Bloc personal,

dijous, 10 de març del 2022

Hōrō Musuko (2011) S01 (Wandering Son)

[207]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ei Aoki
Guió: Mari Okada, Takako Shimura (manga)
Estudi: AIC Classic
Veus de doblatge: Asami Seto, Yui Horie

[ Animació, drama, slice of life, seinen, LGBTI ] 11 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Yoshino i Shuichi són dos amics, tots dos comencen a una nova escola, tots dos comencen la pubertat i tots dos transgènere. Aquesta sèrie els segueix mentre surten i troben acceptació.”

Crítica

M’ha costat entrar-hi, però està molt ben plantejada…

Basat en un manga de 15 volums editat entre 2002 i 2013 amb temàtica transgènere.

M’ha costat entrar-hi perquè no acaba de reconèixer qui era qui… em semblaven tots iguals. Mica en mica, els vas diferenciant i comences a apreciar la delicadesa de la sèrie.

En la meva opinió, una mica massa marcat l’efecte atenuat i difuminat en la part gràfica de tota la sèrie, però, per altra banda, és la que li dona entitat. De la mateixa manera, les ombres facials, unes poques queden bé, però quan apareixen moltes cares, confon més que no pas ajuda…

Resum (amb espòilers)

Al començament de Hōrō Musuko (Wandering Son), Shuichi Nitori és un estudiant de cinquè grau que es trasllada a una nova escola. En Shuichi ràpidament es fa amic d'un altre estudiant: l'alt i nen Yoshino Takatsuki. En Yoshino aviat s'assabenta del desig de Shuichi de ser una noia. En una mostra d'amistat, Yoshino confessa un desig semblant de ser un nen. Shuichi també es fa amiga de la Saori Chiba i la Kanako Sasa, dues noies més de la classe. En Saori li agrada a l'instant Shuichi i l'anima contínuament a portar roba femenina. Després que Shuichi, Yoshino i els seus amics entren a sisè grau, Shuichi coneix la Makoto Ariga, una altra estudiant de la seva edat d'una altra classe que també vol ser una noia en secret. Shuichi i Yoshino es fan amics d'una dona trans adulta anomenada Yuki que viu amb un home anomenat Shiina. La germana gran de Shuichi, Maho, es converteix en model i finalment es fa amiga de la Maiko, una model adolescent a qui idolatra, i altres dues models adolescents: Tamaki Satō i Anna Suehiro. Maho té un xicot, Riku Seya, i Shuichi confessa estar enamorat de Yoshino, però Yoshino no pot correspondre als sentiments d'en Shuichi. Després que Saori s'assabenta d'això, confessa que li agrada Shuichi, però Shuichi tampoc no pot tornar-li els seus sentiments. Això es tradueix en una baralla entre els amics de Shuichi mentre es preparen per entrar a l'escola secundària.

A l'escola secundària, coneixen una noia alta i excèntrica que es fa amiga de tothom, Chizuru Sarashina, i la seva amiga espinosa Momoko Shirai, que no es porta bé amb els altres, especialment amb Saori. Finalment, la Saori i la Yoshino es tornen a unir al grup d'amics de Shuichi, tot i que la Saori diu que encara odia la Yoshino i la Momoko. En Shuichi i l'Anna comencen a sortir, per a sorpresa dels seus amics i de la germana d'en Shuichi. En Yoshino i la Saori aconsegueixen reparar a mig camí la seva amistat, tot i que la Saori encara es manté disfressa amb els altres. Els amics de Shuichi es divideixen en diverses classes quan inicien el segon any de secundària. Shuichi es fa amic d'en Shinpei Doi, que anteriorment li va burlar de voler ser una noia. En Yoshino va a l'escola amb un uniforme de nen durant un temps, i en Shuichi intenta anar a l'escola vestit de nena un dia, però se'n riuen i es desanima. Els amics de Shuichi es preocupen mentre Shuichi comença a saltar l'escola. Tot i que finalment Shuichi torna a assistir a l'escola amb regularitat, l'Anna trenca la seva relació. Quan en Shuichi, en Yoshino i els seus amics entren al tercer any de secundària, la veu d'en Shuichi està canviant. El grup d'amics comencen a pensar en els seus plans futurs de secundària, i Shuichi i Anna tornen a sortir.

Shuichi comença a assistir a la mateixa escola secundària només per a nois que Makoto i Doi, mentre que Yoshino i Saori comencen a assistir a una escola secundària on no es requereixen uniformes. La Saori comença a sortir amb Fumiya Ninomiya. En Yoshino comença a treballar a l'agència de models de l'Anna i en Shuichi comença a treballar en una cafeteria, però després abandona. Shuichi comença a escriure una novel·la semi-autobiogràfica. Més tard, Yoshino li diu a en Shuichi que el primer ja no pensa en voler ser un nen, i també li confessa una atracció romàntica per en Shuichi. Shuichi encara s'identifica com una noia, i fins i tot després d'informar a Anna d'això, es queda amb Shuichi. Després de graduar-se a l'escola secundària, Shuichi marxa i va a la mateixa universitat que Doi. Shuichi continua escrivint la novel·la, que rep el títol El noi que és una noia (Boku wa, Onna no Ko).

==

1. De què estan fetes les noies? ~Roses are red, violets are blue~. A Shuichi Nitori se li va assignar un home al néixer, però vol ser una nena, mentre que Yoshino Takatsuki és el contrari, ia tots dos els agrada travestir-se com un altre gènere. Quan els dos comencen la seva vida com a estudiants de secundària, reflexionen sobre els esdeveniments dels seus dies d'escola primària, durant els quals Shuichi va confessar a Yoshino, però va ser rebutjat perquè Yoshino encara no estava preparat per l'amor. Durant el primer dia de classe, en Yoshino està impressionat per una noia anomenada Chizuru Sarashina que va entrar a l'escola amb un uniforme de nen, mentre que una altra companya de classe, Saori Chiba, ataca a un altre estudiant per haver fet sortir rumors de cites entre Shuichi i Yoshino. Després d'un dia passejant per la ciutat amb l'uniforme escolar d'una nena, Shuichi es prova un vestit de la germana de Shuichi, Maho. En Maho atrapa en Shuichi que la porta i diu que és una cosa repugnant. Shuichi es troba amb Yoshino i se sent millor després dels intents d'en Yoshino d'alegrar l'estat d'ànim. Els dos es maquillen.

2. Odi, odi, menyspre ~Cry baby cry~. Shuichi i Yoshino estan impressionats amb l'actitud animada d'en Chizuru, mentre que la Saori gairebé es baralla amb l'amiga d'en Chizuru, Momoko Shirai. Mentrestant, algunes noies de segon any s'agiten amb la Saori per no saludar-les. En Yoshino i en Saori, que no es veuen els ulls, s'uneixen a clubs esportius separats, tots dos a la mateixa pista, cosa que fa que la situació sigui incòmode per al seu amic en comú, Kanako Sasa, que els crida a tots dos. En Yoshino intenta arreglar les coses pel bé de la Sasa, però la Saori es nega a seguir. Nou mesos abans, en Saori, a qui li agradava en Shuichi, es va enfadar amb Yoshino perquè a Shuichi li agradava, i en Yoshino es va enfadar amb ella per haver fet sempre que en Yoshino fos el dolent. En Shuichi i un nou amic Makoto Ariga convencen en Yoshino perquè es compensi amb la Saori i la Sasa i ells, juntament amb la Chizuru i la Momoko, van junts a buscar un gelat. La Saori admet que es va equivocar en no saludar les noies de segon any, cosa que provoca el riure de la Chizuru.

3. Romeu i Julieta ~Juliet and romeo~. En Yoshino es sorprèn quan li diuen que comenci a portar un sostenidor. Segons el suggeriment de Saori, la classe decideix fer una obra de canvi de gènere, en la qual els nois juguen com a noies i viceversa, per al proper festival cultural, amb Yoshino suggerint que Shuichi escrigui l'escenari. L'endemà, en Shuichi es queda despert fins tard pensant en idees per a l'obra i acaba a l'oficina de la infermera juntament amb Yoshino, el disgust per portar un sostenidor ajuda a Shuichi a tenir la idea del guió. Més tard, quan Shuichi i Makoto es preocupen per quan les seves veus poden canviar a causa de la pubertat, decideixen gravar-les com a noies, cosa que molesta a Maho, que té un refredat, i la posa en una situació incòmoda quan el seu xicot, Riku Seya , passa per una visita. Mentrestant, la professora de la classe decideix combinar la història original de Shuichi amb la idea de Saori per a un Romeu i Julieta moderns, així que Saori convida a Shuichi a casa seva per treballar en el guió combinat. L'endemà, en Shuichi s'adona que en Yoshino porta un sostenidor.

4. Et donaré el meu nom ~The sound of your name~. Shuichi comença a preocupar-se per Yoshino, que s'ha espatllat recentment. Mentre escriu el guió, la col·lega de Maho, Anna Suehiro, burla en Shuichi fins al punt de plorar. Mentrestant, Yoshino es troba amb un amic adult transgènere, Yuki. Mentre és a casa de Shuichi, Saori comenta que el guió representa el desig de Shuichi de ser una noia i enamorada d'un Yoshino masculí. L'endemà, Yoshino i Shuichi surten a comprar roba. Allà, Shuichi demana a Yoshino que interpreti a Romeo a l'obra perquè en Yoshino pugui veure a Shuichi com una noia. Yoshino accepta el paper, però no ho interpreta com la confessió romàntica de Shuichi. Mentrestant, l'Anna decideix comprar-li a Shuichi una corretja de telèfon, encara que Shuichi no està segura de què vol dir amb això. L'endemà a l'escola, el professor suggereix que els voluntaris ajudin en Shuichi i en Saori amb el seu guió, cosa que agreuja la Saori. Quan Saori convida a Shuichi després, es revela que tot i ser rebutjat per Yoshino, Shuichi encara vol convertir-se en una noia per motius personals. La Saori, que encara té sentiments per la Shuichi, demana que Yoshino no torni a ser esmentat davant d'ella.

5. La fi de l'estiu ~Long, long shadow~. Quan la colla arriba a casa de la Saori per treballar en el guió, Saori revela a la Makoto que té la intenció de presentar-se al paper de Romeo. L'amic de l'església de Saori, Fumiya Ninomiya, arriba i, sense voler, revela l'afinitat de Shuichi per travestir-se als altres, cosa que molesta a Yoshino. Shuichi accepta que en Yoshino actua enfadat en el lloc d'en Shuichi, ja que en Shuichi se sent incòmode amb la ira. Finalment acaben el guió i ho celebren amb focs artificials. En tornar a l'escola, els papers de l'obra es decideixen mitjançant un sorteig aleatori, amb Saori dibuixant Romeo i Makoto dibuixant Julieta. Enfadat amb el resultat, Saori vol fer modificacions al guió perquè tothom quedi matat, tot i que finalment està convençut del contrari. Mentre lliuraven entrades a la Yuki i la Shiina, la Shuichi i la Yoshino es troben amb l'Anna, que té la mateixa corretja del telèfon que va comprar a la Shuichi. Mentrestant, Saori decideix fer el possible en el seu paper de Romeo, animant a Makoto a fer el paper de Julieta.

6. Festival Cultural ~Dream of butterfly~. El festival cultural està en marxa, amb una certa commoció provocada quan l'Anna porta a l'acte la popular model Maiko, amb qui treballa en Maho. Shuichi, Makoto i els altres es diverteixen a la casa embruixada abans de trobar-se amb la Maiko, de qui en Chizuru és un fan. La Yuki i la Shiina fan una visita a Shuichi i Yoshino mentre corren per les seves línies. Quan comença l'obra, en Makoto s'espanta, però la Saori i els altres aconsegueixen donar-li ànims a Makoto i l'obra aconsegueix ser un èxit. Després de l'obra, la Saori decideix donar les flors que va rebre de Fumiya a Makoto, reconeixent que Makoto va ser una bona Julieta.

7. Galtes rosades ~Growing pains~. Shuichi té un primer granet i així li demana un consell a l'Anna per a la cura de la pell. Mentrestant, tant en Shuichi com en Saori són buscats per al club de drama, amb Saori encara expressant el seu odi per Yoshino. En Shuichi aviat s'adona dels sentiments per Anna i els dos aviat comencen a sortir. En Makoto s'assabenta d'això quan escolta en Maho fent broma sobre això en una sessió d'estudi. En Shuichi aviat revela la relació quan visita Yuki i Shiina amb Yoshino, que comença a allunyar-se de Shuichi. Més tard, Yoshino li diu això a Saori, que com a resultat comença a saltar l'escola i amenaça amb deixar-ho. Més tard, Yoshino va a la casa de la Saori per compensar-se amb ella.

8. Primavera ~Brand new me~. Comença un nou curs escolar, amb el grup dividit en classes separades. L'Anna s'adona de l'afinitat de Shuichi amb la roba de les noies i li demana que es vesteixi de noia per a la seva propera cita. Mentrestant, el company de classe d'en Shuichi, Shinpei Doi, s'adona que Shuichi passa l'estona amb Yuki i li demana que sigui amic d'ell. En Yoshino i la Saori acaben trobant-se amb en Shuichi i l'Anna en la seva cita de creus i s'acaben unint a ells al karaoke. L'Anna assenyala el problema d'actitud de la Saori, que fa que en Yoshino reveli sense voler les seves relacions amb en Shuichi. Malgrat la incomoditat, en Yoshino aprecia l'oportunitat de passar l'estona amb Shuichi i Saori com solien fer.

9. Núvia fresca ~Green eye~. Després d'haver comprovat prèviament amb l'Anna si estava bé passar l'estona per Shuichi, en Yoshino decideix portar un uniforme masculí a l'escola, per a sorpresa dels altres estudiants i professors. Volent conèixer la dona amb la qual havia vist en Shuichi, Doi acompanya a Shuichi i Yoshino a visitar la Yuki, només per sorprendre's al saber que és transgènere. Més tard, Doi demana veure en Shuichi mentre es travesteix, dient a Shuichi que vingui a l'escola vestit com una noia. Tot i que en Chizuru i en Yoshino adverteixen a en Shuichi que és una mala idea, en Shuichi decideix anar a l'escola amb l'uniforme d'una nena, provocant un rebombori.

10. 10 + 11 ~Better half~. Després de l'incident, en Shuichi se sent frustrat per ser tractat d'una manera diferent per part de l'escola dels temps en què Chizuru i Yoshino es van creuar. Shuichi continua sent recollit per altres estudiants de l'escola. Mentrestant, Anna es posa en conflicte sobre com apropar-se a Shuichi després de l'incident, i finalment decideix trencar. La classe de Shuichi opta una vegada més per fer una obra de canvi de gènere per al proper festival escolar, amb Saori suggerint que Shuichi utilitzi el guió de l'any anterior. Més tard, en Shuichi li diu a la Doi que la seva amistat s'ha acabat, i decideix no vestir-se més de noia a l'escola.

10. Només es van riure de mi ~Black sheep~.
11. Confessió ~Each season~.
12 (11). Per sempre un fill errant ~Wandering son's progress~. A mesura que cadascuna de les classes treballa en els seus projectes per al proper festival, Shuichi demana de mala gana a Doi per ajudar a revisar el guió. Saori més tard convida a en Shuichi i en Yoshino a provar-se alguns vestits, recordant-los la diversió que tenien quan eren més joves. Aviat arriba el festival, amb diferents atraccions. Shuichi es troba amb Anna, que es disculpa per les coses dolentes que va dir durant la seva ruptura. Quan comença l'obra, la veu de Shuichi ha baixat, causant certa ansietat. Tanmateix, Shuichi decideix mantenir-se fort i puja a l'escenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada