Bloc personal,

dissabte, 19 de novembre del 2022

Yuru Camp △ Movie (2022)

[1165]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yoshiaki Kyogoku
Guió: Jin Tanaka, Mutsumi Ito, Afro (manga)
Música: Akiyuki Tateyama
Estudi: C-Station, DeNA
Veus de doblatge: Yumiri Hanamori, Nao Tōyama, Sayuri Hara

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 2h

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Després d'afavorir la seva amistat acampant a l'escola secundària i anar per camins separats, la Nadeshiko Kagamihara, la Rin Shima, la Chiaki Ohgaki, l’Aoi Inuyama i l’Ena Saito es reuneixen per construir un càmping.”

Crítica

M’ha decepcionat bastant, doncs n’esperava molt més: ha perdut la frescor i innocència de la sèrie…

Basat en manga d’Afro actualment en publicació des de 2015 amb un total de 14 volums. La història ha estat portada a l’anime i hi han dues temporades i un spin-off: Yuru Camp △ (2018) S01, Heya Camp △ (2020) S01 (l’spin-off) i Yuru Camp △ (2021) S02.

També la podem trobar sota els títols Eiga Yurukyan △ o Laid-Back Camp Movie.

Ara que ja sé què és un iyashikei, i coneixent la història dels personatges en les dues temporades de la sèrie, esperava alguna més. M’ha semblat molt fofa… han anat a fardar del que havien fet a la sèrie, però no han fet res nou ni tan sols s’ho han treballat mímimament, més enllà de moments molt puntuals.

En la història, els personatges de la sèrie que estaven estudiant, ara ja són adults i treballen tots a diferents llocs del país, però fan esforços per reunir-se els caps de setmana per posar en funcionament un càmping.

Resum (amb espòilers)

Les estudiants de secundària Nadeshiko Kagamihara, Rin Shima, Chiaki Ōgaki, Aoi Inuyama i Ena Saitō, juntament amb l'assessora del Club d'Activitats a l'aire lliure Minami Toba i el gos Chikuwa de l'Ena, van d'acampada a la Nit de Cap d'Any, durant la qual tornen a parlar d'acampar al futur com a adultes. Anys més tard, la Rin, una editor de revista a Nagoya, rep la visita de la Chiaki, que recentment ha començat a treballar a l'organització de promoció turística de la prefectura de Yamanashi. Mentre es trobava a un izakaya, la Chiaki esmenta que treballava en un pla de reurbanització d'una instal·lació abandonada a la prefectura quan la Rin de sobte suggereix construir un càmping al seu gran espai. Aleshores, la Chiaki arrossega a la Rin fins a Fujikawa, on visiten l'abandonat Fuji River Youth Nature Center. La Nadeshiko arriba de Tòquio després de rebre un missatge de la Chiaki convidant-la a ella, l'Aoi i l'Ena a trobar-se allà dalt. Després d'una olla de cranc a casa de la Nadeshiko i l'arribada de l'Aoi, la Chiaki revela el seu pla per construir un càmping i assigna el paper de tots, inclosa l'Ena que no és present a causa de la seva feina.

Comencen a tallar herbes i branques cobertes de vegetació al campament. Al final d'aquest dia, exposen les característiques a construir i discuteixen el concepte del seu càmping. La Rin ofereix ajuda per recollir idees ja que va a visitar els càmpings que va visitar durant l'institut com a part de la seva revista. Després, Chiaki rep la llum verda del seu supervisor per començar el seu projecte de càmping. Primer celebren la festa de cap d'any abans de començar el projecte l'any vinent. Reprenent la construcció del càmping l'any següent, Chiaki revela que el termini per acabar el projecte és d'uns sis mesos. La setmana següent, Nadeshiko i Chiaki porten respectivament una excavadora i una segadora per accelerar la seva feina. Després de renovar les instal·lacions, la Rin, la Nadeshiko, la Chiaki, l'Aoi i l'Ena van acampar-hi per a una prova. Més tard, Chikuwa presenta al grup una misteriosa metralla que ha excavat.

Després de l'acampada de prova, Chiaki informa al grup que s'ha de dur a terme una investigació al càmping perquè la metralla està connectada a la terrissa enterrada trobada a la prefectura. Temps després, comunica al grup que la prefectura ha decidit suspendre el seu projecte de convertir la instal·lació en un jaciment arqueològic. Més tard decideixen reelaborar el seu projecte de càmping incorporant-hi el jaciment arqueològic com a atracció per als campistes, amb l'aprovació de la prefectura. Temps després, el càmping, ara anomenat Fujikawa Matsubokkuri Camp Base, s'ha obert. El dia de la inauguració, els visitants es perden en el camí cap al càmping a causa de la manca de senyals de direcció, el que va fer que Rin els guiés amb el seu vell scooter Vino. Amb els visitants gaudint del càmping, el grup decideix fer una altra acampada de Cap d'Any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada