Bloc personal,

dilluns, 16 de maig del 2022

Kanojo to Kanojo no Neko: Everything Flows (2016) S01
(She and Her Cat)

[226]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuya Sakamoto
Guió: Naruki Nagakawa, Makoto Shinkai (original)
Música: To-Mas Soundsight, Fluorescent Forest
Estudi: Liden Films Kyoto Studio
Vues de doblatge: Kana Hanazawa, Shintarō Asanuma, Akiko Hiramatsu

[ Animació, drama, seinen ] 4 capítols de 5 min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“La sèrie senzilla i encantadora deixa a Kanojo mentre busca feina i experimenta diversos canvis a la seva vida, tot mentre el seu gat Daru segueix sent la constant de suport.”

Crítica

Basat en el curtmetratge del Makoto Shinkai…

L’any 1999 un desconegut dissenyador gràfic de vídeo jocs (també animador i mangaka) Makoto Shinkai va escriure, dirigir i animar Kanojo to Kanojo no Neko (She and Her Cat) una “tonteria” de curtmetratge de cinc minuts en blanc i negre. Va ser tal la revolada que va tenir, que va guanyar diversos premis.

Deixo aquí el vídeo original de YouTube perquè és molt curtet i val molt la pena:



Aquest desconegut Makoto Shinkai, anys després, ha acabat fent algunes coses “interessants”… a veure si en sona alguna…:
Basant-se en aquella animació de 5 minuts, han fet un manga (l’autora de Blue Period., la Tsubasa Yamaguchi) i hi ha aquesta minisèrie de quatre capítols i cinc minuts cadascun (gairebé vuit amb l’opening i l’ending). Em sembla haver llegit que també hi ha una novel·la…

Resum (amb espòilers)

La història original del vídeo de YouTube de Makoto Shinkai transcorre al llarg d'un any. Un dia plujós de primavera, troba en Chobi fora i el porta a casa amb ella. Chobi s'enamora de la seva amo per la seva bondat i bellesa. Durant l'estiu, Chobi té una xicota, la Mimi. La Mimi estima en Chobi i es vol casar amb ell, però ell es nega perquè està enamorat d'ella. Un dia de tardor, té una llarga conversa per telèfon. Quan s'acaba Ella plora i es deprimeix. La Chobi no entén de què va ser la conversa ni què va passar, però conclou que no va ser culpa seva. Ell està al seu costat i la consola. El temps passa i esdevé hivern. Ella segueix treballant i segueix amb la seva vida. Al final, Ella i Chobi estan contents amb la seva vida junts i diuen a l'uníson: "Crec que a tots dos probablement ens agrada aquest món".

==

La sèrie de quatre capítols té petites modificacions sobre aquesta història, però ve a dir el mateix. El gat ara és negre i es diu Daru. El regala la mare de la Kanojo a la seva filla perquè li faci companyia, tot i que, en principi, no se’n fa gaire amiga i està a punt d’abandonar-lo.

Al final, Daru acaba morint de vell i, passat un any, la Kanojo adopta un altre gat, amb l’esperit i alguns records del Daru, aquest cop blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada