Bloc personal,

divendres, 13 de maig del 2022

Tótem (2021)

[347]

Valoració



Fitxa tècnica

Laura Pérez (guió, dibuix i color)

[ Còmic europeu, fantasia, misteri, ciència ficció ] (ed. 2021)
Astiberri

144 pàgines color - tapa dura - 190 x 260 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Diferents vivències connectades entre si transcorren al llarg de diferents viatges, somiejos, llocs i moments que ens fan saltar a temps i personatges diferents. Cada persona fa el seu viatge. Per a algunes serà físic, per a altres, espiritual, però tot s’integra en un tòtem de vivències. Extractes que formen part duna totalitat. Un mosaic d’experiències. Laura Pérez fa amb Tótem un pas més en la seva consistent trajectòria com a autora de còmics després de la novel·la gràfica Ocultos, obra amb què va guanyar, entre d’altres, el prestigiós Premi L’Ull Crític de Còmic 2020.”

Crítica

Il·lustracions magnífiques, però no he sabut connectar gens amb la història…

Una quantitat de pàgines a tot color admirable –144–, en una edició magnífica, enquadernada en tapa dura amb textura de llenç, a un preu fora del normal –només 20€!–, amb unes il·lustracions increïbles amb un domini de la il·lustració i de la gama cromàtica realment sorprenent… però no l’he entès!

A veure… sí he entès la història més evident, la capa més superficial, però intueixo que hi han segones i terceres lectures que no he sabut llegir.

A més, hi ha alguna cosa en la fluïdesa de les vinyetes que em descol·loca i desconcerta, com per exemple els cantos arrodonits diferents en cadascuna de les quatre cantonades de cada vinyeta, però el cas és que no hi he pogut connectar.

Gairebé he entès més coses en la sinopsi que no pas en la lectura física real de la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada