Bloc personal,

dissabte, 21 de maig del 2022

Summer Time Render, vol. 4 (2018) (Un enemigo acérrimo)

[348]

Valoració



Fitxa tècnica

Yasuki Tanaka (guió, dibuix i tinta)
(Summer Time Render - Summer Time Rendering)

[ Manga shōnen, misteri, sobrenatural, suspens ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

15 capítols (33-47) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Mentre el Shinpei prepara curri, passa una cosa inesperada: l’ombra de la Ushio apareix a la cuina! No obstant això, lluny de tractar de matar-lo, la “Ushio” es mostra amistosa i es comporta com ho feia l’autèntica Ushio. És possible que no sigui una ombra malvada i assassina com les altres? Un vídeo gravat per la veritable Ushio pot donar resposta a aquest i molts altres interrogants. Més misteris i sorpreses en una de les lectures més absorbents del moment!”

Crítica

Gaudint com un nan!

Ara l’anime em sembla insípid, perquè justament ja sé què passarà en cada capítol…

La història del manga, tot i no tenir la mateixa qualitat de dibuix que l’anime, està molt ben explicada. El manga està pensat en mode pel·lícula.

Ara, al manga, de tant en tant surten algunes vinyetes còmiques, mostrant cares desencaixades, molt mal aconseguides (en la meva opinió), cosa que no treu pas ni interès ni comicitat a la història.

Resum (amb espòilers)

(Resum des del capítol 31).

El Shinpei, la Nagumo i el Nezu interroguen l’ombra de la Shiori. Aquesta reconeix haver estrangulat la Ushio. Els provoca i la Nagumo acaba escaflant-la amb un martell. Recapitulant se n’adonen que l’ombra de la Shiori era més forta del que és habitual. El Shinpei coneix les dues personalitats de la Nagumo: ella mateixa i el seu germà gran bessó Ryunnosuke. Ella és l’escriptora, ell l’arregla-situacions. Amb la cueta, és el germà bessó; amb el cabell al vent, la Nagumo.

El següent pas és matar la Mio-ombra, quan apareixia davant la casa de la Mio-original. Qualsevol canvi en la línia temporal viscuda fins el moment en els diferents reinicis del Shimpei, se l’han d’avisar entre ells. Quan entra a casa es troba la Mio plorant amb un ganivet a la mà com si fos la Mio-ombra, però només és la Mio-real intentant tallar ceba. Quan el Shinpei està repasant els petits canvis que han anat passant en aquest últim reinici, del no res apareix la Ushio-ombra-bona…

Una Ushio-ombra-bona, amb el banyador del dia que va morir i preguntant si aquesta nit hi haurà curry per sopar. El Shinpei fot un bot espantat, perquè, segons els anteriors bucles, ella no hauria d’aparèixer fins el dia 24. La Ushio també l’adverteix del que passarà el dia 24 i se n’estranya que ell també ho sàpiga. Apareix la Mio i la Ushio s’amaga darrera la barra de la cuina. També apareix l’Alan. El Shinpei fa com si res. Li escriu una nota a la Ushio i li diu que en cinc minuts l’Alan marxarà i la Mio anirà a la dutxa, moment que cal aprofitar per amagar-se a l’habitació del Shipei.

La Ushio comença a menjar el curry que ha preparat el Shinpei a la seva habitació. La Ushio li explica com va despertar a la platja. El Shinpei trepitja la seva ombra, però no s’aparta. En canvi, però, la Ushio diu que li ha fet pesigolles. El Shinpei, que porta un ganivet amagat a la part de darrera del pantaló, dubte si matar-la o no, però en aquell moment a la Ushio se li humitegen els ulls al recordar la promesa del Shinpei de preparar curry la propera vegada que es trobessin. Finalment prometen col·laborar per aturar les ombres.

Recapitulant, la Ushio li comenta al Shinpei que ha vist la germana petita del Sou, la que els va acompanyar al festival que es durà a terme en dos dies, la Tokiko, parlant amb les ombres. També li fa saber el que recorda del seu anterior bucle on hi ha havia una ombra del Shinpei i estaven barrejats amb la gent. En el moment que estaven tots acorralats la Tokiko s’enfronta amb l’ombra-pare i li recrimina la seva promesa de no fer mal al Sou i a la Mio. El Shinpei també recorda la noia de l’ull vermell, l’ombra-mare. Segons això, totes les ombres escolten la veu de l’ombra-mare, però per alguna raó, la Ushio-ombra no escolta aquesta veu. Tampoc pot compiar humans: la Ushio és una ombra defectuosa.

Mentrestant, la Nagumo i el Nezu estan a fora esperant per matar la Mio-ombra i no en saben res de la novetat de l’aparició de la Ushio. A més a més, una ombra llefiscosa amorfa entra per la casa on es troben la Mio, l’Alan, el Shinpei i la Ushio, sense ser vista. El Shinpei i la Ushio continuen parlant de les possibilitats de sortir-se’n, quan el Shinpei li fa notar que és estrany que encara porti banyador estant dintre de casa. Al moment, la Ushio queda completament nua. Enmig de la còmica situació, una ombra va agafant forma humana dins la casa. És la Mio-ombra.

La Mio-real entra a l’habitació del Shinpei a recollir els plats i s’estranya que s’hagi menjat ell tot sol els dos plats de curry i hagi utilitzat els dos vasos i les dues culleres. Quan marxa i respiren alleujats, sense previ avís, la porta es torna a obrir amb la Mio-ombra portant un ganivet a la mà i li clava al Shinpei a la panxa… això ha semblat. La Ushio s’ha posat enmig i ha estat a la Ushio a qui la ha clavat el ganivet. El Shinpei reacciona, li agafa el cap a la Mio-ombra i li clava un cop de cap enfonsant-li el front. La Mio-ombra es recupera ràpidament, de la mateixa manera que la Ushio.

Aquest cop la Mio-ombra clava el ganivet a la projecció de l’ombra al terra de la Ushio, proferint un crit de dolor. Desesperat, el Shinpei li llença la motxilla. Adonant-se que no hi pot fer res per lluitar-hi, obre la cortina de l’habitació i, mentre la Mio-ombra i la Ushio-ombra discuteixen pel costat de qui han de lluitar, el Nezu, a un quilòmetre de la badia, dispara amb el rifle de mira telescòpica i li forada el cap a la Mio-ombra. El Shinpei aprofita i clava el ganivet al terra on hi ha l’ombra. Quan està agonitzant li diu alguna cosa a l’orella, suposadament li diu que també l’estima, tal i com acaba de confessar la Ushio fa una estona. El Shinpei ganiveta repetidament la seva ombra i aquesta es desfà i desapareix.

La Ushio-ombra, per la seva banda, s’ha recuperat en part, però la sang del seu braç dret no para de sortir. Apareix la Nagumo per la porta amb una massa d’enderrocar envans i es disposa a rematar la Ushio, però el Shinpei s’hi interposa. El Shinpei li prega que l’ajudi a curar el seu braç. Quan la Ushio li pregunta al Shinpei si la Mio-real està bé, la Nagumo se n’adona que la veu d’aquella ombra de la Ushio és la que la va guiar a l’illa.

Mentre la Mio-real s’està acabant de dutxar, el Shinpei, la Ushio-ombra, la Nagumo i el Nezu pugen al terrat de la casa a curar-li el braç a la Ushio. Després de tirar-li aigua per netejar la ferida, el braç desapareix… i també el dolor. La Ushio està conforme. La Nagumo es presenta i li fa escoltar la trucada d’una Ushio el passat avisant d’un fet catastròfic que es produirà en dos dies on, l’única salvació, és Shinpei Ajiro. El mateix Shinpei queda sorprès. L’àudio especifica “salva el Shinpei”. Entre tots quatre actualitzen la informació dels fets succeïts fins ara i els comparen amb altres bucles i successos passats.

Acorden prendre responsabilitats i és per això que el Shinpei i la Ushio no podran continuar col·laborant amb la Nagumo i el Nezu, doncs la Ushio és una ombra defectuosa i no saben en quin moment les ombres l’arreglaran, ni tampoc com comparteixen la informació entre elles. El Shinpei i la Ushio decideixen anar a descansar abans d’anar a veure el Sou l’endemà. El Nezu, per la seva banda, mig borratxo, sembla estar jugant disparant-li a una ombra que té clavada a la paret, la de la seva dona.

A la clínica del pare del Sou, pare i fill estan discutint per la mort de la Ushio. Les discusions semblen la constant. La mare del Sou va en cadira de rodes. El pare, òbviament, amaga alguna cosa.

23 de juliol, la Ushio-ombra amb només un braç està dormint al llit del Shinpei amb la seva samarreta. Ell no ha pogut aclucar l’ull estirat al terra. Es disposa a preparar-li l’esmorzar i abans passa per l’habitació de la Mio per avisar-li que no entri a la seva habitació, mentre segueix el seu full de ruta. La Mio tampoc ha pogut dormir parlant tota la nit amb la Tokiko. Li dona el penjoll original de la Ushio.

El Shinpei se’n va al restaurant familiar a donar un cop de mà fins migdia. Una vegada més, el policia local li dona el mòbil de la Ushio. També arriba el Sou, la clau per entrar a la clínica del seu pare. Quan el Sou, que l’estava esperant per explicar-li les sospites de l’assassinat de la Ushio, van a una platja on, des de darrera una roca, apareix la Ushio-ombra disfresada i el Shinpei li explica tota la situació al Sou i el perquè necessiten entrar a l’antiga clínica del seu pare. El Shinpei aprofita per donar-li el mòbil a la Ushio, però no aconsegueix desbloquejar-lo amb codi… però sí amb l’empremta digital.

Entre tots tres miren l’últim vídeo gravat el dia de la mort de la Ushio. És un missatge de la Ushio pel Shinpei. L’avisa que, si està veient aquell vídeo, és que està morta. Al vídeo surten la Ushio-real i la Ushio-ombra enviant un missatge coordinat entre elles al Shinpei.

(Resum fins capítol 40).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada