Bloc personal,

dimecres, 11 de novembre del 2020

Brightburn (2019)

[945]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Yarovesky
Guió: Brian Gunn, Mark Gunn
Actors: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn

[ Drama, terror, misteri ] 1h 30min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“Què passa si un nen d’un altre món va aterrar a la Terra, però en lloc de convertir-se en un heroi de la humanitat, va demostrar ser quelcom molt més sinistre?”

Crítica

Puta traducció de títol!

Traduir brillantor (brightburn) per El hijo em sembla espantós. Sense justificació. Aclarit això, sempre m’ha semblat bastant inquietant l’existència dels superherois: no tot té perquè ser bonic i que aquests busquin la salvació de la humanitat. Aquí aquest és el tema principal: com convertir un superheroi, superman concretament, en un monstre del que cal tenir-ne por.

Resum (amb espòilers)

El 2006, una nau espacial s'estavella a Brightburn, Kansas. Tori i Kyle Breyer, que no poden concebre un nen, miren a dins per trobar un nadó. La parella l’adopta i el nom de Brandon. Amaguen la nau espacial al seu graner per ocultar-li la veritat.

El 2018, el vaixell comença a transmetre un missatge aliè, que atrau Brandon al graner. Intenta obrir el celler, però intervé Tori. Brandon comença a exhibir poders sobrehumans.

Un dia, durant un exercici de confiança a l'EP, Brandon cau cap a una noia de la seva classe anomenada Caitlyn; ella el deixa caure i l'acusa de pervertit, ja que l'havia vist a la seva habitació anteriorment a la nit. Caitlyn es veu obligada a ajudar a Brandon a pujar i Brandon, frustrat per les seves accions, li aixafa la mà. Aquella nit, Brandon torna a ser atret cap al vaixell i irromp al graner on està amagat. Tori segueix i el veu levitant, cantant el missatge del vaixell: "Agafa el món". Tori revela la veritat del seu origen i Brandon s’enfosa. Desenvolupa una visió de calor, que utilitza per assassinar lentament la mare de Caitlyn, Erica, al menjador on treballa. La policia troba una sèrie de B rúnics dibuixats sobre una finestra mentre investiga la desaparició d’Erica.

L’endemà, Brandon mata al seu oncle Noah aixecant i estavellant el vehicle. L'endemà al matí, Tori i Kyle informen a Brandon de la mort de Noah, però Brandon no té cap reacció i els enfada a tots dos. Kyle acusa a Brandon d'assassinat i l'agafa, i Brandon pren represàlies empenyent-lo violentament. Kyle troba la camisa tacada de sang de Brandon i se la mostra a Tori, però ella es nega a creure-ho.

Kyle porta a Brandon en un viatge de caça pare-fill al bosc. Kyle intenta disparar i matar Brandon amb el seu rifle de caça, però l'execució fracassa quan la bala rebota per la part posterior del cap de Brandon. En adonar-se del que Kyle acaba de provar de fer, Brandon el persegueix i el mata amb visió de calor. Un xèrif arriba als Breyers i demana veure a Brandon. Tori li diu al xèrif que Kyle i Brandon no són a casa, així que li mostra a Tori el símbol que es troba a les escenes de la mort d'Erica i Noah. Tori troba el quadern de Brandon amb dibuixos dels seus assassinats i el seu missatge de "prendre el món" i comença a creure a Kyle. Intenta trucar a Kyle, però Brandon respon i implica que ara ve a buscar Tori.

Brandon torna i comença a destruir la casa, matant fàcilment a tots els policies que venen al rescat. Recordant que el vaixell pot ferir Brandon, Tori corre al graner i descobreix el cos mutilat d'Erica. Mentre Brandon la persegueix, Tori intenta parlar-li de la terra sobre quant l’estima, semblant que comparteix un moment genuí de compassió. Tot i això, Tori intenta apunyalar-lo amb un tros del vaixell, que Brandon veu arribar. Enutjat i desconsolat, Brandon fa volar Tori milles cap al cel sobre els núvols i la deixa caure fins a la seva mort, just quan s’acosta un avió. L’endemà, sabem que l’avió s’ha estavellat misteriosament contra la masia, amb les notícies que informen que tothom a bord va morir i que Brandon era l’únic supervivent.

Durant els crèdits, Brandon comença els seus atacs a tot el món, que cobren les notícies. Brandon també és batejat com "Brightburn" pels mitjans de comunicació. Un teòric de la conspiració anomenat Big T discuteix l’incident de Brightburn i l’existència d’altres súper-éssers, demanant a la humanitat que prengui mesures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada