Bloc personal,

dimecres, 22 de juny del 2022

Komi-san wa, Komyushō Desu. (2022) S02 (Komi Can't Communicate)

[241]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ayumu Watanabe, Kazuki Kawagoe
Guió: Deko Akao, Tomohito Oda (manga)
Música: Yukari Hashimoto
Estudi: OLM
Veus de doblatge: Aoi Koga, Gakuto Kajiwara, Rie Murakawa

[ Animació, comèdia, drama, shōnen ] 12 capítols de 22min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Una estudiant de preparatòria amb aparença de superioritat i distant és molt retreta i està angoixada per comunicar-se amb els altres. Un noi normal es fa amic d’ella i l'ajuda a obrir-se i parlar amb la gent.”

Crítica

Continua divertida, però ja no té la sorpresa de la primera temporada…

¿Cal que recordi que tinc tots els volums del manga llegits (els 25 publicats fins ara)?

Efectivament ha perdut pistonada respecte la primera temporada, però encara té molta força. Entre la primera temporada i aquesta segona, l’arc de la història abarca el període del primer any a l’institut de batxillerat (tres anys abans de la universitat): tenen quinze anys.

Ei, l’ending… una puta flipada!



En el manga, quan ja van a tercer de preparatòria i oficialment la Komi i el Tadano festejen, a mi m’ha baixat bastant l’interès, no sé si perquè també ha baixat la qualitat i aquesta tensió sexual, que era el que aguantava la sèrie, ara ja no hi és. En aquesta segona temporada de l’anime em passa una mica com el manga. Potser només és perquè ja sé com acaba…

Sens dubte en el meu top 5 d’aquesta temporada de primavera 2022:


Resum (amb espòilers)

Continuen les aventures del grup de nois i noies de l’institut de la primera temporada.

El primer dia que va assistir a l'institut privat d'elit d'Itan, Shouko Komi rep immediatament un augment aclaparador de popularitat a causa de la bellesa estoica sense precedents i l'elegància refinada que els seus companys perceben que posseeix. Tanmateix, només Hitohito Tadano, un escolar molt normal que s'asseu al seu costat, descobreix que darrere de la seva aparença de bishōjo, la Komi té un greu trastorn de comunicació. Posteriorment, Tadano decideix ajudar la Komi a assolir el seu objectiu de 100 amics.

==

1.- Només és l'arribada de l'hivern. Només és un delinqüent. Només està estudiant a Nakanaka's. És només un examen final.
A l'escola, després que la Najimi pasti suaument la galta de la Komi amb la seva mà, la Komi decideix fer el mateix amb el Tadano. Fora de la seva aula, la Najimi lliura un petit quadern a la Komi, dient-li que escrigui els noms de tots els amics que ha fet fins ara. Nerviosa li passa la llibreta el Tadano perquè primer escrigui el seu nom.
        Makoto Katai, un nou estudiant nerviós, arriba a classe. No obstant això, la seva aparença intimidant dissuadi a ningú de parlar amb ell. el Tadano, finalment, s'estima amb Katai quan parla amb ell.
        Nakanaka convida tothom a casa seva. Quan arriben, la Yamai es posa nerviós en Nakanaka, i els fa discutir. Quan la Komi respon que tots dos són igual d'importants per a ella, una Nakanaka insatisfet els desafia a jugar a un videojoc, que guanya Najimi.
        Durant un examen, la Komi deixa caure el llapis, però té massa por de demanar-li al professor que l'agafi. El Tadano ho veu i l'ajuda deixant caure el seu propi llapis intencionadament. El Tadano més tard s'adona que no té goma d'esborrar, així que la Komi decideix tornar-li el favor. Després, tots dos tenen massa vergonya per concentrar-se. De tornada a casa, el Tadano no permet que Hitomi utilitzi la goma d'esborrar que li va donar la Komi.

2.- Només és un tifó. És només una fantasia. Només és un cafè per a gats. És només el joc "T'estimo".
Arriba un fort tifó espantant la Komi. Tanmateix, quan el Tadano la truca, ella li demana que continuï parlant amb ella, sentint-se reconfortada. De tornada a l'escola, la Yamai intenta veure el reflex de les calces de la Komi en un bassal. Ella fracassa, però, i ha de consolar-se amb la seva bellesa.
        Els companys de classe de Tadano s'asseuen junts i cadascun d'ells descriu com seria una relació romàntica amb les seves companyes. No obstant això, quan no poden pensar en la Komi, el Tadano ho fa i com a resultat es fa vergonya.
        La Komi, Onemine i Otori visiten una cafeteria per a gats. Tot i que la Komi estima els gats, ningú vol jugar amb ella, la qual cosa la deixa gelosa d'Otori. Tanmateix, un gat negre anomenat Chocolat s'acosta i deixa que la Komi l'acarici, delectant-la mentre l'Onemine fa una foto.
        La Yamai i la Najimi juguen al "Joc T'estimo" amb Komi per veure la seva resposta a les paraules "T'estimo" provinents de diferents persones. Quan és el torn d'el Tadano, s'interromp abans que pugui dir-ho. La Komi s'excusa, i fora de l'aula, pensa com volia que acabés la frase. Després va a visitar la Chocolat.

3.- Només és una sensació. És només una fantasia, part 2. Només és una invitació a dinar. Només són moniatos rostits.
Tadano intenta ensenyar a la Nakanaka i la Yamai com entendre què està pensant la Komi en un moment donat. No obstant això, no aconsegueixen llegir-la correctament i es barallen entre ells.
        Els companys de Tadano tornen a imaginar escenaris romàntics. Quan finalment aconsegueixen imaginar-ne una la Komi, la representen com una assassí mortal i sobreprotectora. Aturen la seva conversa quan la Komi entra a l'aula.
        Katai intenta convidar el Tadano a dinar amb ell. Notant la por d'el Tadano i la Komi, surt de l'aula, però Tadano el segueix. Katai té problemes per ser amable amb ell sense intimidar-lo, però el Tadano li demana que no s'impulsi. Encantada, Katai finalment reconeix la preocupada Komi i la convida a dinar amb ells, cosa que accepta.
        La Komi persegueix un camió de menjar yakiimo. Ella aconsegueix comprar-ne una mica després que l'home finalment entén el que volien dir les seves expressions. Mentrestant, el Tadano s'enfada quan recorda haver ballat amb la Komi mentre estava vestit de minyona durant el festival cultural. Creient que està molt fora de la seva lliga, se'n va. Aleshores es troba amb la Komi, que li dona un yakiimo per portar-lo a casa. El Tadano la convida a passar l'estona durant les vacances d'hivern, cosa que ella accepta.

4.- Només és un bon Nadal.
La nit de Nadal, la Komi s'espanta quan llegeix un missatge de Najimi, desafiant-la a comprar regals per a tots els seus amics. Ella porta a Shousuke. Mentrestant, tothom es troba al centre comercial, on Najimi els desafia a comprar un regal que més li agradi a Komi. Com que no poden decidir-se, el Tadano li proposa comprar-li un gran peluix de gat negre. Més tard aquell dia, arriben a casa de la Komi, on li presenten el peluix com a regal conjunt de Nadal i aniversari, ja que el seu aniversari és el dia 25. Quan entren, gairebé tothom competeix per decidir el seu lloc per seure. Tanmateix, la Komi tria seure al costat de Tadano. Aleshores juguen al joc del rei, on cadascú reben un número escrit en un pal i el rei ordena un número per realitzar accions sobre un altre. Mentre juguen, la Komi rep l'ordre de vestir-se com el Pare Noel per part de la Najimi, mentre que el Tadano s'atreveix a fer un petó a la galta en Shinobino per part de la mare de la Komi, mentre la Komi observa atentament. Quan és el seu torn com a Rei, Komi ordena a tothom que segueixi sent el seu amic. Després de marxar, Komi envia un missatge de Nadal a tots els seus amics mentre acaricia el seu nou peluix.

5.- Només és un ninot de neu. És només una lluita de boles de neu. És tot just final d'any. Només és Cap d'Any.
Komi, Tadano i Najimi decideixen fer ninots de neu. Després que Tadano fa un ninot de neu petit, ajuda els seus amics a crear-ne un de més gran. Aleshores, Komi fa un ninot de neu ella mateixa i el col·loca al costat del de Tadano.
        Tadano i els seus amics s'enfronten a una baralla de boles de neu amb un grup de nens de primària, als quals s'uneix un Komi reticent. Mentre que l'equip de Tadano elimina fàcilment els nens, la Yamai traeix els seus companys restants quan comencen a apuntar a Komi. Com a tal, els nens miren la Komi amb admiració.
        La Komi i la seva família visiten la casa de la Yuiko per a la nit de Cap d'Any. la Komi es retroba feliç amb l'Akira, que ensenya a la Komi a jugar a l'hanafuda. No obstant això, Yuiko arriba i aposta amb l'Akira, desposseint-la dels diners d'Any Nou després de derrotar-la. Aleshores, Komi venja l'Akira.
        Komi acompanya la seva àvia a un santuari el dia de Cap d'Any. Mentre resen, la Yuiko li pregunta a la Komi si el seu desig de l'any anterior es va complir, cosa que la Komi confirma. Després que un dels amics de la Yuiko expliqui que un dels seus miko no estarà disponible, la Komi s'uneix a l'Inaka per assistir a la parada. Komi agraeix més tard a Inaka la seva ajuda, desitjant que es portin bé aquest any.

6.- Només és l'any nou de tothom. Només és patinar sobre gel. Només és un refredat.
Najimi i Tadano criden a tots els seus amics per visitar el santuari. Quan arriben, tots s'afanyen a dins, però la Komi es queda enrere amb Tadano. Llavors es llegeixen la seva fortuna, on Komi finalment revela que ha tingut bona sort aquest any.
Katai reuneix el seu coratge per convidar el Tadano a una pista de gel. Quan va a conèixer el Tadano, es sorprèn quan veu que la Komi també va venir. el Tadano s'adona ràpidament que en Katai i la Komi no saben patinar. Quan intenta ensenyar la Komi primer, es fa massa vergonya. A continuació, el Tadano passa a Katai i, després de salvar-lo de la caiguda, el guia agafant-li la mà mentre un Komi mira.
Tadano està tancat al seu llit després de tenir febre. Intenta trucar a la Najimi per demanar ajuda, però accidentalment truca la Komi. Sent el timbre de la porta i es sorprèn al veure que la Komi ha vingut a visitar-lo. S'ofereix a cuinar per a ell, però s'avergonyeix quan intenta donar-li de menjar amb cullera. Un temps després, la Komi s'adona que el Tadano s'ha adormit, així que va a agafar-li la mà, només per ser interrompuda per una Najimi que arriba.

7.- Només és un malentès. És només una al·lucinació. Només és un narcisista. És només una decisió del grup per al viatge escolar.
La Komi reflexiona si la Najimi la va veure agafant la mà d'el Tadano, així que els escriu una carta. Tanmateix, s'avergonyeix.
A l'escola, després que la Komi hagi lliurat la carta a Najimi, el Tadano li pregunta què va fer després que ell la cridés, la qual cosa la va impulsar a fugir. Aleshores li pregunta a la Najimi, que respon que la Komi estava revisant el pols. Al bany, la Komi sent més vergonya.
        Shisuto Naruse, un narcisista, intenta apropar-se a Komi per primera vegada, però es veu aclaparat pels seus companys de classe. Surt de l'habitació nerviós, i fora, la Komi li dona el seu mocador caigut. Encantat, li demana la informació de contacte, però ella s'allunya. En canvi, recorre a enviar les seves selfies a Tadano.
        el Tadano li pregunta a Komi a quins llocs haurien d'anar en el seu proper viatge escolar a Kyoto. En el camí de tornada a casa, el Tadano s'adona que la Komi se sent deprimit, però ella ho nega. Després de separar-se, la Komi truca a Tadano quan està fora de la vista. Explica que té por d'anar-hi, ja que es va sentir exclosa quan la seva classe de secundària va planificar el seu viatge. El Tadano li diu que ara té amics de veritat i la convida a anar junts. Ella accepta, expressant el seu nou entusiasme per anar-hi.

8.- Només és la sortida escolar.
Komi arriba a l'estació de tren per reunir-se amb els seus amics. Mentre estan al tren, les dues noies del seu grup, Mikuni Katō i Ayami Sasaki, accepten que el viatge de Komi sigui memorable. Quan la classe 1-1 arriba a Kyoto, es troben amb la seva guia turística, Ryouko Tenjouin. No obstant això, ràpidament es desanima per la manca d'interès de la classe. Durant tot el viatge, Tenjouin segueix mantenint la seva compostura, intentant mostrar les diferents ubicacions a la classe, sense cap resultat. No obstant això, es revigoreix quan nota que Komi i Tadano estan prestant atenció. Komi i Tadano més tard es separen del grup per admirar junts l'arquitectura local, per a delit de Tenjouin. Aleshores, la classe arriba al seu hotel on la Komi i les noies es banyen, mentre ella rebutja els avenços de la Yamai. Mentrestant, els nois demanen a el Tadano que els faci fotos, i la Komi es veu confós quan veu l'emoció d'el Tadano. De tornada a la seva habitació, les noies tenen una baralla de coixins, en la qual la Komi participa. No obstant això, totes fan veure que estan adormides quan la professora les controla. Més tard aquella nit, la Komi no pot adormir-se.

9.- És just el dia 2 de l'excursió.
La Komi surt amb Katō i Sasaki. No obstant això, arriben tard a complir el seu apretat calendari. Abans que Katō i Sasaki puguin barallar-se, la Komi els mostra les seves fotos fins ara, cosa que els calma. A continuació, Komi es vesteix de maiko i forma part d'un espectacle de carrer. Desconeguda de la situació, Sasaki "salva" la Komi amb les seves habilitats de jo-io. Aquella nit, la Sasaki continua negant que va ser la persona que va salvar la Komi, però Katō troba proves al seu telèfon que és una artista professional de io-io. Sasaki finalment accepta mostrar-los les seves habilitats de jo-jo quan la Komi li agraeix per haver-la salvat. Més tard, mentre parla d'enamoraments, la Komi pregunta a Katō i a Sasaki què se sent específicament, així que intenten explicar-ho. En adonar-se que li agrada algú, la Komi escriu la primera lletra del nom del seu enamorat. L'endemà, quan la Komi s'adorm al tren, en Katō i en Sasaki van armar una estranya per ajuntar-la a ella i el Tadano. Quan es desperta, un Komi, avergonyit, es disculpa immediatament. Aleshores, Tadano li pregunta si li va agradar el viatge, cosa que ella confirma.

10.- Només és el dia de Sant Valentí.
Onemine convida la Komi a casa seva per fer bombons per al dia de Sant Valentí. Al costat dels germans petits de l'Otori i l'Onemine, fa un pastís de xocolata. Mentre esperen, els nens fan que la Komi parli i li suplica que utilitzi més la seva veu, cosa que accepta. A l'escola, la Komi rep xocolata dels seus amics i ella li retorna les que ha fet. Mentrestant, Katai aconsegueix donar la seva a Tadano, mentre la Komi se sent culpable per no poder-ho fer. El Tadano arriba a casa deprimit, sense haver rebut més xocolata, i Hitomi intenta animar-lo. Quan Tadano surt cap a fora, veu la Komi. Assegut en un gronxador, Tadano creu que la Komi li donarà xocolata. No obstant això, ella li dona un formulari enviat per Najimi abans que es separen. Mentre el Tadano es pregunta si la Komi l'odia, la Komi s'obliga a córrer cap a ell i cridar el seu nom. Aleshores li dona xocolata, per a la delectació d'el Tadano. No obstant això, després que la Komi li digui com aquesta xocolata és la millor del lot que va fer, s'allunya avergonyida.

11.- Només són unes malles. És només un club de metall d'oni. Només és dolçor. Només és una baralla.
A l'escola, els amics d'la Komi li donen les gràcies per la xocolata. Tanmateix, té por d'enfrontar-se a Tadano quan recorda el que va passar. Durant la classe, una petita llàgrima apareix a una de les malles d'la Komi i, finalment, la Yamai li dona un nou parell al bany, cosa que la Komi agraeix. No obstant això, la Yamai porta les malles trencades de la Komi al cap i fuig mentre la Komi la persegueix, mentre un Tadano confús observa les cames nues de la Komi.
        L'Akako Onigashima, normalment simpàtica i enèrgica, s'enfada periòdicament quan les coses no li surten. Quan els seus auriculars s'emboliquen, arriba al seu límit, però la Komi l'ajuda, així que li agraeix entre llàgrimes. Llavors Onigashima convida la Komi a la gàbia de bateig, consolidant la seva amistat.
        Amami Satou, una noia molt dolça i tranquil·la, té problemes per dir que no a la gent. Tanmateix, finalment aprèn a demanar ajuda ella mateixa després d'interaccionar amb Komi i Tadano. Com a tal, ajuden a Satou a netejar l'aula cada matí.
        La Komi i el Tadano es barallen per primera vegada després que no es poden posar d'acord sobre com resoldre un problema de shogi proposat per Katō. No obstant això, després que la Najimi s'adonin de la seva frustració, el Tadano es disculpa amb la Komi, cosa que ella accepta amb entusiasme.

12.- Només és el Dia Blanc. Tot just ha passat un any.
A casa, el Tadano pensa què regalar a la Komi per al White Day. Ell demana ajuda a la Hitomi, però ella creu que el seu regal és per a un noi, ja que creu que la xocolata del Katai va ser l'única que va rebre. La Hitomi li pregunta a en Tadano si li agrada aquesta persona, a la qual cosa respon nerviosament que pot estar interessat. Acompanya Tadano a uns grans magatzems. Després va a la casa de la Komi, on és rebut per la Shuko, la mare, i es troba amb el Masayoshi, el pare, mentre espera. No obstant això, la Komi arriba i nerviosament expulsa el seu pare i ordena l'habitació per al Tadano. Aleshores li fa el seu regal, i la Komi està encantada amb la crema de mans que li dona. Després que el Tadano se'n va, la Komi s'aplica la crema a les seves mans.
        A l'escola, la Komi i la seva classe juguen a un joc en què les gomes d'esborrar de tots es col·loquen a un escriptori i els jugadors han de treure les gomes d'esborrar enemigues de l'escriptori fent-hi un cop d'ull. A prop del final, Najimi es prepara per eliminar la Komi, però es lesiona el dit, permetent que la Komi guanyi. Un cop acabades les classes, la Komi i el Tadano reflexionen sobre el segon curs que s'acosta, però el seu moment és interromput per la Najimi. En el seu primer dia com a segon any, la Komi desitja que el Tadano torni a portar-se bé aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada