Bloc personal,

dimarts, 1 de març del 2022

Tengoku Daimakyō, vol. 2 (2019) (Heavenly Delusion)

[300]

Valoració



Fitxa tècnica

Masakazu Ishiguro (guió, dibuix, tinta i color)
(Tengoku Daimakyō - Heavenly Delusion)

[ Manga seinen, aventura, misteri, ciència ficció ]
Tu manga online
Norma Editorial

6 capítols (8-13) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
”Què estan ocultant els adults a l’escola? Què ha passat al Japó del futur? El Maru i la Kiruko arriben a la Plantació Kusakabe a la recerca de l’Edèn dels Tomàquets, però aviat descobreixen que aquest no era el lloc on volien arribar. Després de deixar enrere la plantació, pugen a un ferri i, a bord del vaixell, el Maru coneix els detalls del passat de la Kiruko. A l'escola, el Kuku revela a Tòquio l'existència de nadons sense rostre.”

Crítica

No em flipa pas, però tampoc em desagrada…

El que penso és que, a dia d’avui, hi ha molt poca ciència ficció i veure alguna cosa, per mediocre que sigui, acaba sent una alegria pels que, en algun moment, n’hem estat seguidors. Perquè aquí hi ha un fet més que evident: la bona ciència ficció es va fer abans dels anys vuitanta! A partir de llavors, encara es va fer alguna cosa bona interessant i fins i tot remarcable, però era per la herència donada pels anys anteriors.

Hi han coses que, tot i estar considerades bones a dia d’avui, eren bastant mediocres en el seu moment, però amb el pas del temps idealitzem algunes tendències i li donem un valor que potser no té.

Aquesta és una història interessant, però molt superficial i sense gaire recorregut. Amb tot la vaig seguint sense més complicacions, cosa que, en el fons, és del que es tracta.

Una cosa que no acabo d’entendre és el perquè han mantingut en espanyol el títol en anglès Heavenly Delusion, traducció que vindria a ser Engany celestial que, expressat així, a mi em produeix un spoiler bastant contraproduent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada