Bloc personal,

dilluns, 23 de maig del 2022

Dororo (2019) S01

[227]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuhiro Furuhashi
Guió: Yasuko Kobayashi, Osamu Tezuka (manga)
Música: Yoshihiro Ike
Estudi: Tezuka Productions, MAPPA
Veus de doblatge: Rio Suzuki, Mutsumi Sasaki, Naoya Uchida

[ Animació, acció, aventura, fantasia fosca, fantasia històrica ] 24 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un pare a la recerca del poder dona parts del cos del seu fill nounat a una multitud de dimonis. Anys més tard, el fill lluita contra aquests dimonis per recuperar el que és seu.”

Crítica

Massa patiment –en la història– per no arribar a un “y fueron felices y comieron perdices”…

Tot i que acaba bé, el final no m’ha deixat tranquil.

Prehistòria del manga i de l’anime en aquesta adaptació. Entre 1967 i 1969 Osamu Tezuka va serialitzar aquest manga. El 1969 van emetre un anime de 26 capítols amb aquesta història en la què, originalment, un samurai ha de recuperar les 48 parts del cos que li van robar quan era un nadó per poder derrotar els 48 dimonis que es van fer amb les seves parts del cos. Ara, aquesta és una adaptació d’aquella sèrie.

En alguns personatges, especialment en l’opening, encara es veu clarament l’estil Tezuka. Està fet així expressament a manera d’homenatge… intueixo.

Els trenta segons finals on es resol la sèrie, no l’he entès fins que l’he llegit en el resum (“mentre Hyakkimaru va de viatge i compleix el somni d'un camp de la Mio. La sèrie acaba amb una Dororo més gran saludant al Hyakkimaru que torna”)…

Resum (amb espòilers)

Durant el període Sengoku, un senyor feudal fa sacrificar els òrgans i les extremitats del seu fill nounat als dimonis a canvi de prosperitat per al seu poble. El nadó és abandonat però el troba el metge Jukai, especialitzat en donar a les persones membres protèsics. Jukai adopta el nadó i li dona membres. Quan el nen es fa gran, és atacat pels dimonis i desenvolupa la capacitat de veure la seva silueta per lluitar. Després de derrotar el seu primer enemic, l'ara adolescent recupera la capacitat de sentir dolor. Jukai posa el nom de l'adolescent Hyakkimaru i l'envia de viatge per recuperar el seu cos. Pel camí, Hyakkimaru coneix un nen anomenat Dororo que decideix seguir-lo, ensenyant-li a viure i lluitar contra els dimonis a canvi de menjar quan visita els pobles.

Mentre el duet lluita contra els dimonis, Hyakkimaru recupera l'oïda que fa que s'enamora de la jove cantant Mio que havia estat venent el seu cos als soldats. Creient que és una espia, els soldats enemics la maten, cosa que fa que Hyakkimaru desenvolupi ràbia i mata a l'últim d'ells. Dororo el calma i li dóna una bossa d'arròs de la difunta noia que ell guarda a la seva roba. Hyakkimaru també coneix la seva família, el seu pare Daigo Kagemitsu, la seva mare Nui no Kata i el seu germà petit Tahomaru. Com que Daigo tem que la terra sigui destruïda un cop Hyakkimaru recuperi el seu cos, ell i el seu fill intenten matar-lo però no el aconsegueixen capturar. Mentre Hyakkimaru i Dororo continuen el seu viatge, el primer s'obsessiona amb recuperar el seu cos, cosa que espanta al segon quan un poble és destruït. En Jukai fa que el seu fill s'adoni que necessita una persona per confiar en una persona per viure per evitar perdre's en la ira i Hyakkimaru tria en Dororo que l'havia deixat. Hyakkimaru segueix la Dororo que havia estat capturada pels bandits per utilitzar el tresor amagat del seu pare i, mentrestant, tornar a lluitar contra el seu germà durant un breu temps.

Encara que ara sent més afecte cap a Dororo, Hyakkimaru sucumbeix a la seva ira quan no pot salvar en Dororo, que gairebé s'ofega, perquè no té armes reals. Hyakkkimaru torna al poble de Daigo per recuperar les seves últimes parts del cos i una vegada més lluita contra Tahomaru i els seus ajudants Mutsu i Hyogo que també van fer un pacte amb els dimonis per matar-lo. Quan Mutsu i Hyogo moren, Hyakkimaru recupera els seus braços i lluita contra Tahomaru al seu castell en flames. A través de la desesperació del seu germà, Hyakkimaru veu paral·lelismes entre les seves vides i el salva. En Tahomaru es treu els seus propis ulls perquè Hyakkimaru recuperi la seva visió i en Nui no Kata i en Jukai el condueixen a Dororo mentre moren al castell amb en Tahomaru. Amb la terra de Daigo destruïda, el senyor feudal intenta oferir el seu fill una vegada més quan Hyakkimaru el salva, ja que afirma que tots dos poden redimir-se de matar persones. Aleshores, Dororo utilitza el tresor del seu pare per reconstruir el poble mentre Hyakkimaru va de viatge i compleix el somni d'un camp de la Mio. La sèrie acaba amb una Dororo més gran saludant al Hyakkimaru que torna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada