pay. In the present, Raido follows Oshiro's note and gets challanged to a duel in Reversi. As they play, Oshiro remembers when she met Aharen back in middle school. She says that since he does not reciprocate Aharen's feelings, he will stop seeing her when she wins. Raido then cuts her lead, and explains that in the campsite, Aharen was unable to confess, but he did tell her that he liked her. This stuns an arriving Aharen, who explains how happy she was when Raido confessed. Oshiro apologizes, and Aharen finally tells Raido that she likes him, and, alongside Ishikawa and Satō, they all embrace. Sometime later, Raido discovers Aharen's secret lupinus garden, and they begin tending it together. Aharen then invites their friends, Miyahira, and Tobaru to a tea party, where they reflect on the approaching second year. Aharen says she is scared they might be separated, but Raido assures he and their friends will be there for her, as they observe their bloomed lupinus garden while holding hands.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada