Bloc personal,

dilluns, 9 de maig del 2022

3-gatsu no raion kouhen (2017)
(March Comes In like a Lion - 2)

[1148]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keishi Ohtomo
Guió: Chika Umino (manga), Yuko Iwashita, Keishi Ohtomo
Actors: Ryūnosuke Kamiki, Kasumi Arimura, Kana Kurashina

[ Drama, esports, coming-of-age, slice of life, romanç ] 2h 18min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Amb l’amistat d’altres jugadors de shōgi i la cura de les germanes Kawamoto, el cor glaçat de Kiriyama Rei es fon quan comença a apreciar realment el shōgi i el món on viu. No obstant això, les germanes Kawamoto comencen a enfrontar-se als problemes de l’assetjament escolar i el retorn no desitjat del seu pare. Decidit a protegir les germanes, Rei decideix pujar al cim com a jugador professional i enfrontar-se al déu del shōgi d'aquesta època, Soya Toji.”

Crítica

M’ha agradat bastant més aquesta segona part…

Interessant que es dediqui temps a personatges secundaris i que prenguin tant de protagonisme com el principal. En aquesta segona part hi han dos temes que prenen especial rellevància: l’assetjament escolar de la Hina i la tornada sobtada del pare de les tres germanes. Per tornar al monotema de la neurosi dels diferents jugadors de shōgi i els seus puntuals problemes, sempre hi som a temps.

Un final obert, però ben resolt. M’agrada que les coses acabin bé.

Ara em sap greu l’anime que, em temo, se’m farà llarg i pesat, sobretot sabent-ne la resolució i el final.

Resum (amb espòilers)

Després de la seva victòria al torneig Newcomer, se li demana a Rei un partit commemoratiu de shogi contra Tōji Sōya com a estratagema de màrqueting, ja que tots dos són jugadors professionals de shogi que van començar a l'escola secundària, i que des de Rei s'han convertit en el campió del nouvingut. com va fer Soya, la gent havia començat a esperar que Rei es convertís en Meijin un dia. Malgrat la diferència del seu nivell d'habilitat, Rei juga el partit amb la intenció de guanyar, i es veu encisat en l'alegria de jugar amb un rival potent. Rei també s'assabenta del secret de Sōya, que és completament sord per raons desconegudes, un fet només conegut per la gent que s'ha enfrontat a ell en shoōgi.

Mentrestant, l'Akari comença a preocupar-se mentre la Hinata es deprimeix cada cop més. Un dia, la Hina torna de l'escola plorant amb una sabata que falta i coberta de brutícia. La Hina revela que una amiga seva estava sent assetjada a l'escola i, en defensar la seva amiga, també es va convertir en un objectiu. Hina admet en privat a Rei que, tot i que tenia por que es pogués convertir en un objectiu si intervingués, i encara que ningú, ni tan sols el seu professor, la va ajudar, insisteix que no es penedeix d'haver defensat la seva amiga i el que va fer va ser absolutament. no està malament. Rei, que havia passat la seva infantesa aïllat i assetjat, està profundament commogut per les paraules de la Hina. Sentint com si la Hina l'hagués salvat, Rei agraeix a la Hina i li promet quedar-se al seu costat. Rei inicialment intenta estalviar diners dels seus jocs de shogi per ajudar a la Hina, però quan el seu professor assenyala que els Kawamotos mai acceptarien els diners, simplement intenta donar suport emocional a la Hina. L'assetjament escolar finalment arriba a un punt culminant quan la professora de l'aula de la Hina té una avaria per l'assetjament escolar, cridant l'atenció de la resta de l'escola sobre l'assetjament escolar i, finalment, posant-hi fi. Rei demana disculpes per no haver pogut ajudar a la Hina, però la Hina insisteix que simplement estar al seu costat i escoltar-la era suficient i li agraeix.

Aleshores, les germanes Kawamoto reben la visita del seu pare absent, Seijirō; que havia deixat la mare de la germana quan va tenir un fill amb una altra dona. Quan diu que vol tornar a formar part de la família, l'Akari li demana a Rei que l'ajudi, que descobreix que Seijirō havia estat acomiadat de la seva feina i que es veu obligat a abandonar el seu apartament amb feina, la qual cosa suggereix que només demana a les germanes Kawamoto. per unir-se a la seva nova família per desesperació. En Seijirō insisteix que en Rei no és rellevant per a la discussió, ja que no és un membre de la família, a la qual cosa Rei respon afirmant que té tota la intenció de casar-se amb la Hinata en algun moment del futur, la qual cosa sorprèn a la Hina. Quan en Seijirō va a recollir en Momo a l'escola bressol sense dir-ho a la família, Rei s'enganxa a Seijirō, però sobrepassa els seus límits i aliena els Kawamotos en el procés. Desesperat, Rei torna a dedicar-se plenament al shogi, amb plans de tornar a abandonar l'escola.

Les germanes Kawamoto semblen donar al seu pare el benefici del dubte, acceptant la seva oferta de passar el dia en un parc d'atraccions. No obstant això, finalment decideixen que no volen que formi part de la família i opten per eliminar-lo de les seves vides definitivament després de tenir un últim record amb ell.

Durant un partit, se li revela a Masamune Gotō que la seva dona, que ha estat en coma durant diversos anys, havia mort. Encara que amb el cor trencat, en Gotō finalment s'adona que amb la seva dona desapareguda, s'ha tornat millor amb el shogi ara que ja no està preocupat per ella. Amb aquesta finalitat, trenca amb Kyoko perquè pugui centrar-se encara més en el shogi. Kyoko torna a la casa dels Kōda en un estupor borratxo, i li pregunta enfadada al seu pare com es pot dedicar a l'esport que havia arruïnat la seva família. L'endemà al matí, el Sr. Kōda parla amb Kyoko sobre el moment en què va colpejar en Rei després de perdre contra ell al shogi. Li mostra que si s'hagués mirat més de prop, hauria pogut donar la volta al joc al seu favor, però com que no creia en ella mateixa, no va veure l'oportunitat. Li promet a Kyoko que, independentment del que esculli a la vida, sempre la donarà suport.

Rei i Gotō s'enfronten a la final del Rei Lleó i juguen un partit molt igualat. Rei, encara desconsolat pel cisma que va causar amb Kawamotos, sembla tenir una avaria mentre jugava contra en Gotō. A mesura que el joc continua, trenca a plorar. Gotō retreu al professional més jove per actuar de manera indecent mentre jugava al shogi, abans d'admetre la derrota a Rei. Quan els periodistes vénen a entrevistar a Rei, Rei passa corrents per davant d'ells fins a casa Kawamoto. A la porta, demana disculpes a la Hina i a les altres dues germanes per fer-les mal mentre intentaven defensar-les, admetent que al final, estava completament aterrit de perdre-les. Les germanes finalment el perdonen i el conviden a sopar. Mentrestant, Kyoko es troba amb en Gotō, burlant-se d'ell per la seva pèrdua abans d'unir-se a ell al seu costat una vegada més.

Com a guanyador del torneig del Rei Lleó d'aquell any, Rei té l'oportunitat d'enfrontar-se a Tōji Sōya en un partit pel títol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada