Bloc personal,

dilluns, 14 de març del 2022

Shurayukihime (1973)
(Lady Snowblood)

[1135]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Toshiya Fujita
Guió: Kazuo Kamimura, , Kazuo Koike (manga), Norio Osada
Actors: Meiko Kaji, Toshio Kurosawa, Masaaki Daimon

[ Acció, drama, thriller ] 1h 37min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Una jove sorprenentment bella està entrenada des del naixement per ser un instrument mortal de venjança contra els estafadors que van destruir la seva família.”

Crítica

Li he trobat a faltar la part pornogràfica…

De fet, és bastant dolenta, però el pas dels anysconvertint-la en icònica i al haver-ne llegit el manga –publicat a l’edició japonesa de Playboy, no ho oblidem–, la fa més bona del què és en realitat. Recordo també que és la història amb la que Quentin Tarantino es va inspirar per Kill Bill.

M’ha agradat molt la sang vermella, normal i típica de l’època, que surt a pressió. Li dona un punt gore molt interessant.

El fet d’haver escollit aquesta actriu, em convenç bastant. El que trobo massa impostat és el fet d’haver-se de moure amb un kimono encaixat de cames sense mobilitat. La sang, per contra, no, perquè forma part del codi gore icònic.

Resum (amb espòilers)

El 1874, una dona mortalment malalta anomenada Sayo dona a llum una nena en una presó de dones. Posant el nom de la nena Yuki per haver vist la neu fora, Sayo va confiar als reclusos que van ajudar a donar a llum com va ser brutalment violada per tres dels quatre criminals que van assassinar el seu marit Tora i el seu fill Shiro fa un any. Tot i que va aconseguir matar a punyalades al seu captor Shokei Tokuichi quan es presentava l'oportunitat, va ser arrestada i empresonada de per vida. Aleshores, Sayo va seduir molts guàrdies de la presó per tal de concebre a Yuki. Les seves últimes paraules van ser perquè el nen fos criat per dur a terme la venjança contra els tres atormentadors restants. A Meiji 15 (1882), la nena Yuki se sotmet a un entrenament brutal en la lluita amb espases sota la direcció del sacerdot Dōkai per convertir-se en la ira de la seva mare encarnada.

Yuki, que ara té vint anys, és una assassina que es fa dir Shurayuki-hime, bloqueja el camí de diversos homes i un rickshaw i els mata a tots incloent al seu líder, Shibayama, amb una espasa oculta al mànec d'un paraigua. Yuki apareix en un poble pobre buscant un home anomenat Matsuemon, el líder d'una organització clandestina de captaires de carrer, i li demana que trobi els atormentadors supervivents de la seva mare a canvi d'haver matat en Shibayama per ell. La informació de Matsuemon la porta a Takemura Banzō, un naufragi alcohòlic amb deutes de joc la filla del qual Kobue treballa com a prostituta per mantenir-lo. Després de convèncer els propietaris de la casa d'apostes perquè perdonin a Banzō després de ser atrapat fent trampes en un joc de cartes, la Yuki el porta a la platja i el mata sense remordiment després de revelar la seva identitat. Aleshores, la Yuki s'assabenta que l'últim dels violadors de la seva mare, Tsukamoto Gishirō, havia mort sospitosament en un naufragi tres anys abans quan va intentar trobar-lo per primera vegada.

Després d'atacar la làpida de Gishirō amb frustració, la Yuki es veu seguida per un periodista anomenat Ryūrei Ashio. Ella li adverteix que es mantingui allunyat d'ella. L'Ashio es va assabentar de la història d'en Yuki per part d'en Dōkai que el va convèncer perquè la publicés com a mitjà per extreure un dels atormentadors de Sayo: Kitahama Okono. Okono envia homes a segrestar Ashio, amenaçant-lo amb tortura per la ubicació de Yuki, però Ashio es nega a dir-ho. Yuki entra a la finca d'Okono i mata a diversos homes d'Okono mentre persegueix Okono. Yuki i Ryūrei troben el cos moribund d'Okono penjat dins d'una habitació. La Yuki, sent el batec del cor moribund d'Okono, la talla per la meitat.

L'Ashio li diu a Yuki que en Gishirō és el seu pare i que havia fingit la seva mort quan es va assabentar de la missió d'en Yuki. Ella troba en Gishirō en un ball de màscares i mata un home que actua com el seu esquí. Ashio i Yuki troben i segueixen el veritable Gishirō, que dispara a Ashio. Ferit, l'Ashio s'enfronta amb en Gishirō i li impedeix disparar a Yuki mentre ella es balanceja en un llum entre els balcons. Yuki clava l'Ashio al pit d'en Gishirō. Aleshores talla la gola d'en Gishirō mentre li dispara. Cau per sobre d'una barana i a la planta baixa plena de convidats.

La Yuki, ferida, ensopega fora on és apunyalada per una Kobue que l'espera, que ha estat perseguint a Yuki tot això mentre busca venjar l'assassinat del seu pare. Yuki aconsegueix escapar, només per col·lapsar-se a la neu, aparentment mort. L'endemà al matí, però, obre els ulls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada