Bloc personal,

diumenge, 30 de juny del 2024

Hibike! Euphonium (2024) S03
(Sound! Euphonium)

[524]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tatsuya Ishihara, Naoko Yamada
Guió: Jukki Hanada (novel·la: Ayano Takeda)
Música: Akito Matsuda
Estudi: Kyoto Animation
Veus de doblatge: Tomoyo Kurosawa, Chika Anzai, Minako Kotobuki
Emissió: 07/04/24 - 30/06/24
Títol original: 響け!ユーフォニアム3

[ Animació, comèdia, drama, musica, slice of life ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,67) (9.122)

Sinopsi

IMDb (7,9) (1,5K):
“La Kumiko, una noia sense cap tipus d’ambició, decideix canviar-se ara que ha començat la seva vida a l'institut i intenta deixar de banda la seva afició, tocar l'eufoni a l'orquestra, però, de totes maneres, no ho pot oblidar totalment.”

Crítica

La millor de totes amb molta diferència!

Basada en una novel·la serialitzada d’Ayano Takeda i il·lustrada per Nikki Asada, ja conclosa, publicada entre 2013 i 2019 amb un total de tretze volums.


Té una gran quantitat d’adaptacions a manga, sèries i pel·lícules:
  • manga Hibike! Euphonium: Kitauji Koukou Suisougaku-bu e Youkoso (2014-15, 3 volums)
  • anime S01 (2015, 13 capítols)
  • manga Hibike! Euphonium: Kitauji Koukou Suisougaku-bu no Ichiban Atsui Natsu (2016, 2 volums)
  • anime S02 (2016, 13 capítols)
  • pel·lícula 1 Sound! Euphonium: The Movie – Welcome to the Kitauji High School Concert Band (2016)
  • pel·lícula 2 Sound! Euphonium: The Movie – May the Melody Reach You! (2017)
  • pel·lícula spin-off Liz and the Blue Bird (2018)
  • pel·lícula 3 Sound! Euphonium: The Movie – Our Promise: A Brand New Day (2019)
  • ONA Sound! Euphonium: Ensemble Contest (2023)
  • anime S03 (2024, 13 capítols)

Ha estat la millor temporada de les tres i també dels spin-off i pel·lícules, però també ha estat la millor sèrie de la temporada entre totes les altres sèries. A més, segons la meva opinió, competeix de tu a tu directament amb Sōsō no Frieren (Frieren: Beyond Journey’s End) (2023) S01 que, tot i que va començar el 2023 va acabar el 2024, per la resta de sèries de l’any.

L’impacte del penúltim capítol va esclatar a xarxes. Va ser de 10/10.

Dissetena sèrie (17 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2024.




Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2024

5/5
Hibike! Euphonium (2024) S03
(TSound! Euphonium)

5/5
Kaijū 8-gou (2024) S01
(Kaiju No. 8)

4/5
Girls Band Cry (2024) S01
 

4/5
Ōi! Tonbo (2024) S01
(Hey! Tonbo)

4/5
Yoru no Kurage wa Oyogenai (2024) S01
(Jellyfish Can't Swim in the Night)

4/5
Wind Breaker (2024) S01
 

4/5
Tensei shitara Slime Datta Ken (2024) S03
 (temporada doble; primera part) 
(That Time I Got Reincarnated as a Slime)

4/5
Tonari no Yōkai-san (2024) S01
(The Yōkai Next to Me)

4/5
Shinigami Bocchan to Kuro Maid (2024) S03
(The Duke of Death and His Maid)

4/5
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! (2024) S03
(KonoSuba: God's Blessing on This Wonderful World!)

4/5
Tsuki ga Michibiku Isekai Dōchū (2024) S02
 (temporada doble; segona part) 
(Tsukimichi: Moonlit Fantasy)

4/5
Kimetsu no Yaiba: Hashira Geiko-hen (2024) S04
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training Arc)

4/5
T.P Bon (2024) S01 (ONA)
(Time Patrol Bon)

3/5
One Room, Hiatari Futsū, Tenshi-tsuki. (2024) S01
(Studio Apartment, Good Lighting, Angel Included)

3/5
Shūmatsu Train Doko e Iku? (2024) S01
(Train to the End of the World)

3/5
Yuru Camp △ (2024) S03
(Laid-Back Camp)

3/5
Hananoi-kun to Koi no Yamai (2024) S01
(A Condition Called Love)

3/5
Bartender: Kami no Glass (2024) S01
(Bartender: Glass of God)

3/5
Ōkami to Kōshinryō: Merchant Meets the Wise Wolf (2024) S01
 (temporada doble; primera part) 
(Spice and Wolf: Merchant Meets the Wise Wolf)

3/5
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu (2024) S02 Part 2
(Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation)

3/5
Sasayaku You ni Koi o Utau (2024) S01
(Whisper Me a Love Song)

3/5
Grimm Kumikyoku (2024) S01 (ONA)
(The Grimm Variations)

Ø
2/5
Ø
1/5



Resum (amb espòilers)

La Kumiko Oumae, la presidenta de tercer any del club de la banda de Kitauji High School, està plena d'anticipació i ansietat. Es pregunta quin tipus de nous membres vindran al club, si podrà organitzar a tothom com a líder de la banda i si aconseguirà l'objectiu tan buscat de guanyar una medalla d'or a la competició nacional. Amb aquests pensaments en ment, la Kumiko es passa els dies lluitant com a cap del club, però fins i tot com a instrumentista, un gran obstacle apareix davant d'ella: la Mayu Kuroe transferida d'una escola sòlida que participa regularment en el torneig nacional. L'instrument que té a la mà és el mateix que el de la Kumiko; l'eufoni. És una noia perfecta, adorada per tots els que l'envolten pel seu to preciós, excel·lents habilitats de joc i personalitat amable. Tanmateix, l'ombra que la Mayu de vegades projecta sobre la Kumiko la fa sentir indescriptible. S'acosta la graduació per a aquests joves que s'han dedicat a la banda de música.

==

1.- Nou Eufoni. Mentre el nou comitè executiu de la banda, format per la Kumiko Oumae, la Reina Kousaka i el Shūichi Tsukamoto, escriu els seus intercanvis en un quadern per a una millor comunicació, es preparen per donar la benvinguda als nous membres de primer any. Kumiko acaba a la mateixa classe que Midori i Hazuki per tercer any consecutiu, així com Tsubame Kamaya. Tsubame presenta la seva germana Suzume Kamaya a la secció de baix perquè està interessada a tocar-hi. La Suzume i les seves amigues Kaho Hariya, Yayoi Kamiishi i Sari Yoshii decideixen apuntar-se a la secció de baix de la banda, llevat de la Sari que ja toca el clarinet. Després que els nous primers anys s'assignin instruments, la banda decideix per unanimitat l'objectiu de guanyar l'or als Nacionals.

2.- Síncopació triangular. Una nova estudiant de transferència, Mayu Kuroe, arriba a la classe de Kumiko. Anteriorment de la potència de la banda Seira High School, Mayu vol unir-se a la banda de Kitauji com a intèrpret d'eufoni. Taki demana al comitè executiu que triï entre tres peces per a la seva peça de lliure elecció per al concurs. Els primers anys Suzume Kamaya i Sari Yoshii comencen a practicar aviat per posar-se al dia al nivell de la banda. Mentre la banda practica marxant per SunFes sota l'estricta direcció de la bateria major Reina Kousaka, Suzume Kamaya intenta intervenir pel bé de la seva germana Tsubame, pensant que preferiria tocar la bateria en lloc de ser la guàrdia de color. Tsubame entra a la conversa, dient a la Suzume que va ser la seva pròpia decisió de fer-ho i es queixa que mai l'escolta. Kumiko, esgotada pels primers anys, descansa al seu banc favorit i s'uneix a la Reina per parlar de la peça de lliure elecció. Tots els tres executius de la banda estan d'acord en la mateixa peça, Cançó d'un any per a banda de concert (Hitotose no Uta Suisō Gaku no Tameno). Taki respecta la seva elecció i decideix la peça requerida, Scherzando (Sukerushando).

3.- Preludi blau. Sari Yoshii i Suzume Kamaya continuen arribant aviat per practicar. Però com que la Reina Kousaka no escatima el primer any durant els entrenaments, sorgeixen dubtes que alguns puguin marxar. Suzume decideix revelar a Kumiko que un boicot massiu al club en els primers anys és possible. Quan la Sari, la Suzume, la Kaho i la Yayoi no es presenten a la pràctica, Kumiko decideix anar a veure la Sari, que està malalta, amb els dos membres de la banda a càrrec dels nous membres, Midori i Ririka. La Kumiko parla amb la Sari i la tranquil·litza que farà el que pugui per resoldre els problemes.

4.- Estudi amb tu. El Motomu Tsukinaga i el seu avi Genichiro Tsukinaga resen en una tomba. El Kitauji Quartet parla del cognom de Motomu, el Tsukinaga, ja que és un tema de polèmica, i com és poc comú però compartit amb el famós conseller de banda de l'Acadèmia Ryuusei Genichiro. La banda actua al Sunrise Festival, on també actuen Ryusei i Rikka High School. El Motomu li demana un vell amic, Takashi Higuchi, que parli amb Genichiro. Kumiko i Midori decideixen parlar amb Higuchi per ajudar amb el Motomu i s'assabenten que la seva germana va morir. Taki revela a Kumiko que Genichiro va demanar que el Motomu es traslladés a Ryuusei. El Motomu decideix parlar amb en Kumiko sobre la seva germana, els contres de tenir un parent com el teu assessor i com en Midori li recorda a la seva germana. La Kumiko li aconsella que parli amb Genichiro i Higuchi i, sentint-se millor, el Motomu li demana a Midori que interpretin junts la peça Salut d'Amour d'Edward Elgar.

5.- Crepuscle per a dos. La Kumiko s'enfronta al seu pare sobre un nou peix que va aconseguir. Aleshores, el seu pare li pregunta sobre els seus plans després de l'institut. No està segur, se li aconsella a la Kumiko que parli amb la seva germana Mamiko per obtenir orientació. A l'escola, la Kumiko pregunta a la Tsubame i la Hazuki sobre els seus plans de futur. La Tsubame vol anar a la universitat, però la Hazuki està indecisa. La Kumiko més tard parla d'això amb la Reina en un tren. La Reina suggereix una escola de música, però la Kumiko dubta, no està segura de si pot viure de la música o de veure's com una persona adulta que treballa. La Reina revela el seu propi pla per convertir-se en músic professional. La Kumiko li diu a la Reina que vol prendre decisions sobre les properes audicions. Més tard, en una reunió, la Reina, la Kumiko i altres discuteixen com finalitzar les audicions al juny i seleccionar els membres de la banda al juliol per millorar el rendiment. La Kumiko comparteix una estratègia de l'antiga escola de la Mayu, que el Taki aprova. La Kumiko informa a la banda sobre el nou procés d'audició, confirmant a la Kanade que s'escolliran nous solistes per a cada concurs. La Midori comparteix coneixements sobre la competició amb els altres, mentre que la Hazuki anima al Motomu a provar una part en solitari malgrat la seva reticència. La Kumiko i la Kanade parlen amb la Mayu, que dubta a ocupar el lloc d'una veterana. La Kanade li pregunta a la Kumiko sobre tocar una peça de solo amb la Reina, cosa que la Kumiko confirma. Més tard, la Kumiko parla amb el Shūichi sobre la invitació del Motomu al Festival d'Agata. El Shūichi accepta i marxa just abans que arribi la Mayu, preguntant a la Kumiko sobre el festival i practicant junts. Durant la pràctica, la Reina s'enfronta a la Kumiko sobre tocar amb la Mayu, que després reflexiona sobre la seva interacció. La Reina convida a la Kumiko al seu lloc durant el Festival d’Agata. Abans que la Kumiko respongui, veiem que es troba amb la Michie, que l'assessora sobre plans de futur i li dona un fullet universitari. De tornada a la sala del club, la Suzume i la Yayoi conviden la Kumiko al Festival d'Agata. Tot i que ja té plans, la Kumiko suggereix que la Mayu s'uneixi a elles una altra vegada. El dia del festival, la Reina i la Kumiko van al lloc de la Reina, mentre el grup de la Mayu gaudeix del festival. La Kumiko i la Reina practiquen la part de solo, compartint els seus pensaments sobre el seu futur. La Reina tem que no es veuran després de l'institut, però la Kumiko li assegura que el seu vincle seguirà sent fort. Es dirigeixen al festival per veure les parades de menjar. L'episodi acaba amb la Kumiko col·locant un peix daurat al tanc, simbolitzant el seu darrer Festival d’Agata abans de la graduació.

6.- Dissonància vacil·lant. La Kumiko contempla les properes audicions a la sala del club de la secció de baix quan arriben la Satsuki i la Mayu, portant les fotos del Festival Agata acabades. Tothom mira les fotos, notant que la Mayu no hi és. La Mayu explica que prefereix fer fotos. La Satsuki dona consells a la Suzume per millorar i la Kanade prova una part de la cançó. La Kumiko assenyala un error i la Kanade fa broma sobre l'ajuda del seu "enemic", sorprenent a la Mayu. La Kanade recorda a la Mayu les properes audicions i esmenta la tensió entre els clarinetistes. La Mayu es planteja fer marxa enrere, sentint-se culpable per ocupar el lloc d'una veterana. La Kumiko li assegura que sempre trien els millors instrumentistes. Més tard, la Kumiko reflexiona sobre incidents passats que involucren la Reina, la Yuuko i la Kaori. Veu que la Reina ajuda els membres de la banda i es troba amb l’Azusa de camí a casa. Parlen sobre el seu futur i estils de vida actuals, amb l’Azusa revelant que vol una carrera centrada en la música, però no com a músic professional com la Reina. LA Kumiko escolta la Suzume, la Yayoi, la Kaho i altres discutint audicions. Ella els anima, malgrat les preocupacions de la Kaho per competir amb segon i tercer any. La Suzume espera amb impaciència escoltar la Kumiko interpretar el paper de soli amb la Reina. La Kaho acaba la seva audició i comparteix les seves preocupacions, però la Kumiko la tranquil·litza. La Kanade fa audicions i la Mayu pregunta a la Kumiko sobre els instrumentistes d'eufoni i la part de solo. La Kumiko li diu que és decisió del Taki. La Kanade acaba la seva audició, i la Mayu la segueix, donant el millor possible. Aleshores, la Kumiko completa la seva audició, decidida a mantenir el seu lloc. La Michie anuncia els participants de la Prefectura. La Midori felicita a la Hazuki i la Suzume es dirigeix a la Tsubame, que la felicita. La Mirei nota la decepció de la Satsuki. La Hazuki anima a la Satsuki, recordant-li les oportunitats futures. La Kanade felicita a la Kumiko per aconseguir la part de solo. La Mayu està contenta que més instrumentistes d'eufoni van arribar a la competició. La Kanade es burla de la Mayu i en Kumiko li diu que es calmi. La Mirie expressa la seva preocupació per la decisió d'en Taki, però en Kumiko aconsella que tingui fe en Taki. Kumiko visita el seu lloc de pràctica en solitari, contemplant els reptes futurs. La Mayu arriba i li pregunta sobre la seva cançó, però la Kumiko es nega a compartir-la. Més tard, Kumiko parla de les audicions de tuba amb Taki, que explica la selecció de Suzume. Discuten, però en Kumiko cedeix i se'n va, topant amb la Reina. La Reina felicita a Kumiko per la part de soli i espera que continuïn amb els Nacionals. Reina comparteix comentaris encoratjadors amb els seus companys de banda al Concurs Prefectural. L'episodi acaba amb la Kumiko animant els seus companys de banda amb l'emblemàtic ànim de l'escola secundària de Kitauji.

7.- Fermata d'estiu. Els membres de la banda de concerts reben un breu descans d'estiu de tres dies que ràpidament s'omple de plans de tot tipus. Alguns dels estudiants de tercer curs assisteixen a un esdeveniment per recollir informació sobre diferents col·legis i planificar el seu futur.

8.- Melancolia ostinato. El casal d'estiu de tres dies ha començat i els membres de la banda de concerts s'enfronten a un rigorós règim d'entrenament. La Mayu dubta a fer una audició una altra vegada, per por que prengui la part de solo de la Kumiko. El Motomu parla amb la Midori en privat.

9.- Afinació dissonant. La Mayu, fent la part de solo, ha posat incòmode la banda de concerts. Malgrat la insistència de la Kumiko que així hauria de ser, diversos membres es mostren en desacord amb la decisió del Taki.

10.- Expressar arpegis. La competició de Kansai és a la volta de la cantonada i la disconformitat de la banda sobre les decisions del mestre Taki no fa més que créixer. La Kumiko va a parlar amb ell i ella ha de decidir si dirà el que pensa.

11.- Orquestra cap al futur. La banda de concerts rep els resultats del concurs de Kansai. La Reina i la Kumiko veuen la Yoroizuka actuar amb els seus senpais. Tanmateix, la relació de la Kumiko i la Reina es torna precària, ja que ella continua insistint que no anirà a l'escola de música.

12.- L'últim solista. El Taki decideix que la banda escollirà el solista de l'eufoni votant una última audició. Llavors, la Kumiko decideix que haurien d'escollir només en funció del so i, per tant, tots dos fan una audició anònima.

13.- xxx. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada