Bloc personal,

dimarts, 8 de novembre del 2022

Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō, vol. 10 (2018)

[367]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2017

Mitsuharu Yanamoto (guió, dibuix i tinta)
(Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō - Resonance: How to Become a Novelist)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Shogakukan (Big Comic Superior)

9 capítols (79-87) + capítol extra - 192 pàgines - 128 x 180 mm (B6)

Sinopsi

Whakoom:
“L’Akui Hibiki va aconseguir la proesa de guanyar tant el Premi Akutagawa com el Premi Naoki per la seva novel·la debut Otogi no Niwa (El jardí de les fades). El món ha embogit per la increïble debutant, però ella passa la seva vida diària sense preocupar-se per això. Mentrestant, el Club Literari decideix participar en el Concurs Nacional Literari de Secundària a proposta de la Hanayoko! La Hibiki rep el màxim premi que entrega el ministeri d'educació, cultura, esports, ciència i tecnologia. A la Hibiki no li importa especialment, però el senyor Kagami, ministre d'educació, apareix a la cerimònia de lliurament del guardó per lliurar el certificat. Enmig de les eleccions presidencials, l’ambiciós sr. Kagami, veient que la Hibiki és la guanyadora dels premis Akutagawa i Naoki, planeja utilitzar-la, però…”

Crítica

Últim volum disponible per lectura online… de moment…

La Hibiki torna a fer de les seves. S’encara a tot un ministre que acaba convertint-se en Primer Ministre i fa valer, en tot moment, el seu caràcter. Al final, però, és descoberta i s’ha d’amagar fins pràcticament desaparèixer.

El curs acaba, la Rika se’n va a Finlàndia i ella començarà el tercer curs de preparatòria, l’últim abans de començar la universitat. Es presenten nous personatges a primer curs.

La història continua tenint altibaixos, però és molt interessant. Tinc la sensació que el dibuix ha millorat substancialment, no només en els fons sinó també en els personatges.

Resum (amb espòilers)

El ministre de cultura, que ha plantat cara al primer ministre en el seu afany d’aconseguir la presidència del país, a l’espera d’entregar el premi del ministeri a la Hibiki, adonant-se que ella és la conflictiva guanyadora dels premis Akutagawa i Naoki, planeja utilitzar-la en benefici propi. Es reuneix amb ella previ a la cerimònia i demana que declari oficialment que ella és la guanyadora dels premis grans. La Hibiki diu que no. El ministre ha gravat la conversa i la filtra a la premsa.

En el moment que Hibiki puja a la tarima a recollir el premi, se li encara al ministre i li demana la gravació. El ministre es fa el boig. Es produeix un moment tens, perquè la Hibiki no recull el premi. El ministre surt de darrera la taula per donar-li el premi. La Hibiki reclama de nou la gravació. La tensió augmenta. La Rika també parla amb el secretari i li demana la gravació. El ministre li fa xantatge. Deixa el premi damunt la taula i es disposa a agafar el micro per fer pública la notícia. La Hibiki li clava un cop de puny a la cara i li reclama la gravació de nou davant la mirada atònita de la concurrència.

La seguretat fa un intent d’acostar-se al ministre, però aquest els atura. Dona indicacions al secretari de donar la gravació a la Rika. Amb tot, agafa el micro i diu que farà saber qui és la Hibiki. Comença el discurs lloant l’escrit de la Hibiki, però ella baixa de la tarima al·legant que no se l’ha llegit i el deixa plantat davant la mirada estupefacta de tothom.

Quan la Hibiki finalment aconsegueix sortir del domo, en el moment que està arribant la premsa de reforç, la noia que li tirava les culpes a la Hibiki per no haver guanyat ella el premi, l’agafa des de darrera i li clava un ventallot. Demana a la Hibiki que demani disculpes. La Hibiki li torna la bufetada davant la presència de la premsa de reforç. La noia li clava un cop de puny i la Hibiki s’hi torna. Continuen xerrant i la noia li torna a donar una bufetada. Aquest cop la Hibiki es disculpa per no haver pensat en la resta de participants en la cerimònia. Li demana el nom per poder llegir-la i es despedeix.

Quan marxa li pregunta si és “aquella” Hibiki i li respon a cau d’orella que sí. Quan ja està marxant, la noia, sorpresa, li diu que li va agradar El jardí de fades. La premsa, entenent que això era una confirmació de que era la Hibiki real, va darrera d’ella sense que, abans, se n’estigui de tornar-li a donar una altra bufetada per haver-la desenmascarat.

La Rika li recrimina a la Hibiki que l’hagin descobert. Li fa saber que, a partir d’ara, sabent a quina escola va, tothom anirà darrera d’ella. La Hibiki, però, està ben despreocupada. Quan arriba a casa, el ministre i els guardaespatlles l’esperen a la seva pròpia habitació. El ministre s’excusa dient que s’ha llegit el seu llibre i ve a donar-li la seva opinió, mentre juguen a una partida de cartes. Quan la Hibiki se n’adona que el ministre s’ha deixat guanyar intenta llençar-se-li a sobre, però un dels guardaespatlles l’atura.

Al dia següent, el rostre de la Hibiki i l’incident amb el ministre són portada a les notícies. La casa està rodejada per la premsa i la Hibiki faltarà uns dies a l’institut amb la revolada que això suposa per tothom. Passen els dies i la Hibiki no torna. Acaba el curs, la gent de tercer es gradua i es despedeix de la resta.

Mentrestant, el ministre de cultura ha estat nominat a Primer Ministre. La Rika, ara sí, es despedeix dels companys del club de literatura a l’estació de tren que la porta a l’aeroport per seguir els estudis universitaris a Finlàndia. A l’aeroport es despedeix de l’editora.

A l’institut comença un nou curs i arriben nous estudiants. De moment, ningú en sap res de la Hibiki. Finalment abandona l’escola. Dos nous estudiants, tot i saber que la Hibiki ja no vindrà més a l’escola, volen apuntar-se al club de literatura, però es troben amb un cartell que diu que no admeten més membres. El noi, malgrat tot, insisteix en inscriure-s’hi. Amb insistència, els acaben acceptant.

Oh, sorpresa, la Hibiki està a Finlàndia visitant la Rika. Un periodista li ha seguit el rastre, intenta assetjar-la i ella es fa valer: li trenca el peu quan intenta posar-lo perquè no tanqui la porta. Quan parla amb el Ryoutaro des de casa la Rika, li diu que avisi els seus pares perquè la tornin a matricular. L’endemà torna al Japó.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada