Bloc personal,

dilluns, 9 de novembre del 2020

The Hunt (2020)

[944]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Craig Zobel
Guió: Nick Cuse, Damon Lindelof
Actors: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz

[ Acció, terror, thriller ] 1h 30min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Dotze desconeguts es desperten en una clariana. No saben on són ni com hi han arribat. No saben que han estat escollits amb un propòsit molt específic: caçar-los.”

Crítica

M’ha interessat bastant…

Tot i que podria ser bastant previsible, a mi m’ha interessat des del principi i, el fet d’anar seguint un personatge per empatitzar amb ell i, de cop, eliminar-lo fulminantment, m’ha agradat molt. La història m’ha interessat fins el final on tot queda lligat… potser la part més fluixa de la pel·lícula, però interessant igualment.

Resum (amb espòilers)

En una reunió, Athena Stone preveu una propera caça de "deplorables". Més tard, amb el seu avió privat, mata un home que surt de la bodega de càrrega.

Onze captius es desperten amordassats, en un bosc, per caçar. En una clariana, troben una memòria cau d’armes i claus dels seus gags, però en recuperar-los, cinc són assassinats per un enemic invisible.

Tres captius escapen per sobre d’una tanca de filferro de pues fins a una estació de servei. Els propietaris de l'estació, una parella d'ancians formada per Miranda "Ma" i Julius "Pop", identifiquen la seva ubicació com un punt de la ruta 31 a prop d'Elaine, Arkansas. Els tres fugits, segrestats cadascun d’una part diferent dels Estats Units, adonen de la seva similitud amb la teoria de la conspiració "Manorgate". Un dels tres es menja un bunyol enverinat i s’enfonsa, mentre que Ma i Pop (que estan entre les files dels captors) maten a la resta amb gas verinós. A continuació, netegen l’estació perquè la següent persona entri.

Arriba un quart captiu, el veterà de la guerra d’Afganistan, Crystal Creasey. Demanant cigarrets i la seva ubicació, manté converses amb Ma i Pop, i aquests es posen nerviosos. A continuació, Crystal ataca i mata la parella amb una escopeta serrada que la parella tenia sota el taulell; revela que els cigarrets eren massa cars per a Arkansas.

Inspeccionant la camioneta que hi ha a l’exterior, troba una matrícula croata sota una placa falsa d’Arkansas i un trampolí connectat a la porta del conductor. Més tard es troba amb un altre captiu; un podòleg del teòric de la conspiració anomenat Gary i l’adverteix de prendre el camió. S'embarquen en un vagó ple de refugiats, que Gary creu que són actors de la crisi; aleshores el tren és atacat per soldats croats. Quan Gary intenta convèncer els soldats de Manorgate i la perfidia dels refugiats, un refugiat, "Crisis Mike" admet a Gary que ell i ell només són actors, però diu que la incursió no estava prevista i ofereix un avantatge per a Gary cooperació. Gary utilitza una granada que l'actor havia amagat per matar-lo i Crystal és portat a un camp de refugiats.

Crystal coneix un altre pres fugit anomenat Don al camp i Oliver, un enviat de l'ambaixada dels Estats Units a Zagreb, arriba per portar-los a l'ambaixada. En el trajecte, Oliver indaga per què van ser seleccionats per a la caça; sospitós, Crystal expulsa Oliver del cotxe i l’atropella. Ella i Don troben el cos de Gary al maleter amb una caixa marcada amb "diners de suborn" i un mapa. El fals enviat era un dels caçadors.

Crystal explica a Don la història de "el Jackrabbit i la tortuga caixa", una versió de La tortuga i la llebre en què el Jackrabbit mata la tortuga caixa després de perdre. A la destinació de l’enviat (que es mostra a prop d’on els captius van trobar originalment la memòria cau d’armes i van ser assassinats posteriorment), Crystal mata els caçadors que troba i fa ferir el seu consultor tàctic, el sargent. Dale. Atenea crida a Don per ràdio, preguntant-li si va matar Crystal. Quan Don es nega a desarmar, Crystal el mata. Crystal tortura el sargent ferit. Dale aconsegueix la ubicació d'Athena i després de dir-li que va lluitar a l'Afganistan, el mata.

Un flashback revela que l'intercanvi de text grupal d'Athena era una broma. No obstant això, es va filtrar a Internet, creant furor per "Manorgate". Posteriorment, els participants del text del grup, les carreres dels quals es van arruïnar, decideixen fer realitat Manorgate. Van segrestar persones que compartien i produïen materials a Internet relacionats amb Manorgate. Athena està personalment ofesa per una publicació de les xarxes socials que Crystal havia fet sobre ella i insisteix en la seva inclusió, sobrenomenant-la "Bola de neu".

Quan Crystal s’enfronta a Athena, Athena es burla de la història personal de Crystal. Crystal li diu a Athena que la confon amb un altre Crystal de la seva ciutat natal, però el seu segon nom s'escriu May, en lloc de Mae. Crystal i Athena es barallen i, finalment, s’empalen mútuament sobre les dues fulles d’un robot de cuina; Atenea mor, però Crystal aconsegueix un segon vent en veure que apareix un conill a prop del cos d'Atenea. Ella cauteritza la seva ferida, es vesteix amb la roba d’Atena, agafa el gos d’Atena i surt al seu raig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada