Bloc personal,

dimarts, 29 de març del 2022

Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō, vol. 7 (2017)

[320]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2017

Mitsuharu Yanamoto (guió, dibuix i tinta)
(Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō - Resonance: How to Become a Novelist)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Shogakukan (Big Comic Superior)

9 capítols (52-60) - 224 pàgines - 128 x 180 mm (B6)

Sinopsi

Whakoom:
“L’edició d’una novel·la lleugera de la Hibiki s’enfronta a un poderós rival! La Kayoko va enviar a concurs sense permís una obra escrita per la Hibiki i estava a punt de acceptar el premi i l’adaptació a anime sense conèixer la novel·la que va presentar. Començarà una batalla amb Tsukui, l’imponent productor?”

Crítica

Un clímax que no arriba… s’està guardant l’esclafit vers el productor sense escrúpols?

Un altre cop aquest sentit de superioritat jeràrquic que gens m’agrada. Realment espero que no sigui tan explícit en la vida real.

Al principi, potser era inconscientment, però ara, mica en mica, ens va preparant per estimar alguns personatges i odiar-ne d’altres de bon començament. És més, estàs desitjant que el moment ‘sortida de to’ de la Hibiki passi quan més aviat millor: és el seu superpoder.

Hi ha un moment, que sembla que el clímax va dedicat a fer un esclat contra el productor, però després, sobtadament, això desapareix i se centra en plantar-li cara a l’il·lustrador i, sense arribar a cap clímax real, es torna a diluir per mostrar-nos les vivències de nois i noies normals, estudiants de preparatòria en el seu dia a dia.

Resum (amb espòilers)

La història segueix els passos d'una novel·lista que acaba de començar enviant el seu primer manuscrit a un concurs de principiants, però la seva obra no compleix les condicions del concurs i és rebutjada. No obstant això, una editora anomenada Hanai la recull per casualitat de la paperera i pensa que té potencial. El nom de l'autora és Hibiki Akui, però no consta una adreça de contacte a la presentació. Mentrestant, la Hibiki, una estudiant de 15 anys, s’uneix al club literari de la seva escola, sense saber que la Hanai està intentant localitzar-la.

En aquest volum, havent-se presentat la Kayoko i la Hibiki a l’editorial per presentar les disculpes per haver-lo presentat sense el seu consentiment, i intuint que l’enigmàtica noia que no volia donar el seu nom és la Hibiki –l’enigmàtica i anònima guanyadora dels premis que va provocar tant rebombori–, el productor de l’anime (no l’editorial) presenta l’autora com Hibiki, també sense el seu consentiment. La Hanai truca la Hibiki i es posen al dia.

Mentrestant la Rika, que està un curs per davant de la Hibiki, a tercer de preparatòria, s’està pensant on cursar la universitat. Problablement serà a l’estranger. El pare de la Ryka es presenta al cafè-llibreria del Ryoutarou a parlar amb la Hibiki. Sembla que es porten bé. Per contra, el Ryoutarou ha emplenat la sol·licitud de la Hibiki per la universitat de feines domèstiques…

Un dibuixant presuntuós ha de fer les il·lustracions de la novel·la i fa veure que ha llegit la novel·la, fins que la Hibiki li planta cara, li estripa els dibuixos davant seu i l’insta a que els faci de nou. Quan es queda amb el cul a l’aire s’excusa dient que té molts encàrrecs i molta feina, i que no pot dedicar-li el mateix temps a un novell que a altres feines que ja estan funcionant. L’autor es retira i la Hibiki li fot un plantofada amb la mà oberta, recordant-li que li ha dit que els torni a fer de nou. Marxa ofès, però al vespre, rep una trucada de la Hibiki instant-lo i motivant-lo perquè els faci de nou. En un petit salt temporal, havent escrit la Hibiki la segona entrega de la història de vampirs, veiem com es presenten els dibuixos a la productora.

Els estudiants de preparatoria fan una sortida a la biblioteca de nit per descobrir el fantasma d’una estudiant que va morir esclafada per una prestatgeria. Els nois preparen una broma a les noies. Més endavant, surten tots d’excursió en una sortida de tres dies i dues nits. La Rika proposa escriure una novel·la a cadascun dels integrans del club de literatura abans que acabi l’estiu. Alguns aprofiten l’excursió per començar-la. Les dues noies figaflor que s’han incorporat al club de literatura llegeixen el que ha escrit la Hibiki per la nit. En acabar se n’adonen que és molt semblant al de la guanyadora dels premis. La Hibiki es desperta i els demana guardar el secret.

Les vacances s’acaben i els alumnes de tercer sortiran del grup de literatura per preparar els exàmens finals. La Kayoko és nomenada nova presidenta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada