Bloc personal,

dimecres, 23 de març del 2022

Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō, vol. 2 (2015)

[314]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2017

Mitsuharu Yanamoto (guió, dibuix i tinta)
(Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō - Resonance: How to Become a Novelist)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Shogakukan (Big Comic Superior)

9 capítols (8-16) - 210 pàgines - 128 x 180 mm (B6) (gruix 22 mm)

Sinopsi

Whakoom:
“Hibiki Akui, de 15 anys, es presenta a un premi d’artista novell en una revista literària. Envia la novel·la amb la seva informació de contacte oculta. L’editora, Hanai, llegeix la novel·la i pensa que l’autora pot revolucionar les arts literàries. Està convençuda que el poder de les arts literàries pot canviar el món. Amb només una pista del seu nom, intenta trobar-la. Hibiki, que no ho sap tot i que es desconcerta sovint amb l’entorn, s’uneix al club de literatura de l’institut. Fan una revista del club on tothom comença a escriure una novel·la nova.”

Crítica

Cada cop m’agrada més…

Com vaig comentar en l’anterior volum, l’única cosa que em tirava enrera una mica era el dibuix, que semblava bastant justet. En aquest volum em dona la sensació que ha millorat bastant, com també ha evolucionat significativament des de Onnanoko ga Shinu Hanashi (2013) (Story That a Girl Dies), un manga autoconclusiu previ d’un parell d’anys abans d’una noia que li diuen que li queden sis mesos de vida. Però malauradament, aquesta millora només s’aprecia en els personatges principals que està dibuixant una i altra vegada. Amb personatges nous o aquells que són diferents de la majoria continuen sent molt fluixos… delictivament dolents.

A més la història, per si mateixa, val molt la pena i està molt ben explicada. Em fa sentir coses… ;-)

Resum (amb espòilers)

La història segueix els passos d'una novel·lista que acaba de començar enviant el seu primer manuscrit a un concurs de principiants, però la seva obra no compleix les condicions del concurs i és rebutjada. No obstant això, una editora anomenada Hanai ho recull per casualitat i pensa que té potencial. El nom de l'autor és Hibiki Akui, però no consta una adreça de contacte a la presentació. Mentrestant, Hibiki, una estudiant de 15 anys, s’uneix al club literari de la seva escola, sense saber que Hanai està intentant localitzar-la.

En aquest volum coneixem les interioritats del club de literatura i com publiquen un recopilatori d’històries. També coneixem, mitjançant la mirada d’una escriptora professional a la que no li van massa bé les coses, la dificultat de dedicar-s’hi professionalment i com, davant de la genialitat de la Hibiki, renuncia a la seva feina.

Sabem alguna cosa més de les intimitats entre Hibiki, la protagonista, i Ryoutarou, el noi amb qui sempre ha anat a l’escola, però amb el que no hi té cap tipus de relació, tot i que, amb petits detalls, demostren algun interès l’un per l’altre.

En algun moment s’ha insinuat que Hibiki podia ser la filla d’un novel·lista conegut, però finalment coneixem que Rika és la filla d’Akihito Sobue, un novel·lista amb gran nombre de vendes –que també està connectat amb l’editorial on Hibike ha presentat el manuscrit– i que viu en una luxosa casa i està casat amb una finlandesa, raó per la qual Rika és rossa.

La Hanai, l’editora que ha ‘descobert’ la Hibiki i de la que encara no té les dades de contacte –raó per la qual, arribat el moment, no podria publicar la seva obra ni optar a cap premi– es presenta a casa la Rika a buscar el manuscrit del seu pare. La Hanai i la Hibiki es troben cara a cara sense saber qui és l’altra persona i, sense cap motiu aparent, comencen a discutir i a pegar-se.

Quan la Hanai marxa de la casa de la Rika, s’emporta el llibret del club de literatura i, llegint i analitzant els escrits publicats, se n’adona que la noia de les ulleres amb qui s’havia pegat a l’habitació del pare de la Rika era justament la Hibike. Després d’una rocambolesca història, aconsegueix les dades de contacte de la Hibiki.

Els jutges comencen la primera ronda de selecció d’obres. Tots comencen a al·lucinar quan llegeixen la novel·la de la Hibiki. El que no saben és que només té quinze anys i té un caràcter… especial. De 2012 obres presentades, en passen 16 a la primera ronda i només 6 a la junta per la selecció final. La Hibiki és finalista.

A tot això, la Rika té programat el seu debut com escriptora gràcies al seu cognom. Quan la Rika és acosada per un autor –que formarà part del jurat en la selecció final del concurs de la Hibiki– i li retreu el fet que debuta només gràcies al seu cognom, apareix la Hibiki i el posa al seu lloc: d’una patada a la cara!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada