Bloc personal,

dijous, 2 de juny del 2022

Shōnen no Abyss, vol. 9 (2022)

[351]

Valoració



Fitxa tècnica

Ryō Minenami (guió, dibuix i tinta)
(Shōnen no Abyss - Boy's Abyss)

[ Manga seinen, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense previsió de publicació encara)
Shueisha (prevista publicació pel 17/06/22)

10 capítols (79-88) + capítol extra - 216 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Reiji Kurose, que viu ‘passivament’ lligat a la ciutat i la família, té una trobada amorosa amb una idol. Una amiga de la infància que va prometre marxar del poble, una mare que s'aferra al seu fill, una mestra que segueix enganxada al noi que s’ha intentat suïcidar i el Gen, l’únic amic íntim. Encara que comenci l'any nou i canviïn les estacions, els mateixos dies tornaran a començar…? Hi ha alguna esperança perquè el noi sobrevisqui? Hi ha alguna llum per davant? La història d'un noi i una noia que es coneixen a la fi del món.”

Crítica

El “trio calaveres”…

Aquest volum l’he acabat de llegir el 28/04/22, però, malgrat tot, al Japó no surt el tankōbon fins el 17/06/22.

Guardo aquesta entrada aquí i la publicaré quan tinguin la portada feta. Ara mateix he llegit fins el capítol 95 (meitat del volum 10), que és el disponible via scans.

Em comencen a cansar aquestes anades i venides amb el tema suïcidi i el tema sexe. Ara sí, ara no. Molts personatges, molts interessos, moltes històries, però sense un objectiu clar… de moment. Els pobres infeliços per una banda –el Reiji i la Chako–, els manipuladors per l’altra –la Shiba i la Yuko– i el Gen enmig de tots dos com a pobre infeliç i manipulador al mateix temps.

De moment, l’Esemori i la Nagi queden en segon pla, com també el pare del Gen, els pares de la Chako i el germà i l’àvia del Reiji.




Resum (amb espòilers)

La Chako li envia un missatge per demanar-li disculpes al Reiji. També recorda que volia tornar-li els diners per anar a Tòquio a estudiar que, per altra banda, li havia donat l’Esemori per anar a veure la Nagi a Tòquio. Primer diu que no cal que els torni, que eren un regal, però davant la insistència de la Chako i, recordant la sol·licitud del germanastra accepta. Li pregunta si sap res de la clau de l’apartament de la Shiba. Li fa cinc cèntims de la situació. La Chako li diu d’anar junts a l’apartament i, de pas, li torna els diners.

El Reiji i la Chako van a l’apartament de la Shiba, truquen a la porta i, després d’un moment d’indecisió al veure la cara del Reiji pel monitor, el Gen obre la porta. Davant la impressió la Chako perd el coneixement momentàniament i el Gen la carrega a l’espatlla i l’entra dintre. Mentre la Chako descansa, el Gen i el Reiji es posen al dia. I arriba el moment en què la Shiba obre la porta i entra a l’apartament.

Sembla que l’únic que se n’adona de la manipulació que està fent la Shiba amb el Reiji és el Gen i, en part també, la Chako. Enmig dels raonaments i pensaments del Gen i de la Shiba, quan ja pensava que havia recuperat el Reiji, sent un soroll a l’habitació i, en obrir-la, veu una noia prima, la Chako, que confon momentàniament amb la Nagi. En adonar-se de qui és no pot parar de demanar disculpes… Davant la sorpresa de tots, la Chako diu que també és un fugitiva i li demana que l’allotgi també.

La Chako està posant a prova la Shiba en la seva manipulació del Reiji. El Gen esclata i els fa marxar a tots. La Chako, però, es tanca a l’habitació i diu que no vol marxar. El Reiji promet quedar-se una estona amb la Chako fins que es calmi. Finalment, l’única que marxa és la Shiba plena d’ira, però dissimulant. El Gen acaba fent fora també el Reiji i es queda amb la Chako. La Chako li diu clarament al Gen que la Shiba l’únic que vol és marxar de la ciutat amb el Reiji. Ella diu que per sobre del seu cadàver…

El Gen i la Chako xerren. La Chako es pensa que el Reiji va tornar a intentar suïcidar-se amb la Nagi; no sap que va ser cosa del Gen. Per la seva banda, el Gen li diu que el Reiji està buit per dintre: només fa allò que li diuen.

Mentrestant el Reiji torna a casa per donar-li els diners al Kazu, el germanastre, perquè pugui marxar de la ciutat i es troba sa mare follant amb algú. Bé, en aquest punt no ho he acabat d’entendre. La mare s’estava follant al Kazu?

Mentrestant la Shiba ja està pensant en com desfer-se de la Chako internant-la en algun hospital per desordres alimenticis. La Shiba queda amb el Reiji perquè la posi al dia, abans d’anar a l’apartament per saber com estan la Chako i el Gen. La Shiba li diu que la Chako necessita anar a un hospital i que la vida d’una persona és més important que tot, per la qual cosa no dubtarà en trucar una ambulància i enviar-la a l’apartament encara que això signifiqui descobrir el Gen i enviar-lo a la pressó. Vol matar dos ocells d’un tret desfent-se de tots dos.

Mentrestant la Chako i el Gen, a l’endemà estan discutint si refer la seva vida –només tenen dissent anys, és aviat i es pot fer–, entregant-se el Gen a la policia i recuperant la seva vida anterior. La Chako es casaria amb el Reiji. Així ningún deixaria la ciutat. El Gen, en canvi, li diu que, si no vol abandonar la ciutat, es casi amb ell. El Reiji apareix en el moment que el Gen sembla voler abusar d’ella. La Chako es llença als braços del Reiji, el Gen li clava un cop de puny al Reiji, llença la Chako al llit, s’hi tira a sobre i li diu que només miri quan se la tira. El Reiji també s’hi tira sobre i li diu que han de marxar perquè la Shiba trucarà l’ambulància i quedarà delatat.

La Chako proposa sortir tots tres i amagar-se. Torna a demanar-li els diners al Reiji per fugir a Tòquio. Li dona part dels diners al Gen per sortir-se’n. El Reiji, la Chako i el Gen marxen de l’apartament. La Shiba descobreix l’engany del Reiji i va a l’apartament, recordant que tenia la mirada del dia del suïcidi d’amants.

El trio calaveres (el Reiji, la Chako i el Gen) caminen per l’exterior recordant les vegades que han sortit de la ciutat: pràcticament cap ni una. Finalment han arribat a Tòquio en tren.

En un capítol extra coneixem el moment en què la Nagi es va convertir en idol a través de la mirada d’un company d’escola nerd.

El nostre trio està de visita per Tòquio. Després de visitar algunes coses que volia veure la Chako, aquesta li diu que no té el valor de morir, però que si ell ho vol fer, endavant! Li ofereix la mà i, quan va a agafar-la, el Gen el reté i li diu moltes coses lletges. Ella diu que poden morir tots tres, però el Gen, que en el fons està enamorat del Reiji, continua dient bestieses. La Chako desapareix en la foscor.

[ Resum pel proper volum ]:
El Gen continua subjectant el Reiji d’anar darrera la Chako. El Reiji diu que tants anys de maltractaments i vexacions per part del Gen l’únic que han aconseguit és odiar-lo. Sap que la seva mare li va demanar al Gen matar al seu pare i també sap que, secretament, n’estava enamorat. El Reiji es desempellega del Gen i va darrera la Chako.

La Shiba es presenta a casa la Yuko, la posa al dia i li demana mil disculpes. Per la seva banda, davant la impossibilitat de trobar la Chako enmig del caos de la ciutat, el Reiji recorre a l’Esemori, que es troba internat a l’hospital per càncer molt deteriorat. El Reiji el posa al dia. L’Esemori que, malgrat l’estat deteriorat i estar sondat, no ha parat d’escriure a l’ordinador escoltant el Reiji, l’acarona, el mira fixament i li diu que s’assembla molt a ella, a la seva mare. Que és un abisme.

La Yuko desemmascara la Shiba. Sap que tot el que ha fet fins ara la Shiba és perquè està prenyada del Reiji, tot i que ella ho nega.

L’Esemori confirma al Reiji que és el seu pare en el llit de mort. En un flashback ens mostra que el segon amor de l’Esemori, algú molt semblant a la Chako, era –casualment– la mare de la Chako. El primer amor, òbviament, la Yuko.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada