Bloc personal,

dimecres, 5 de juny del 2024

Suki demo Kirai na Amanojaku (2024)
(My Oni Girl)

[1238]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tomotaka Shibayama
Guió: Tomotaka Shibayama, Yuko Kakihara
Música: Mina Kubota
Estudi: Studio Colorido, Twin Engine
Veus de doblatge: Kensho Ono, Miyu Tomita, Shintarō Asanuma
Emissió: 24/05/24 (Netflix)
Títol original: 好きでも嫌いなあまのじゃく

[ Animació, aventura, drama, sobrenatural ] 1 h. 52 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (6,95) (4.465)

Sinopsi

IMDb (6,0) (644):
“La vida d'un estudiant de secundària pren un gir inesperat quan coneix una noia oni (dimoni) en una recerca pel món humà.”

Crítica

No sembla que hagi tingut una acceptació massa notable, però a mi m’ha agradat prou…

Producció original per Netflix. Del mateix co-director de Nakitai watashi wa neko wo kaburu (2020) (Amor de gata) (3/5). Forma part d’un acord d’exclussivat entre Studio Colorido i Netflix per produir tres pel·lícules. La primera va ser Ame o Tsugeru Hyōryū Danchi (2022) (Drifting Home) (4/5) amb Hiroyasu Ishida de director. En quedaria una tercera… per 2026?

El 05/05/24 en vaig veure un tràiler i les poques imatges que mostraven em van causar una molt bona impressió.

Sí és veritat que algun personatge no està massa ben aconseguit (per exemple, el marit de l’hostalera) i alguna detall d’animació sembla que estigui solventat a correcuita, però en general la història m’ha atrapat des del primer moment –he de suposar que la predisposició també hi influeix– i l’animació està bastant ben resolta amb l’excepció d’alguns petits detalls com els que he comentat. És una bonica història.


Resum (amb espòilers)

Suki Demo Kirai na Amanojaku explica la història del Hiiragi Yatsuse, un estudiant de secundària de primer any que lluita per fer amics malgrat els seus esforços per complaure els altres. La seva vida pren un gir inesperat quan un dia d’estiu, coneix la Tsumugi, una noia oni (dimoni) en la recerca de la seva mare al món humà. La neu comença a caure misteriosament… i comença la seva aventura.

==

El Yatsuse Hiiragi, un estudiant de secundària de primer any que no pot rebutjar les sol·licituds i busca acceptació, lluita amb la seva vida social i no té amics íntims. Un dia inusual d’estiu que es posa a nevar, coneix la Tsumugi, una noia oni (dimoni) que busca la seva mare al món humà. La Tsumugi, a diferència del Hiiragi, no està preocupada amb les opinions dels altres i el porta al llarg del seu viatge.

La mare de la Tsumugi havia desaparegut quan era molt jove. La seva mare li va donar un amulet de bona sort des d'un temple remot, la seva última ubicació coneguda també confirmada pel pare de la Tsumugi. Els nois comencen el seu viatge a la casa del Hiiragi, on les seves emocions suprimides fan que la neu caigui i atragui "déus de la neu". Escapen i es troben amb una jove parella que ven roba de segona mà a les fires del carrer. Després d’ajudar la parella a resoldre una disputa, els donen roba per al seu viatge.

Continuant a peu, les emocions del Hiiragi tornen a atraure els déus de la neu. S'escapen, però la Tsumugi està ferida i el Hiiragi la porta a una fonda on es recupera mentre ell ajuda en diverses tasques. El personal de la posada se'ls estima, però aviat marxen.

En una ciutat propera, la Tsumugi investiga un antic bastidor (biombo) pintat que representa un conflicte entre els déus de la neu i els oni, i coneix un vell que dirigeix una botiga de te plena de records de viatge. La seva filla i el seu net li donen un propòsit després de la mort de la seva dona.

Arriben al temple i es troben amb el pare de la Tsumugi, que revela que la història de la mare de la Tsumugi no era certa, però que no va poder dir-li a la Tsumugi la raó real. Frustrada, la Tsumugi discuteix amb el Hiiragi i se separen. El Hiiragi és empassat per un déu de la neu i portat al poble oni just quan el seu propi pare arriba a recollir-lo, però mira impotent com desapareix en el no res davant el seu nas.

El Hiiragi, dins del déu de la neu, somia amb la Tsumugi, fent que el déu de la neu es desintegri i l'alliberi. És rebut pels oni. Mentrestant, la Tsumugi i el seu pare arriben al poble oni a través d'un túnel secret. Tot i tenir problemes per marxar, la sumugi troba el Hiiragi a la sala del tron de la cap del poble. Es reconcilien, però la Tsumugi tanca el Hiiragi en un rebost, insistint que ha de completar l'últim tram del viatge sola.

En adonar-se que la seva mare es troba a la màgica illa Oni, controlant els déus de la neu amb una màscara màgica, la Tsumugi decideix enfrontar-se a ella. El seu pare allibera el Hiiragi, que confessa el seu afecte per la Tsumugi. Corre a través de la neu fins a l'illa, enfrontant-se als déus de la neu pel camí.

A l'illa Oni, la Tsumugi toca la màscara i es troba amb la seva mare en un espai màgic. La màscara es trenca, permetent que la seva mare torni, però potencialment desencadenant els déus de la neu i exposant el poble Oni.

A l'escena final, el Hiiragi torna a casa, trobant a faltar la Tsumugi. Arriba en un autobús, frustrada perquè mai la va visitar al poble d'Oni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada