Bloc personal,

dimecres, 30 de març del 2022

Hibiki: Shōsetsuka ni naru nōhō (2018)

[1138]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shô Tsukikawa
Guió: Mitsuharu Yanamoto (manga), Masafumi Nishida (screenplay)
Actors: Yurina Hirate, Mizuki Itagaki, Keiko Kitagawa

[ Drama ] 1h 45min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Hibiki és una jove precoç de 15 anys amb una afició per escriure. Presenta la seva novel·la a la revista literària Mokuren per a la nominació, però no compleix les condicions per al seu premi al debutant de l'any, per la qual cosa és llançada, fins que l'editor Fumi Hanai la descobreix.”

Crítica

Com tot live-action és bastant mediocre, però a mi m’ha agradat molt…

Amb el disgust que porto per no poder continuar llegint el manga a partir del volum 9, he hagut d’adelantar la visualització d’aquest live-action, que sí, que com tots els subgèneres d’aquesta categoria és bastant mediocre, però concretament en aquest han millorat els personatges, els diàlegs i les situacions.

En aquesta adaptació del manga, només mostren fins la cerimònia dels premis Akutagawa i Naoki i el suïcida, finalitzant amb l’escena del cotxe de policia després de l’incident del tren, aaproximadament fins el volum 5 i algun detall del volum 6, si fa no fa la meitat de la història dels 13 volums editats.

A destacar els efectes en els moments claus dels mastegots (el cop de cadira al cap) o quan trenca càmeres, que són més reals.

La veritat és que, com el dibuix del manga és bastant deficient, fa gràcia veure els molts canvis –a millor– en l’escenografia de la pel·lícula, però també el fet d’eliminar personatges innecessaris (la Kayoko) i reescriure adequadament el guió perquè tingui veracitat.

També m’ha agradat molt el càsting dels actors que, en la meva opinió, fan la història mínimament creïble. La Rika és més real i les que coses o situacions que a mi em grinyolaven han estat dissimulades o directament eliminades.

En l’entrada del volum 8 he posat imatges de la pel·lícula que ara repeteixo:
Imatges que, per cert, són promocionals fent referència a moments del manga, però que no surten en cap moment de la pel·lícula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada