Bloc personal,

dilluns, 30 de maig del 2022

Heya Camp △ (2020) S01

[231]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masato Jinbo
Guió: Jin Tanaka, Afro (manga)
Música: Akiyuki Tateyama
Estudi: C-Station, DeNA
Veus de doblatge: Yumiri Hanamori, Nao Tōyama, Sayuri Hara

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 3 min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Seguiu el club d'activitats a l'aire lliure mentre viatgen per la prefectura de Yamanashi per recollir segells i explorar el que ofereix la regió.”

Crítica

Una píndola de regal de la sèrie Yuru Camp △

Continuació, a nivell cronològic, de la sèrie Yuru Camp △ (2018) S01, amb els mateixos personatges i històries, però en versió sketchos. Històries curtes, molt curtes, doncs cada capítol dura 3 minuts (3,5 min. amb títols de crèdit).

Se la coneix, en anglès, com Room Camp (no confondre amb la sèrie original Laid-Back Camp) i també com Heyakyan en japonès.

Fent temps abans de veure la segona temporada de Yuru Camp △.

Resum (amb espòilers)

1.- El misteri de la tonyina en conserva. Mentre explora els articles emmagatzemats a la sala del club d'activitats a l'aire lliure, Nadeshiko Kagamihara veu tonyina en conserva. Suposant que el seu propòsit és distreure els animals salvatges, ella, sense voler, obre una llauna quan arriben en Chiaki Ohgaki i Aoi Inuyama, amb la intenció d'utilitzar-los per crear llums d'oli. Mentre discuteixen els antecedents de Yamanashi de Nadeshiko, el trio accepta participar en una concentració de segells, un esforç per visitar i recollir segells als llocs d'interès de la prefectura, per guanyar un any de panets al vapor de Minobu.

2.- Tants Mt Fujis. El Club d'Activitats a l'Aire Libre visita el Centre del Patrimoni del Mont Fuji, on Nadeshiko adquireix el seu primer segell. Mentre Nadeshiko menja curri en forma de mont Fuji, Chiaki assenyala que la forma canviant s'assembla a altres muntanyes semblants a Fuji al Japó. Finalment, la pluja cessa i el club intenta observar la muntanya real però no pot fer-ho a causa dels núvols; en canvi, els tres tracen el contorn del mont Fuji amb els dits.

3.- Mad Dash! Ral·li del llac Kawaguchi. Per al seu proper segell, el club va en bicicleta pel llac Kawaguchi, un viatge en el qual Chiaki i Aoi lluiten per mantenir-se al dia amb Nadeshiko. Inspirats pels ciclistes que hi passen, els tres continuen fins arribar al seu destí. El club coneix una parella casada en un viatge en bicicleta que recorda els seus viatges. En completar el segell, els tres comenten la creació dels seus records durant la concentració.

4.- Un dia a la vida de Shimarin. Rin Shima escolta un programa de televisió que diu que els nascuts al desembre patiran un atac sorpresa, que la deixa cautelosa mentre passa el seu dia. Després que l'Ena Saitō dibuixés la cara de la Nadeshiko i el seu sopar calent també pren la seva forma, la Rin s'adona que la sorpresa és la Nadeshiko mitjançant un efecte simulacre.

5.- Fets reals: Muntanya Kachikachi. Mentre va al Tenjō-Yama Park Mt. Kachi Kachi Ropeway, el club parla de la història de Kachi-kachi Yama. No obstant això, també afegeixen elements
de "La tortuga i la llebre" i conclouen amb un final feliç, confonent als altres als telefèrics.

6.- Tots dos, en el seu dia. Mentre continuen col·leccionant segells, l'Aoi i la Chiaki recorden aspectes de la seva infància i la seva primera amistat en diversos llocs de segells.

7.- Operació Hōtō. La Nadeshiko perd el seu full de segell de manifestació, així que la Chiaki fa hōtō per animar-la. Mentre es cuina, el club discuteix les variacions de l'hōtō abans de menjar. Mentrestant, l'avi de la Rin troba el full del segell al costat de la carretera.

8.- Mentides escampades 'al voltant del món. Fins que no pot recuperar el seu full de manifestació, Nadeshiko improvisa estampant el seu bloc de notes. Després de recollir un altre segell, el club visita un bany de peus on l'Aoi explica suposades llegendes sobre l'aigua i la ubicació. Tot i que els seus contes criden l'atenció d'un altre banyista, Nadeshiko i Chiaki ràpidament s'adonen de les seves mentides. En un intent d'emular-la, Nadeshiko intenta mentir en un dialecte de Kansai, només perquè l'Aoi digui una altra falsedat sobre que el dialecte és popular per a les llegendes. A la casa dels Shima, l'avi de Rin deixa el full de la manifestació del segell.

9.- Segona Guerra Shizunashi. En una botiga de queviures, Chiaki veu una caricatura del mont Fuji i assenyala que el contorn es basa en la seva perspectiva des de la prefectura de Yamanashi; com a resultat, proclama que és una "victòria" per a aquesta regió. Més tard, el club va a comprar tonyines per dinar, on Aoi assenyala que Yamanashi és el segon consumidor de tonyina al Japó, amb la prefectura de Shizuoka al capdavant. Se li demana a Nadeshiko que escolliu entre les dues prefectures, però es compara amb la muntanya Fuji, ja que està connectada amb totes dues.

10.- Coves de gel terrorífiques. Chiaki decideix filmar el club durant les seves aventures, però durant una prova de coratge, es troben amb un culte al voltant d'una llar de foc; pel que sembla, el vídeo era una proposta de falso documental de terror. Els tres entren a la cova de gel de Narusawa, on Nadeshiko està separada dels altres. La seva por amplificada pel concepte de vídeo, surt corrents de la cova i cap al bosc, on es troba amb Rin i rep el seu full de segell de concentració.

11.- Fi del Viatge. El club completa la seva concentració de segells visitant l'aigua termal Misato Noyu. Mentre es relaxa, la Chiaki revela que la concentració va ser organitzada per endavant per ella i l'Aoi, encara que la Nadeshiko ja n'era conscient. No obstant això, comenta que va gaudir del viatge abans de demanar el valor de l'any de panets al vapor. Quan surten de l'aigua termal, Nadeshiko proposa que tornin a acampar.

12.- Sala Campament. De tornada a l'escola, el club està d'acampada quan Nadeshiko pregunta per què la Chiaki i l'Aoi van crear la manifestació del segell, a la qual expliquen que volien que ella visités i experimentés els punts de referència de Yamanashi amb els quals van créixer. L'endemà al matí, Nadeshiko proclama que havia format la seva manifestació de segell perquè el club participés, començant per la sala del club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada