Bloc personal,

dilluns, 7 de març del 2022

Kakushigoto (2020) S01

[205]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yūta Murano
Guió: Takashi Aoshima, Kōji Kumeta (manga)
Estudi: Ajia-do Animation Works
Actors: Hiroshi Kamiya, Rie Takahashi, Natsuki Hanae

[ Animació, comèdia, drama, shōnen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Un mangaka d'històries lascives intenta mantenir la seva obra en secret de la seva filla innocent i desconeguda.”

Crítica

Em sobren els 10 capítols del mig…

Basat en un manga de 12 volums publicat entre 2015 i 2020. També té una pel·lícula de 2021. Caldrà fer-li una ullada… o potser no caldria…

Excepte el capítol final, que és l’únic que val la pena, la sèrie se m’ha fet pesada, repetitiva i una succesió de clixés bastant desafortunada amb ben poca gràcia… la justeta.

Resum (amb espòilers)

Kakushi Goto dibuixa manga ecchi per guanyar-se la vida; preocupat que aquest fet allunyés d'ell la seva filla Hime, jura no deixar-ho sortir mai.

==

1. Secrets. Desitjos. Hime Gotō, de 18 anys, rep la clau d'un edifici misteriós i secret, que es revela que és un magatzem ple de manuscrits de manga escrits pel seu pare, Kakushi. La història actual està ambientada fa 8 anys, quan Hime tenia 10 anys. Quan va néixer Hime, Kakushi, un escriptor de manga ecchi, va prometre que no revelaria mai la seva feina a la seva filla per por de ser rebutjat per ella, va arribar a emmagatzemar els seus manuscrits lluny, renovar l'edifici d'oficines perquè sembli normal i sortir de casa amb vestit. No obstant això, quan un nou editor Satsuki Tomaruin arriba a la casa en comptes de l'oficina, en Kakushi torna a dibuixar el personatge de la samarreta del manga que porta amb alguna cosa irreconeixible.
Kakushi salva un gat d'un riu fent servir el seu coixí de donuts en públic. Per al treball de classe, Hime vol escriure sobre un desig per al seu pare. Inspirada per una amiga la mare de la qual creia que els homes obtinguessin ascens i prestigi, espera que el seu pare "esdevingui important", per a la preocupació d'en Kakushi. Consultant els seus ajudants Aogu Shiji, Ami Kakei i Kakeru Keshi, s'enfronta a un dilema com en la societat, fer-se famós és com arribar a ser important però també és semblant a exposar el seu secret. Quan Hime i els seus amics intenten trobar el salvador del gat, gairebé troben en Kakushi, però s'espanten per una llegenda ximple. Al llit, Hime li diu a en Kakushi que desitjava que esdevingués important perquè pensava que el faria feliç. Kakushi li diu que ell seria feliç si creixia bé.

2. Sandàlies de platja i B4. No col·loquis, no dibuixis, no acabis.

3. Circ improvisat. El veritable estat del manga i els músculs.

4. Nom normal. Esbós de Komawari.

5. I, tanmateix, cadascú rep el seu torn al final. Esteu passant la nit!.

6. Motxilla escolar.

7. Inuhoshiki: Es busca un gos. Aquell que connecta mare i fill.

8. El nostre esborrany. Club dels records desafortunats.

9. La teva mentida al desembre.

10. I"S (Izu). S'acosta el final d'any; a G-PRO, Kakushi encarrega al seu equip d'acabar les proves dels dos números sis i set del seu manga abans del previst, per poder prendre temps. Fins al 8 de gener, però, el mateix Kakushi no té cap motivació per seguir-ho. Mentre compra, Hime guanya un viatge a les aigües termals a Izu per a ella, Kakushi i Roku, vàlid del 6 al 31 de gener, amb aquest nou descobert. motivació, Kakushi aconsegueix acabar el número setè. Malauradament, es refreda immediatament després i el confina al seu futó. Tots els seus amics (inclosos els que creuen que està interessat romànticament en ells) vénen a comprovar-ho; al matí , se sent millor i s'aixeca, només per trobar la seva habitació coberta de propostes de matrimoni. Poc després marxen cap a Izu. A la fonda d'Izu, en Kakushi es preocupa de no poder vigilar a Hime a l'onsen segregat per gènere; fa que Rasuna i Aogu (a qui havia subornat amb un viatge gratuït) la vigilaran. Tanmateix, Hime acaba a l'onsen abans que els dos tinguin l'oportunitat d'entrar. Tornant a la seva habitació, en Kakushi pregunta a un hostal sobre una habitació tancada; ella respon que s'està remodelant com a sala d'exposicions, ja que va ser on es va escriure un clàssic de la literatura. Al menjador, la gent espontàniament comença a explicar als altres els seus secrets; Kakushi gairebé revela la seva carrera de mangaka quan se sent un crit. La Rasuna diu que va veure una ombra a l'habitació, i l'encarregat de la posada admet que en realitat està perseguida pel fantasma de l'autor del llibre. Més tard a la nit, en Roku entra corrents a l'habitació, fent que en Kakushi el persegueixi; descobreix que l'ombra era en realitat la d'un civet. Sorprenent-se per la història i la tranquil·litat de l'habitació, decideix treballar en els seus manuscrits i un grup de nois que miren per la finestra el confonen amb el fantasma.
En el present, Hime reflexiona sobre com Kakushi li havia dit que havia assumit una nova vocació a la vida. Mentrestant, Rasuna i Satsuki parlen de per què en Kakushi va deixar la seva feina; es mostra un diari que informa sobre un grup de persones perduts a la costa del Japó.
11. Saishukai: L'últim capítol no la molesta.

12. Veritats ocultes. En l'actualitat, Hime està asseguda al porxo de la casa convertida en magatzem quan un nen de la seva edat la saluda i l'anomena "germana". Revela que Kakushi és el fill amorós d'un actor kabuki i la seva amant. En un altre lloc, en Satsuki i en Rasuna discuteixen aquesta revelació, i especulen que l'avi matern d'Hime estava molest en Kakushi no perquè fos un mangaka, sinó perquè va néixer en una família d'actors kabuki. Mentrestant, Naru Senda, ara periodista del Weekly Bunshio, entrevista un treballador de l'empresa per a la qual en Kakushi va anar a treballar després que va deixar de ser mangaka. Revela que Goto va ser aixafat sota una pila de mangazines que estava movent, perquè la seva integritat estructural s'havia danyat; algú n'havia tret una còpia per llegir-la. Com a resultat, ha estat hospitalitzat durant més d'un any quan va començar la sèrie. Satsuki i Rasuna discuteixen encara més com les finances d'en Kakushi havien augmentat en espiral, sobretot perquè estava buscant la seva dona. Quan Hime va entrar a l'escola secundària inferior, un tabloide va recollir aquesta història, cosa que va fer que abandonés la seva carrera.
No obstant això, Hime va aconseguir passar bé l'escola secundària superior, després d'haver heretat les seves habilitats artístiques del seu avi. Resulta que la mare del nen, la germanastra d'en Kakushi, era qui li havia enviat la clau a Li; Kakushi havia demanat que vengués tot el que hi havia a dins per ajudar a Hime a sobreviure si li passava alguna cosa. A l'Hospital de la Universitat Mèdica de Dones de Tòquio, Kakushi recupera la consciència de sobte, i Hime i tots els altres s'afanyen al seu costat. No obstant això, en Kakushi no reconeix a Hime i li pregunta qui és. Resulta que conserva la majoria dels seus records, només perdent els últims set anys de la seva vida. Per a ell, Hime encara és una nena de 10 anys. En Kakushi vol tornar a dibuixar malles, sense saber que la sèrie havia acabat fa anys, i els seus antics ajudants ho obliguen. Hime veu el seu pare treballar per primera vegada. La Kakushi li pregunta a la Hime, que ara té 18 anys, si és una assistent nova, i li demana que es vigili… a ella mateixa.
Al terrat de l'hospital, Hime i Ichiko discuteixen com, si en Kakushi mai recuperés els seus records, deixaria de dibuixar manga de nou. Hime afirma que és millor que no ho faci. Hime torna a casa i saluda l'ara canós Roku, trencant-se i plorant. A l'hospital, els ajudants d'en Kakushi discuteixen com la millor forma de teràpia per a ell és seguir dibuixant manga; això provoca la ira de Satsuki, atès que Rasuna és un dels principals creadors de la seva empresa al corrent. Hime parla sol amb en Kakushi i planteja que dibuixar manga és el que el fa més feliç; En Kakushi la rebat dient que li agradaria veure un Hime feliç, sa i gran. Plorosa, Hime surt corrents de l'habitació de l'hospital i s'afanya a reunir-se amb els seus amics, recuperant manuscrits antics que Kakushi no recorda haver dibuixat per mostrar-li. Kakushi comença a recordar, i finalment reconeix a Hime com la seva filla, i ràpidament intenta amagar-li els manuscrits. Més tard, es demostra que Hime també guarda un secret: està dibuixant el seu propi manga. El personal de G-PRO es reuneix com a "New G-PRO" mentre en Kakushi proposa una nova sèrie a Satsuki.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada