Bloc personal,

dissabte, 22 de juny del 2024

Mekaku City Actors (2014) S01

[514]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Jin (Shizen no Teki-P)
Direcció: Akiyuki Shinbo, Yuki Yase
Guió: Jin (Shizen no Teki-P)
Música: Jin (Shizen no Teki-P), Anant-Garde Eyes, TeddyLoid, Ryosuke Nakanishi, Shirakami Mashiro, Sasakure.UK, Ishifuro, Yoshimitsu Taki
Estudi: Shaft
Veus de doblatge: Yūko Kaida, Sōichirō Hoshi, Shinnosuke Tachibana
Emissió: 13/04/14 - 29/06/14
Títol original: メカクシティアクターズ

[ Animació, acció, comèdia, ciència ficció, sobrenatural ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,02) (205.112)

Sinopsi

IMDb (6,4) (513):
“El Shintarō Kisaragi era un NEET que es va tancar a la seva habitació durant 2 anys amb una noia cibernètica anomenada Ene que viu dins del seu ordinador. Un dia, l'Ene espatlla l'ordinador del Shintarō, cosa que obliga al Shintarō a entrar al món exterior per primera vegada en 2 anys.”

Crítica

Igual que amb Monogatari Series no he entès res de res…

Basada en el Projecte Kagerō (projecte boira de calor), també conegut com “Kagerō Daze” (o Kagerou Daze, dies boira de calor), un projecte japonès de mitjans mixts. Va començar com una sèrie de cançons de Vocaloid creada per Jin (Shizen no Teki-P). La història gira al voltant del Mekakushi Dan, un grup de joves amb poders inusuals relacionats amb els ulls. La franquícia es va fer famosa al lloc web per compartir vídeos Niconico després del llançament del vídeo musical i la cançó “Kagerō Daze”, que també va donar nom a la sèrie. La cançó ha acumulat més de 10 milions de visualitzacions i és la cançó més popular del projecte.

Hi ha novel·la lleugera de Jin (Shizen no Teki-P), il·lustrada per Sidu titulada Kagerō Daze ja conclosa, publicada entre 2012 i 2017 amb un total de 8 volums. Hi ha adaptació a manga amb el mateix títol, Kagerō Daze (2012-19, 13 vol.) amb il·lustracions de Mahiro Satō. Aquesta adaptació a anime amb el títol canviat, Mekaku City Actors (2014, 12 cap.) (també es pot trobar sota el títol Mekakucity Actors o Actors de la ciutat de Mekaku). I finalment un curt-metratge de 20 min. amb el títol Kagerō Daze -in a day's- (2016).

Hi ha un joc de paraules fonètic entre mekakushi (bena els ulls) i mekakushiti (ciutat de Mekaku).

Amb Mekaku City Actors m’ha passat, inicialment, una cosa semblant a Monogatari, una col·lecció de novel·les lleugeres escrites per Nishio Ishin i il·lustrades per Vofan (2006-21), de la que el mateix estudi Shaft en van fer una adaptació a anime:

Monogatari Series: First Season
  • Bakemonogatari (2009)
  • Kizumonogatari 1 Tekketsu-hen (2016, pel·lícula)
  • Kizumonogatari 2 Nekkutsu-hen (2016, pel·lícula)
  • Kizumonogatari 3 Reiketsu-hen (2017, pel·lícula)
  • Nisemonogatari (2012)
  • Nekomonogatari (Kuro) (2012)

Monogatari Series: Second Season
  • Nekomonogatari (White) (2013)
  • Kabukimonogatari (2013)
  • Hanamonogatari (2014)
  • Otorimonogatari (2013)
  • Onimonogatari (2013)
  • Koimonogatari (2013)

Monogatari Series: Final Season
  • Tsukimonogatari (2014)
  • Koyomimonogatari (2016)
  • Owarimonogatari I (2015)
  • Owarimonogatari II (2017)
  • Zoku Owarimonogatari (2019)

Només amb la diversitat de títols semblava una història prou interessant, però vaig intentar seguir-la en diverses ocasions i, tot i que gràficament aparentava ser molt potent, se’m va acabar fent molt pesada i impossible de seguir, perquè no sabia què estava veient.


Resum (amb espòilers)

El calorós dia d'estiu del 14 d'agost, el Shintarō Kisaragi es veu obligat a abandonar la seva habitació per primera vegada en dos anys. Mentre discuteix amb la noia cibernètica Ene que viu al seu ordinador, el Shintarō Kisaragi accidentalment vessa refresc per tot el seu teclat. Tot i que intenten trobar un substitut en línia, la majoria de botigues estan tancades a causa del festival d'Obon i no els queda cap altra opció que visitar els grans magatzems locals. Aventurar-se fora fa que el Shintarō estigui extremadament ansiós, però la idea de viure sense el seu ordinador és encara pitjor. És només la seva sort que el dia que finalment surt, es veu atrapat en una situació terrorífica d'ostatges.

Afortunadament, un grup d'adolescents amb poders oculars misteriosos, que es diuen “Mekakushi Dan”, ajuden el Shintarōa resoldre la situació. Com a resultat, es veu obligat a unir-se al seu grup, juntament amb l’Ene. Les seves habilitats semblen ser com peces d'un trencaclosques, connectant-se entre si, i a mesura que es descobreix el passat de cada membre, el secret que els uneix surt a la llum lentament.

==

1.- Enemic artificial. Shintarō Kisaragi és un jove de 18 anys reclus i NEET que passa pràcticament tota la seva vida a l'ordinador. El 14 d'agost, mentre discutia amb una intel·ligència artificial anomenada Ene que viu dins del seu ordinador, accidentalment vessa refresc al seu teclat, deixant-lo malmès sense reparar. Sense que cap botiga en línia pugui oferir un teclat nou ràpidament a causa de les vacances d'Obon, Shintarō no té més remei que sortir en públic per primera vegada en dos anys per comprar-se ell mateix un teclat nou. En arribar als grans magatzems, però, acaba convertint-se en ostatge mentre un grup de terroristes assetgen la botiga, prenent els controls de seguretat i tancant el local. Mentre està assegut entre els ostatges, un noi peculiar s'acosta a Shintarō i li pregunta si té un pla per escapar. Tenint en compte l'Ene, Shintarō respon que té un pla amb un 100% de possibilitats d'èxit, sempre que algú faci una distracció prou bona. Segurament, es produeix una gran distracció, ja que els monitors i les prestatgeries comencen a caure, aparentment per si mateixos, donant a Shintarō l'oportunitat de connectar l'Ene al sistema de seguretat perquè pugui tornar-lo a controlar, moment en què Shintarō es desmaia.

2.- Atenció Kisaragi. Abans dels esdeveniments de l'episodi anterior, la germana petita de Shintarō, una cantant pop anomenada Momo Kisaragi, té problemes per arribar a l'escola a l'hora, ja que sense voler crida l'atenció dels seus fans. Això porta a una llarga conversa del seu professor, Kenjirō Tateyama, que li diu que s'asseguri que segueixi els seus estudis per evitar repetir l'any. Més tard, quan la Momo rep la paraula del seu agent que té la resta del dia lliure, mira enrere la seva vida fins a aquest punt. Des de la seva infància, la Momo tenia una capacitat aparentment estranya d'atreure l'atenció de la gent cap a ella, fins i tot atreure l'atenció d'una agència d'ídols. Malgrat això, també havia rebut comentaris sarcàstics dels seus amics, els esforços dels quals van ser ignorats ja que la gent només es va centrar en les obres de Momo. Després que la seva mare mor a causa d'una malaltia sobtada, la Momo va prendre la decisió de convertir-se en un ídol. Mentre intenta mantenir un perfil baix el seu dia lliure, la Momo es troba amb un nen que acaba fent que la Momo cridi l'atenció sobre si mateixa, cosa que fa que tots dos siguin perseguits pels fans. Després que la Momo acabi perdent els seus fans, juntament amb el nen, s'hi acosta una dona peculiar.

3.- Codi de la venda dels ulls. La dona, coneguda com Tsubomi Kido, li diu a la Momo que és igual que ella, demostrant la seva pròpia capacitat de passar desapercebuda per ningú, que és el contrari del poder de Momo per atreure l'atenció de la gent. Kido porta la Momo a l'amagatall del Mekakushi Dan (banda amb els ulls embenats), presentant-la a tres membres més; Kōsuke Seto, Shūya Kano i Marry Kozakura, que també posseeixen els seus propis poders únics. Mentre Kido i els altres li ofereixen l'oportunitat d'aprendre a controlar el seu poder, la Momo accepta de manera emocionant, la qual cosa fa que en Marry vessi una safata de begudes, amb el telèfon de la Momo trencant-se en el caos que s'ha seguit. El grup va als grans magatzems per comprar a Momo un telèfon de recanvi, utilitzant el poder de Kido per passar desapercebut, durant el qual descobreixen en Shintarō. Després que Shintarō s'impliqui en la situació terrorista, Seto i Kano es colen entre la multitud per trobar-se amb Shintarō, utilitzant les seves respectives habilitats per barrejar-se amb la multitud i llegir la ment d'altres persones. En assabentar-se del pla d'escapada de Shintarō, Momo traça la distracció ideal, en la qual Kido utilitza la seva baixa presència per crear un enrenou dins de la botiga abans que Momo utilitzi la seva habilitat per atraure l'atenció dels terroristes als ulls de Marry, l'habilitat de la qual provoca qualsevol persona que ella tanca els ulls amb per congelar-se al seu lloc, permetent a Shintarō i Ene dur a terme el seu pla.

4.- Aturdir la boira de calor. Després de quedar atrapat en la persecució amb Momo, el nen anomenat Hibiya Amamiya passa temps amb la seva amiga, Hiyori Asahina, de qui està enamorat. No obstant això, els seus plans de passar l'estiu amb la Hiyori es veuen obstaculitzats tant per la seva actitud freda cap a ell com pel seu comportament enamorat cap a l'estrany resident, Konoha. L'endemà, el 15 d'agost, Hibiya es troba en el que sembla ser un somni en què la Hiyori és atropellada per un camió mentre persegueix un gat negre, xiuxiuejant alguna cosa abans de ser atropellada. A mesura que aquest somni sembla passar, la Hibiya intenta mantenir la Hiyori del perill, però sempre la matan d'alguna manera quan es troba amb el mateix gat negre. Al final, Hibiya decideix ocupar el lloc d'Hiyori com a víctima llançant-se davant del camió que s'acosta, burlant-se del gat abans de ser atropellat.

5.- Kaien Panzermast (hora de l’espectacle amb altaveus). Shintarō es desperta a l'amagatall del Mekakushi-Dan, trobant-se en una situació incòmoda quan es veu atrapat amb la seva roba interior intentant que l'Ene li digui on és. Després que la situació s'acabi, Shintarō s'informa que ell i l'Ene han estat nomenats membres del Mekakushi-Dan, per a la seva consternació. Quan els altres decideixen anar a visitar la tomba del fundador i antic comandant del Mekakushi-Dan, que es va suïcidar fa dos anys, Shintarō s'envaeix cap a un altre lloc, on s'acaba trobant amb Konoha, que busca Hibiya i Hiyori, i es veu obligat a ajudar-lo. Quan veuen que els dos nens són arrossegats a una furgoneta per algunes persones misterioses, Konoha s'apressa a rescatar-los, mostrant una força sobrehumana, però aviat un camió ve derrapant cap a ells. Mentrestant, mentre els altres arriben a la tomba del comandant, on Kido mostra una foto del comandant, l'Ene la reconeix com una noia anomenada Ayano Tateyama.

6.- Actor d'auriculars. Abans de l'inici de la sèrie, Takane Enomoto i Haruka Kokonose són companys de classe amb l'encàrrec de Kenjirō de crear un projecte especial per al seu festival de cultura escolar, i decideixen anar amb un videojoc de trets. Durant el festival, un nen (Kano) porta una noia, Tsubomi, a l'estand de Takane per jugar al joc dissenyat per Kenjirō, amb Tsubomi mostrant una habilitat excepcional en el joc mentre Takane troba la seva experiència misteriosament obstaculitzada, cosa que Shūya revela més tard que estava fent trampes. per part de Tsubomi. Més tard, la Takane intenta amagar-se de les persones interessades a jugar contra ella a causa de la seva segona posició en un torneig de jocs, però Haruka li dóna la confiança per afrontar-los. Tanmateix, es sorprèn quan en Shintarō arriba a l'estand i la derrota completament. Després, Takane es presenta a la filla de Kenjirō, Ayano, que revela que ella i Shintarō es convertiran en els seus companys d'escola, i el grup es coneixerà durant l'any següent. El 15 d'agost, durant les classes d'estiu, en Takane decideix ignorar a Haruka mentre dorm, sense saber que en realitat pateix dolor.

7.- L'estat del món de Konoha. Després de descobrir que Haruka havia estat hospitalitzada després de col·lapsar-se, en Takane es troba amb Ayano a l'escola, que li diu que ha de ser més valenta i dir-li a Haruka què ha de dir-li, la qual cosa la porta a adonar-se que l'estima. Moments després, però, ella mateixa cau inconscient i mor. Aleshores diu les seves últimes paraules: "Haruka, t'estimo". Després d'entrar en contacte amb un buit misteriós, finalment es desperta com a Ene. De tornada al present, quan l'Ene acaba d'explicar la seva situació, Kano revela que la seva situació és exactament com la que van passar abans els altres membres de Mekakushi-Dan. Just aleshores, Seto truca informant la banda sobre l'incident de trànsit en què es va veure involucrat en Shintarō. Mentre la Momo, el Kido i la Marry van a comprovar-ho, l'Ene es queda amb Kano per demanar-li més detalls, sense voler que Shintarō escolti res. ja que no sap que Ene i Takane són la mateixa persona, només per saber que Haruka també havia mort al costat d'Ayano. En un flashback, es revela que el desig d'en Haruka de tenir un cos fort va portar a una situació pròpia: Konoha.

8.- Memòria del temps perdut. Després que el grup de Momo l'aconsegueixi a l'hospital, Shintarō intenta explicar la seva situació com pot. Després de trobar-se amb Hibiya, que sembla conscient que l'incident no va ser un accident, Shintarō intenta treure'n una mica d'informació, però de sobte s'ensorra. En adonar-se que l'Hibiya podria estar manifestant un poder propi, en Kido el fa portar de tornada a l'amagatall per recuperar-se. Quan Seto marxa a buscar Kano, Kido explica a Shintarō i Momo com cadascun dels membres del Mekakushi-Dan va guanyar els seus poders després d'escapar d'un buit misteriós, anomenat "Heat-Haze", que apareix durant experiències properes a la mort. amb la Momo guanyant els seus poders després de gairebé ofegar-se, perdent el seu pare en la fractura del procés. Hibiya, que havia escoltat que la Hiyori estava atrapada a l'escletxa, fuig a buscar-la. Mentre Kido i Momo el persegueixen, en Shintarō descobreix una foto d'Ayano mentre controla Marry.

9.- Teoria de la felicitat de l'Ayano. L'episodi mira enrere quan l'Ayano i la seva família prenen Tsubomi, Kōsuke i Shūya, ajudant-los a controlar els seus poders. Ayano va actuar com una germana gran per als seus companys, mantenint-se forta fins i tot després que la seva mare es perdés en una esllavissada de terra. Un dia, Ayano va descobrir unes notes escrites per la mare, investigant un vell conte popular que sembla tenir l'origen dels poders dels nens. Més tard, després del festival escolar, Ayano es va adonar de llegir les notes de la seva mare que Kenjirō també posseïa poders propis, una suposada "serp" que tenia la seva pròpia voluntat, demanant a Shūya que l'ajudés a investigar. De tornada al present, Kano, que havia estat explicant la història a l'Ene, explica que el rei 'serp' està intentant reunir totes les altres 'serps' d'aquest món, abans de conduir-la a un laboratori secret dins d'una escola on l'Ene El cos real, Takane, es manté.

10.- Bosc de fantasia. Es mostra un esdeveniment passat on una misteriosa dona anomenada Azami és atacada per homes que creuen que és un monstre, però ella lluita fent servir els seus poders per protegir la seva filla, Shion Kozakura. Després d'assabentar-se de la supervivent restant sobre com el seu marit, Tsukihiko, es va fer mal intentant defensar-la, Azami pren la dolorosa decisió de deixar la seva família enrere per protegir-la de qualsevol altre dany. Amb el pas del temps, la Shion finalment va donar a llum a Marry i la va criar sola, assegurant-se que no sortiria de casa seva. Un dia, quan Marry surt a l'exterior, és atrapada per un parell de lladres, i encara que la Shion fa servir els seus poders per aturar un dels lladres, es veu debilitat, com a conseqüència d'això i el segon lladre els mata tots dos. Com que tant Marry com Shion són arrossegats al mateix regne que Azami, governat per una gran serp, com a resultat de morir el 15 d'agost, Azami utilitza les últimes forces per transmetre el seu paper a Marry, permetent-li tornar a Marry. el món real. Un temps després, en Kōsuke escolta els crits interns de Marry amb el seu propi poder i es troba amb ella, decidint fer-se amic d'ella. De tornada al present, en Marry es troba amb Konoha al carrer i el porta de tornada a l'amagatall, decidint fer-se amiga d'ell i portar-lo on són els altres.

11.- Recital de visualització de la Lluna. Shintarō es desperta i recorda una tragèdia que havia vist una i altra vegada en els seus somnis, despertant-se a un poder que sempre va tenir (l'habilitat de "Retenir els ulls"), abans de portar-se unes tisores a la gola. Mentrestant, en Momo i en Kido aconsegueixen l'Hibiya i s'ofereixen a ajudar-lo a buscar en Hiyori, però de sobte es veuen envoltats per un grup de persones. En un altre lloc, Kano recorda com Ayano, que va rebutjar la idea de sacrificar els altres portadors de serps per tal de satisfer el desig del seu pare de tornar a veure la seva mare, es va enfrontar a Kenjirō que posseïa serps abans de suïcidar-se i ser engolida per la Heat Haze per tal de impedir que aconsegueixi totes les serps necessàries. Malgrat el sacrifici d'Ayano, la serp es va negar a renunciar a Kenjirō, afirmant els seus plans per començar des de zero utilitzant els cossos de Takane i Haruka. De tornada al present, mentre la Momo i els altres són empresonats pels seus segrestadors, la Momo utilitza els seus poders per atraure a tots els membres del Mekakushi-Dan, inclosa l'Ene, que havia tornat al seu cos original, a la seva ubicació. Mentrestant, en un lloc desconegut, Shintarō es reuneix amb Ayano.

12.- Record d'estiu. Kano informa el grup de la situació mentre escapen, utilitzant els seus poders per superar tots els guàrdies. Quan el grup s'acaba perdent, Hibiya utilitza el seu poder de clarividència per identificar la ubicació de Kenjirō i aviat arribar al seu laboratori. La serp afirma que el món actual va ser creat per Marry a causa del seu desig d'estar amb els seus amics, donant lloc a un bucle interminable de la serp que es reviva. Aleshores, la serp posseeix el cos de Konoha, utilitzant el seu immens poder per aclaparar en Kido, Kano i Seto, obligant a Marry a prendre les seves serps i intentar reiniciar el cicle de nou. No obstant això, les paraules dels seus amics impedeixen que Marry ho passi. En aquell moment, arriben en Shintarō i Ayano, i amb l'ajuda d'un Konoha d'un altre món, li dóna a Marry el poder d'empassar-ho tot. Creient en el futur d'un món de fantasia, Marry supera la serp, que és destruïda per Konoha, abans de tenir una breu reunió amb la seva mare. La sèrie acaba amb Shintarō i Ayano al món real i reunint-se amb els altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada