Bloc personal,

dijous, 20 de juny del 2024

Shōnen no Abyss, vol. 17 (2024)

[538]

Valoració



Fitxa tècnica

Ryō Minenami (guió, dibuix i tinta)
(少年のアビス - Shōnen no Abyss - Boy's Abyss)

[ Manga seinen, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense previsió de publicació encara a Espanya)
Shueisha (prevista publicació pel 18/07/24 al Japó)

12 capítols (161-172) - 240 pàgines b/n - 130 x 180 mm (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,35) (26.637)

Sinopsi

Whakoom:
“El Reiji Kurose viu amb el seu germà, la seva mare, que treballa com a infermera, i la seva àvia en un poble rural. La seva amiga des de la infància és la Sakuko Akiyama. Un dia, el Reiji coneix la Nagi Aoe, una integrant del grup d’ídols Acrylic que treballa com a dependenta d'una botiga de conveniència. La Nagi li explica al Reiji un lloc de la ciutat conegut com “l'abisme dels amants”, que es diu que és un lloc on els amants se suïciden. El Reiji i la Nagi intenten suïcidar-se però fracassen i el Reiji és rescatat per la seva professora, la Yuri Shibasawa, que després promet protegir-lo.”

Crítica

Sense un final previsible a la vista*, aquesta història de malalts mentals ja no fa gràcia…

Portada per la Nagi, altra vegada.

La publicació en revista (Weekly Young Jump) va un volum adelantada a la publicació dels volums en format tankōbon. Encara no ha sortit publicat el volum 17 (fins el capítol 170, encara que, molt probablement serà el 172 o 173…) i ja hi ha disponible per lectura fins el capítol 179… i anunciat que la història acaba en cinc capítols més. Per tant, el volum 18 serà l’últim volum.

Últim capítol d’aquest volum (170) llegit el 03/04/24.

(*) Amb l’avançament de la portada d’aquest volum 17 (no es publicarà, però, fins el 18/07/24), a dia d’avui es confirma que la història acaba en cinc capítols més (184 o 185).




Resum (amb espòilers)

Capítol 161 (Tèrbol).- El Reiji ha d’anar a l’hospital, perquè la seva mare ha patit febre. Mentre la vetlla, la mare es desperta i el veu llegint el Taüt de primavera de l’Esemori, però el confon amb l’Akira. El Reiji respon iradament.

Capítol 162 (Còmic).- Tot i portar el respirador a la boca, el Reiji sacseja la seva mare per les espatlles perquè recordi tot el mal que ha provocat. El mal al seu pare, el seu germà, el Gen i també tot el mal que ha patit per part del violador del pare. Assistim a un flash-back de tota la història explicada fins ara, des del punt de vista de la Yuko. El policia ha apartat el Reiji de sa mare, però la Yuko ho ha recordat tot i es posa a riure.

Capítol 163 (Riu amunt).- El policia està retenint el Reiji després que sacsegés la seva mare al llit, perquè recordi tot el mal que havia provacat i també tot aquell mal que li van fer, mentre ella va rient sota la mascareta d’oxigen. El policia l’acompanya a casa en cotxe, però enlloc de deixar-lo sol a casa seva, el deixa a casa de la Tokiwa. L’endemà, però, en llevar-se, avalua tornar al poble caminant i què pot tardar: si en cotxe s’hi va estar mitja hora, hi deuen haver una parell d’hores caminant per arribar-hi. Caminant entre la boira matinera dels voltants de la casa de la Tokiwa, se la troba resant.

Capítol 164 (Ombres).- El Reiji i la Tokiwa tenen una conversa de com va ser l’intent de suïcidi de la Yuri i l’Uryū, amb intervenció de l’Esemori, mentre la Tokiwa es recuperava del fet de tallar-se les venes. Segons la versió de la Tokiwa, l’Esemori, a l’últim moment, confesa que va acabar colpejant l’Uryū i per això en va ser l’única víctima… però sembla que, en realitat, va ser la Yuri.

Capítol 165 (Consciència).- Després de la xerrada tornen tots dos dintre la casa i es disposen a esmorzar junts amb la resta de nens d’acollida. En el moment que una de les noies no troba el mòbil li diu a la Tokiwa que la truqui per localitzar-ho. En aquest moment el Reiji recorda la mateixa situació a casa de la Yuri quan trucava la desapareguda Nagi i reacciona amb sorpresa. La Tokiwa va a buscar el cotxe i deixa el Reiji a la porta de l’hospital, però ell se’n va a casa tot i saber que en qualsevol moment pot morir la seva mare. Allà, torna a caure en que potser la Nagi està a casa la Yuri.

Capítol 166 (Pistes).- El Reiji se n’ha adonat d’això en el moment en què li ha enviat un missatge a la Nagi insistint amb el tema del suïcidi i, casualment, als pocs minuts ha vist aparèixer la Yuri a la porta de casa seva. Aprofitant això, el Reiji se’n va a casa la Yuri a comprovar si hi ha la Nagi. Regira la casa, però no la troba. Finalment la troba al magatzem. Li diu de fugir, però la Nagi el refusa. Enmig del merder, com no podia ser d’una altra manera per acabar el capítol, apareix una Yuri preocupada pel missatge de suïcidi del Reiji.

Capítol 167 (La dona i el nen).- En aquest punt coneixem la versió de la Yuri respecte al “segrest” de la Nagi. La Yuri insisteix en que el Reiji marxi a casa seva i deixa la Nagi allà, perquè senzillament ha colapsat emocionalment. El Reiji l’amenaça de trucar el policia, però ella li contesta que si la venen a buscar possiblement no la tornarà a veure més. Malgrat la insistència d‘ella perquè marxi, el Reiji decideix quedar-s’hi també.

Capítol 168 (L’acuari dels dos).- La Nagi i el Reiji continuen tancats al cuarto dels trastos de la sala de ping-pong de casa de la Yuri. Pràcticament no parlen i quan ho fan es per parlar de mort o de demanar perdó.

Capítol 169 (La nena en aquella ciutat).- Flash-back d’una Nagi de dotze anys després perdre la seva àvia en un terratrèmol (i posterior tsunami) i estar allotjada en un refugi; el pare i la mare els donen per desapareguts. El seu oncle, germà de la seva mare, se’n fa càrrec d’ella.

Capítol 170 (Confessió).- Caminant entre les restes de les cases destruïdes, la Nagi (Chino de nom real) troba la seva motxilla. L’oncle li tira les culpes a la Nagi com la responsable de la mort dels seus pares per haver-se discutit just abans del terratrèmol. (Aposta: l’oncle abusa de la Nagi properament).

Capítol 171 (Benedicció).- Quan enmmig de la nit la Nagi surt del refugi i intenta acostar-se al mar per suïcidar-se, l’oncle l’atura i comença el maltractament psicològic fent-li ghosting i obligant-la a que demani disculpes a diari.

Capítol 172 (L’últim desig).- Quan la seva amiga aconsegueix allotjament amb la seva família, li diu a la Nagi (Chino) que vaig amb ells i que deixi l’oncle, però està tan destruïda mentalment que és incapaç de reaccionar i acaba amb un atac d’angoixa, moment en el què apareix l’oncle i ja ha formalitzar un contracte per explotar sexualment la Nagi. Però l’oncle, un dia també troba una parella i desapareix. És el moment en què apareix l’Esemori amb la clàssica pregunta “moriries amb mi?”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada