Bloc personal,

dilluns, 17 de juny del 2024

Paripi Kōmei (2022) S01
(Ya Boy Kongming!)

[509]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shū Honma
Guió: Yōko Yonaiyama (manga: Yuto Yotsuba, Ryō Ogawa)
Música: Genki Hikota
Estudi: P.A. Works
Veus de doblatge: Kaede Hondo, Ryōtarō Okiayu, Shōya Chiba
Emissió: 05/04/22 - 21/06/22
Títol original: パリピ孔明

[ Animació, comèdia, musical, fantasia, sobrenatural, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,14) (144.047)

Sinopsi

IMDb (7,6) (1,1K):
“La indústria de la música es converteix en un camp de batalla quan l'antic estrateg Kongming és transportat al Japó modern. Utilitzarà tàctiques militars per convertir la seva nova amiga Eiko en una estrella de la música i junts conqueriran Shibuya per assalt.”

Crítica

Crossover d’història xinesa i idols japoneses…

Basada en un manga seinen escrit per Yuto Yotsuba i il·lustrat per Ryō Ogawa actualment en publicació des de 2019 amb un total de disset volums. També es pot trobar sota el títol Paripi Koumei. Té adaptació a “drama televisiu” (2023, 10 cap.) i l’anime té versió recopilatòria en pel·lícula (2024, Road to Summer Sonia).



Resum (amb espòilers)

Zhuge Kongming es va guanyar una reputació com un dels més grans tàctics del període dels Tres Regnes de la Xina del segle III. Després d'haver liderat el seu exèrcit a través d'innombrables victòries esgotadores, el Kongming cau greument malalt durant la Batalla de les Planes de Wuzhang. El cansament i el penediment derivats de la guerra aparentment interminable l'aconsegueixen, i mentre respira el darrer alè, el Kongming desitja que si es reencarnés, renaixi en una època més pacífica.

El seu desig es fa realitat i el Kongming es desperta al Tòquio actual amb un cos més jove i els seus records intactes. Endinsat en un món desconegut, entra a una discoteca i coneix l'Eiko Tsukimi, una aspirant a cantant la interpretació de la qual el captiva immediatament. Compadint-se la seva confusió, l’Eiko pren el Kongming sota la seva ala i li ensenya sobre el món actual, la qual cosa porta a l'interès del Kongming per la música contemporània. En veure l'immens potencial musical de l'Eiko, el Kongming es compromet a fer que el món la reconegui i aviat assumeix el paper del seu mànager.

No és sorprenent que la indústria de la música no perdona els que cometen fins i tot els més petits errors. Tot i així, el Kongming està decidit a assolir els seus objectius, fins i tot si ha d'utilitzar les estratagemes de guerra que va utilitzar en la seva vida anterior!

==

1.- El Kongming descendeix a Shibuya. L'any 234, prop del final del període dels Tres Regnes, Zhuge Kongming és abatut per una malaltia i es troba al seu llit de mort. En els seus darrers moments, té el desig de renéixer en un món pacífic sense guerra. Al moment següent, es desperta com una versió més jove de si mateix a l'actual Shibuya. Confós pel seu entorn, Kongming s'endinsa en un bar proper, on és testimoni d'una jove cantant, Eiko Tsukimi, actuar, i es commou pel seu cant. L'endemà, l'Eiko descobreix que Kongming es va desmaiar al carrer i el porta a casa seva, on li ensenya els conceptes bàsics sobre el Japó modern, i Kongming està convençut que va reviure al Japó actual per una raó. Amb l'ajuda d'Eiko, Kongming pot aconseguir una feina com a cambrera a la discoteca d'Eiko, el BB Lounge, gràcies al fet que el seu cap és un entusiasta dels Tres Regnes. Un cop acaba el seu torn, l'Eiko revela que una vegada s'havia plantejat suïcidar-se, però escoltar algú cantar la va motivar per seguir vivint per convertir-se en una cantant que també pogués inspirar als altres. No obstant això, fins ara ha fallat totes les audicions a les quals ha sol·licitat i està pensant en deixar-ho. Llavors Kongming ofereix els seus serveis com a mestre tàctic per ajudar l'Eiko a assolir el seu somni.

2.- El Kongming utilitza una estratagema. Pensant en l'oferta de Kongming, l'Eiko desitja actuar als principals festivals de música del Japó i d'arreu del món, però no té la fama ni el nombre de seguidors per permetre-ho. Kongming organitza que tots dos assisteixin a una actuació de la famosa cantant Mia Iriomote per veure si hi ha alguna cosa que puguin aprendre d'ella. Per jutjar el seu personatge, Kongming coneix la Mia entre bastidors, on s'ofereix a aconseguir que l'Eiko actuï en un club més gran. Tanmateix, Kongming s'adona ràpidament que l'Eiko està programada per actuar al mateix temps que la Mia en escenaris oposats, el que significa que Mia té la intenció d'explotar la poca fama d'Eiko per augmentar el seu propi públic. La nit de l'actuació, Kongming organitza la zona de l'escenari de manera que confongui el públic perquè no pugui trobar fàcilment la sortida, recreant la seva famosa estratagema Stone Sentinel Maze. Atret per la promesa d'alcohol, no poder marxar i tenint l'oportunitat de sentir cantar l'Eiko, la multitud comença a acumular-se a l'escenari d'Eiko. L'actuació acaba sent un gran èxit per a Eiko, ja que aconsegueix més de 1.000 seguidors, mentre que una Mia furiosa ordena al seu gerent que vigili l'Eiko.

3.- El Kongming aprèn el camí correcte a prendre. Per tal d'aprofitar l'èxit de l'actuació d'Eiko, Kongming aconsegueix convèncer un festival de música local perquè la aculli. No obstant això, com que l'Eiko encara és una aficionada, se li ofereix un petit escenari fora del camí i està programat per actuar al mateix temps que l'esdeveniment principal, Jet Jacket, actua a l'escenari principal. Al festival, Kongming enganya a Jet Jacket perquè pensi que l'equip de so d'Eiko s'ha avariat, i els atrau a una falsa sensació de seguretat. A continuació, empra una de les seves trenta-sis estratagemes: "Crear alguna cosa a partir del no-res". Revela que havia estudiat a fons Jet Jacket i sap que el seu cantant té una gola sensible, i amb un gran concert l'endemà, no cantarà la seva cançó d'autor per al festival. Kongming simplement va fingir debilitat perquè Jet Jacket baixés la guàrdia, permetent a l'Eiko fer una obertura explosiva a la seva actuació per robar l'atenció de la multitud. Jet Jacket s'enfronta a Kongming sobre les seves tàctiques submergides, però aconsegueix apaivagar-los proporcionant-los una barreja que pot tractar el mal de coll. Kongming està content que l'èxit d'actuació al festival hagi millorat l'autoconfiança d'Eiko, així com cridat l'atenció d'un important productor musical.

4.- El Kongming il·lumina el camí. Eiko i Kongming són abordats per Tsuyoshi Kondo, un dels organitzadors de festivals de música més influents del món. Impressionat pel potencial d'Eiko, li ofereix una de dues opcions: fer un lloc a un festival de música local amb una assistència prevista de 10.000 persones, o assistir a un festival important anomenat Summer Sonia amb una assistència prevista de 300.000. Tanmateix, per optar a un lloc a Summer Sonia, l'Eiko primer ha de participar en el projecte "100.000 M'agrada", on haurà d'obtenir 100.000 M'agrada a la seva pàgina de xarxes socials abans del festival. Tot i ser advertit que només una cantant ha aconseguit completar el repte, Eiko opta per sol·licitar Summer Sonia, confiant en Kongming per elaborar un pla. Kongming descobreix que necessiten les habilitats d'un raper i comença a freqüentar clubs i festes per trobar-ne l'adequat. Eiko, per la seva banda, se centra a practicar i compondre una cançó nova. Aleshores, Eiko i Kongming decideixen anar de festa a Roppongi, on l'Eiko confia a Kongming que el seu màxim somni és cantar a Voicell Land, un dels festivals de música més grans del món. Kongming promet ajudar a fer realitat el seu somni i l'Eiko li permet escoltar la seva nova cançó.

5.- El Kongming rima. Kongming organitza una batalla de rap al BB Lounge. Mentrestant, un jove raper prodigi anomenat Kabetaijin intenta passar el seu dia, després d'haver promès deixar de fer rap després d'ensorrar-se enmig d'una batalla de rap a causa d'una úlcera estomacal induïda per l'estrès. No obstant això, és perseguit contínuament pel seu rival, Sekitoba Kung Fu, que el pressiona per a una revancha després de ser derrotat per ell en una batalla anterior. Kabetaijin fa tot el possible per evitar Sekitoba, revelant que tot i que desitjava ser un raper, a mesura que va començar a guanyar més batalles de rap, cada vegada es va augmentar la pressió per mantenir-se al capdavant fins que l'estrès es va fer massa per a ell. Dirigint-se a la bugaderia, Kabetaijin es troba en Kongming, que l'engresca amb un rap propi i el desafia a una batalla de rap al BB Lounge. Si guanya Kongming, Kabetaijin s'ha d'unir a la seva banda, mentre que si guanya Kabetaijin, Kongming li concedirà un desig. Intrigat pel repte de Kongming, Kabetaijin decideix dirigir-se al BB Lounge, on Kongming l'està esperant.

6.- L'estil lliure del Kongming. Kabetaijin observa una batalla de rap al BB Lounge i considera marxar fins que escolta a l'Eiko cantar una cançó que li recorda l'època en què va descobrir el rap, quan va superar la seva ansietat social unint-se a un petit grup de rap. Amb el pas del temps, Kabetaijin es va anar fent més hàbil a mesura que el rap li venia de manera més natural, i va culminar amb ell esdevenir un raper del campionat. Llavors Kongming apareix a l'escenari, atrapa a Kabetaijin intentant marxar i li torna un repte. Kabetaijin és incitat a acceptar, i els dos s'enfronten a una acalorada batalla de rap que Sekitoba ve a presenciar. Durant la batalla, la passió de Kabetaijin pel rap revifa, i utilitza les seves habilitats per aclaparar completament a Kongming, que admet la derrota. Sekitoba marxa, satisfet de veure com el seu rival torna al rap. Després, Kongming pregunta a Kabetaijin sobre el seu desig, però ell respon que el seu desig de tornar al rap ja s'ha concedit. Tanmateix, decideix unir-se a la banda de Kongming de totes maneres. Sense que tothom ho sabia, Kongming havia manipulat tota la situació, utilitzant un espia per esbrinar la cançó preferida de Kabetaijin i introduint una medicina estomacal a la beguda de Kabetaijin. A continuació, recita una de les seves estratagemes, on la millor manera d'aconseguir que l'enemic es mogui cap a tu és atraure'l amb alguna cosa beneficiosa per a ells.

7.- Pla per la pau al món, vol. 1. Amb Kabetaijin unint-se al grup, Kongming exposa el seu pla per al projecte 100.000 Likes, reduint la seva major competència a una banda de noies anomenada Azalea, liderada pel talentós ídol Nanami Kuon i recolzada per la principal agència de talent Key Time. Com que no poden igualar els recursos publicitaris de Key Time, Kongming determina que el millor moment per publicar la seva publicació per obtenir 100.000 m'agrada és tres dies abans de la data límit del concurs. Mentrestant, aconsella a Kabetaijin que resolgui la represa de la Sekitoba amb ell i s'encarrega que l'Eiko enregistri correctament la seva cançó original amb el famós DJ Steve "Kid" Kido. Kid demana a Eiko que canti "I'm Still Alive Today", una cançó de la seva cantant preferida Maria Diesel. Encara que està impressionada per la seva habilitat, Kid aconsella a l'Eiko que trobi la seva "propia" veu. Mentre Kabetaijin intenta trobar la lletra per al seu partit, l'Eiko troba un permís d'actuació al carrer proporcionat per Kongming i es dirigeix ​​a l'àrea d'actuació. Allà, es troba amb una altra artista de carrer que canta "I'm Still Alive Today" anomenada Nanami, la veu de la qual s'interessa immediatament. Per evitar que la policia assetgi a Nanami, que no té permís, Eiko s'uneix temporalment a Nanami com a duo. tocant la guitarra per ella. Tenen plans per retrobar-se l'endemà, encara que la Nanami demana que l'Eiko també canti amb ella perquè pugui escoltar la seva veu. De tornada al BB Lounge, la adivinació de Kongming li dóna el signe "amics jurats".

8.- La recerca d'un mateix. L'endemà, l'Eiko torna a actuar amb Nanami, però encara sent que no està a prop del nivell de Nanami i comença a perdre la fe. Mentrestant, Kabetaijin té problemes per inventar la lletra del seu pròxim partit amb Sekitoba, i tant ell com l'Eiko es troben al BB Lounge on canten una actuació improvisada junts. Aleshores, Eiko suggereix que Kabetaijin torni a les seves arrels, així que decideix tornar a la seva antiga ciutat natal on descobreix per desconeguts i vells amics que és una celebritat local que tothom admira. Mentrestant, l'Eiko passa més temps amb la Nanami i li transmet les seves frustracions, i la Nanami accepta ajudar a entrenar l'Eiko i ajudar-la a trobar la seva pròpia veu. Durant els propers dies, gràcies a l'entrenament de Nanami, l'Eiko és capaç de millorar significativament el seu cant i decideix marxar per demostrar-se a Kido. Després que l'Eiko se'n va, Nanami rep una trucada i després desapareix.

9.- Pel poble. Nanami respon a la trucada del seu gerent Karasawa, revelant que en realitat és Nanami Kuon d'Azalea. Karasawa castiga a Nanami per la seva desobediència, prohibint-li actuar al carrer o trobar-se amb l'Eiko. Mentrestant, Eiko fa una altra sessió amb Kido, i encara que Kido admet que Eiko ha millorat, assenyala que encara no ha trobat la seva raó per cantar. Frustrada, l'Eiko va amb la Nanami a la coberta del terrat amb un bitllet que li havia proporcionat Kongming. Allà, la Nanami s'entén amb l'Eiko, revelant la seva identitat com a Nanami Kuon. Explica que va formar Azalea amb dos dels seus amics de l'institut i, tot i que inicialment no van tenir gaire èxit, es van divertir tocant la música que volien. Tanmateix, tot va canviar quan van conèixer el productor musical Toshihiko Karasawa de Key Time. Karasawa els va prometre èxit, però només si cantaven la seva música. Inicialment es van negar, però quan la manca d'èxit d'Azalea va amenaçar-los amb la fallida, es van dirigir a Karasawa desesperats. Seguint les estrictes instruccions de Karasawa, Azalea va trobar l'èxit, però Nanami més tard va trobar que era a costa d'Azalea més sobre la fama i els beneficis que la música. En adonar-se que la Nanami amagava els seus propis problemes, l'Eiko sent el desig d'utilitzar la música per salvar-la, igual que ella mateixa es va salvar. Inspirada, Eiko signa la seva pròpia interpretació de "I'm Still Alive Today", que fa plorar a Nanami. La Nanami es separa, advertint que la propera vegada que es trobin probablement seran com a rivals, però l'Eiko encara expressa el seu desig de tornar a cantar amb ella algun dia. Llavors arriba Kongming, després d'haver escoltat el cant de l'Eiko, i li diu que ara que ha trobat la seva raó per cantar, està preparada per passar a la següent etapa del pla.

10.- Somiador. Amb una nova determinació, l'Eiko torna a Kido i torna a demostrar el seu cant. Aquesta vegada, Kido està prou impressionada com per crear un nou arranjament per a la seva cançó. Mentrestant, Kabetaijin es prepara per al seu partit contra Sekitoba, i recorda el temps que va passar amb el seu antic grup de rap. Durant el partit real, Sekitoba està tan impressionat amb la millora de Kabetaijin que concedeix. La Nanami, encara en conflicte sobre la seva amistat amb l'Eiko, segueix entrenant amb l'Azalea sota la direcció d'en Karasawa. A continuació, Karasawa anuncia que Azalea farà un concert sorpresa a Shibuya amb un regal d'un milió de iens per aconseguir els seus 100.000 m'agrada. La Nanami se sent incòmoda davant la idea de comprar bàsicament likes, però no pot oposar-se a Karasawa. De tornada a l'estudi de Kido, l'Eiko canta la versió arranjada de la seva cançó, la qual cosa fa que en Kongming revisqui el seu record de conèixer en Liu Bei per primera vegada i jurar-li lleialtat. Durant els propers dies, i amb l'ajuda de Kabetaijin, Eiko continua millorant el seu cant, i decideix el nom de la seva cançó: "Dreamer".

11.- Préstec de fletxes amb vaixells de palla. Tant Kongming com Azalea comencen els seus plans per guanyar 100.000 m'agrada. Karasawa té previst que l'Azalea faci un concert sorpresa a Shibuya 109, on distribuiran un codi QR perquè els fans puguin participar al concurs de regals d'un milió de iens, que al mateix temps donarà likes a Azalea. Tanmateix, Kongming ja ha predit el pla de Karasawa i ha fet que Eiko interpreti primer una cançó d'Azalea a Shibuya 109 mentre mostrava el seu propi codi QR, enganyant els fans d'Azalea perquè li donen 70.000 m'agrada a Eiko abans que es declarin impostors. Llavors arriba l'Azalea i comença a actuar, però la Nanami s'alarma al veure que l'Eiko és la seva rival i es posa ansiosa per actuar davant d'ella. Kongming considera utilitzar el seu "estratagema de l'alienació", que seria garantit per trencar l'Azalea, però decideix canviar el seu pla pel que fa a l'amistat d'Eiko amb Nanami. En canvi, fa que Kabetaijin interpreti una cançó de rap provocativa acusant Azalea de ser falsa, i els fans d'Eiko que treballen per a Kongming comencen a difondre rumors falsos que els veritables Azalea també són impostors, detenint els seus gustos a 98.000. Amb els dos bàndols en un punt mort, l'Eiko es prepara per inclinar la balança a favor seu amb el seu cant.

12.- Cançó de l'Eiko. L'Eiko es prepara per cantar, però es veu intimidada per les burles de la multitud. Tanmateix, Nanami intervé i demana a la multitud que es calli i li doni una oportunitat. Aleshores, l'Eiko canta Dreamer, la qual cosa emociona la Nanami, els seus companys de banda i tota la multitud. La multitud es gira ràpidament al costat d'Eiko i comença a donar-li likes. En pànic, en Karasawa li indica a l'Azalea que comenci a interpretar la seva nova cançó, però en Nanami no li fa cas. Ella i l'Azalea s'inspiren en el cant d'Eiko per tornar a les seves arrels quan Eiko arriba als 100.000 m'agrada. Tot i perdre el concurs, Azalea decideix actuar de totes maneres, tocant una de les seves cançons originals, posant-hi tota la seva emoció genuïna. Desconegut per a ells, Kongming transmet la seva actuació en línia, guanyant-los també 100.000 m'agrada i demostrant a Karasawa que són capaços d'atreure autèntics fans en lloc dels que cal pagar. Una festa de victòria per a Eiko se celebra al BB Lounge, on Kongming es reuneix amb Karasawa correctament. Kongming assenyala que Karasawa també va ser un aspirant a músic en la seva joventut abans de ser traït per un dels seus companys de banda, i Karasawa admet que va veure el talent d'Azalea i vol fer-los tenir èxit perquè puguin evitar la mateixa sort que va patir. Llavors arriba l'Azalea, després d'haver sentit a parlar del passat de Karasawa, i accepten continuar treballant amb ell com a productor. Llavors, l'Eiko coneix en privat a Kongming, i ella li agraeix a Kongming per ajudar-la com a tàctica i Kongming li agraeix que li proporcioni un propòsit a la vida que no impliqui guerra. Kongming s'observa llavors que el primer volum del seu pla per aconseguir el somni d'Eiko està complet. Aleshores, l'Eiko puja a l'escenari per actuar per als seus fans que l'esperen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada