Bloc personal,

dilluns, 30 de maig del 2022

Yuru Camp △ (2018) S01

[230]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yoshiaki Kyōgoku
Guió: Jin Tanaka, Afro (manga)
Música: Akiyuki Tateyama
Estudi: C-Station
Veus de doblatge: Yumiri Hanamori, Nao Tōyama, Sayuri Hara

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Nadeshiko, una estudiant de secundària que s'havia traslladat de Shizuoka a Yamanashi, decideix veure el famós Mont Fuji, amb un bitllet de 1.000 iens. Tot i que aconsegueix anar en bicicleta fins a Motosu, es veu obligada a tornar enrere a causa de l'empitjorament del temps. Incapaç de posar els ulls en el seu objectiu, es desmaia a mig camí cap al seu destí. Quan es desperta, és de nit, en un lloc on no havia estat mai, sense manera de saber com arribar a casa. Nadeshiko se salva quan es troba amb la Rin, una noia que està acampada sola. Aquesta història de noies a l'aire lliure comença amb aquesta primera trobada entre Nadeshiko i Rin.”

Crítica

Adoro els iyashikeis*…

(*) Iyashikei és un gènere específic de les obres japoneses, principalment manga i anime. És un subgènere de slice of life, que retrata personatges que viuen una vida pacífica en entorns tranquils i té la intenció de tenir un efecte curatiu en el públic. La paraula iyashikei podria significar “tipus de curació” o simplement “curació” en japonès.

Basat en un manga d’Afro publicat des de 2015, actualment obert, amb 13 volums fins ara. Té dues temporades d’anime + 5 OVA’s + spin-off (Heya Camp △) + drama televisiu + jocs + pel·lícula anunciada per juliol de 2022… té de tot. Sembla ser que ha entrat molt bé…

Se la coneix, en anglès, com Laid-Back Camp i també com Yurukyan en japonès.

Personalment he xalat molt en la part de la comèdia.

Resum (amb espòilers)

1.- Mont Fuji i fideus al curry. Una noia anomenada Rin Shima arriba a un càmping al llac Motosu, davant del mont Fuji, per passar el dia acampant. Mentre engega una foguera, la Rin s'adona d'una noia peculiar dormint al lavabo públic. Més tard aquella nit, Rin torna a trobar-se amb la noia, presentant-se després com Nadeshiko Kagamihara, que s'havia cansat d'anar en bicicleta cap a la zona després de mudar-se a una casa nova, i comparteix els seus fideus al curri amb ella abans que tots dos tinguin una visió clara de Mont Fuji. Després d'aconseguir que la seva germana la reculli, Nadeshiko deixa a Rin amb el seu número de telèfon amb l'esperança de tornar a acampar amb ella. Uns dies després, Nadeshiko comença a assistir a la seva nova escola, a la qual també assisteix Rin.

2.- Benvinguts al club d'activitats a l'aire lliure! Nadeshiko fa una visita al Club d'Activitats a l'Aire Libre de la seva escola, format pels seus membres Chiaki Ohgaki i Aoi Inuyama. Les noies intenten muntar una tenda barata només perquè se'ls trenqui. Els ajuda l'amiga de Rin, Ena Saitō, que crida l'atenció de Nadeshiko pel fet que la Rin també assisteix a la seva escola. Més tard, mentre en Rin va a un altre viatge d'acampada en solitari a l'altiplà d'Asagiri, Nadeshiko, després d'haver estat informada sobre el viatge per l'Ena, passa amb alguns ingredients per a l'olla.

3.- Mont Fuji i campament relaxat d’olla calenta. Mentre Nadeshiko fa gyoza hotpot per a Rin, Chiaki aconsegueix una feina en una botiga de licors per finançar el club. Després de gaudir de l'àpat, la Rin es disculpa per tenir fred amb la Nadeshiko quan la va convidar a unir-se al club i promet acampar de nou amb ella en algun moment. Després de passar la nit al cotxe de la seva germana, Nadeshiko es desperta d'hora per veure la sortida del sol sobre el mont Fuji.

4.- El club d'activitats a l'aire lliure i la noia de càmping solista. Mentre planifiquen el seu primer viatge d'acampada junts, el Club d'activitats a l'aire lliure experimenta maneres rendibles de fer que els seus sacs de dormir siguin més efectius en temps fred abans de decidir, finalment, comprar alguns sacs de dormir en línia. Mentrestant, la Rin obté el carnet de moto i va d'acampada en solitari a la prefectura de Nagano. Mentre els membres del club caminen per Fuefuki, s'aturen a una cafeteria i un balneari termal al llarg del camí, se'ls envia una càmera de seguretat en directe de Rin a l'autopista.

5.- Dos campaments, dues vistes de campistes. Els membres del club es fan un bany relaxant a les aigües termals, gairebé sucumbeixen a les ganes de menjar abans d'arribar al seu càmping. Mentrestant, Rin arriba a les terres altes de Takabotchi i es veu superat pel desig d'anar també a una font termal, només per descobrir que la més propera ha tancat. Una Rin abatuda decideix pujar al cim, on es veu recompensada amb una vista preciosa, abans de trobar un lloc per cuinar una mica de pasta. Finalment, els membres del club arriben al seu càmping, on Nadeshiko prepara curri per a tothom. Mentre els altres estan adormits, Nadeshiko va a fer una foto de les llums de la ciutat per enviar-la a Rin, que va al cim del mont Takabotchi per enviar-li una visió semblant a canvi.

6.- Carn i colors de tardor i el llac del misteri. La Rin obre un paquet per trobar una mini-grill, que somia amb utilitzar per cuinar carns diverses mentre parla amb l'Ena. Nadeshiko escolta la seva conversa i suggereix una excursió d'acampada per provar la graella. Els dos visiten un supermercat per comprar carn, però es veuen obligats a conformar-se amb substituts perquè els articles desitjats no estaven disponibles. Mentre són allà, es troben amb l'Aoi, que treballa com a caixer, i li expliquen els seus plans. Mentrestant, la Chiaki està visitant el llac Shibire quan es troba amb un home fent bistec a la planxa en una paella, que li ofereix part d'ell. Rin i Nadeshiko són conduïts per la germana d'aquest últim al llac.

7.- Una nit a la ribera del llac i acampats. Al llac Shibire, en Rin i en Nadeshiko instal·len les seves tendes de campanya mentre aquest últim es preocupa pel mite d'un fantasma al llac, mentre la mare de Rin truca a l'home que li havia ofert el bistec en Chiaki, revelant-lo com l'avi de Rin. La Rin lluita per encendre les brases a la mini-grill, així que Nadeshiko visita un campament proper per demanar consell. Coneix una parella de germans, un dels quals està borratxo; l'altre ofereix entrada i carbó nou per al seu ús. Després de cuinar la carn, els dos tornen al campament dels germans per donar-los plats de menjar com a agraïment, rebent jambalaya a canvi. Aquell vespre, la Rin abandona la seva tenda i es troba amb la silueta d'una criatura bèstia, la qual cosa la fa fugir. Com a resultat, la germana encara ebria havia topat amb el seu càmping.

8.- Exàmens, caribú, brioixos al vapor, nyam! La Chiaki mostra un bol de fusta i una paella a l'Aoi, que s'assabenta que s'ha de treure l'acabat de laca per col·locar menjar calent a dins i condimentar-lo, respectivament. Mentre treballen en això, l'Ena visita i els tres parlen del seu nou professor substitut i de l'acampada després dels exàmens. La Nadeshiko, la Chiaki i l'Aoi visiten més tard una botiga d'articles esportius a l'aire lliure a Minobu, on Nadeshiko declara la seva intenció de trobar feina per comprar una llanterna de gas.

9.- Una nit del navegador Nadeshiko i vapor d’aigua termal. La Nadeshiko té previst anar d'acampada amb la Rin, però la nit anterior es refreda i s'ha de quedar a casa. Com a tal, la Rin decideix anar sola a un càmping a Kamīna i intenta fer un desviament per arribar-hi, però més tard descobreix que la carretera està tancada. Després de conèixer alguns escaladors de muntanya, deixa que Nadeshiko i Chiaki decideixin on anirà a continuació i visita un temple i una font termal abans de menjar en un restaurant i dormir. Mentrestant, la Chiaki visita la Nadeshiko a casa i cuina hōtō per a la seva família.

10.- Viatgers maldestres i trobades de campaments. La Rin s'adorm i corre cap al seu càmping quan es troba amb un bloqueig. Quan Chiaki li va dir que podria haver estat deixat allà i mai s'ha mogut, continua i arriba al lloc, on té dificultats per instal·lar-se a causa de les condicions de vent. La Nadeshiko, la Chiaki i l'Aoi planifiquen el seu viatge d'acampada de Nadal i conviden a la Rin, que inicialment es nega abans de ser convençuda per l'Ena perquè accepti. Minami Toba, la nova professora, és induïda sense voler a convertir-se en l'assessora del Club d'Activitats a l'aire lliure i és convidada al campament de Nadal. En sentir que la Sra Toba esmenta que porta cervesa, Nadeshiko s'adona que era la germana borratxo del viatge al llac Shibire.

11.- Casal de Nadal! La Chiaki i l'Aoi es registren al càmping de l'altiplà d'Asagiri mentre la senyora Toba prepara la seva graella i comença a beure. Mentre els dos mengen en un restaurant proper, la Rin prepara la seva tenda i Nadeshiko apareix poc després. Els quatre compren llenya i tornen a la taula de la senyora Toba, on s'ha adormit quan arriben l'Ena i el seu gos Chikuwa. Els campistes i Chikuwa es passen la tarda jugant al frisbee amb altres nens abans de separar-se. A la nit, l'Aoi cuina sukiyaki per al grup. Quan els seus fogons es queden sense gas, en Rin marxa a comprar-ne més. Recorda els comentaris de l'Ena sobre el divertit que seria una acampada en grup, als quals somriu.

12.- El mont Fuji i les noies del campament relaxat. La Nadeshiko explica al grup com espera que siguin d'aquí a deu anys quan torni en Rin. Després de banyar-se, els campistes gaudeixen de diverses pel·lícules i espectacles en una tauleta que Chiaki havia portat fins que decideixen anomenar-ho una nit. Sota les estrelles, la Rin i la Nadeshiko parlen dels seus plans per al nou any abans d'anar a dormir. L'endemà al matí, els dos preparen l'esmorzar i observen la sortida del sol darrere del mont Fuji. La Rin torna a la seva feina en una llibreria, mentre que la Nadeshiko continua reflexionant sobre la possibilitat d'aconseguir un dels seus per comprar l'equip de càmping. L'Ena li envia un missatge de text sobre una oportunitat de feina que ofereix les targetes d'Any Nou, que accepta. A l'epíleg, Nadeshiko torna al llac Motosu al campament en solitari quan rep un missatge de Rin, que també està fent el mateix. Nadeshiko proposa enviar-se fotos dels seus respectius càmpings; després de veure's a la foto de Rin, es gira i s'adona que acamparan al mateix lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada