Bloc personal,

dimecres, 4 de novembre del 2020

Kick-Ass (2010)

[940]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Matthew Vaughn
Guió: Jane Goldman, Matthew Vaughn, Mark Millar (còmic)
Actors: Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz

[ Acció, comèdia, crim ] 1h 57min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Dave Lizewski és un desapercebut estudiant de secundària i fan dels còmics que un dia decideix convertir-se en superheroi, tot i que no té poders, formació ni motius significatius per fer-ho.”

Crítica

Impactant i sublim…

Realment sorprenent la primera vegada que la vaig veure, però també ara per l’impactant de les escenes. Aguanta bé el pas del temps.

Resum (amb espòilers)

Dave Lizewski és un adolescent normal que viu a Staten Island, Nova York. Inspirat en els còmics, Dave planeja convertir-se en un superheroi de la vida real. Compra i modifica un vestit de busseig i s’arma amb porres. Durant la seva primera sortida, és apunyalat i després atropellat per un cotxe. Després de recuperar-se, guanya una capacitat per suportar el dolor i una major durabilitat gràcies a la substitució d'alguns ossos per metall.

En absència de l'escola, s'estén el rumor que és gai. Com a resultat, Katie Deauxma, la seva enamorada de sempre, intenta immediatament convertir-se en la seva amiga. Malgrat el malentès, Dave, però, agraeix l’oportunitat d’apropar-se a Katie.

Dave torna a la lluita contra el crim i guanya notorietat després de salvar un home d'un atac de bandes. Anomenant-se "Kick-Ass", crea un compte de Myspace on es pot contactar per obtenir ajuda. En resposta a una sol·licitud de Katie, s’enfronta a un traficant de drogues, Rasul, que l’ha assetjat. Al lloc de Rasul, Kick-Ass es veu ràpidament desbordat pels matons de Rasul. Abans que el puguin matar, intervenen dos vigilants disfressats, Hit-Girl i el seu pare, Big Daddy, que maten fàcilment els matons i marxen amb els seus diners. Després de tornar a casa, Dave s'adona que ja està al cap i planeja renunciar a la lluita contra el crim. Tot i això, Hit-Girl i Big Daddy li fan una visita i l’animen.

La veritable identitat de Big Daddy és Damon Macready, anteriorment un policia honest. Enmarcat pel cap de la màfia Frank D'Amico, va ser empresonat. La seva dona es va suïcidar, deixant enrere la seva filla Mindy. Contra la protesta del seu antic company Marcus Williams, Damon es forma a ell mateix i a Mindy com a preparació per venjar-se de Frank. Han estat minant les operacions de Frank atacant els seus magatzems, robant-li els diners i destruint les seves drogues.

Frank creu que Kick-Ass és el responsable dels atacs i li apunta, tot i que accidentalment mata a un animador de festa que està vestit com Kick-Ass. El fill de Frank, Chris, suggereix un enfocament diferent. Es fa passar per un nou vigilant, "Red Mist", i es fa amic de Kick-Ass. Té previst atraure Kick-Ass al magatzem de fusta de Frank i desenmascarar-lo. Tot i això, troben el magatzem en flames i els homes de Frank morts. Red Mist recupera una càmera oculta que va col·locar abans al magatzem i veu imatges gravades de Big Daddy matant els homes i cremant el magatzem. Red Mist i Kick-Ass formen part de les formes. D'Amico observa les imatges i descobreix Big Daddy i Hit-Girl.

Després de l'esdeveniment, Dave decideix deixar de ser Kick-Ass. Li revela la seva identitat a Katie i aclareix el malentès sobre el fet que fos gai. Ella el perdona i es converteix en la seva xicota. Tot i això, Red Mist torna a contactar-lo i l’enganya perquè reveli la ubicació de Big Daddy i Hit-Girl. En una de les cases segures de Big Daddy, Red Mist dispara a Hit-Girl per una finestra i els homes de Frank capturen Big Daddy i Kick-Ass.

Frank té la intenció de torturar els seus matons i executar els seus captius en una transmissió en directe a Internet. Mentre Kick-Ass i Big Daddy són colpejats pels gàngsters de Frank, Hit-Girl, que ha sobreviscut al tiroteig, assalta l’amagatall i mata a tots els gàngsters. Durant la baralla, un mató posa foc a Big Daddy. Big Daddy i Mindy s’acomiaden de plorar abans de morir de les seves cremades.

Kick-Ass i Hit-Girl resolen derrotar Frank D'Amico d'una vegada per totes. Hit-Girl s’infiltra a la seu de Frank i mata a nombrosos guàrdies i secuaces abans de quedar-se sense bales. Quan ella és arraconada pels matons, Kick-Ass arriba amb un jet pack equipat amb miniguns i mata els matons restants. Kick-Ass i Hit-Girl s’enfronten a Frank i Red Mist. Kick-Ass lluita contra la boira vermella, cosa que fa que es tombin. Frank domina una Hit-Girl esgotada. Abans que pugui matar-la, Kick-Ass recupera la consciència i dispara a Frank per la finestra amb una bazuca, matant-lo. Dave i Mindy es retiren de la lluita contra el crim; Marcus es converteix en guardià de Mindy, i ella s’inscriu a l’escola de Dave.

Mentrestant, Chris D'Amico està assegut a l'oficina del seu pare, vestit amb un vestit actualitzat. Davant de la càmera, diu, "com va dir una vegada un gran home, esperen que em carreguin", abans de disparar una arma contra la pantalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada