Bloc personal,

dimarts, 8 de març del 2022

The Book of Boba Fett (2021) S01

[206]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Jon Favreau
Actors: Temuera Morrison, Ming-Na Wen, Pedro Pascal

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 7 capítols de 37-58 min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“El caçarecompenses Boba Fett i la mercenària Fennec Shand naveguen per l'inframón quan tornen a Tatooine per reclamar el vell territori de Jabba the Hutt.”

Crítica

Se salva pels capítols en què no surt Boba Fett…

Capítol 5: el mandalorià; capítol 6: Luke Skywalker i Grogu… i evidentment, en el capítol final, la lluita de tots contra tots. Sempre fregant aquell nivell ridícul, entre la superioritat numèrica i tecnològica dels dolents i l’aferrament que has fet amb els personatges principals.

Resum (amb espòilers)

Capítol 1: Estrany en una terra estranya. Boba Fett amb prou feines s'escapa del sarlacc que se'l va empassar i és deixat per mort per Jawas que li roba l'armadura mandaloriana. És capturat pels Tusken Raiders i no aconsegueix escapar del seu campament. Cinc anys més tard, Fett i Fennec Shand han pres el control de l'imperi criminal de Jabba a Tatooine. Reben tribut de dignataris locals i aconsegueixen els serveis de dos guàrdies Gamorreans. Fett i Shand visiten el Santuari, una cantina de Mos Espa dirigida per Garsa Fwip, que també ofereix un homenatge. Fora de la cantina, el grup és emboscat per uns assassins, contra els quals lluiten. Shand captura un dels agressors després de perseguir-los pels terrats. Els guàrdies porten un Fett ferit al palau i el col·loquen en un tanc de bacta per curar-se. Fett recorda el seu temps amb els Tusken: ell i un presoner rodià es van veure obligats a cavar melons negres al desert fins que van ser atacats per una gran criatura de sorra que va matar el rodià. Fett va matar la criatura, salvant un nen Tusken i guanyant-se el respecte de la tribu.

Capítol 2: Les tribus de Tatooine. Fett i Shand interroguen a l'assassí capturat que diu haver estat contractat per Mok Shaiz, l'alcalde de Mos Espa. Shaiz nega això, però ofereix un pagament a Fett per la captura de l'assassí i suggereix que tornin a visitar el Santuari. Fwip informa a Fett que dos dels cosins de Jabba, una parella de Hutts coneguts com "Els Bessons", volen reclamar el tron de Jabba per ells mateixos. Els Bessons arriben amb el caçarecompenses Wookiee Krrsantan i intenten intimidar en Fett, però aquest es nega a sotmetre's. Al tanc de bacta, Fett recorda que els Tusken li van ensenyar el seu estil de combat i habilitats de supervivència al desert. Després que la tribu fos atacada per un tren d'espècies del Sindicat Pyke, Fett va robar bicicletes speeder d'una banda Nikto propera i va ensenyar als Tuskens a muntar-les. Va liderar la tribu en un atac reeixit per aturar el tren i va advertir als Pykes supervivents que haurien de pagar un peatge per entrar al territori dels Tuskens en el futur. Per ser admès a la tribu Tusken, Fett va ser guiat per un llangardaix dins del seu cap fins a una branca, que va convertir en el seu pal de gaffi. Aleshores la tribu va fer una cerimònia per acceptar-lo.

Capítol 3: Els carrers de Mos Espa. La vendedora d'aigua Lortha Peel demana a Fett que castigui una banda de cyborgs que li estan robant l'aigua a Mos Espa, al·legant que els ciutadans de Tatooine encara no respecten en Fett. En veure que la colla no té feina, Fett empra els cyborgs com a encarregats de la força i demana a Peel que redueixi els seus preus. En el seu tanc de bacta, Fett recorda haver buscat el peatge dels Pykes en nom de la tribu Tusken, només per trobar la tribu destruïda per la banda Nikto al seu retorn. Els seus records s'interrompen quan en Fett és atacat per Krrsantan. Fett, Shand, els guàrdies i els cyborgs lluiten i capturen el wookiee. Els Bessons aviat es disculpen per haver enviat Krrsantan, afirmant que Shaiz ha promès el territori de Jabba a un altre sindicat. Els Bessons prometen deixar Tatooine i regalar un rancor a Fett. Després d'alliberar en Krrsantan i decidir entrenar el rancor, Fett va a Mos Espa amb Shand i els cyborgs per qüestionar en Shaiz. Troben l'alcalde absent, però persegueixen el seu majordomo que revela que Shaiz està treballant amb els Pykes. Més tard, els Pykes comencen a arribar a Mos Espa i Fett decideix preparar-se per a la guerra.

Capítol 4: The Gathering Storm. Al tanc de bacta, Fett recorda haver intentat recuperar la seva cañonera Firespray del Palau de Jabba, que estava protegit per massa guàrdies. Quan va descobrir que Shand moria d'una ferida a l'intestí, [d] Fett la va portar a una sala de moda de Mos Eisley, on la seva vida es va salvar amb la cibernètica. A canvi, Fett va demanar l'ajuda de Shand per entrar al palau, ara governat per Bib Fortuna. Després de lluitar contra els guàrdies i recuperar el vaixell de Fett, Shand va decidir quedar-se amb Fett. Van matar la banda de motoristes que Fett creia que havia massacrat la seva tribu Tusken, abans de volar al pou de sarlacc per recuperar la seva armadura. Shand va matar el sarlacc atacant amb una càrrega sísmica, tot i que Fett no va trobar la seva armadura dins. En el present, Fett surt del tanc de bacta completament curat. És testimoni de Krrsantan lluitant contra Trandoshans al Santuari i el contracta. En un banquet, insta els altres caps del crim de Mos Espa a unir-se contra el Sindicat Pyke, però es neguen. Amb la presència del rancor, Fett els convenç de mantenir-se neutrals mentre lluita sol contra el Sindicat. Shand suggereix que contractin reforços per a la guerra imminent.

Capítol 5: El retorn del mandalorià. Després que Din Djarin rastreja i mata una recompensa, lliura el cap de la recompensa per indicar-li cap a un amagatall mandalorià. Allà, troba l'Armer i Paz Vizsla, supervivents de la seva tribu de guerrers mandalorians, que inspeccionen el Darksaber que va guanyar a Moff Gideon. L'Armer explica que qui guanyi el Darksaber en combat es pot convertir en el governant de Mandalore, tot i que la seva civilització va ser destruïda per l'Imperi. L'Armer converteix la llança beskar d'en Djarin en un regal per al seu antic càrrec, Grogu. Vizsla, un descendent del creador del Darksaber Tarre Vizsla, desafia a Djarin a un duel pel sabre. Djarin derrota en Vizsla però revela que anteriorment va trencar el codi de la seva tribu en treure'l el casc. Rebutjat per la tribu, Djarin agafa un transport comercial per trobar-se amb Peli Motto a Tatooine, que té un antic caça estel·lar N-1 per substituir la seva nau anterior, la Razor Crest. Junts, arreglen i modifiquen la nau i Djarin l'agafa. per a un vol de prova. Al seu retorn, Fennec Shand arriba i li demana a Djarin que ajudi a Boba Fett en la propera guerra. Accepta, però només després de visitar un amic.

Capítol 6: Del desert ve un estrany. Cobb Vanth, mariscal de Tatooine's Freetown (abans Mos Pelgo), s'enfronta i dispara als corredors d'espècies Pyke. Djarin vola a un món boscós per visitar Grogu, i és rebut per R2-D2 i Ahsoka Tano. En Tano convenç a Djarin que la seva presència dificultarà en Grogu, així que torna a Tatooine després de demanar-li a Tano que lliuri el regal —una túnica de malla de beskar— al jove. El mestre Jedi Luke Skywalker ha començat a entrenar en Grogu, el seu primer alumne, per utilitzar la Força. Skywalker ajuda el jove a recordar la seva llar, el temple Jedi a Coruscant, on va veure molts Jedi assassinats durant l'Ordre 66. Fett i els seus aliats discuteixen sobre la seva escassetat de mà d'obra, i Djarin viatja a Freetown per reclutar a Vanth i la seva gent. Després que en Djarin se'n va, l'arma de lloguer Cad Bane arriba en nom dels Pykes per ordenar que la ciutat sigui neutral en la propera guerra. Després d'un enfrontament, Bane dispara tant al mariscal com al seu adjunt. Dos Pykes bombardegen més tard el Santuari de Mos Espa. Skywalker, que porta el regal d'en Djarin, li dóna una opció a Grogu: agafar la cota de malla i aturar el seu entrenament, o agafar el sabre làser de Yoda i ser entrenat com a Jedi.

Capítol 7: En nom d'Hono. R2-D2 vola en Grogu, que ha escollit la cota de malla de Djarin, a l'hangar de Motto. En Bane i els Pykes s'enfronten a Fett, Shand i Djarin fora de les restes del Santuari, on Bane revela que els Pykes van matar la tribu Tusken de Fett i van emmarcar la banda de motoristes. Les altres famílies criminals traeixen a Fett i ataquen els seus soldats per tot Mos Espa. Fett i Djarin envien el majordomo de Shaiz per distreure els Pykes, permetent a la parella atacar el grup tot i que aviat són superats en nombre. Els ciutadans de Freetown i els cyborgs arriben per salvar la parella, però el grup es veu aclaparat de nou per dos droides Scorpenek protegits. El lema arriba amb Grogu, que ajuda en Djarin a destruir un dels Scorpeneks mentre que el rancor de Fett destrueix l'altre. En Bane espanta el rancor i derrota en Fett en un duel amb armes, però Fett mata en Bane amb el seu pal de gaffi. Grogu fa dormir el rancor, posant fi al seu alborotament. A Mos Eisley, Shand mata el cap de Pyke, Shaiz, i els altres senyors del crim. Mentre Mos Espa elogia a Fett, en Djarin i en Grogu s'allunyen volant amb el seu caça estel·lar N-1. Més tard, Vanth es cura al tanc de bacta de Fett amb l'artista mod a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada