Bloc personal,

divendres, 13 de novembre del 2020

Made in Abyss: Fukaki Tamashî no Reimei (2020)
(Made in Abyss: Dawn of the Deep Soul)

[946]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masayuki Kojima
Guió: Akihito Tsukushi (manga)
Actors: Miyu Tomita,Mariya Ise, Shiori Izawa

[ Animació, aventura, fantasia ] 1h 53min

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Riko, Reg i el seu nou amic, Nanachi, continuen el seu viatge per l’abisme i arriben a la 5a capa. Però, per tal que puguin continuar fins a la sisena capa, han de trobar-se amb la inquietant figura del passat de Nanachi: Bondrewd the Novel.”

Crítica

Massa lenta…

Els animes, en general, ja ho tenen això: són lents de nassos per allargar el màxim un contingut bastant curt. A més, en aquest cas, la història és bastant inusual i està en un punt de la trama on tot comença a enfosquir-se i desdibuixar-se de manera molt evident.

No he vist les dues primeres pel·lícules, perquè aquesta és la tercera. Sí he vist la sèrie i, segons he llegit, les dues primeres pel·lícules són adaptació del contingut emès a la sèrie. El cas és que la sèrie era tot molt bonic i això em va fer comprar el manga i anar-lo seguint, però fins on jo he llegit, a l’autor se li ha anat l’olla de manera considerable i tot és tant recargolat que costa seguir-ho. Això sí, els seguidors i fans en són molts i, pel que veig en la puntuació així ho manifesten…

Resum (amb espòilers)

Riko, Reg i Nanachi arriben al jardí que conté les Flors de la Fortalesa a la cinquena capa. Es troben amb una mà Umbra, un subaltern de Bondrewd, mentre posa el jardí en flames per destruir els insectes paràsits disfressats de fulles. El trio continua després pel mar de cadàvers, on Nanachi i Mitty van ser convertits en buits per Bondrewd. Arriben a Idofront a la base operativa avançada, que és l’única entrada al sisè nivell. Els dóna la benvinguda la jove i garrotosa Prushka, que diu ser la filla de Bondrewd, i se'ls convida a passar la nit. Durant la nit, Nanachi va explorant i es troba amb Bondrewd, que revela que Reg és una valuosa relíquia de l'Abyss. Riko es desperta i troba els altres desapareguts i els va a buscar. Puja per una escala prohibida que suposadament condueix a la Maledicció. És colpejada per forces invisibles i perd la consciència. Ella és trobada i embenada per Prushka, però quan no troben els altres, pugen junts per l’escala, dirigits per la mascota Meinya de Prushka.

Mentrestant, Bondrewd ha capturat a Reg, que sofreix una sèrie d'experiments dolorosos, entre els quals es tallen la mà dreta. Nanachi, Riko i Prushka arriben al laboratori i Prushka queda sorprès al veure què fa Bondrewd. Reg i Riko escapen amb l'ajut de Prushka, però Bondrewd i els seus assaltadors de les cavernes els troben. Riko llança una trampa establerta per Nanachi i Bondrewd i els seus homes són atacats pels ferotges insectes gegants anomenats Kasshou-Gashira. Bondrewd utilitza Sparagmos, la llum orientadora de l’origen per deixar-se lliure. El trio aconsegueix derrotar Bondrewd i el maleït el converteix en una bèstia. No obstant això, una altra mà Umbra agafa el xiulet i el casc blanc de Bondrewd i es converteix en Bondrewd. Després desmunta Prushka juntament amb altres nens innocents per alimentar la seva resurrecció en el que ell anomena La Benedicció. Riko s'adona que el cos de Bondrewd era només un dels molts vaixells, que el seu conscient té control sobre l'ús d'una relíquia coneguda com Zoaholic.

El trio formula un pla per recarregar Reg mitjançant l'electricitat que alimenta l'Idofront i després Reg llança un ferotge atac contra Bondrewd. Amb l'ajut de Nanachi i Riko, Reg finalment destrueix a ell i al seu cos beneït recentment obtingut. Nanachi i Bondrewd mantenen una última conversa, en què Bondrewd elogia Nanachi i revela que la seva nova aspiració és que Nanachi avanci més enllà. Riko està desconcertat pel destí de Prushka, les parts del cos essencials de les quals es troben en un cartutx que sagna amb abundància. Tot i això, Riko troba que la seva consciència s’ha convertit en una pedra reverberant de la vida, el material del qual es tallen els xiulets blancs. Emporta el seu nou xiulet blanc mentre ella, Nanachi, Reg i Meinya comencen el seu descens fins al sisè nivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada