Bloc personal,

diumenge, 2 de juny del 2024

Hoshino-kun, Shitagatte! (2024)

[537]

Valoració



Fitxa tècnica

Makoto Ojiro (dibuix, tinta i color)
Hoshino Disco (guió)
Títol original: 星野くん、したがって! (Hoshino-kun, Shitagatte!
Hoshino-kun Please Follow My Lead!)



[ Manga seinen, comèdia romàntica, escolar ]
Shogakukan (serialitzada a Big Comic Spirits) (11/06/24 al Japó)
[  Tu manga online (en espanyol)  |  Onimanga (en anglès)  ]

12 capítols (1-12) - 224 pàgines - format B6 (127 x 180 x 15 mm)
MyAnimeList (6,64) (111)

Sinopsi

Whakoom:
“Comèdia sobre un noi de secundària tímid i amable al club de l'escola de beisbol que coneix una nova estudiant de transferència que plora sola. S'assabenta que la van assaltar, però d'alguna manera aquesta noia és una mica estranya perquè de sobte li demana diners per ajudar-la! Una nova comedia romàntica sobre una noia excèntrica dominant i un noi massa amable!

Crítica

M’he deixat enlluernar per la portada per acabar-me empassant una simplista història d’una noia que li fa la punyeta a un company de classe fins que aquest s’hi acaba enamorant…

De la mateixa autora d’Insomniacs After School (Kimi wa Hōkago Insomunia) (2019-23, 14 volums). Sembla ser que és un one-shot o volum únic, però a hores d’ara encara no ho tinc clar (no surt publicat oficialment fins l’11/06/24). La traducció literal vindria a ser Hoshino, fes-me cas! o Hoshino, estigues per mi!.

M’he deixat enlluernar per la portada i pel començament de la narració, però al final és una història com tantíssimes d’altres de comèdia romàntica escolar amb l’estructura clàssica de capítols amb focs artificials, competicions esportives i altres estereotips.

Fins i tot el “sorprenent” gir final era esperat i previsible. El capítol final sembla que estigui tancat a correcuita en saber que finalment això serà recopilat en un one-shot i no continuarà la serialització. He de dir, però, que la sensació general ha estat bona i m’ha deixat un bon regust… no ha estat tan malament.


Resum (amb espòilers)

1.- Obediència absoluta. Jugant a beisbol, el Hoshino ha d’anar a cercar la pilota que ha sortit fora del camp i es troba la Yamada plorant desconsoladament en un banc. Diu que uns nois de tercer curs que practiquen arts marcials li han robat 10.000 iens (60€ aprox.). El Hoshino sent pena i li ofereix ajuda si la necessita, oferiment davant el qual la Yamada s’hi agafa com un clau roent i li demana els diners que li han robat, fins el punt que pràcticament li ho exigeix. Davant la intimidació, el Hoshino fa un pas enrera, la Yamada agafa la pilota que havia vingut a cercar, la marca amb retolador amb el preu i se la ven a canvi dels 10.000 iens, pagament que pot efectuar a plaços. El Hoshino accepta i la Yamada no pot evitar riure per sota del nas.

2.- Obediència absoluta. La Yamada ha estat transferida a l’actual escola des del maig, actualment està apuntada al club de música i viu en un edifici alt d’apartaments. L’endemà el Hoshino li fa saber que la pilota que li va guixar, no la pot tornar perquè va utilitzar retolador permanent. La Yamada se’l treu de sobre dient-li que no li parli amb persones a prop, però en l’examen de l’hora següent la Yamada li mostra les respostes al Hoshino. Malauradament, són els únics que suspenen i han de fer un examen de recuperació junts. Al no haver-hi ningú més, el mestre surt un moment de la classe i els dos es posen a parlar tranquil·lament. La Yamada li ofereix totes les respostes correctes, doncs l’altra classe ja l’ha fet anteriorment. Li ofereix saber la resposta per 5.000 iens (30€) quan a ella només li ha costat 100 iens. Finalment, però, tarda tant en decidir-se que no té temps de respondre les preguntes i acaba suspenent.

3.- Obediència absoluta. En un dia de pluja que no hi ha entrenament de beisbol, la Yamada li ofereix al Hoshino tornar a casa compartint paraigües. La proximitat de les espatlles posa nerviós el Hoshino, així que finalment qui ha de portar el paraigües és la Yamada i el Hoshino porta la seva cartera. Arriba el moment, però, en que han de separar els camins i la Yamada es vol emportar el paraigües doncs, si no, es mullarà. El Hoshino està en la mateixa tesitura i li ho fa saber, així que li proposa acompanyar-la a casa, però la Yamada no vol que sàpiga on viu. Discutint enmig del carrer acaba passant un cotxe que, al trepitjar un bassal d’aigua, els deixa ben molls. Amb els dos ben empapats, el Hoshino li deixa el paraigües a la Yamada i es despedeix fins demà.

4.- Obediència absoluta. S’acosten els focs artificials i els nois comencen a fer plans per invitar a les noies. El Hoshino ho observa des de la distància. La Yamada li fa saber que li agrada el capità de l’equip de beisbol i vol utilitzar el Hoshino per saber què en pensa d’ella el capità. El Hoshino li ho pregunta al capità, però ell no sap ni qui és la Yamada. La noia que li agrada al Hoshino, la Chie, anirà a veure els focs artificals amb un altre company. Els dos, abatuts per les derrotes amoroses, comparteixen gelats.

5.- Obediència absoluta. Arriba l’hora d’educació física i la Yamada s’ha deixat l’uniforme a casa, així que li demana al Hoshino si li pot deixar el seu, però aquest li diu que els dos tenen la mateixa classe al mateix temps… això li ho diu quan la Yamada ja duu posats la samarreta i el pantaló del Hoshino. El Hoshino s’hi oposa fefaentment. La Yamada s’excusa que no acostuma anar a classe d’educació perquè té un tatuatge i no vol mostrar-lo quan es canvia al vestuari. Ara, però, el professor l’obliga a assistir a la classe. El Hoshino s’interessa per saber quin tipus de tatuatge és. Quan la Yamada finalment accepta tornar-li la roba i ensenyar-li el tatuatge, ho vol fer davant el Hoshino i aquest, avergonyint, acaba fugint corrent.

6.- Obediència absoluta. Després d’assajar amb la flauta a la banda escolar, la Yamada va a veure el Hoshino que està entrenant intensament davant la possible propera classificació pels nacionals de beisbol i li ofereix una caixa de cigarretes perquè fumi. La Yamada vol que perdin el proper partit, perquè si guanyen, haurà d’anar amb la banda de l’escola a animar-los als partits i es quedarà sense vacances d’estiu. Davant les possibles sancions, fins i tot per continuar la preparatòria, el Hoshino refusa. Comença un discussió amb insults per dir-se mútuament quin dels dos és més inútil i més lleig. Al final, però, perden el partit i no han d’anar als nacionals.

7.- Obediència absoluta. Finalment han arribat les vacances d’estiu i la Yamada, a punt per anar a la piscina, es troba el Hoshino que va a fer encàrrecs per la seva mare. La Yamada s’ofereix a acompanyar al Hoshino als focs artificials i aquest accepta. A canvi, però, ha de guardar el lloc des d’avui mateix per poder-los mirar quan encara falta una setmana. El Hoshino es passa set dies a la intempèrie que només deixa per la nit per anar a dormir a casa. Quan comencen els focs artificials la Yamada es presenta amb un yukata ben bonic, però es troben que justament davant el solar on el Hoshino guardava el lloc hi estan construint una casa i està tapada amb lones. Finalment acaben discutint una vegada més.

8.- Obediència absoluta. Un capvespre, la Yamada fa venir el Hoshino a casa seva amb l’excusa que hi ha un animal salvatge (os rentador o mapache) al seu balcó… en un desè pis. A cada oferiment de la Yamada, el Hoshino pregunta si allò que li ofereix –beguda, seient…– tindrà un cost per ell, però ella li contesta que no. La Yamada li ofereix un refresc i sopar fideus instantanis amb unes execel·lents vistes des d’un desè pis. En acabar de sopar, però, la Yamada el deixa tancat al balcó i només el deixa sortir davant la promesa de que no marxarà. Acaben veient una pel·lícula i la Yamada recolza el cap a l’espatlla del Hoshino.

9.- Obediència absoluta. Tot i que els pèls de la Yamada se li posen al nas, el Hoshino experimenta una situació agradable. En aquest punt observa com la Yamada es posa a plorar contemplant la pel·lícula tot i que no és el moment. Sobtadament, el Hoshino es posa de genolls i li diu que li doni una ordre i l’obeirà. La Yamada li diu que no té respecte per a si mateix, no té coratge i no té punts bons. Davant l’atac gratuït, el Hoshino insisteix en saber on és la seva mare. Ella fa veure que plora i li diu que s’ha desmaiat, que està hospitalitzada i que avui no vindrà a casa. El Hoshino li diu que no està bé inventar-se desgràcies personals. La Yamada el fa fora.

10.- Obediència absoluta. L’endemà, quan encara està ben emprenyat amb la Yamada i va a recollir la bicicleta que havia punxat la nit anterior, rep un vídeo de la Yamada amb un repte a superar. Ha de contestar un seguit de preguntes a les quals sempre té dues opcions. Les respostes B sempre tenen un component realista i, possiblement, expliquen la realitat de la Yamada: els seus pares es van divorciar, van haver de vendre la casa, la seva mare treballa molt, no tenen diners per comprar l’uniforme esportiu de l’escola, ella vol ajudar com sigui aportant diners… i que realment la mare de la Yamada va caure tornant de treballar i estava hospitalitzada. Acabat de veure el vídeo i avergonyit de conèixer la veritat, la Yamada se li presenta al taller de bicicletes i li mostra la pantalla del mòbil esperant una resposta.

11.- Obediència absoluta. El Hoshino vol saber qui és la Yamada de veritat. La Yamada li explica que el dia que es van conèixer, ella plorant sola en un banc, havia estat despatxada de la feina a temps parcial, perquè havia mentit sobre la seva edat. Li confessa que, des d’aleshores, veure la seva cara de tontet pringat recull pilotes li va fer sentir millor de la seva pròpia misèria, però també valora molt la manera amb la que ell li ha aguantat les seves tonteries. Tot i que al principi de l’explicació pensava que era una mala puta, finalment li diu que és el moment de conèixer la Yamada de veritat i li ofereix la seva ajuda si li cal. La Yamada sembla contenta, però li fa saber que acabat l’estiu es torna a mudar de casa i no es tornaran a veure.

12.- Obediència absoluta. El dia abans de ser transferida a una altra escola, el Hoshino cita la Yamada al terrat de l’escola i, sota una tempesta d’estiu, el Hoshino intenta llegir-li una carta que ha escrit per ella, on acaba dient-li, alleugerit, que li agrada. La Yamada li diu que encara li queda un mes per canviar-se d’escola… i aprofita per enriure’s d’ell.
Al tornar a l’aula amb la classe començada, diu davant tota la classe que el Hoshino l’ha fet anar al terrat avergonyint-lo davant de tothom. Passat el mes, la Yamada canvia d’escola. El Hoshino passa ràpidament el temps sense tenir-ne notícies fins que es gradua l’any següent. La Yamada només va passar cinc mesos en aquell institut, però des de llavors al Hoshino tota la resta de persones i esdeveniments li han semblat d’allò més avorrits. Un Hoshino més madur i amb un propòsit carrega la motxilla i es disposa anar a cercar la Yamada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada