Bloc personal,

dilluns, 30 de novembre del 2020

Tenki no ko (2019) (Weathering with You)

[956]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Makoto Shinkai
Guió: Makoto Shinkai
Actors: Kotaro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri

[ Animació, drama, familiar ] 1h 52min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Un noi de l'escola secundària que ha fugit a Tòquio es fa amic d'una noia que sembla poder manipular el clima.”

Crítica

En la línia de Your Name (Kimi No Na Wa) (2016)…

Al principi m’ha semblat massa simple i totalment oblidable, però a mida que ha anat avançant, cada cop m’ha agradat més i li he anat trobant més semblances amb Your Name (Kimi No Na Wa) (2016). Jo diria que han sabut veure què ha funcionat en l’altra per aplicar-ho, com a manual de normes, en aquesta.

Resum (amb espòilers)

El juny de 2021, l’escola de primer any Hodaka Morishima escapa de Kōzu-shima per arribar a Tòquio. Quan el seu transbordador cap a la ciutat és colpejat per una tempesta de pluja, el salva Keisuke Suga, que li dóna la targeta de visita a Hodaka. Quan Hodaka es trenca i lluita per trobar feina, coneix a Hina Amano, una empleada d’un restaurant McDonald’s. Es compadeix d’ell i li dóna menjar. Més tard, Hodaka troba una pistola abandonada en una paperera on va caure. Després d'arribar al lloc de negocis de Suga, es troba amb ell i la seva neboda, Natsumi. Suga el contracta com a ajudant d'una petita empresa editorial de revistes ocultes, on investiguen llegendes urbanes relacionades amb el clima inusualment plujós a Tòquio. Des d’un psíquic, escolten la llegenda d’una “noia del sol” que pot controlar el temps.

Hodaka veu que Hina és intimidada perquè treballa en un club de carrerons. Després d’una breu persecució, espanta als propietaris del club disparant l’arma a l’aire, pensant que es tracta d’una joguina. Ell i Hina escapen; ella el porta a Yoyogi Kaikan, un edifici abandonat amb un santuari al terrat, on llença l'arma. Hina sorprèn a Hodaka demostrant la seva capacitat per netejar el cel pregant. Hodaka descobreix que Hina viu sola amb el seu germà Nagi i no tenen cap tutor adult. En veure com tenen problemes econòmics, Hodaka proposa iniciar un negoci amb Hina amb la capacitat de noia de sol: una feina per aclarir el temps per a esdeveniments com ara casaments i festes. Creen un lloc web per acceptar comandes i el seu negoci es converteix ràpidament en un èxit. No obstant això, quan es neteja el cel per al Festival de Focs Artificials Jingu, Hina es mostra a la televisió i el seu lloc s’inunda de peticions, de manera que decideixen tancar el seu negoci.

Un detectiu amb la policia buscava Hodaka, ja que la seva família va presentar un informe de desaparegut. Descobreixen que Hodaka va ser atrapat amb l’arma en una càmera de seguretat. Els agents arriben al pis on viu Hina amb Nagi i l’interroguen mentre s’amaga Hodaka; Hina s’adona que, com que no tenen tutors legals, ja que la seva mare ha mort recentment, els serveis socials els detindran i els separaran. Just després que la policia marxi, Keisuke visita Hodaka, havent estat també visitat per la policia. Keisuke acomiada Hodaka i li dóna la seva paga de separació, explicant que la policia el sospita que va segrestar Hodaka. Hodaka, Hina i Nagi intenten fugir, però el clima empitjora els atura. Es refugien en un hotel i passen la nit amb menjar instantani i fent karaoke. Quan passa la mitjanit, Hina revela que el seu cos es va convertint lentament en aigua quan més utilitza el seu poder. Ella explica que ella és la causa del clima anormal i que pretén ser un sacrifici humà, i que la seva desaparició tornarà a la normalitat. Hodaka promet protegir-la, però l'endemà al matí, Hina ha desaparegut al cel i la pluja s'ha aturat.

Al matí, la policia segueix Hodaka fins a l'habitació de l'hotel. Nagi és enviat al centre d’assessorament infantil i Hodaka és conduït a la comissaria de policia. Havent-se enamorat ja de Hina, Hodaka decideix portar-la de tornada a la Terra i escapa de la custòdia de la policia amb l'ajut de Natsumi i el seu Honda Super Cub. Després d’immobilitzar la seva motocicleta, Hodaka reprèn a peu l’edifici de Yoyogi Kaikan per arribar al santuari. A l’interior es troba amb Keisuke, que intenta aturar-lo. La policia envolta Hodaka, però Suga, ara inspirat en la desesperació de Hodaka per veure Hina, l'ajuda a escapar. Al santuari del terrat, Hodaka salta per la porta del santuari i és transportat al cel, on troba Hina i li demana que marxi amb ell, insistint que Hina deixi anar les seves preocupacions pel clima i comenci a viure per ella mateixa. Tan bon punt tornen al santuari del terrat, Hina, Hodaka, Natsumi, Nagi i Suga són arrestats i es reprenen les fortes pluges. Hodaka és condemnat a una llibertat condicional de tres anys i enviat de nou a casa seva a Kōzu-shima.

Tres anys després, la pluja ha anat caient sense fi a Tòquio, submergint gran part de la ciutat. A la primavera del 2024, acabada la prova, Hodaka es gradua de l'escola secundària i torna a Tòquio per començar la universitat. Es troba amb Suga, que ha ampliat el seu negoci. Després que Suga l'animi a trobar Hina, Hodaka la troba resant en un carrer amb vistes a la ciutat ofegada. Es retroben, amb Hodaka prometent-li que estaran bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada