Bloc personal,

dijous, 13 de juny del 2024

Kanamemo (2009) S01

[507]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shigehito Takayanagi
Guió: Rika Nakase (manga: Shoko Iwami)
Música: Yukari Hashimoto
Estudi: Feel
Veus de doblatge: Aki Toyosaki, Kaoru Mizuhara, Ryō Hirohashi
Emissió: 05/07/09 - 27/09/09
Títol original: かなめも

[ Animació, comèdia, slice of life, yuri, seinen ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (6,84) (15.736)

Sinopsi

IMDb (6,5) (101):
“La Kana Nakamichi és una nena òrfena sense sostre que troba refugi, una nova llar i noves amigues a l'oficina de repartiment d'un diari.”

Crítica

Sabent el que és i a qui va dirigit –contingut yuri per a públic seinen– no està gens malament i, sobretot, es gaudeix desacomplexadament…

Basada en un manga seinen de temàtica yuri de la Shoko Iwami ja conclòs, publicat entre 2007 i 2013 amb un total de sis volums. La mateixa autora que ha fet l’adaptació a manga de Mushoku Tensei (2014-act.).


La història se centra en la Kana Nakamachi, una noia de secundària que ja havia perdut els seus pares i fa poc que va perdre l'únic parent que li quedava, la seva àvia. Com a resultat, acaba vivint i treballant en una oficina de repartiment de diaris. Totes les altres noies que viuen a l'oficina són encantadores bishōjo i empoderades. El manga segueix la vida quotidiana de la Kana en un entorn trepidant però alegre.


Resum (amb espòilers)

La vida de l'estudiant de secundària Kana Nakamachi canvia dràsticament quan la seva àvia mor. Deixant enrere una casa buida, la Kana s'assabenta que ningú no pot proporcionar-li allotjament a causa de la seva curta edat. Finalment, ensopega amb la Fuhshin Shinbun, un negoci local de lliurament de diaris que pot oferir-li un lloc on allotjar-se si treballa per a ells a canvi.

El petit negoci compta amb diverses persones úniques: l'amant dels dolços Yume Kitaoka i la seva xicota Yūki Minami; la frugal Hinata Azuma; l'alcohòlica Haruka Nishida; i la jove però madura Saki Amano. No tot és diversió i jocs a la Fuhshin Shinbun, però, ja que la Kana ha de fer front a llargues hores de treball, gossos enèrgics que guarden bústies i rutes de lliurament confuses. Afegiu-hi una petita rivalitat amb la Mika Kujiin, una noia d'una botiga competidora, i la Kana tindrà més que suficient per tenir les mans plenes!

==

1.- La meva primera vegada, tota sola…Després de la mort de la seva àvia, la Kana Nakamachi fuig de casa quan la gent ve a recuperar les pertinences de la seva àvia. Mentre la Kana busca un lloc on poder treballar amb allotjament i menjar, passa per l'oficina de lliurament del diari Fuhshin Shinbun, tot i que inicialment està espantada per la gent curiosa que hi ha. Després que la Kana tingui diversos intents fallits de trobar un lloc adequat, una de les treballadores de la Fuhshin, la Yume Kitaoka, la colpeja accidentalment amb la seva bicicleta i la porta de tornada a la Fuhshin Shinbun per recuperar-se. Quan la Kana demana feina, la jove ajudant de la cap, Saki Amano, en conèixer la situació de la Kana, accepta deixar-la quedar.

2.- El meu primer lliurament de diari. Quan la Kana comença el seu primer dia a la Fuhshin Shinbun, la Saki la porta per la ciutat per ensenyar-li la ruta de lliurament. Aviat es fa notar que la Kana no sap anar amb bicicleta, així que la Yume i els altres empleats, la Yūki Minami, la Haruka Nishida i la Hinata Azuma, intenten ensenyar-li a anar amb una, sense gaire èxit. Quan la Saki permet a la Kana fer el seu primer lliurament a peu, es queda atrapada sota la pluja i coneix una altra repartidora de diaris.

3.- El meu primer somriure. La Kana comença a anar a classes d'estiu i descobreix que la noia que va conèixer abans, la Mika Kujiin, s'ha incorporat a la seva classe. La Saki explica a la Kana com posar un somriure ajuda a aconseguir subscriptors, però quan la Kana intenta somriure, els resultats són horripilants. Quan la Saki s'adona que la Mika treballa per a un diari rival, porta la Kana amb ella per espantar els possibles subscriptors amb el seu somriure. Després d'una sèrie de fracassos, la Mika decideix ajudar a la Kana a practicar el seu somriure. Després d'aconseguir-ne un satisfactori, encara acaben sense obtenir cap subscriptor però aconsegueixen fer-se amigues pel nom de pila. Després, la Kana mostra el seu nou somriure als seus companys de feina, que ho troben divertit.

4.- El meu primer dia a la piscina. Després d'intrigar-se per alguns cupons d'un parc aquàtic que la Saki confisca, la Yume i les altres noies s'emporten la Kana amb elles per comprar uns vestits de bany perquè puguin visitar la piscina junts. No obstant això, les seves esperances es trenquen aviat quan la Saki els recorda que tots tenen dies lliures diferents. Com a compromís, la Yume suggereix que tothom faci la seva feina amb els seus vestits de bany per mantenir l'esperit, atraient subscriptors en el procés. La Mika decideix seguir l'exemple per posar-se al dia amb la competència i inspira a la Kana a vèncer la seva vergonya. Com a agraïment per aconseguir molts subscriptors, la Saki troba una piscina al jardí on les noies neden.

5.- La meva primera vegada al bany amb tothom. Quan un tifó colpeja la ciutat, la colla fa un munt de teru teru bozu per evitar la calamitat, fins i tot fent-ne un de gran. Durant l'ull de la tempesta, decideixen anar a un bany públic, juntament amb la Mika, sent la seva primera vegada. Malgrat l'assetjament ocasional de la Haruka, la Kana i la Mika gaudeixen de la seva estada. Tanmateix, al final, el tifó ha passat i acaben tancades.

6.- La meva primera història de fantasmes. Mentre les noies fan el camí de tornada acabat el tifó, agafant la Mika pel camí, la Kana es troba amb alguns de les seves companyes de classe, que es van oblidar de dir-li a la Kana sobre un pastís que estaven fent per a la seva professora perquè no volien amoinar-la per la mort de la seva àvia. A mesura que la colla puja a l'oficina per a la tempesta, la llum s'apaga, cosa que espanta a la Kana, sobretot quan tothom comença a explicar històries de fantasmes. Més tard, mentre les noies escorten la Kana a la seva habitació, totes es toquen a les cames per una presència desconeguda que les espanta. No obstant això, quan la llum torna a funcionar, simplement es revela que és un grup de gats que la Saki va deixar refugiar-se de la pluja. Com que el personal aviat ha de fer front als retards en els lliuraments causats pel tifó, les companyes de la Kana la conviden a ajudar a lliurar el seu pastís a la professora.

7.- La meva primera benvinguda. El dia de l'Obon, les noies decideixen fer una celebració en honor a l'àvia de la Kana. Mentre celebren el ritual, la Kana recorda bons records d'anar al festival amb la seva àvia. Després, les noies surten al festival, participant en moltes activitats. La Kana acaba trobant-se amb una noia petita, que la fa portar tot el festival abans de suposadament desaparèixer. Quan el dia arriba al final, la Kana es pregunta si aquella noia era potser l'esperit de la seva àvia.

8.- La meva primera xerrada sobre els records. La banda recorda una noia anomenada Marimo que treballava a la Fuhshin Shinbun fins fa un any. Tot i ser el pitjor empleat als ulls de la Saki, les altres tenien la sensació que la Saki estava força lligada a ella. Fa un temps durant un dia de neu, la Hinata busca la Marimo només per trobar la seva bicicleta estavellada i un munt de diaris que condueixen al riu. En sentir la notícia, la Saki surt a buscar-la i finalment troba la Marimo. Avergonyida per la història, la Saki rebaixa el sou a tothom. Quan la Kana s'assabenta que la Marimo se'n va anar després d'aquell dia, es preocupa de quan també haurà de marxar. Mentrestant, la Saki encara té bons records de la Marimo.

9.- La meva primera dieta? Quan la Kana està sorpresa de descobrir que ha engreixat, la Yume, la Yūki i la Hinata decideixen ajudar-la a aprimar-se. La Hinata li regala a la Kana una disfressa de gos perquè pugui suar més durant les seves rondes, però aviat es posa en problemes amb un gos anomenat Jon. Després de ser rescatades per la Mika, es troben amb el propietari del Jon, el Sacchan, un amic de la Kana, que els demana que cuidin d'ell durant el dia mentre la seva família no hi és. Amb l'ajuda de la Yume, la Yūki i la Hinata, la Kana i la Mika porten el Jon al parc, on la Mika aconsegueix superar la seva vacil·lació inicial. La Mika li explica a la Kana com abans tenia un gos, però la va haver de deixar enrere quan es va traslladar. Després de tornar el Jon als seus amos, la Mika se sent una mica sola però se sent feliç en saber que el seu vell gos està sent tractat de la mateixa manera. La Kana, però, acaba oblidant-se completament de la seva dieta.

10.- Els meus primers sentiments. La Kana torna de la seva carrera matinal i troba que la Yume marxa en una limusina, deixant enrere unes galetes salades. Les altres li diuen que la Yume és d'una família noble i se n’ha anat a casa. Sembla que la Yūki s'ho està prenent amb força i la Kana no pot evitar fer suposicions sobre el que realment està passant. Això la porta a tornar-se paranoica amb qualsevol cosa que pugui molestar a la Yūki. No obstant això, aviat descobreix que la Yūki havia estat plorant perquè no deixava d'anar a un dentista i la Yume acabava d'anar a un servei commemoratiu. Tanmateix, tota la prova ha fet que la Kana se senti una mica sola. L'endemà al matí, però, es troba amb la Mika i després de comprar una mica de sopa, se sent millor.

11.- La meva primera infermeria. Quan s'instal·la el temps plujós, la Yūki acaba agafant febre. Quan la Yume es fa càrrec del seu torn, acaba treballant en excés i emmalaltint també, tot i que totes ues es milloren aviat després de "suar" juntes. L'endemà, però, la Saki agafa febre, així que la Kana decideix cuidar-la, encara que no s'agraeix tota la seva ajuda. Poc després, però, la Kana també es refreda i les altres l’obliguen a descansar. Quan la Kana té malsons amb les altres que la deixen enrere, es desperta i troba la Saki dormint al seu costat. Quan la Saki li diu que encara té un paper al Fuhshin Shinbun, la Kana es pregunta si simplement està sent protegida pels altres.

12.- La primera persona. Com la colla participa en un mercat de puces per recaptar diners per a un aire condicionat. La Kana encara se sent una mica sola quan surten les històries sobre la Marimo. Quan se li demana a la Kana que es canviï durant la pausa per dinar, la Mika s'ofereix a ajudar-lo al seu estand. Just aleshores, la Kana es troba amb la Marimo i acaba havent d'ajudar-la a vendre verdures. Després de vendre tots els productes a un preu barat, la Marimo porta a la Kana a un mirador especial sota una olivera, on la Marimo alleuja algunes de les pors de la Kana. Tot i no rebre el nom de la Marimo, la Kana torna amb un somriure a la cara, tot i que s'enfronta a diverses retallades per saltar-se la feina.

13.- I, la primera… Mentre la Fushin Shinbun es prepara per entrevistar els nouvinguts, la Kana intenta aprendre a anar en bicicleta per ser una bona senpai. Quan la Kana es troba amb la Mika al parc, decideixen fer una cursa de bicicletes imaginària que aviat acaba en una tragèdia imaginària. En adonar-se que gairebé ha omplert el seu diari, la Kana en troba un de rosa bonic, només per descobrir que és massa car. Quan la Kana rebutja l'oferta de la Yume de comprar-la sense motiu, la colla idea un pla per fer-la fer tasques domèstiques com a excusa per donar-li la quantitat requerida com a bonificació. Acceptant aquesta paga extra, la Kana compra el seu nou diari i espera els nous empleats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada