Bloc personal,

dilluns, 16 de maig del 2022

Moon Knight (2022) S01

[225]

Valoració



Fitxa tècnica

Creació: Jeremy Slater (Doug Moench)
Actors: Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy

[ Acció, aventura, fantasia ] 6 capítols de 44-53 min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Steven Grant descobreix que se li han concedit els poders d'un déu de la lluna egipci. Però aviat descobreix que aquests nous poders poden ser alhora una benedicció i una maledicció per a la seva vida problemàtica.”

Crítica

S’ha començat a posar interessant en el moment que ha aparegut l’hipopòtam…

Havia pressupost que seria bastant pitjor del que ha estat… però al final, mira, m‘ha arribat a agradar! Temia que seria una sèrie més, pesada i avorrida, de superherois. Finalment és una sèrie de mitologia egípcia, amb detalls de Godzilla.

Només són sis capítols i no dona temps de fer-se pesada, una de les meves preocupacions al començar-la… anar-me-la retrassant per veure-la…

Resum (amb espòilers)

Marc Spector, un mercenari que té un trastorn dissociatiu de la identitat (TID), es veu arrossegat en un misteri mortal que implica déus egipcis amb els seus múltiples alters, com Steven Grant.

==

1.- El problema del peix daurat. Steven Grant treballa al Museu Britànic de Londres, on espera convertir-se en guia turístic utilitzant els seus coneixements de l'Antic Egipte. Després d'anar a dormir una nit, es desperta als Alps austríacs i és testimoni d'una reunió de culte dirigida per Arthur Harrow, que exigeix ​​un escarabat que Grant, sense saber-ho, té en el seu poder. Mentre intenta escapar, té diversos apagats i sent una veu misteriosa al seu cap abans de despertar-se a casa seva. Grant s'adona que han passat dos dies des que es va anar a dormir. Troba un telèfon i una targeta ocults al seu apartament i rep una trucada del número més freqüent del registre de trucades del telèfon, una dona anomenada Layla que s'adreça a ell com a Marc. L'endemà a la feina, Grant s'enfronta a Harrow, que revela que és un servent de la deessa egípcia Ammit. Grant s'escapa de Harrow, però es veu obligat a romandre a la feina aquella nit pel seu compte per compensar l'arribada tard. Harrow convoca una criatura semblant a un xacal per atacar en Grant, però el seu "reflex" demana prendre el control del seu cos. Grant accepta, transformant-se en un guerrer amb capa que mata el xacal.

2.- Convocar el Traje. Grant és culpat dels danys causats per la criatura xacal, perquè no apareix a les càmeres de seguretat del museu, i és acomiadat. Utilitza la targeta clau per accedir a una taquilla d'emmagatzematge on troba l'escarabat. Parla amb el seu "reflex", una altra identitat en el cos de Grant que es presenta com el mercenari nord-americà Marc Spector, l'actual avatar del déu de la lluna egipci Khonshu. Grant s'enfronta a Layla, la dona de Spector, que desconeix l'existència de Grant, abans de ser arrestada per agents de policia que treballen per a Harrow. Harrow revela que era l'avatar anterior de Khonshu fins que va optar per seguir a Ammit. Explica que vol utilitzar l'escarabat per trobar la tomba d'Ammit i ressuscitar-la perquè ella pugui purgar la humanitat del mal eliminant a tots els que han comès o cometreran actes dolents. Layla rescata en Grant, però Harrow convoca una altra criatura de xacal. Grant aconsegueix convocar un vestit propi per lluitar contra el xacal, però és dominat i permet que Spector prengui el control. Spector mata el xacal però perd l'escarabat davant Harrow. Khonshu amenaça amb reclamar la Layla com el seu proper avatar si l'Espector no aconsegueix aturar a Harrow.

3 The Friendly Type. Harrow i els seus seguidors descobreixen la ubicació de la tomba d'Ammit al desert egipci. Al Caire, Spector i Grant experimenten apagades mentre rastregen una pista fins a la ubicació d'Harrow. Després de no aconseguir informació, Khonshu convoca un consell entre els seus companys déus egipcis i els seus avatars per advertir-los dels plans d'Harrow, però Harrow nega amb èxit l'acusació. L'avatar d'Hathor, Yatzil, li diu a en Spector que trobi el sarcòfag d'un medjay que sabia la ubicació de la tomba d'Ammit. Layla troba Spector i el porta a trobar-se amb Anton Mogart, un conegut propietari del sarcòfag. Harrow arriba i la destrueix, obligant a Spector, Grant i Layla a lluitar contra els homes de Mogart i escapar al desert. Grant reuneix alguns dels fragments del sarcòfag en un mapa estel·lar, però està desfasat dos mil anys. Khonshu utilitza els seus poders per tornar breument el cel nocturn a la nit correcta, permetent a Grant i Layla trobar la tomba d'Ammit. Els altres déus empresonen Khonshu en un ushabti per això, deixant el cos de Grant i Spector sense els poders de Khonshu.

4.- La Tomba. Grant i Layla troben un càmping desert a la ubicació de la tomba d'Ammit, que és un laberint amb la forma de l'Ull d'Horus. Descobreixen que alguns dels homes de Harrow han estat assassinats per sacerdots egipcis no morts, que després ataquen a Grant i Layla. Layla derrota els sacerdots però es troba amb Harrow, que afirma que Spector va ser un dels mercenaris que va assassinar el seu pare arqueòleg, Abdallah El-Faouly. Grant troba la tomba i descobreix que l'últim avatar d'Ammit era Alexandre el Gran; recupera l'ushabti d'Ammit de dins del cos d'Alexandre. La Layla s'enfronta amb ira a Spector, que revela que la seva parella va matar el pare de Layla i el mateix Spector abans que Khonshu revisqué a Spector com el seu avatar. Harrow arriba i dispara en Spector, que es desperta en un hospital psiquiàtric poblat per persones de la seva vida. Després d'escapar d'Harrow, que apareix com a terapeuta a l'hospital, Spector troba a Grant en un cos separat atrapat en un sarcòfag. També veuen un segon sarcòfag amb algú més atrapat dins abans de ser rebuts per una figura femenina amb cap d'hipopòtam.

5.- Asil. La dona amb el cap d'hipopòtam és la deessa egípcia Taweret, que explica que Spector i Grant han mort i que l'"hospital psiquiàtric" és un vaixell que navega pel Duat, el més enllà de l'Egipte. 5.- Asil. La dona amb el cap d'hipopòtam és la deessa egípcia Taweret, que explica que Spector i Grant han mort i que l'"hospital psiquiàtric" és un vaixell que navega pel Duat, el més enllà de l'Egipte. Pesa els seus cors a la Balança de la Justícia per determinar si poden entrar al Camp de Canyes, però els cors estan desequilibrats per records ocults que suggereix que exploren junts. Grant veu un record del germà petit d'Spector, Randall, ofegant-se i la mare d'Spector el culpa per això, mentre que Spector li mostra com es va convertir en l'avatar de Khonshu mentre estava en missió amb el seu company Bushman, que va assassinar el pare de Layla. Spector i Grant convencen en Taweret perquè els ajudi a tornar al món dels vius perquè puguin aturar a Harrow, i ella dirigeix ​​el vaixell cap a les Portes d'Osiris. Spector explica de mala gana que va crear Grant sense saber-ho com a conseqüència dels abusos de la seva mare. Grant i Spector es reconcilien, però les seves balances no aconsegueixen equilibrar-se i els esperits hostils els ataquen, arrossegant en Grant al Duat on es converteix en sorra. La balança s'equilibra i Spector es troba al Camp de Canyes.

6.- Déus i Monstres. Harrow allibera Ammit i mata els avatars dels altres déus egipcis. Layla troba l'ushabti de Khonshu i el deixa anar. Spector es nega a quedar-se al Camp de Canyes i torna al Duat per rescatar en Grant. Amb l'ajuda de Taweret, escapen per les Portes d'Osiris i es desperten en el seu cos. Khonshu es torna a vincular amb ells, restaurant els seus poders. La Layla descobreix que l'Ammit pot ser relligat per múltiples avatars i accepta convertir-se en l'avatar temporal de Taweret. S'uneixen a Spector, Grant i Khonshu per lluitar contra Harrow i Ammit. Harrow domina a Spector i Grant, però experimenten un apagament durant el qual d'alguna manera derroten a Harrow. Spector i Layla segellen Ammit al cos d'Harrow, empresonant-la, i Khonshu insta a Spector a executar Harrow i Ammit. Spector es nega i ordena a Khonshu que l'alliberi a ell i a Grant del seu servei. La parella es troba a l'"hospital", on rebutgen la visió i opten per continuar la seva nova vida junts com a herois. En una escena de mitjans de crèdit, Harrow és assassinat per Jake Lockley, el tercer alter de Spector, que encara treballa amb Khonshu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada