Bloc personal,

dimecres, 29 de juny del 2022

Love, Death & Robots (2022) S03

[250]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Tim Miller
Directors: Patrick Osborne, David Fincher, Emily Dean, Robert Bisi & Andy Lyon, Jennifer Yuh Nelson, Tim Miller, Carlos Stevens, Jerome Chen, Alberto Mielgo

[ Animació, curts, acció, antologia, ciència ficció ] 9 capítols de 6-21 min

Sinopsi

IMDb (8,4):
“Una col·lecció de contes animats que abasten diversos gèneres, com ara ciència ficció, fantasia, terror i comèdia.”

Crítica

Aquesta gent juga en una altra lliga…

És estrany, perquè la segona temporada no la tinc relacionada com visualitzada i diria que sí l’he vista… però tampoc n’estic segur, la veritat.

En aquesta nova temporada no hi ha un capítol més fluix que un altre o, almenys, amb tantes diferències com en les altres. Totes les històries són de traca i mocador.

Resum (amb espòilers)

1.- Tres Robots: Estratègies de Sortida. Els tres robots (K-VRC, XBOT 4000 i 11-45-G) emprenen un altre viatge post-apocalíptic. Investiguen llocs on restes d'humanitat de diferents classes socials van intentar sobreviure sense èxit a l'apocalipsi. En un campament de supervivència primitiu per als pobres, l'escassetat d'aliments causada per la caça excessiva va desencadenar conflictes letals. Una plataforma petroliera reformada per convertir-la en un complex turístic de luxe per als rics va fracassar quan els habitants van confiar massa en la IA, que es va rebel·lar i va començar l'aixecament del robot. Els funcionaris governamentals en un búnquer autosostenible van recórrer al canibalisme després que un fong arrasés els seus cultius hidropònics. El lloc final que visiten els robots és una base de llançament de coets d'alta tecnologia, construïda exclusivament per i per als més rics de la Terra, amb la intenció descabellada d'abandonar ràpidament el planeta moribund i colonitzar Mart. Els seus plans van fracassar; es revela que la humanitat tenia recursos més que suficients per salvar tant el medi ambient com ella mateixa, però va morir a causa de la seva cobdícia. Els robots descobreixen que una llançadora va marxar amb alguns dels habitants de la Terra a dins; sense que ells ho sabien, eren els gats intel·ligents en comptes dels humans.

2.- Mal viatge. Un crustaci gegant menjador d'home anomenat "tanàpode" puja violentament a un vaixell de caça de taurons, matant la majoria de la seva tripulació abans d'ocupar la bodega del vaixell. El navegant del vaixell, Torrin, és escollit per enfrontar-se al tanàpode. Titellant el cos d'un tripulant assassinat, exigeix ​​ser portat a la propera illa Phaiden, on presumiblement s'alimentarà de la població desprevinguda. Torrin accepta amb la condició que li salvi la vida. A punta de pistola, demana a la tripulació que voti si accepta les demandes del tanàpode o si l'enganya deixant-lo a una illa més llunyana deserta, un viatge més llarg que fa que la supervivència sigui menys probable, però estalvia la població de l'illa Phaiden. Aleshores, Torrin executa dos de la tripulació que van votar a favor d'anar a l'illa Phaiden i alimenta els seus cossos al thanapod per guanyar temps. Tanmateix, el tanàpode demana més menjar per alimentar la seva descendència recentment eclosionada. Quan la tripulació s'amotina, Torrin els mata i els dóna de menjar als tanàpodes. Torrin revela a l'últim membre de la tripulació que tots els membres de la tripulació van votar a favor del viatge més curt abans d'empènyer-lo a la mort. A prop de l'illa deserta, Torrin incendia l'oli de tauró de la bodega del vaixell i s'escapa en un bot salvavides, aparentment matant el tanàpode i la seva cria.

3.- El mateix pols de la màquina. L'astronauta Martha Kivelson es queda sola a la superfície d'Io després que un accident de SEV provoqui la mort de la seva parella, Burton. Amb la disminució de l'oxigen i el suport de la seva estació espacial a hores de distància, Kivelson intenta arrossegar el cos de Burton a través de la lluna fins a la seva nau d'aterratge. Després de prendre morfina per adormir el dolor d'un braç trencat, Kivelson comença a experimentar al·lucinacions. Sent el mateix Io parlant amb ella a través de Burton, provocant la seva interacció. Desesperada per arribar al seu destí a temps, pren amfetamina, empitjorant les seves al·lucinacions. Finalment arriba a veure la lluna com una màquina el propòsit de la qual és "conèixer-la", abans de caure inconscient. Despertant-se amb nivells crítics d'oxigen, Kivelson salta a un riu de líquid tèrmic i aparentment s'assimila a la Lluna, cosa que suggereix que les seves al·lucinacions són de fet reals. Més tard s'escolta la seva veu informant de l'estació de la Terra.

4.- Nit dels Mini Morts. En un episodi presentat completament amb miniatures accelerades, una parella d'amants contamina una església i un cementiri a la nit, ressuscitant accidentalment els morts i provocant un apocalipsi zombi. Hordes de zombis envaeixen ràpidament els centres de població de tot el planeta, eliminant la major part de la humanitat. A mesura que el món es transforma en anarquia, els humans restants intenten lluitar, però en canvi donen lloc a zombis mutants gegants quan una central nuclear és destruïda. Incapaç d'aturar-los, el president dels Estats Units finalment llança tots els míssils nuclears de l'arsenal nord-americà, la qual cosa provoca que altres nacions també llancin els seus respectius míssils nuclears. L'apocalipsi nuclear massiu a la Terra es representa com una mica més que un flat insignificant a l'escala dels esdeveniments galàctics.

5.- Kill Team Kill. Un equip de Boines Verdes, liderat pel sgt. Nielsen, és enviat a investigar assassinats misteriosos, només per trobar-se cara a cara amb un ós grizzly millorat cibernèticament. L'equip perd diversos membres abans que l'SFC Morris els rescati. Morris explica que l'ós es va desenvolupar com a part d'un experiment secret de la CIA per desenvolupar armes militars avançades, però es va convertir en canalla. Els supervivents tornen amb Morris a la base secreta subterrània per trobar els seus habitants massacrats. Es preparen per atraure l'ós, però calculen malament la seva posició dins de la base. Després d'una emboscada que li va costar la vida a Morris, Nielsen i un altre membre, Macy, aconsegueixen acabar amb l'ós amb armament addicional. A continuació, activa un mecanisme d'autodestrucció que destrueix tota la base, matant-los.

6.- Eixam. Simon Afriel arriba com a part d'una missió d'investigació de dos anys a un sistema estel·lar alienígena habitat per una raça d'insectoides que només es coneix com l'eixam. Unint-se a una altra investigadora humana, Galina Mirny, els dos exploren el funcionament intern del rusc Swarm, que es compon de múltiples castes i altres espècies alienígenes absorbides al rusc, cadascuna jugant un paper específic en el manteniment de l'ecosistema del rusc Swarm. El veritable objectiu de Simon per a la seva investigació es revela: obtenir i explotar la informació genètica de l'eixam, combinant-la amb feromones artificials per crear un nou eixam més subordinat per ajudar els humans a expandir-se. Malgrat la desaprovació inicial, Galina opta per ajudar-lo sempre que el niu es mantingui il·lès. A mesura que passa el temps, els dos es tornen cada cop més íntims. Els experiments, però, desencadenen una resposta hostil del rusc, que forma una nova casta supremament intel·ligent. Referint-se a si mateix com a Swarm, explica com el rusc va absorbir espècies intel·ligents considerades amenaces en el passat i les va reduir a espècies simbiòtiques, pensant fer el mateix amb els humans. Swarm ofereix a Simon que preservi la seva intel·ligència sempre que accepti criar nous humans per servir-la. Accepta l'oferta com un repte, insistint que la raça humana mai es convertirà en paràsits.

7.- Rates de paleta. En una versió futura d'Escòcia, un granger anomenat Mason està angoixat per descobrir les rates del seu graner utilitzant eines i atacant-lo amb ballestes. Amb els serveis de l'empresa de control de plagues Traptech d'alta tecnologia, Mason instal·la cinc làsers de pols al seu graner. Els làsers són efectius fins que el líder de les rates descobreix les seves posicions i desactiva el sistema de càmeres de cada làser. Al final del seu enginy, Mason ara compra un robot d'assalt mòbil semblant a un escorpí. Durant els propers dies, el robot fa la seva feina terriblement bé, per a la creixent incomoditat de Mason. Quan un dels seus trets làser destrueix la seva tassa, Mason s'endinsa al graner, només per veure les rates muntant un heroic suport final contra el mec, utilitzant un dels seus tractors equipats amb el làser de pols que falta com a tanc. Mason, impressionat pel coratge de les rates, destrueix el mech amb un cop d'escopeta. Fa les paus amb les rates; el grup aixeca una copa de whisky, destil·lat del gra de Mason, i observen la posta de sol junts mentre cancel·la un xec per Traptech.

8.- En Salons Voltats Enterrats. Un equip de marines del MARSOC s'envia per rescatar un ostatge dels insurgents. Mentre els segueixen a les profunditats dels túnels de la muntanya, troben els cossos dels ostatges i dels insurgents menjats per un eixam de misterioses criatures semblants a les aranyes. L'esquadra perd quatre homes a l'eixam, deixant el líder de l'esquadra, el sergent. Coulthard i Harper com els únics supervivents. El duet troba una llum brillant i segueix un so misteriós cap a una cambra més profunda, que es revela com una presó que conté una deïtat gegantina i vella. La deïtat indueix visions de destrucció del món a Coulthard i Harper, convèncer Coulthard perquè l'alliberi i forçant Harper a matar-lo. Aleshores, la deïtat li indica a Harper que l'alliberi. Aleshores es veu caminant al desert amb els ulls trets i les orelles tallades mentre murmura una llengua aliena.

9.- Jibaro. En una línia temporal alternativa, mentre un grup de conqueridors i sacerdots atura la seva caminada a les selves de Puerto Rico, una sirena coberta d'or i joies emergeix del llac proper. Amb la seva trucada, envia a tot el grup en un frenesí, fent que es maten entre ells abans d'ofegar-se a les aigües profundes. No obstant això, el cavaller sord Jibaro no es veu afectat per ella i aconsegueix escapar en pànic. Intrigada, la sirena persegueix en Jibaro i fins i tot dorm al seu costat a la nit. Quan Jibaro es desperta i s'adona de la seva presència, s'enamoren l'un de l'altre. Després d'una persecució entre tots dos, comencen un ball violent i s'abracen en un petó. Després de mossegar-li la llengua amb les seves dents afilades, Jibaro la deixa inconscient i arrenca la major part de l'or i les joies del cos de la sirena. Ell la descarta al riu i intenta fugir amb el botí. La sang de la sirena contamina el cos d'aigua circumdant. Quan Jibaro en beu, la seva audició es restaura, deixant-lo vulnerable a la crida final de la sirena. El segueix i s'ofega al fons del llac, com els innombrables homes que el van davant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada