Bloc personal,

dimarts, 10 de maig del 2022

3-gatsu no Raion (2016) S01
(March Comes In like a Lion)

[222]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Akiyuki Shinbo, Kenjirou Okada
Guió: Shaft[a], Akiyuki Shinbo, Yukito Kizawa, Chica Umino (manga)
Música: Yukari Hashimoto
Estudi: Shaft
Veus de doblatge: Kengo Kawanishi, Ai Kayano, Kana Hanazawa

[ Animació, comèdia dramàtica, seinen, coming-of-age, slice of life, romanç ] 22 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un jugador de shōgi orfe de 17 anys, socialment incòmode, que s'enfronta a problemes d'adults com dificultats financeres, solitud i depressió.”

Crítica

N’esperava una mica més, però déu n’hi do…

Ja he explicat els embolics amb el nom d’aquesta sèrie aquí. Així doncs, podem trobar el nom d’aquesta sèrie titulat així:
  • 3月のライオン
  • 3-gatsu no Raion
  • Sangatsu no Raion
  • 3-gatsu no Lion
  • March Comes In like a Liom
  • The Lion of March
  • El león de marzo

Basada en un manga seinen obert de Chica Umino (mangaka anònim), encara en serialització, de 16 volums a dia d’avui que va començar a publicar-se el 2007. Hi han dues pel·lícules live action (una pel·lícula en dues parts, millor dit) de 2017 que recentment acabo de valorar: part 1 i part 2.

La sèrie té dues temporades de 22 capítols cadascuna (44 en total). En aquesta primera temporada, la sèrie arriba al capítol 45 del manga, al què segueix fil per randa i vindria a representar l’inici del volum cinquè (2010). En la pel·lícula es permeten canviar o modificar el més necessari per fer-la més fluïda.

El contingut, pensaments i raonaments estan molt bé, però es fa bastant pesadeta en aquells moments reitiratius, característics, per altra banda, en qualsevol serialització d’una història slice of life d’esports. Aquesta pesadesa també es manifesta en l’animació, tot i que hi han moments puntuals que es veuen coses noves gràficament, en els que sembla arriba una bafarada d’aire fresc. Hi ajuda, sobretot, quan canvia una mica el tema.

Com en la pel·lícula, en aquesta primera temporada he trobat a faltar la presència més continuada de les tres germanes i, especialment, la falta d’una mica de tensió amorosa.

Una cosa que m’agrada moltíssim d’aquesta sèrie són els ulls. Podrien ser més o menys normals en manga, però en l’adaptació a l’anime, la majoria d’estudis li carden els ulls estandaritzats. Aquí han mantingut els originals, suposo, amb l’afegit que, en color, els troba increïbles.

Resum (amb espòilers)

En aquesta primera temporada la història arriba fins el moment que acompleix els 18 anys, moment que hauria d’estar fent tercer de preparatòria, però, pel fet d’haver perdut un curs, arriba només a segon.

També tenim l’oportunitat de conèixer tot el background del protagonista, aquesta motxilla farragosa i tenebrosa que l’envolta de soledat, fins arribar en aquest punt intermedi de la seva vida professional: C1 de shōgi.

==

1.- Rei Kiriyama. El poble al costat del riu. Rei Kiriyama, un jugador professional de shogi i estudiant de secundària que viu sol en un apartament, visita el seu professor de shogi Masachika Kōda en una sala de shogi. Després que Rei guanyi un partit contra Masachika, la seva amiga Hinata Kawamoto es posa en contacte amb Rei, que el convida a sopar a casa seva a l'altra banda de la ciutat. Després de recollir queviures a la botiga de conveniència, la Rei és esperada per la Hinata, així com la seva germana gran Akari Kawamoto i la germana petita Momo Kawamoto. Mentre menjava curri per sopar, Rei s'assabenta a la notícia que el cos de Shizuo Unagawa va ser trobat malament assotat a casa seva, on el seu fill gran Tadashi, un estudiant universitari, ha estat arrestat després de ser sospitat d'assassinat. Quan Rei se'n va a dormir, l'avi de les germanes, Someji Kawamoto, arriba i li permet a la Rei passar la nit. L'endemà al matí, la Hinata es desperta tard i marxa corrents a l'escola secundària. Més tard, Rei dina amb el professor de secundària Takashi Hayashida al terrat de l'escola, on aquest últim expressa enveja pels jugadors professionals de shogi. Aleshores, Rei visita la botiga de wagashi dirigida per la família Kawamoto. Finalment arriba a casa, però es troba amb el grassonet jugador de shogi professional Harunobu Nikaidō sostenint el seu correu.

2.- Akari. Més enllà del pont. El correu contenia una carta que notificava a Rei d'un proper partit de shogi, i Harunobu volia lliurar-lo personalment amb l'esperança de crear una rivalitat amistosa de llarga durada. Rei es prepara per a un partit de classificació en un torneig per a la Copa NHK a la sala shogi de Sendagaya. El seu rival és Issa Matsumoto, mostrat amb una personalitat entusiasta i una actitud agressiva. Encara que Issa perd, el seu amic i company de shogi professional Tatsuyuki "Smith" Misumi obliga a Rei a tractar-los en un bar de Ginza on l'Akari treballa com a hostessa. Rei recorda quan es va trobar per primera vegada amb l'Akari fora del bar abans que el portés a casa seva a March Town perquè veiés la Hinata i la Momo. En el present, Rei creua el pont de June Town on viu per arribar al supermercat. Es troba amb les germanes Kawamoto al supermercat i el conviden a sopar a casa seva a March Town. Rei diu a Someji que els seus pares difunts estan enterrats a Nagano. Després de sopar arròs i pollastre, Rei es pregunta en secret pel seu passat buit. Se'n va amb les restes que li va donar l'Akari.

3.- Harunobu. Més enllà del cel nocturn. En el passat, Rei i Harunobu van competir a les semifinals de shogi en un parc d'atraccions durant l'estiu. Harunobu no es va rendir mai durant el partit malgrat la calor abrasadora, però finalment va perdre després de quedar-se sense moviments. En el present, Rei es dirigeix a la sala shogi i es troba amb Issa i Smith, que diuen que Harunobu està preparat per al seu partit. Rei i Harunobu participen en un intens partit de shogi. Quan Harunobu fa arraconar a Rei, Rei es manté tranquil i aconsegueix guanyar. Hanaoka, el majordom d'en Harunobu, ha tornat d'hora de les seves vacances i es porta a casa en Harunobu. Harunobu està encara més decidit a guanyar contra Rei en el seu proper partit. Rei va a la casa de les germanes Kawamoto a la nit per sopar. L'Akari encén un foc cerimonial de comiat per als esperits de la seva mare i la seva àvia difuntes, mentre explica que ahir a la nit els va encendre un foc cerimonial de benvinguda. Quan la Hinata planeja anar sola a la botiga per recollir una mica de manga, Rei la segueix i acaba en un moll, on clama per la seva mare difunta. Rei es queda amb Hinata una estona mentre contempla els seus sentiments reprimits per perdre la seva pròpia família biològica.

4.- Hina. V.S. Mentre Rei i Akari pelen castanyes per bullir-les, s'assabenten que a la Hinata li agrada un estudiant de secundària que es diu Yūsuke Takahashi i que vol preparar-li un àpat casolà. Rei torna a casa després d'acompanyar la Hinata al supermercat per recollir els ingredients necessaris per a ella. El diumenge següent, la Hinata s'afanya a preparar el menjar abans de sortir. Rei passa per l'escola secundària de la Hinata i s'adona que la Hinata està veient en Takahashi jugar en un partit de beisbol. Després de presenciar un home run de Takahashi, Rei s'adona que Hinata està enamorada de Takahashi. Quan la Hinata no pot lliurar el menjar a en Takahashi, la Rei impedeix que una Hinata molesta el tiri i se'n va a casa. Després que la Rei i l'Akari tastin el menjar, resulta, malauradament, agredolç i agre. Més tard, Harunobu està motivat per desenvolupar una tècnica de bala de plata "Bishop Exchange Crusher" per guanyar contra Rei durant un partit d'entrenament. Mentre mengen alguna cosa, Rei i Harunobu es troben amb les germanes Kawamoto, que les conviden a sopar. Atret pel físic d'en Harunobu, l'Akari dóna a Harunobu el menjar perfecte. Hanaoka passa per casa i porta dolços de la botiga wagashi.

5.- Acord. Sobre el niu del cucut. Quan era nen, Rei jugava sovint al shogi amb Masachika, que era amic del pare biològic de Rei. Rei recull en Momo de la guarderia com un favor d'Akari. De camí a casa, en Momo es fa mal després de creuar-se amb un gos blanc que lladra, la qual cosa va fer que Rei la rescatés. Rei comença a trencar-se després de netejar les ferides de la Momo. Quan l'Akari i la Hinata tornen, Rei abandona la seva casa, ja que recorda la mort dels seus pares i la seva germana durant la seva infància. Al funeral, els familiars de Rei van arribar per presentar els seus respectes, i ell va acceptar ser adoptat per Masachika a una vida de shogi. Rei vivia amb la filla de mal humor de Masachika, Kyōko Kōda, i el seu fill aïllat Ayumu Kōda. Ayumu va decidir deixar de jugar al shogi a causa de l'actuació de la Rei, mentre que la Kyōko també es va veure obligada a deixar-ho malgrat la seva passió. Kyōko es passava el temps corrent per la ciutat, i l'Ayumu es va tancar al seu dormitori jugant a videojocs. Després de veure un documental sobre el cucut comú, Rei va decidir abandonar la família Kōda per convertir-se en un jugador professional de shogi després. Es revela que Masachika va regalar a Rei el jersei verd que porta actualment.

6.- Fill de Déu (Primera part). Fill de Déu (Segona part). Hayashida s'assabenta que Rei no participarà al camp d'estudis de secundària aquest any a causa de la seva carrera com a jugador professional de shogi. Rei recorda dèbilment les dures paraules que li va dir en Kyōko en el passat, però creia que hi havia un lloc on pertanyia si podia mantenir-se amb el shogi sol. Quan es va mudar per primera vegada a un apartament sense mobles, va passar molt de temps fent shogi i una mica a l'escola. Rei va perdre dos partits de shogi consecutius en el segon any de la seva carrera, el que va fer que, en sentit figurat, travessés l'oceà nedant fins a arribar a la costa. L'Hayashida té llavors una conversa amb Rei sobre el jugador professional de shogi Tōji Sōya, que porta el títol de Meijin des que era a l'escola secundària. Quan Rei surt de l'institut, es troba amb Hinata fora d'un restaurant de menjar ràpid. Després que la Rei l'acomiada amb un àpat, la Hinata va reunir el coratge per convidar a Rei a casa seva. Això porta a Rei a reflexionar sobre les germanes Kawamoto. En Takahashi apareix de sobte al restaurant de menjar ràpid, la qual cosa fa que Hinata fugi avergonyida i que Rei s'intimida per la gran estatura d'en Takahashi.

7.- Fill de Déu (Tercera part). Coses importants. Assumptes importants. Ensenya'm a jugar al shogi. Després que Takahashi reconegui Rei com un jugador professional de shogi, Rei parla de la seva decisió que va prendre de tornar a l'escola secundària després de ser professional. Abans que en Takahashi surti del restaurant de menjar ràpid, Rei i Takahashi intercanvien informació de contacte just quan la Hinata torna del lavabo de les noies. Rei porta la Hinata a casa seva, després arriba al seu apartament per contemplar com va marcar la diferència en la vida d'en Takahashi. Dissabte a casa de les germanes Kawamoto, en Takahashi ve per preguntar-li més a Rei sobre el shogi. Hinata és capaç de preparar ous casolans i pollastre al curri per sopar abans que l'Akari hagi d'anar a treballar al bar. Hinata i Momo s'adonen que Rei és un jugador professional de shogi després de veure una gravació de vídeo del seu partit perdut per televisió a la Copa NHK. Després que Someji arriba a casa, en Rei s'enfada en escoltar el comentari d'en Harunobu sobre la seva mala jugada durant el partit. Més tard, Rei i Harunobu acaben trobant-se a la botiga i van a la casa de les germanes Kawamoto per ensenyar a la Hinata i la Momo els conceptes bàsics del shogi. Quan Rei es torna massa tècnic en la seva explicació, Harunobu intenta un enfocament més fonamental.

8.- Ensenya'm a jugar al Shogi (continuació). Imatge. Tro llunyà (primera part). Harunobu descriu a Hinata i Momo sobre els moviments únics de les peces shogi, que inclouen el peó, la llança, el cavaller, el general de plata, el general d'or, la torre, l'alfil i el rei. En Rei es sorprèn saber que Harunobu ha escrit i il·lustrat un llibre infantil sobre el shogi amb temàtica de gats. Harunobu segueix a Rei de tornada al seu apartament i li fa un futó com a regal d'inauguració de la casa. Més tard, Issa i Smith li diuen a Rei que el comentari d'en Harunobu sobre el partit perdut d'en Rei es va deure a que Harunobu es va esforçar per enfrontar-se a Rei a la final. Amb tres victòries i tres derrotes, Rei ara s'enfronta a la possibilitat de baixar d'una categoria si aconsegueix dos punts de degradació. Mentre que l'Akari, la Hinata, la Momo i el Someji estan fascinats pel shogi, Rei reflexiona sobre com es podria sentir el seu pare biològic sobre ell com a jugador de shogi professional. En tornar a l'apartament, Rei troba la Kyōko fora, i es veu obligat a deixar-la entrar i passar la nit. Al matí, en Kyōko descobreix en Rei les implicacions de guanyar el seu partit de decisió de rang contra un jugador de shogi professional més gran anomenat Shōichi Matsunaga.

9.- Tro llunyà (Segona part). Tro llunyà (tercera part). Rei està dividit entre guanyar el partit i deixar Matsunaga fora de la seva retirada després de ser un jugador professional de shogi durant quaranta anys o tirar el partit i degradar-se a una classe. Durant el partit a la sala de shogi, Rei és incapaç de determinar l'estratègia de Matsunaga, però Rei considera que el farol de Matsunaga és una trampa i encara aconsegueix guanyar. Després, Rei regala a Matsunaga una mica d'anguila a la brasa, en la qual Matsunaga confessa que Masachika no tenia personalitat mentre que Kyōko era una veritable dona fatal. Tot seguit, Matsunaga explica que la seva ciutat natal de Fukushima va ser governada el 1643 pel senyor feudal menor Hoshina Masayuki, que va proposar polítiques importants per al bé general. Amb Matsunaga molt borratxo, Rei el segueix fins al moll, on Matsunaga admet que ho sabia tot sobre Rei durant un temps. Tot i que Matsunaga va sentir por abans del partit, es va motivar per enfrontar-se a Rei per tal de superar la seva por a perdre. Tanmateix, ara que Matsunaga ha perdut, ha decidit no deixar de jugar al shogi, gràcies a Rei. Malauradament, Matsunaga vol continuar jugant al shogi per tal de no fer les tasques domèstiques per a la seva família.

10.- Alguna cosa donada (Part 1). Alguna cosa donada (part 2). Quan s'acosta el dia de Nadal, Rei rep una trucada de Kyōko, que va deixar el seu rellotge al seu apartament. Es troba amb ella al moll i torna el rellotge, però en Kyōko esmenta que el proper oponent de Rei, Manabu Yasui, té previst divorciar-se de la seva dona. A més, Yasui només s'emborratxa i surt a jugar si perd un partit de shogi. Kyōko fins i tot diu que la filla de Yasui desitja estar amb ell fins al dia de Nadal. Rei recorda que en Masachika li va donar noves peces de shogi un dia de Nadal fa temps, mentre que Kyōko i Ayumu van rebre cadascun un osset de peluix i una consola de jocs portàtil, respectivament. A l'escola, Hayashida convida Rei a la festa de Nadal de classe després de revisar les seves bones notes, però Rei marxa abans que Hayashida pugui obtenir una resposta. Rei es dirigeix a la sala shogi per tenir el seu partit de final d'any contra Yasui. Després d'un partit dur, Yasui dimiteix a causa d'un error crucial en el seu joc. Aleshores, Rei segueix en Yasui fora i li fa un regal, que Yasui accepta amb ràbia abans de murmurar que aquest serà el seu últim dia de Nadal amb la seva família. Rei corre cap a un parc i crida la seva frustració perquè Yasui és un "jugador feble".

11.- L'Any Vell. L'Any Nou. Durant la nit de Cap d'Any, Rei està tancat al seu apartament amb febre. Les germanes Kawamoto fan una visita inesperada i porten Rei a casa seva perquè es recuperi allà. Rei s'adona d'Akari que en Masachika s'ha posat en contacte amb Rei repetidament quan el seu mòbil estava apagat. Mentre la Hinata, la Momo i la Someji fan una migdiada, l'Akari dóna a Rei una mica d'arròs amb prunes en escabetx mentre parla de com la seva difunta mare va fer el mateix quan estava malalta. Durant el dia d'Any Nou, la Hinata s'adona que les postals han arribat a la bústia. Ràpidament corre a recuperar les postals d'en Rei del seu apartament, en les quals rep una postal d'en Harunobu així com en Takanori Jingūji, president de l'Associació Shogi del Japó. Arriba la Misaki, la tia de les germanes Kawamoto, i li diu a Someji que l'Akari es mereix treballar al bar en comptes de tenir cura de la casa tot el temps. L'Akari i la Hinata preparen un sopar exquisit per a tothom. En Misaki se'n va després de sopar, mentre en Rei va a l'habitació de convidats quan l'Akari explica que la zona de menjador es converteix en una zona de vestidors improvisada ja que el bany està al costat de la zona de menjador. Rei s'adorm còmodament després.

11.5.- Episodi especial Òmnibus. Aquest episodi és un resum dels onze primers episodis.

12.- El que es troba a la riba oposada. Riu Negre (Part 1). Rei torna al seu apartament un parell de dies després. Va sortir i compara la casa de les germanes Kawamoto amb un kotatsu. Tenint tres partits decisius aquesta temporada amb quatre victòries i tres derrotes, se centra en el partit de classificació per al proper Torneig de Shishio, patrocinat per una gran empresa de diaris i amb generosos premis reservats. El primer oponent de Rei és Takeshi Tsujii, conegut pel seu fort poder ofensiu i les seves bromes coixes, tot i que el partit acaba en empat. Mentrestant, Smith guanya el seu partit després d'haver conduït el seu oponent Okuyasu Yokomizo a una trampa impecable. Més tard, al vestíbul de la sala de shogi, Rei i Smith es troben amb el jugador de shogi professional Masamune Gotō, que aparentment veu en Kyōko com un assetjador. Smith intenta contenir un Rei irritat mentre Gotō s'acomiada. En Jingūji ve amb una tirada de peix de roca i sardines, així que Smith i Rei s'emporten cadascun un peix amb ells. Rei lliura el seu peix a l'Akari a la casa de les germanes Kawamoto, on es queda a sopar. Tot i que Hinata i Momo estan tristos perquè Rei no pugui passar la nit aquesta vegada, li donen suport perquè faci el possible per al partit de semifinals del torneig.

13.- Riu Negre (2a part). Més enllà de la Porta. L'endemà, Smith es prepara al matí i passa per Rei a la sala de shogi fent còpies dels registres de jocs anteriors de Kai Shimada i Gotō. Això porta a Smith a concloure que no té la visió de vèncer a Gotō en el partit de semifinals i enfrontar-se al mateix Shimada. Durant el partit, Smith planeja utilitzar el Pinwheel com a contraatac contra la torre estàtica Bear-in-the-hole que normalment utilitza en Gotō. Es revela que aquesta és la segona vegada que Smith juga contra Gotō, en la qual Smith va perdre la primera vegada. Sorprenentment, Gotō sacrifica la seva torre per contraatacar. Smith dimiteix i perd el partit, ja que Gotō aconsella a Smith que sigui decisiu amb els seus moviments la propera vegada. Mentre intenta decidir com superar el seu partit perdut, Smith troba un gat perdut fora. Després que Rei revisi els registres de joc de Shimada, no pot trobar res que destaqui. Durant el partit, en Rei i en Shimada creen una fortalesa doble per protegir els reis, però en Shimada fa de cavaller per, finalment, atrapar a Rei perquè no ataci. Shimada va parlar anteriorment amb Harunobu, que va demanar a Shimada que aixafés l'orgull de Rei durant el partit de semifinals.

14.- Foscor cegadora. Només una mica d'aigua. Encara que està ofegat per la seva pròpia vergonya de subestimar Shimada, Rei es calma i segueix jugant. Tanmateix, Rei finalment dimiteix i perd el partit, mentre que Shimada fa una revisió posterior al partit per demostrar que Rei hauria perdut en qualsevol cas. Rei surt corrent per la sala de shogi, mentre Smith i Shimada discuteixen que Rei no té experiència en llegir els seus oponents. Mentre Shimada se centra ara en el seu proper partit contra Gotō, Smith torna al seu apartament per tenir cura del seu gat perdut. Rei repassa obsessivament els registres del joc al seu llit. Lluita per mantenir-se hidratat, pràcticament gatejant fins a la botiga de conveniència per aconseguir menjar. Decidit a seguir jugant al shogi com a mitjà per jugar al seu lloguer, decideix tornar a l'institut i, amb sort, es gradua en dos anys. Després de sentir-se descoordinat durant la classe d'educació física, Rei té emocions barrejades per fugir. Durant el dinar, Hayashida s'uneix a Rei a l'escala, on Hayashida suggereix que Rei torni a casa de Masachika. Hayashida també esmenta que Shimada acull un taller de shogi, tot i que Rei dubta d'assistir-hi. En un altre lloc, Shimada li diu a Harunobu que Rei ha de fer el primer pas.

15.- Clar de lluna. Termoll d'ego. A la nit, Kyōko s'abraça al llit al costat de la Rei. Al matí, Kyōko planeja fugir, enamorada d'en Gotō tot i que té una dona en coma. Kyōko renya a Rei per haver basat la vida en el shogi, tot i que Rei diu que a ningú li importaria si fugís. Tot i que Rei va acumular moltes absències a l'escola, Hayashida encara suggereix que Rei vegi el primer dels tres partits de la final a la sala shogi. Amb Harunobu i Smith també observant, Rei observa un partit fascinant entre Shimada i Gotō, en el qual Gotō guanya el partit. A la botiga de wagashi, en Someji li diu a la Hinata i l'Akari que en Rei va perdre al torneig, i de moment haurien de donar espai a la Rei. L'endemà comença el segon partit de la final. Hayashida li dóna a Rei tots els materials d'estudi per omplir, veient que el registre d'assistència de Rei s'esvaeix. Harunobu, Issa, Smith i Yokomizo són testimonis d'un intens partit entre Shimada i Gotō, en el qual Shimada guanya el partit. Shimada s'assabenta més tard que Rei va ser qui va destruir el "bullet d'ego" d'en Harunobu al shogi durant la infància i va fer que Harunobu s'adoni que no està sol.

16.- Corrent per la nit. Mitjana de la Pendent. Hayashida fa que Rei prepari una tasca per a la classe de química, rebent l'ajuda d'Eisaku Noguchi, president del After School Bunsen Burners Club. Noguchi crea barretes de sabó amb una fragància de plàtan de xocolata artemisa, tot i que Rei crea accidentalment una fragància d'aranja d'artemisia com a millor idea. Noguchi accepta ajudar a Rei després que Hayashida expliqui la situació laboral d'en Rei. Després, Hayashida anima a Rei a confiar en els altres, cosa que la recorda a les germanes Kawamoto. Rei més tard arriba a la sala shogi, i s'assabenta que Shimada va guanyar el tercer partit de la final. Shimada ara es classifica com a rival en un partit pel títol contra Sōya. Mentre Harunobu rep el te per a Shimada, Rei demana unir-se al taller de shogi. Rei es troba amb Shimada al taller de shogi de casa seva, on Harunobu i Morio Shigeta també han vingut a aprendre. Després d'alguns partits d'entrenament, Shimada comenta el Cheerful Central Rook de Morio jugat en resposta al Static Rook de Harunobu. Després d'una hora d'analitzar el seu partit, Rei, Harunobu i Morio són aturats per Shimada a causa d'un mal de panxa. Al moll, Rei i Harunobu encara analitzen el seu partit, però de sobte un ocell es submergeix al riu.
17.- Fil de Plata. Superfície de l'aigua. Base de la Nit Blava. Rei arriba a un hotel de Tòquio, on tindrà lloc el primer partit pel títol entre Sōya i Shimada. Després que Rei parli amb Harunobu, Masachika finalment decideix aferrar-se als diners del premi dipositats per Rei, veient que Rei volia pagar en Masachika per adoptar-lo. La Masachika es pregunta sobre la Kyōko, sent que sovint es queda a l'apartament de Rei. Rei va cap a un estany de koi i veu en Sōya durant un xàfec, però en Masachika ràpidament tapa a Sōya i el porta de nou a dins per a la recepció. Sōya es revela com el jugador de shogi professional més jove que ha tingut mai el títol de Meijin. Segons Shimada, hi ha set partits pel títol en diverses ubicacions, i ha de guanyar dues vegades contra Sōya abans de la sisena ubicació. Rei és més tard interromput per les germanes Kawamoto durant el seu enfrontament amb Kyōko. Hinata encara li dóna a Rei un àpat en caixa abans de tornar amb l'Akari i la Momo. Kyōko segueix en Rei fins al seu apartament i menja el menjar en caixa, i finalment es passa la nit. Quan la Kyōko marxa l'endemà, Rei pensa que no és ni la seva germana ni una estranya. Durant el taller de shogi, Rei i Harunobu inicien un partit d'entrenament rival, mentre Rei contempla l'inici d'una nova primavera.

18.- Torrent. Temps que passa. Durant el taller de shogi, Harunobu i Morio tenen una anàlisi acalorada basada en la configuració de la junta de Shimada del seu partit de classificació perdut del torneig l'any anterior. Tanmateix, Shimada els silencia amb un registre de joc que indicava un escac i mat en quaranta-cinc moviments. Rei afegeix que la configuració del tauler és inquietant. Shimada convida Rei a la tarda següent. Rei s'assabenta que Shimada va perdre els dos primers partits pel títol a Tòquio i Nagano, mentre que el sisè partit pel títol és a la ciutat natal de Shimada, Yamagata. Comencen un partit d'entrenament, però Rei comença a quedar atrapat per un riu embranzit figurat. Rei somiava a la seva banyera, adonant-se que en Shimada volia alguna cosa d'ell. Més tard, Rei agraeix a Hayashida per ajudar-lo a aconseguir les seves bones notes, tot i que Hayashida reconeix la independència d'en Rei a una edat jove. Quan Rei comença les seves vacances de primavera, es preocupa pel tercer partit de títol de Shimada a Tokushima. Hinata i Momo passen per l'apartament d'en Rei per interrogar a Rei sobre Kyōko, utilitzant l'excusa per recollir les caixes de menjar. Una vegada que la Hinata i la Momo informen a l'Akari a casa seva que en Kyōko és la germanastra d'en Rei, l'Akari comença a preguntar-se per què en Rei va deixar la seva família fa temps.

19.- Passant la Nit. Kyoto (Part 1). Shimada recorda com es va convertir en un jugador professional de shogi durant la infància a Yamagata, però ha tingut problemes amb l'estómac a causa de viatjar constantment amb autobús. En el present, Rei visita Shimada i li dóna uns fideus per dinar. Amb el quart partit pel títol a Kyoto en cinc dies, Shimada es va trencar el cervell sobre el moviment segellat que podria haver utilitzat contra Sōya en el seu tercer partit perdent el títol. Quan Rei i Shimada comencen un partit d'entrenament, Shimada admet que Rei sonava igual que Sōya quan Rei va comentar la "configuració del tauler inquietant" d'abans. Shimada es compara amb una tortuga i Sōya amb una grua. Malgrat el seu estat d'estómac empitjorat, Shimada és l'únic rival de la seva ciutat natal. Rei ve amb Shimada a Kyoto per assegurar-se que les coses surtin bé. Arriben a l'hotel on es disputarà el quart partit pel títol, i Rei porta a Shimada a la seva habitació d'hotel per descansar. Més tard, després de sortir de la recepció a mig camí, Shimada informa a Rei que Smith és un observador assistent i que compartirà una habitació d'hotel amb Rei. Quan comença el quart partit pel títol, Rei es preocupa per la salut de Shimada.

20.- Kyoto (2a part). Kyoto (part 3). Shimada té el somni de retrobar-se amb la seva xicota i la seva família a la seva ciutat natal, tot i que aquesta fantasia demostra que mai es va convertir en un jugador professional de shogi. A la segona jornada del quart partit pel títol, Rei continua preocupant-se que Shimada incorregi en quatre derrotes consecutives abans d'arribar a Yamagata. En Rei informa a Harunobu que en Shimada no volia molestar a Harunobu, ja que faria un gran enrenou per la salut d'en Shimada. Després que Tsujii, assignat com a observador oficial, sigui atrapat per tenir la grip, Jingūji promociona a Smith com a nou observador oficial i Rei com a comentarista juntament amb l'apassionat jugador de shogi professional Raidō Fujimoto. Durant el partit, sembla que en Sōya té a Shimada atrapat només amb l'ús d'una torre i un peó. Fujimoto ja prediu que Shimada perdrà per quarta vegada, tot i que Rei veu com Shimada encara pot guanyar. Tot i que el rei de Sōya està sotmès a escac, en Shimada finalment cedeix i incorre en la seva quarta derrota consecutiva, acabant així el Torneig de Shishio. Mentre Rei observa com Shimada dorm mentre viatgen de tornada a casa, Rei pensa en el camí que havia pres en Shimada, que representa el d'una tempesta furiosa.

21.- Quan floreixen els cirerers. Remor petita. Les germanes Kawamoto gaudeixen d'uns onigiri sota els cirerers en flor, mentre que la Rei i la Shimada arriben a Tendō durant el temps plujós. Rei i Shimada són co-comentadors d'un partit de "shogi humà" entre Harunobu i Yokomizo al Festival Cherry Blossom de la ciutat. Harunobu guanya el partit després de noranta-sis jugades. Després, en Jingūji intenta retirar-se de l'esdeveniment de cent moviments, alhora que esmenta que en Tsujii va bombardejar el seu discurs a la cerimònia d'obertura. Durant l'esdeveniment, Harunobu, Shimada, Yokomizo i Jingūji mostren les seves habilitats contra diversos jugadors amateurs de shogi. Un periodista local anomenat Izumida parla amb Rei sobre Shimada i la seva contribució a la comunitat de gent gran. Tant Rei com Izumida s'adonen que s'estan enamorant totalment de Shimada. L'endemà, Shimada es prepara per sortir en tren amb Rei i Harunobu. Mentrestant, Someji recull idees de les germanes Kawamoto per a mochi amb un nou sabor i aspecte. Someji decideix un disseny de ninot de neu amb dues opcions de pasta de mongetes dolces. Rei passa per la casa de les germanes Kawamoto per sopar, compartint tot el menjar que va rebre de la ciutat natal de Shimada. La Hinata somia amb fer dolços i dirigir la botiga wagashi quan sigui gran.

22.- Nou trimestre escolar. Lluitador. Quan comença el nou trimestre escolar, Rei lluita per unir-se a les diferents camarillas. Amb dos anys per a la graduació de l'escola secundària, Rei se centra en un proper Torneig de debutants de deu partits per a una competició que decideixi el rang, tot i que Rei i Harunobu es col·locaran en blocs separats per a aquest torneig. Rei dina amb Hayashida a l'escala, on discuteixen sobre com fer un Shogi Club junts, en el qual Rei accepta que Hayashida sigui l'assessor del club. Tanmateix, com que cap dels altres estudiants està interessat a unir-s'hi, Hayashida es dirigeix ​​a Noguchi, que està collint nattō al laboratori de química. Quan Hayashida convida a Noguchi a unir-se al Shogi Club, Noguchi explica que els alumnes de classe superior del After School Bunsen Burners Club s'han graduat, deixant curt els membres. Hayashida té la idea de combinar clubs, convertint-se així en el After School Shogi Science Club. Rei explica que ningú s'asseuria al seu costat, mostrat durant una excursió de l'escola mitjana a un pícnic a l'aire lliure. No obstant això, algú sempre s'asseia davant seu, mostrat durant cada partit de shogi des que era un nen. Rei finalment s'adona que moltes persones conegudes viatjaven al mateix tren i es dirigien cap a la llum brillant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada