Bloc personal,

dissabte, 26 de març del 2022

Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru (2022) S01
(My Dress-Up Darling)

[214]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keisuke Shinohara
Guió: Yoriko Tomita, Shinichi Fukuda (manga)
Música: Takeshi Nakatsuka
Estudi: CloverWorks
Veus de doblatge: Shōya Ishige, Hina Suguta, Atsumi Tanezaki

[ Animació, comèdia romàntica, slice of life ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,4):
“Traumatitzat per un incident de la infància amb un amic que es va apartar del seu amor per les nines tradicionals, Wakana Gojou, un artesà de nines esperançat, passa els seus dies com a solitari, trobant consol a una habitació del seu institut.”

Crítica

L’esperava una mica més gamberra i transgressora…

Basada en un manga seinen de Shinichi Fukuda, actualment en publicació des de 2018 amb 9 volums. Explica la història de Wakana Gojo, un estudiant de primer any de secundària que somia amb convertir-se en un artesà de nines hina. Un dia durant el seu primer semestre, la seva popular companya de classe Marin Kitagawa el veu fent disfresses de nines a la sala de costura de l'escola. La Marin, que fa temps que vol fer cosplay i ha observat l'habilitat del Gojo per cosir, li demana que creï el vestit d'un personatge d'un videojoc que adora. Tot i que el Gojo no té experiència fent un vestit a escala humana, s'inspira en la tenacitat de la Marin i accepta fer-ne un per a ella.

Sé que ha estat controvertida, perquè l’han hipersexualitzat, però a mi m’ha agradat pel divertida que ha estat. Fins i tot, m’he quedat una mica amb l’expectació de que passés alguna cosa més interessant… que traspassessin alguna línia vermella, però no ha estat així. M’ha semblat un pèl descafeïnada.

La penúltima d’aquest primer trimestre de 2022, després d’Ōsama Ranking, Slow Loop i Karakai Jōzu no Takagi-san i CUE!

Resum (amb espòilers)

1. Algú que viu al món exactament oposat com jo. Wakana Gojo és un sastre de nines hina insegur però apassionat. A causa de la seva afició, en Gojo s'aïlla per por de ser ridiculitzat. Un dia, en Gojo coneix en Marin Kitagawa, un popular company de classe. Mentre ell està de servei de neteja després de l'escola, arriba en Kitagawa, i tenen una conversa on ella li diu que ha de ser honest sobre els seus veritables sentiments. Aquella nit, en Gojo reflexiona sobre el que li havia dit en Kitagawa. Quan la seva màquina de cosir deixa de funcionar, el seu avi expressa el seu desig de comprar-ne una de nova. Mentre s'entrega una màquina nova, en Gojo decideix utilitzar la que està present a la sala de costura de la seva escola. No obstant això, en Kitagawa arriba, i en lloc de riure's d'ell, expressa la seva admiració per les seves habilitats de sastreria. De sobte, la Kitagawa es treu la roba i li ensenya a la Gojo un vestit de cosplay d'un personatge de videojoc en el qual ha estat treballant, que ell recrimina sense voler. Aleshores li pregunta si podria fer-ne un, explicant-li com d'important és per a ella el personatge Shizuku Kuroe. Tot i no haver fet mai la roba d'una persona real abans, en Gojo accepta ajudar-la i promet fer el possible, per a la delit de Kitagawa.

2. Vols apressar-te i fer-ho? Kitagawa explica el seu desig de fer cosplay com a Shizuku, un personatge femení del videojoc eròtic Slippery Girls 2, deixant en Gojo perplex. A continuació, explica que el gènere no importa quan un gaudeix fent alguna cosa, a la qual està d'acord. Després, ella li dóna un fullet d'instruccions sobre com fer vestits de cosplay. L'endemà, un Kitagawa impacient arriba inesperadament a la botiga d'en Gojo. La Gojo se sent incòmoda per prendre les seves mides mentre està nua, però una Kitagawa imperturbada es despulla per revelar que va entrar amb vestit de bany. Quan ell pregunta si troba això vergonyós, ella respon que no ho és. Com a tal, en Gojo allunya els seus pensaments impurs a un costat i comença a mesurar Kitagawa de manera més professional. Malgrat la seva concentració, una Gojo nerviosa té dificultats per mesurar-li el bust i la costura, tot i que finalment aconsegueix les mides completes. Aleshores, en Gojo li pregunta a Kitagawa si té alguna referència per a Shizuku, la qual cosa la va impulsar a donar-li els dos títols de Slippery Girl. Més tard aquella nit, en Gojo juga als jocs de recerca, per a la consternació del seu avi.

3. Aleshores, per què no? La nit abans de tornar a l'escola, en Gojo té un somni humit sobre Kitagawa. A l'escola, en Gojo evade Kitagawa durant la major part del dia. Finalment, aconsegueix trobar-lo a l'entrada de l'escola i li pregunta si vol anar a comprar els materials necessaris per al vestit. No obstant això, Gojo es nega de mala gana. Quan en Kitagawa el torna a trobar, en Gojo explica per què se'n va anar. En veure la seva baixa autoestima, ella li assegura que són amics. Després es dirigeixen a diverses botigues. Més tard aquella nit, es dirigeixen a una botiga de ramen, on fan vergonya i es preocupen als altres clients quan parlen dels jocs de Slippery Girls. Tornant, Gojo li diu a Kitagawa que, a causa de la seva línia de treball, només pot dir que les coses són belles o boniques quan realment ho vol dir. Abans de separar-se, Kitagawa esmenta un proper esdeveniment de cosplay que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes. Veient el poc temps que té, en Gojo es preocupa.

4. Són els de la teva xicota? Ara que el proper esdeveniment de cosplay és d'aquí a dues setmanes, en Gojo s'estressa. Quan se'n va cap a casa, el seu avi cau després de veure un dels continguts de la bossa d'en Gojo. Com a tal, en Gojo el porta a l'hospital, on s'uneix a ell la seva cosina, la Miori. A l'escola, en Gojo explica què li va passar a Kitagawa. Realment preocupada, ella li diu que vol ajudar-lo de qualsevol manera possible, així que intercanvien la seva informació de contacte. Gràcies a totes les tasques que havia de fer, un Gojo esgotat s'angoixa fins que recorda una conversa que va mantenir amb el seu avi, que el revigoritza. L'endemà, en Gojo li diu a la Kitagawa que va acabar el vestit, per a la seva sorpresa. Quan ella admet que no li va transmetre clarament la situació, en Gojo se sent alleujat de saber que encara té temps per completar el vestit. No obstant això, Kitagawa trenca a plorar i es disculpa profusament. Gojo aconsegueix calmar-la dient-li que valdrà la pena si està contenta amb el vestit. Quan Kitagawa se la posa, està molt satisfeta amb els resultats.

5. Probablement és perquè aquesta és la millor bossa de pit aquí. En Kitagawa, emocionada, li demana a en Gojo que li faci algunes fotos. Quan ho fa, li demana que posa més com ho faria en Shizuku. Un cop està contenta amb els resultats, Kitagawa penja les imatges a les xarxes socials. Aleshores li diu a en Gojo que assistiran a un esdeveniment de cosplay l'endemà. En Kitagawa està increïblement emocionat quan arriben allà, mentre que en Gojo és més moderat. Més tard, diversos assistents s'acosten a Kitagawa per fer-li una foto. Mentre mira en Kitagawa divertir-se, en Gojo comença a preguntar-se si aquesta serà l'última vegada que surten junts des que va complir la seva promesa. Quan es reuneixen, ella explica que el seu vestit s'està tornant incòmode a causa de la calor intensa, així que entren a dins per refrescar-se i alleujar-li l'estrès. Sentint-se millor, en Kitagawa li diu a en Gojo que tornaran a la plaça una última vegada abans de marxar. Es troba amb una senyora que abans li havia demanat una foto. Quan es dirigeixen a casa, en Kitagawa li pregunta a en Gojo quin cosplay haurien de treballar a continuació, per al seu alleujament. Un Gojo adormit li diu que es veu bonica. La Kitagawa està sorprès mentre recorda el que en Gojo va dir anteriorment sobre aquest tema.

6. De veritat?! L'avi d'en Gojo torna a casa, i es sorprèn quan veu en Gojo i en Kitagawa passant l'estona junts. Un cop aclareixen la situació, Kitagawa s'adona que s'ha enamorat d'en Gojo. Kitagawa revela la seva situació familiar i els seus hàbits alimentaris qüestionables mentre sopan. L'endemà, una noia arriba a la botiga durant un aiguat, i l'avi de Gojo la convida a entrar. Després d'una vergonyosa primera trobada i un malentès entre ells, Sajuna Inui finalment li diu a Gojo que vol encarregar-se un vestit de cosplay, revelant que ella és "Juju", va dir el cosplayer Kitagawa anteriorment. Quan arriba en Kitagawa, la presència d'en Juju la sorprèn. Mentre parlen, la Juju expressa el seu desig de fer-se cosplay com Shion Nikaido, un personatge de l'anime Flower Princess Blaze!!, del qual també és fan en Kitagawa. Quan en Juju li pregunta a Kitagawa per què no vol fer-se cosplay com a Shion malgrat això, ella respon que els seus físics no coincideixen. Com a tal, Juju guanya un immens respecte per Kitagawa com a cosplayer. Abans de marxar, en Juju li demana a en Gojo la seva informació de contacte. Aleshores s'adona que en Gojo i en Kitagawa no estan sortint.

7. Una cita a casa amb el noi I Wuv és la millor. Juju rebutja la proposta de Kitagawa de fer un cosplay grupal fins que Kitagawa i Gojo ofereixen dividir les quotes de l'estudi. Aleshores, Gojo decideix veure Flower Princess Blaze!! per a la investigació. Més tard aquella nit, el seu avi elogia la seva millora i l'anima a practicar les seves habilitats de sastreria i maquillatge amb Kitagawa. L'endemà, en Gojo arriba a l'apartament de Kitagawa, només per trobar-la desordenada. Quan finalment el deixa entrar, li diu que haurien de veure la sèrie junts. Mentre ho fan, Kitagawa s'adona que té una cita a casa amb en Gojo. Just aleshores, l'estómac li grunyeix i ell s'ofereix a comprar alguna cosa. Tot i això, Kitagawa insisteix a cuinar un àpat casolà. Tot i no anar com estava previst, Kitagawa està encantada quan en Gojo gaudeix legítimament de la seva omurice. De tornada a casa, en Gojo truca a la Juju i li envia els seus esbossos detallats. Juju es sorprèn al saber que el vestit de Kitagawa va ser el seu primer projecte de cosplay. Abans de penjar, explica que la seva germana petita li fa fotos i accepta reunir-se en un restaurant. No obstant això, quan en Gojo i en Kitagawa es troben amb la tímida i reservada Shinju Inui, queden bocabadats per la seva gran mida i les seves corbes voluptuoses.

8. La il·luminació de fons és la millor. En Shinju li mostra a la Kitagawa la càmera que utilitza per fer les fotos de Juju i comença a explicar els diferents filtres i configuracions. A continuació, el grup visita l'estudi, situat en un hospital abandonat. A l'interior, Shinju mostra els avantatges de les imatges a contraluna a Kitagawa. Mentrestant, en Gojo troba un Juju espantat i parlen dels seus respectius somnis. Quan ella revela per què el va triar per fer el seu vestit de cosplay, en Gojo recorda una altra conversa que va mantenir amb el seu avi. Com a tal, agafa alegrement la mà de Juju, cosa que fa que es desmai. Després d'acabar la seva final a l'escola, Kitagawa convida en Gojo a la platja. Quan hi arriben, un gran falcó marí roba l'hamburguesa de Kitagawa. Mentre comparteixen l'hamburguesa restant, Kitagawa decideix entrar a l'oceà. Un cop s'uneix a ella, Gojo revela que mai va arribar a visitar molts llocs durant la seva infància a causa de la seva afició. Sorpresa, Kitagawa li diu que el portarà a molts llocs durant les seves vacances d'estiu. En adonar-se del que acaba de dir, Kitagawa s'excusa. Mentre està sola, es desmaia per la situació abans de fer una foto a en Gojo.

9. Van passar moltes coses després de veure aquella foto. En Gojo i en Kitagawa arriben de la botiga amb els materials per al vestit de Black Lobelia. Aleshores, en Kitagawa ensenya a Gojo un vestit de bany sota la seva roba i li pregunta si creu que és adequat per al cosplay. Un Gojo avergonyit finalment li diu que està bé. Després, està content que en Kitagawa finalment pugui experimentar l'alegria de ser útil. Algun temps després, en Gojo presenta a en Juju i en Kitagawa els seus vestits acabats abans de fer el maquillatge de Kitagawa amb la guia d'en Juju. Les noies es dirigeixen a l'hospital, esperant en Gojo i en Shinju. Quan finalment arriben, Shinju sorprèn les noies amb un vestit de cosplay masculí. En un flashback al dia que van visitar per primera vegada l'hospital, després que Juju i Kitagawa se'n van anar a casa, en Shinju va confirmar la sospita de Gojo que ella també volia fer cosplay. Quan va acceptar ajudar-la, va revelar que volia fer-se cosplay com Soma, un personatge masculí de Flower Princess Blaze!!. Una vegada que la Gojo va portar a la Shinju a la seva botiga, es van assabentar d'un article per tractar amb el seu pit anomenat suport B. Més tard van tenir una conversa mentre treballaven en la perruca i el maquillatge de Shinju. De tornada al present, tothom es fa una foto de grup.

10. Tots tenim lluites. A l'hospital, Kitagawa i les germanes Inui tenen la seva sessió de fotos. Juju després agraeix a Gojo per ajudar a Shinju a adonar-se del seu amor pel cosplay. Després d'haver acabat, Juju i Shinju són a casa, on Juju admet a Shinju que està gelosa d'ella per haver fet un cosplay així. Aleshores admira alegrement algunes imatges on apareix en Gojo. Mentrestant, Gojo està parlant amb Kitagawa per telèfon, i ella es posa gelosa quan en Gojo li diu que en Shinju era a casa seva. Algun temps després, Kitagawa expressa el seu desig de fer-se cosplay com Veronica, un personatge de pell fosca, i accepten aconseguir aquest efecte digitalment. No obstant això, Kitagawa apareix a casa seva l'endemà amb la seva pell completament enfosquida amb fonament per coincidir amb el color de la pell de Veronica. Després de banyar-se, el fa vergonya quan s'exposa per ensenyar-li com aconseguir el vestit. Volent comprar-li roba, Kitagawa porta en Gojo a la botiga de roba. Tornant, Gojo admet a Kitagawa que no pot ajudar-la amb el vestit de Veronica. Sorpresa i preocupada, ella li pregunta per què, i ell, nerviós, li diu que és massa revelador. Alleujada, es burla d'ell i accepta triar els seus personatges amb més cura.

11. Actualment estic en un Love Hotel. Kitagawa convida en Gojo a un cafè de manga, però el mateix Gojo se sent avergonyit mentre està sol amb ella. Mentre mata el temps, Kitagawa recomana un manga titulat SuccIDK a Gojo i expressa el seu desig de fer-se cosplay com Liz the Succubus. No obstant això, té dubtes sobre si pot aconseguir-ho, però decideix fer-ho després que en Gojo l'animi. Tot i així, té dificultats per dissenyar el vestit a causa de l'estil artístic senzill de la sèrie. Més tard, sense que Gojo ho sap, l'estudi Kitagawa va reservar la sessió de fotos resulta ser un hotel d'amor. Mentre reprodueix algunes de les posicions del manga, Kitagawa acaba assegut a sobre de Gojo. Després de fer la foto, Gojo escolta la parella a l'habitació contigua fent sexe. Com a tal, un Gojo avergonyit intenta treure'l en Kitagawa. No obstant això, ell li agafa per la cintura, accidentalment fent-la gemir i apagar la llum. Sorpresos, es miren i gairebé es fan un petó. Tanmateix, abans que puguin anar més lluny, se'ls crida per telèfon i se'ls diu que han de marxar. De tornada a casa, en Gojo pensa en Kitagawa mentre està sol a la seva habitació.

12. El meu disfressat estimat. Al seu apartament, la Gojo ajuda a la Kitagawa amb les cintes per als cabells, i descobreix que el seu pare va cancel·lar la seva invitació per anar a un festival d'estiu, ja que ella no havia fet els deures. També li revela que ha estat treballant com a model per a una revista per estalviar-se per a una càmera cara. Decideixen veure una pel·lícula de terror, i en Gojo està nerviós, ja que no n'havia vist cap abans. No obstant això, al final de la pel·lícula, està analitzant feliçment els vestits, mentre que Kitagawa es queda espantat. Aleshores visiten l'escola per recuperar els exercicis de matemàtiques de Kitagawa, i en Gojo salva la Kitagawa d'ofegar-se quan s'enfila a la piscina sense saber nedar. Després d'haver acabat els deures, la Kitagawa convida a la Gojo a un festival d'estiu, i la Gojo queda sorprès per la seva mirada en una yukata, fent-la feliç. Veuen els focs artificials junts i la Gojo es porta a casa en Kitagawa, ja que es queda amb els peus contusionats per caminar amb sandàlies. De tornada a casa, en Kitagawa truca en Gojo, dient-li que vol escoltar la seva veu, ja que té por després de veure una altra pel·lícula de terror. Mentre parlen una estona, en Gojo comença a adormir-se, i en sentir que s'ha desmaiat, en Kitagawa li diu que l'estima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada