Bloc personal,

dilluns, 21 de març del 2022

Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō, vol. 1 (2015)

[313]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2017

Mitsuharu Yanamoto (guió, dibuix i tinta)
(Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō - Resonance: How to Become a Novelist)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Shogakukan (Big Comic Superior)

7 capítols (1-7) - 202 pàgines - 128 x 180 mm (B6) (gruix 22 mm)

Sinopsi

Whakoom:
“Un manuscrit és enviat al premi d’autors novells d'una editorial literària. Hanai, membre del personal editorial, troba el manuscrit llençat a la paperera perquè no complia les condicions de la sol·licitud. Quan obre el sobre, se n’adona que no s'havia trobat mai abans amb una novel·la amb contingut tant innovador. El nom de l'autora és Hibiki Akui. No hi ha escrita la informació de contacte…”

Crítica

Una història que enganxa!

Mitsuharu Yanamoto escriu i il·lustra aquest manga seinen guanyador de la 10a edició dels premis Manga Taishō Award (2017), publicat des de l'any 2014 a la revista Big Comic Superior de l’editorial Shoagakukan. D’aquest autor se’n sap ben poc. De fet, en la recollida del premi, les fotos són les del seu editor i, l’única imatge que apareix l’autor, apareix cubrint-se el cap amb la caputxa de l’abric. Segurament em posaré en un jardí, però, el primer que he pensat ha estat que l’autor és una dona que vol mantenir el seu anonimat i el nom és només un pseudònim. No és el cas… sí vol mantenir l’anonimat, però és un home.

Se n’ha fet una adaptació en format live-action. En les entrevistes referent al manga o en ocasió de la pel·lícula, sempre apareix fora de pla o amb un manga en el lloc de la cara.

Se li poden retreure moltes coses, però una cosa segura és que el primer capítol enganxa! El meu dubte, entre si era un home o una dona l’autor, venia del fet que, pel contingut, hauria posat la mà al foc que era una dona qui escrivia. A més, em dona la sensació que hi han comportaments masclistes molt accentuats, més enllà de la situació impactant del personatge principal en aquesta presentació de la història, que donen lloc a pensar que hi surten com una crítica.

El dibuix, la veritat, no m’agrada pas massa… gairebé gens, però la història enganxa tant que és totalment secundari. En els diàlegs hi ha aquest component masclista i condescendent que, vull pensar, hi està posat expressament com una manera de criticar-ho.

Si el dibuix hagués estat millor, li hauria posat sense pensar-m’ho massa les quatre estrelles.

Resum (amb espòilers)

La història segueix els passos d'una novel·lista que acaba de començar enviant el seu primer manuscrit a un concurs de principiants, però la seva obra no compleix les condicions del concurs i és rebutjada. No obstant això, una editora anomenada Hanai ho recull per casualitat i pensa que té potencial. El nom de l'autor és Hibiki Akui, però no consta una adreça de contacte a la presentació. Mentrestant, Hibiki, una estudiant de 15 anys, s’uneix al club literari de la seva escola, sense saber que Hanai està intentant localitzar-la.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada