Bloc personal,

divendres, 6 de maig del 2022

Bajo un cielo como unos panties, vol. 1 (2015)

[342]

Valoració



Fitxa tècnica

Shun Umezawa (guió, dibuix i tinta)
(Pantisutokkingu no youna sora no shita - A Pantyhose Like World)

[ Manga seinen, slice of life ] (ed. 2017)
ECC Comics

5 capítols (4 contes) - 224 pàgines - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Als contes de Shun Umezawa abunden els personatges incomplets, deformes, torturats, enfrontats a un món que els denigra o maltracta i que lluiten per sobreviure amb un mínim de dignitat. Violència, sexe, filosofia, política, tot té cabuda en aquest retrat dur de certs sectors de la societat japonesa actual. Aquest és el primer volum d'una obra impactant que conté tots els contes escrits per Shun Umezawa des del 2001 fins al 2015.”

Crítica

Històries molt ben parides… totes!

Follar, dormir, menjar, beure, somiar. Aquestes són les úniques cinc coses que necessites per a una vida feliç. En altres paraules, existència i il·lusió. Portar una vida humil sense gaires desitjos és donar una escala petita a un horitzó ampli. En tot cas, allò que a nosaltres ens falta són conys.

No hi pot haver millor manera d’introduir Shun Umezawa (ja li he fet la fitxa d’autor), recent guanyador del premi Manga Taishō d’aquest any (2022) amb Darwin Jihen (Darwin Incident - El incidente Darwin).

El volum que ens ocupa són contes curts de Shum Umezawa publicats entre 2001 i 2015, recopilats en dos volums (el segon volum em serà difícil llegir-lo de moment…), i el text introductori és com comença el primer conte que dona nom al recopilatori de contes.

M’ha agradat molt la història de “Caos a les aules”.



Col·lecció

Bajo un cielo como unos panties, vol. 1 (2015)
Bajo un cielo como unos panties, vol. 2 (2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada