Bloc personal,

dimarts, 29 de novembre del 2022

Ame o Tsugeru Hyōryū Danchi (2022)
(Drifting Home)

[1167]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroyasu Ishida
Guió: Hiroyasu Ishida, Hayashi Mori, Minaka Sakamoto
Música: Umitarō Abe
Estudi: Studio Colorido
Veus de doblatge: Asami Seto, Mutsumi Tamura, Ayumu Murase

[ Animació, aventura, drama ] 1h 59min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“La història segueix dos amics de la infància que s'endinsen en un mar misteriós amb tot un complex d'habitatges.”

Crítica

Hi ha un moment que vol ser massa intensa i grinyola; no li cal: és prou bonica!

El títol original vol dir, literalment, Complex d'habitatges a la deriva que anuncia pluja que, a fi de comptes, és el millor resum de la pel·lícula. ‘Una aventura onírica’, la titularia jo.

M’ha passat en un parell de moments que m’ha semblat escoltar algunes notes de Cinema Paradiso (1982) (que, per cert, no tinc referenciada al meu llistat de pel·lícules visionades). En un altre moment, la música també recorda alguna cosa de Ghibli. No sé si és fet expressament com a homenatge o no… però la música està prou bé per acompanyar una molt bona animació i disseny de personatges.

En la meva opinió, potser excés d’efectes especials per demostrar què es pot arribar a fer en animació i que, com he dit abans, amb una bona història no li cal.

Resum (amb espòilers)

El Kosuke Kumagaya i la Natsume Tonai, tots dos d'11 anys, són amics de la infància que van créixer com a germans. La relació entre tots dos va començar a ser tensa després de la mort de l'avi del Kosuke, el Yasuji. Un dia durant les vacances d'estiu, el Kosuke i els seus companys de classe, el Taishi, el Yuzuru, la Reina i la Juri, s'endinsen al "complex d'habitatges fantasma" que s'ha programat per a la demolició. El complex d'habitatges també era una casa plena de records on van créixer el Kosuke i la Natsume. El Kosuke es troba allà inesperadament amb la Natsume i s'assabenta de l'existència d'un nen misteriós anomenat Noppo al complex. El grup discuteix i es produeix una pluja intensa. Després que la pluja hagués parat, el complex d'habitatges va anar a la deriva de sobte al mig de l'oceà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada