Bloc personal,

diumenge, 6 de novembre del 2022

Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō, vol. 9 (2018)

[366]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2017

Mitsuharu Yanamoto (guió, dibuix i tinta)
(Hibiki: Shōsetsuka ni Naru Hōhō - Resonance: How to Become a Novelist)

[ Manga seinen ]
Tu manga online
Shogakukan (Big Comic Superior)

9 capítols (70-78) + extra - 192 pàgines - 128 x 180 mm (B6)

Sinopsi

Whakoom:
“La novel·la debut de l’Akui Hibiki, Otogi no Niwa (El jardí de les fades), ha guanyat els premis Akutagawa i Naoki. El món està embojint amb l’existència d’una increïble novel·lista revelació en actiu. L’enfrontament entre el reexit productor Tsukui i la Hibiki s'ha acabat i la quotidiana vida tranquil·la torna per a la Hibiki. Mentrestant, el club literari ha decidit participar en el concurs literari nacional de secundària per iniciativa de la Kayoko! La Saki, una estudiant de primer any del mateix club literari que està impacient amb el geni aclaparador de la Hibiki, desafia el seu somni al concurs! Com és el resultat…”

Crítica

Després d’una aturada forçada en la lectura, nova perspectiva de l’obra: tot i que la història enganxa molt, el dibuix és bastant horrorós…

Vaig començar a llegir tots els volums d’Hibiki donant per suposat que estaven tots disponibles per lectura online. No va ser així. Aquest volum concretament, amb la primera tirada de lectura el març de 2022, només tenia disponible fins el capítol 70. Més endavant, fins el 73. Finalment entre agost i octubre d’aquest mateix any la resta de capítols fins acabar el volum 9 i també tot el volum 10. Així doncs, properament, revisió del volum 10.

Amb l’aturada de lectura forçada per la manca de capítols disponibles per lectura online, aquesta nova arrancada em fa veure les coses amb perspectiva. Tot i que la història enganxa bastant, el dibuix és bastant horrorós, però, amb tot, hi ha un no sé què, un punt naif que et fa seguir amatent.

Resum (amb espòilers)

La història segueix els passos d'una novel·lista que acaba de començar enviant el seu primer manuscrit a un concurs de principiants, però la seva obra no compleix les condicions del concurs i és rebutjada. No obstant això, una editora anomenada Hanai la recull per casualitat de la paperera i pensa que té potencial. El nom de l'autora és Hibiki Akui, però no consta una adreça de contacte a la presentació. Mentrestant, la Hibiki, una estudiant de 15 anys, s’uneix al club literari de la seva escola, sense saber que la Hanai està intentant localitzar-la.

==

En aquest volum continua la història del productor de l’anterior volum i veiem com és suspès de sou i feina durant tres mesos i el programa cancel·lat. També hi ha una breu explicació de com va arribar Ryoutarou a l’estudi. S’anuncia també que la Hibiki de la novel·la lleugera és la Hibiki dels premis, per la qual cosa pren revolada l’anunci de l’anime. La Hibiki encara porta el dit embolicat.

La Kayoko, en qualitat de nova presidenta del club de literatura cedit per la Rika que està preparant els exàmens per entrar a la universitat, decideix presentar el club al concurs nacional de literatura. La Saki s’hi esforça. La Hibiki l’acaba en dues hores. Tornant a casa totes dues, li explica com llegir un llibre a la llibreria sense comprar-lo: escanejant-lo amb la vista… ;-)

El pare de la Hibiki parla amb ella sabent que ara és coneguda i reconeguda sobre com gestionar els guanys els premis i encàrrecs. Per any nou, el club de literatura (la Kanako, el Ryoutarou, la Saki, la Noriko, la Kanae i la Hibiki; tots excepte la Rika i el Shiozaki) estan jugant a jocs de taula. Apareix un nou personatge, el Ken, el germà gran de la Hibiki, estudiant universitari.

Hi han un nous concursos literaris i anem veient les espectatives i i·lusions posades pels diferents participants. Acaba guanyant la Hibiki i la Noriko queda nominada. El Yamamoto, el cinc vegades nominat al premi Akutagawa, el que va intentar suïcidar-se i la Hibiki li ho va impedir, el que treballa rentant plats, finalment guanya el premi Akutagawa i dona les gràcies públicament a la Hibiki sense mencionar-ne el seu nom.

La Saki es reuneix amb l’editora de la Hibiki per rebre’n consells.

Coneixem la Kotoko Fujishiro, una estudiant de tercer any de preparatòria d’un institut de noies, escriptora i guanyadora de diferents premis, intentant entrar en una universitat, però en l’entrevista personal espatllar-ho tot amb el seu caràcter superb. A sobre, culpa de totes les seves desgràcies a la Hibiki…

Coneixem el ministre de cultura i les seves aspiracions polítiques d’aspirar a Primer Ministre amb tot el joc brut que calgui. Mentrestant, el director de l’institut de la Hibiki acaba d’enterar-se que ha guanyat el premi i vol concedir entrevistes. Ella les refusa totes.

El ministre de cultura arriba al domo per la cerimònia d’entrega de premis, mantenir les formalitats i continuar amb la seva agenda ràpidament. Mentra la Hibiki, la Rika i la Noriko esperen per entrar al domo, la Hibiki, jugant amb un gat, és mossegada per aquest. Quan persegueix el gat, es topa amb el ministre. El ministre agafa el gat i l’acarona davant l’estupefacta mirada de la Hibiki, retinguda pels guardaespatlles. En reconèixer el ministre la mateixa Hibiki que va guanyar el doble premi, vol aprofitar-se’n.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada