Bloc personal,

divendres, 6 de novembre del 2020

Puzzle (2018)

[942]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Marc Turtletaub
Guió: Polly Mann, Oren Moverman
Actors: Kelly Macdonald, Irrfan Khan, David Denman

[ Drama ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Agnes, donada per descomptada com a mare suburbana, descobreix la passió per resoldre trencaclosques que l’atrau inesperadament a un nou món, on la seva vida es desenvolupa de maneres que mai no hauria pogut imaginar.”

Crítica

M’ha encantat!

Una altra d’aquestes que no té res d’especial, però té una història molt delicada i està tot molt ben explicat i ben ambientat. A mi m’ha agradat molt.

Resum (amb espòilers)

Agnes és una mestressa de casa suburbana de classe mitjana i mare de dos fills grans, Ziggy i Gabe, que semblen atrapats amb el seu marit Louie en una rutina monòtona. Ella serveix a la seva família amb devoció i sense discussions. Després de coure el seu propi pastís, de servir-lo i netejar-lo després de la seva pròpia festa d’aniversari, es troba atret per un trencaclosques de 1000 peces entre tots els regals que va rebre. Li agrada tant que viatja a la ciutat de Nova York per visitar una botiga on trobar puzles més complexos.

A la botiga, Agnes nota un anunci que la porta a Robert, un antic campió del torneig de trencaclosques que busca un nou soci per competir en un torneig de campionat el mes següent. Robert és un inventor ric i reclòs que la seva dona i parella de trencaclosques l'han abandonat recentment, i Agnes està intrigada per les seves diferències. El sorprèn el seu enfocament poc ortodox per resoldre trencaclosques i la convida a reunir-se dues vegades a la setmana per preparar-se per al torneig nacional, dient que és un regal de Déu.

Agnes explica a la seva família que ha d’ajudar una tia que s’ha trencat la cama, que menteix cada dia mentre intenta ajudar el seu fill gran a discernir quin tipus de vida vol realment. Està frustrada per la resistència del seu marit i commociona la seva família quan comença a afirmar-se, declarant que anirà al torneig. Manté secreta la seva relació amb Robert quan s’enamora d’ell.

Després que Agnes es perdi el sopar amb la família, Louie finalment s'enfronta a ella i ella confessa que va tenir relacions sexuals amb Robert, el seu company de trencaclosques. Ziggy fa l'esmorzar el dia del torneig i ella i Robert guanyen. Tots dos fills l’animen mentre Louie encara lluita per com ha canviat.

Després d’aclarir l’antiga casa de vacances de la família, que Louie ha acceptat vendre perquè els nois puguin perseguir els seus somnis, Agnes decideix no anar a Brussel·les amb Robert al campionat internacional. En lloc d’això, puja a un tren cap a Mont-real, seguint el seu propi camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada