Bloc personal,

divendres, 13 de maig del 2022

3-gatsu no Raion (2017) S02
(March Comes In like a Lion)

[224]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Akiyuki Shinbo, Kenjirou Okada
Guió: Shaft[a], Akiyuki Shinbo, Yukito Kizawa, Chica Umino (manga)
Música: Yukari Hashimoto
Estudi: Shaft
Veus de doblatge: Kengo Kawanishi, Ai Kayano, Kana Hanazawa

[ Animació, comèdia dramàtica, seinen, coming-of-age, slice of life, romanç ] 22 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un jugador de shōgi orfe de 17 anys, socialment incòmode, que s'enfronta a problemes d'adults com dificultats financeres, solitud i depressió.”

Crítica

Igual que al live-action: molt millor la segona temporada que la primera…

Aquesta segona temporada acaba en el capítol 89 del manga, és a dir, la meitat del volum 9 (2013).

Coses positives: les tres germanes (m’ha agradat molt la veu de doblatge de la Hina en tots els seus registres); elles soles, amb el seu dia a dia, il·luminen la història. Coses dolentes: les partides interminables.

A nivell de contingut, no tracta el tema de la tornada del pare de les germanes a casa com en el live-action (deu ser de capítols posteriors del manga). Se centra més en l’afer de bullying a la Hina i l’esforç per entrar a la mateixa preparatòria que el Rei, a part de les partides interminables pròpies del shōgi.

Només hi ha una partida amb el déu-Sōya, la d’exhibició, i m’ha agradat que tractés el tema de la post-partida i els vincles especials que crea amb ell que no es veu a les pel·lícules. La resta de partides, que acaba sent el que pren pes en la sèrie, és el que en determinats moments es fa pesat, tot i que no tant com a la primera temporada.

No surt tant la germanastra (ni la família adoptiva) on, cada cop que surt, s’enterboleix tot. I el que ara pensava és que el Gotō, al live-action Hideaki Itō, és tremendament atractiu. És dels pocs personatges que guanya en la pel·lícula respecte l’anime o el manga.

Tot i que semblava que havia de ser una gran sèrie, sorprenentment bona com ho ha estat Fruits Basket, al final m’he quedat un pèl decebut per la pesadesa de les partides. Malgrat tot, llàstima que no hagin continuat l’anime amb una tercera i quarta temporades.

Resum (amb espòilers)

1.- Sol ponent. Ramune. A principis de maig, Rei Kiriyama comença les activitats al After School Shogi Science Club amb Eisaku Noguchi, que va perdre el seu primer partit d'entrenament tot i tenir un pla d'atac escrit. Després que Rei expliqui a Noguchi que l'objectiu del shogi és capturar el rei de l'oponent, en Takashi Hayashida es molesta per haver perdut en el shogi informàtic. Encara que Rei diu que el shogi pot ser frustrant de vegades després de perdre, no respon si li agrada o no jugar al shogi. En Noguchi li dóna a Rei una mica de te d'herba llàgrima per calmar-se. Hayashida i Noguchi discuteixen que Tōji Sōya va perdre el primer partit per títol a la sèrie de campionats contra el desafiador Kengo Kumakura. La primera jornada del segon partit pel títol es retransmet per televisió. Basat en una conversa entre Masachika Kōda i Takanori Jingūji, es demostra que en Kumakura va devorar tres pastissos mentre que en Sōya va afegir moltes rodanxes de llimona i daus de glucosa al seu te durant el partit. El After School Shogi Science Club crea dolços de ramune casolans. Rei finalment va trobar un club divertit al qual pertany. Empaqueta un grapat de caramels de ramune per portar-ne alguns a l'Akari Kawamoto, la Hinata Kawamoto i la Momo Kawamoto a casa seva.

2.- Caos. Kumakura. A la sala d'entrenaments de la sala de shogi, el jugador professional de shogi Sakutarō Yanagihara diu a dos periodistes que la sèrie de campionats entre Sōya i Kumakura s'escalfa. Issa Matsumoto i Tatsuyuki "Smith" Misumi impedeixen que Rei i Harunobu Nikaidō provoquin una commoció. Masamune Gotō renya els periodistes per parlar malament de Kai Shimada, la qual cosa fa que els periodistes marxin. Gotō marxa aviat per preparar-se per al seu proper joc. Tanmateix, coneix a Kyōko Kōda fora. Durant el setè partit pel títol del segon dia, Sōya interpreta un bisbe en un lloc incòmode i fa que en Kumakura renunciï a la sèrie de campionats. La Yanagihara diu a Rei i Harunobu que la Sōya guanyaria per escac i mat en disset jugades. Després que Kyōko agafi una mica de loció per a Gotō, visita la seva dona en coma, Misako, a l'hospital. Gotō torna al seu apartament, només per trobar en Kyōko assegut fora de la porta amb la seva tintoreria. Es resisteix a deixar-la entrar, tot i que la lliga al llit abans d'adormir-se. L'endemà, Kumakura deixa Hakone en tren exprés, mentre que Jingūji li diu a Yanagihara que Kumakura va fer un forat a la paret de l'habitació de l'hotel de manera frustrant després de perdre la sèrie de campionats.

3.- Juny. Ladybug Bush (Part 1). Issa i Smith estan sorpresos que en Kumakura participi en el partit de classificació per al Campionat de Kiryu. Durant el dinar, en Harunobu li diu a la Rei que cadascun ha de guanyar tres partits al Torneig de debutants per arribar junts a la final. Harunobu és conscient que Rei planeja utilitzar el Torneig de principiants per pujar de classe. Mentrestant, Someji Kawamoto reuneix idees de les germanes Kawamoto per a una altra delicia, i finalment es decideix per una sandàlia comestible dins d'un bloc de gelatina. L'Akari mostra preocupació per la Hinata, que té alguna cosa profunda en la seva ment. L'endemà, Rei compra un entrepà d'amanida d'ou a una fleca recomanada prèviament per l'Akari. Dinant fora, Rei es troba amb un arbust on les marietes ponen els ous. En el passat, Rei es va adonar del veritable significat de la solitud després de traslladar-se per primera vegada de Nagano a Tòquio després de la mort de la seva família biològica. Kyōko i Ayumu Kōda es van posar gelosos quan Rei va ser molt obedient amb la seva mare adoptiva. Malgrat això, Rei va estudiar i jugar al shogi tediós fins que es va convertir en un jugador professional de shogi. En el present, Rei torna a l'Akari i la Momo amb bunyols de la fleca. Hinata arriba a casa amb llàgrimes amb dues sabates diferents.

4.- Ladybug Bush (2a part). Ladybug Bush (Part 3). Sentiments. En el passat, la companya de classe de la Hinata, Chiho Sakura, estava sent maltractada pels seus amics, però només la Hinata es va quedar al seu costat. La Chiho va començar a saltar l'escola després que la seva bossa desaparegués i una de les seves sabates va ser tirada pel vàter. Hinata i Chiho es van acomiadar amb llàgrimes quan aquest s'estava traslladant a una altra escola. Durant la classe d'educació física, la Hinata es va abalar sobre la companya de classe Megumi Takagi per burlar-se de la marxa de Chiho. La Hinata es va adonar més tard que una de les seves sabatilles d'esport havia desaparegut i es va veure obligada a portar una de les sabatilles de l'escola quan tornava a casa. En el present, Rei corre darrere de la Hinata a la nit fins al moll. Hinata finalment entén que va ser el següent objectiu per intentar protegir en Chiho. Com que la Hinata segueix sent forta, Rei promet quedar-se al seu costat. L'endemà, la Hinata porta en Rei a la biblioteca pública, on la Hinata investiga idees de postres mentre Rei llegeix més sobre l'espina de plata i la marieta asiàtica. Rei observa com la Hinata plora quan una marieta asiàtica s'escapa volant. A la nit, Rei, Akari, Hinata, Momo i Someji sopen junts. Someji anima a la Hinata a estar orgullosa de protegir en Chiho. Rei intenta trobar una manera d'ajudar la Hinata.

5.- Sentiments (continuació). Confessió. A l'escola, Rei demana consell a Hayashida sobre mesures contra l'assetjament. Tanmateix, amb innombrables llocs web sobre mesures contra l'assetjament escolar, no hi ha una solució única en cada cas. Hayashida suggereix a Rei que escolti pacientment els sentiments de la Hinata pel que fa al seu cas. Després que Rei descrigui la personalitat i l'aspecte de la Hinata, admet que la Hinata és important per a ell. Rei deixa caure papers que contenen parèntesis del torneig de shogi, i Hayashida descobreix quants diners hi ha en joc abans que Rei se'n vagi. A la sala shogi, Rei perd un partit del torneig, sense poder donar suport econòmic a la Hinata d'alguna manera. Rei convida Harunobu al seu apartament i el desafia a un enfrontament de deu partits en preparació per al Torneig de Kishō. L'endemà, la Rei ajuda a l'Akari a portar i preparar queviures per cuinar el sopar, mentre que la Hinata, la Momo i la Someji passen el dia en un parc d'atraccions. L'Akari recorda haver estat poc favorable i distant amb la valentia de la Hinata. Rei recorda que la Hinata li va dir que tenia por. Es va sentir salvat i en deute amb la Hinata i l'Akari. Quan la Hinata, la Momo i el Someji tornen a casa, la Hinata li regala a Rei un peluix de gat que va guanyar al parc d'atraccions.

6.- Món Petit. Carta. Després de portar cireres a les germanes Kawamoto, Rei interpreta el shogi amb handicap de 8 peces amb Hinata al seu dormitori, guanyant amb els seus generals d'or i el seu rei. No obstant això, durant el shogi amb handicap de 9 peces, lluita per guanyar contra Hinata amb el seu general d'or dret i rei. En adonar-se que la Hinata somriu ara, la Rei aprofita aquesta oportunitat per preguntar què ha passat a la seva escola recentment. Hinata descriu la sensació d'ofegament del riure durant l'hora de dinar dels companys de classe que van intimidar a Chiho. Després de l'hora de dinar a l'escola, la Hinata juga amb Yūsuke Takahashi, que prèviament va ser informat per Rei sobre la situació d'Hinata. A la sala shogi, Rei guanya el seu quart partit en general i el seu segon partit consecutiu en la competició que decideix el rang, sent elegible per als Tornejos Kishō, Shishio i Rookie. Després de dinar l'endemà, en Takahashi llança una bola ràpida cap a Takagi per espantar-la. En Takahashi li diu a la Hinata que la Chiho una vegada va compartir el seu dinar amb ell després que el seu dinar caigués a la sorra. Més tard, a la seva habitació, la Hinata revela a Rei que va enviar una carta a Chiho, però mai va rebre resposta. L'endemà, Hinata arriba a l'aula de l'aula, només per trobar insults sobre ella escrits a la pissarra.

7.- Inici de la Temporada de Plujos. Hachiya. Rei porta préssecs a l'Akari, mentre que la Hinata s'estira d'esquena després de patir una hemorràgia nasal. Aleshores, l'Akari li diu a la Rei que la professora de l'aula de l'Hinata va fer que Hinata enfuriés quan li deien que col·laborés. Com que l'Akari tem que el professor de l'aula també es posarà en contacte amb ella, podria demanar l'ajuda de Someji i Misaki per desactivar la situació. Mentre Rei exclama que ell també està aquí per ella, l'Akari compta amb el seu suport. A la nit, Harunobu li diu a Rei que el quatre vegades Rookie King anomenat Junkei Yamazaki serà a la final. Aleshores, Harunobu adverteix a Rei sobre el jugador professional de shogi Subaru Hachiya, sobrenomenat el Príncep Irritat de l'Est. Rei contempla que ha de guanyar al shogi per ajudar a la Hinata i l'Akari. L'endemà, durant les semifinals del Torneig de Rookie a la sala de shogi, Rei s'enfronta a Hachiya, conegut per fer clic amb la llengua entre altres gestos sorollosos. Rei finalment sacrifica el seu bisbe per tal de trencar la defensa d'Hachiya, fent que Hachiya renunciï. Smith i Yanagihara acaben el seu partit abans de dir-li a Rei que creu que el món gira al seu voltant. Aleshores, Hachiya fa una revisió posterior al partit molt innecessària a Rei en un restaurant.

8.- Lluna del migdia. Aventurers. Després que Rei expliqui que la mare de la Hinata ha mort i que el pare de la Hinata viu amb la seva nova xicota, Hayashida creu que hauria de parlar amb el professor de la Hinata. De camí cap a casa, Hayashida compra a Rei un pa de carn al vapor, tot i que l'acusa de ser desfasat i tossut. Hayashida va aconsellar a Rei que respires profundament i comencés a caminar pas a pas. L'endemà, Rei guanya el seu tercer partit contra Ichiro Morita al Torneig de Kishō i s'enfrontarà a Yamazaki a la final del Torneig Rookie. Rei aviat s'assabenta per Shimada que Harunobu va ser ingressat a l'hospital a causa de la seva rara malaltia. En el passat, Shimada es va trobar per primera vegada amb Harunobu durant les semifinals del Torneig de Shogi Infantil, on Rei va guanyar. Hanaoka va preparar menjars especials a causa de les restriccions dietètiques d'en Harunobu, mentre que en Shimada va visitar Harunobu per animar-lo a jugar encara millor. En el present, Shimada mostra a Rei una còpia dels rècords de joc d'en Harunobu a les semifinals contra Yamazaki, que revela que Harunobu es va ensorrar després de 138 moviments. Després de conèixer l'extensió de la rara malaltia d'en Harunobu, Rei encara planeja jugar a la final contra Yamazaki pel bé d'en Harunobu.

9.- Kingdom (Part 1). Kingdom (Part 2). L'Akari serveix a Rei unes costelles de porc per sopar abans del seu gran partit a la final del Torneig Rookie demà. D'altra banda, Hinata pateix un mal de panxa per estrès abans. la seva sortida de camp demà a Kyoto durant tres dies.En veure que la Hinata està lluitant per la seva vida tal com ha estat fent Harunobu, Rei li promet a Hinata que guanyarà i la portarà a les postres. A Osaka l'endemà, Rei passa per la conveniència. botiga i escolta dos homes que ridiculen l'estat de salut de Harunobu com una manera de mantenir el títol de shogi de Yamazaki. Rei arriba a la sala de shogi silenciosa per enfrontar-se a Yamazaki a la final. Durant el partit, Rei escolta la veu d'en Harunobu que li recorda que toqui el seu propi estil. de shogi. Amb això en ment, Rei deixa de banda els seus propis sentiments i juga pel bé d'aquells a qui li importa. Rei guanya la final i es converteix en el nou Rookie King. Més tard, Yokomizo li dóna a Rei alguns medicaments per a l'estómac de Shimada, i Rei viatja a Shink Carrer yōgoku a la recerca d'Hinata. Rei finalment troba la Hinata a la vora d'un riu proper, i ella l'abraça amb llàgrimes.

10.- Ales de Plata. Paisatge fluvial. Yamazaki reflexiona que "si creus i treballes dur cada dia fins i tot una hora més que tots els teus rivals, hi ha moltes possibilitats que el teu somni es faci realitat". Es va obsessionar amb el shogi i les curses de coloms des de la infància, però recentment va ser degradat a una classe i el seu colom favorit Silver no va tornar mai després de l'última cursa de primavera. Després de sis anys de convertir-se en un jugador professional de shogi, Yamazaki estava parat, mentre Rei i Harunobu van continuar avançant. Yamazaki recorda jugar a les semifinals contra Harunobu, que tenia una forta voluntat abans del seu col·lapse. Silver torna a Yamazaki a la seva cabana, mentre que Hanaoka regala a Harunobu un ram de flors a l'hospital. A la botiga wagashi, Rei regala postres a la família Kawamoto. L'Akari i la Hinata acaben menjant en excés, per a sorpresa de Rei i Someji. Rei porta la Momo a casa amb la Hinata per poder utilitzar el lavabo. Un flashback revela a la Hinata dient-li a l'Akari, en Momo i en Someji que en Rei va venir a veure-la a la vora del riu a Kyoto, on li va donar la medicina per a l'estómac, li va donar una mica de púding i li va dir que va guanyar el Torneig de debutants.

11.- On brilla el sol. Petit món. Yanagihara i Jingūji ofereixen a Rei un partit commemoratiu contra Sōya, cosa que en Shimada no seria apte per representar. L'endemà, el After School Shogi Science Club felicita a Rei com el nou Rookie King. Noguchi ho celebra amb ginger ale casolà, iogurt del mar Càspi, nattō amb boles de farina d'arròs, melmelada de prunes i dolços de ramune. Hayashida expressa el seu entusiasme quan va saber que Rei va guanyar el Torneig de debutants. Aclaparat de llàgrimes, Rei va al lavabo amb la consciència que tanta gent l'està arrelant. Més tard va al barri comercial i compra un diari. Mentrestant, Smith i Yokomizo discuteixen com el jugador professional de shogi Gakuto Sakurai li va rentar el cervell a Issa mitjançant una teràpia d'alpinisme. Durant les semifinals del campionat de Kishō, Shimada és capaç de guanyar contra Sakurai en un partit difícil. Mentre intenta fer sandàlies de palla, Noguchi revela que marxarà després de l'estiu per centrar-se en els exàmens universitaris, per a consternació de Rei. Aleshores, Noguchi li diu a Hayashida que la decepció i la solitud poden ser essencials per interactuar amb el món. Hayashida i Noguchi animen a Rei a reclutar més membres al Club Shogi, i finalment convèncer el director i el vicedirector perquè s'uneixin.

12.- Boira Negra. Llum. La Hinata troba amagada la línia de temps que faltava a la seva professora a l'aula d'estudis socials. En Takagi li diu a la Hinata una morena per sota, la qual cosa va fer que Hinata s'enfronti a la Takagi. No obstant això, la professora de l'aula d'Hinata s'enfonsa després d'haver estat preocupada per l'assetjament dels seus companys, i finalment és hospitalitzada a causa de l'estrès. Mentrestant, el director Kokobu es farà càrrec de l'aula de l'aula, parlant personalment amb els estudiants individualment després de classe per resoldre el conflicte abans que comencin les vacances d'estiu. Després, l'Akari porta la Hinata al moll per menjar torrada francesa en una tassa i croquetes de vedella. Més tard, l'Akari li diu a Someji que assistirà a la conferència de l'escola demà amb la Hinata. L'endemà a l'escola, la mare d'en Takagi i l'Akari inicien una discussió sobre una acusació falsa sobre en Takagi i no hi ha cap prova pel compte de la Hinata. La Hinata porta un Akari desconcertat a la infermeria de l'escola, mentre que la Kokobu torna per començar la conferència de l'escola a l'aula de la facultat amb la Takagi i la seva mare. Quan la Hinata li promet a l'Akari que no callarà mai més, en Kokobu li diu a la mare d'en Takagi que l'assetjament d'Hinata és la prova. Kokobu arriba a la infermeria de l'escola per parlar amb Hinata i Akari sobre què fer a continuació.

13.- Palma Petita. Lloc Assolellat. Malgrat la seva disculpa, Takagi divaga sobre les expectatives de la gent d'ella a Kokobu. La Hinata recorda que la Kokobu va treure a Takagi i la seva camarilla de l'aula la setmana anterior per a un interrogatori individual sobre sospita d'assetjament. Hinata després rep una carta de Chiho, que detalla la seva nova vida rural estudiant al Centre de Cura del Cor. La Chiho explica a més que l'oficina del seu pare és a prop del centre, i el seu professor Sato li va ensenyar a fer amics. Escriu perquè la Hinata la visiti durant les vacances d'estiu per tal de prendre xarop de pruna i blat de moro junts. Després, Shimada li dóna a Rei bosses de taronges d'estiu, i Rei visita la Hinata. Després d'esperar que la Hinata es desperti, la Rei nota una aura brillant al seu voltant, en la qual admet que l'assetjament s'ha acabat. Al moll, la Hinata li diu a la Rei que quatre matones li van demanar disculpes i van fer galetes amb ella. Rei demana disculpes per no haver estat allà per protegir la Hinata, però ella li fa adonar-se que ell sempre estava allà per ella, independentment. Quan comencen a caminar junts, ella li explica la seva carta de Chiho, i Rei personalment fa un jurament de lleialtat.

14.- Fluir. Tempesta Blanca (Part 1). Shimada i Yanagihara estan sorpresos amb el cartell promocional professional que mostra el partit commemoratiu entre Sōya i Rei, en comparació amb el pòster promocional no professional que mostra les finals del campionat de Kishō entre Shimada i Yanagihara. Jingūji recorda a Shimada i Yanagihara la seva mala salut i el seu primer partit atroç, en el qual en Shimada va acabar perdent. Mentrestant, Rei confirma a Hayashida que està nerviós pel partit commemoratiu a Morioka, mentre que Hayashida descobreix la conversa que la Rei i la Hinata van tenir anteriorment al moll des que es va resoldre la seva situació. Aleshores, Rei agafa un tren bala fins a Morioka, on Jingūji el porta a la seva àmplia habitació d'hotel amb vistes al llac Gosho. Sense res a fer fins a la recepció del vespre, Rei es pren un bany calent al seu bany en comptes d'anar a l'aigua termal local. Durant la recepció, Rei aviat s'adona que aquest serà el seu primer partit contra Sōya. Quan accidentalment s'aboca vi negre sobre el vestit i la corbata de la Sōya, Sōya diu amb calma als periodistes que farà tot el possible per tenir un gran partit contra Rei. L'endemà al matí, Sōya es posa roba tradicional japonesa per preparar el partit commemoratiu.

15.- Tempesta Blanca (2a part).. Tempesta Blanca (Part 3). Tempesta Blanca (part 4). Rei compara Sōya amb un ocell blanc d'ales llargues que va vagar pel pati del darrere d'en Rei durant la infància. A més, Sōya està agafant en préstec un quimono blanc al jugador professional de shogi Meiyo Tono, que és de Morioka. A l'inici del Partit Commemoratiu, Rei i Sōya creen una Doble Fortalesa, però Rei fa un moviment crucial amb el seu peó contra l'alfil de Sōya que canvia el curs del partit. Rei aconsegueix protegir el seu rei fins que s'equivoca amb el seu peó i perd. L'endemà, mentre en Rei puja al tren bala, es pregunta per què en Sōya és tan diferent dels altres jugadors professionals de shogi. Tres periodistes discuteixen que Rei va jugar al seu general de plata en lloc del seu peó mentre Sōya va assentir com a confirmació durant la seva revisió posterior al partit. A causa de l'augment del nivell d'aigua al riu Abukuma a causa de l'aproximació del tifó a l'arxipèlag japonès, el tren bala suspèn el seu servei durant el dia. Rei porta la Sōya a l'estació de tren de Sendai, on Rei obté un reemborsament i un canvi a la taquilla del tren. Després de reservar dues habitacions individuals d'hotel a Seisen Inn, les dues passen per la botiga de conveniència sota la pluja abans d'arribar a la fonda.

16.- Tempesta Blanca (Part 4). Continuat. Tempesta Blanca (part 5). Reinicia. Rei es va adonar que la Sōya el seguia en silenci camí cap a la posada Seisen. A la nit, Jingūji es posa en contacte amb Rei, alleujat que Rei i Sōya trobin un hotel prop de l'estació de tren. Jingūji informa a Rei que la Sōya ha patit una pèrdua auditiva intermitent des de fa deu anys, la qual cosa ha afectat la imatge pública de la Sōya. Rei es desperta l'endemà al matí, descobrint que la Sōya ja va pagar l'allotjament. Més tard a l'escola, en Rei té el so de les peces de shogi col·locades al tauler de shogi enganxat al cap. A la nit, a la sala shogi, Rei fa còpies dels registres de jocs passats de Sōya. Mentrestant, Hinata rep un missatge de text de Rei, dient que s'ha de preparar per a un partit demà. Les germanes Kawamoto estan emocionades d'haver preparat ous suaus amb farcit de porc estofat, però estan entristeses perquè la Rei no pugui venir a sopar. L'endemà, en Shimada es troba amb Rei de camí cap a la sala shogi estudiant els registres de jocs passats de Sōya. La Shimada li diu a la Rei que visiti Harunobu, que ha estat recentment donat d'alta de l'hospital. Harunobu guanya un partit utilitzant un Tempo Loss Bishop Exchange contra el jugador professional de shogi Aono. Rei està content de veure Harunobu viu i bé.

17.- Camp Cremat (Part 1). Camp cremat (2a part). Rei, Harunobu i Shimada estan disgustats pel cartell promocional senzill que mostra les finals del campionat de Kishō entre Shimada i Yanagihara amb Rei i Harunobu com a comentarista. Es demostra que Jingūji planejava mostrar la debilitat de Shimada i Yanagihara a causa de les retallades pressupostàries. Durant la recepció al local de la posada, Rei, Harunobu i Shimada són testimonis que Yanagihara és molt amable amb els espectadors. Amb dos partits guanyats cadascun fins ara, Shimada contempla que el cinquè partit de la final del campionat de Kishō és la seva oportunitat per destronar a Yanagihara del seu títol. Mentrestant, Yanagihara parla amb el periodista Gan, que té por de retirar-se perquè se sent com si estigués en un camp cremat. Yanagihara se sent carregat de fatxes, lluitant per mantenir el seu títol en honor als seus amics que han deixat de ser jugadors professionals de shogi. L'endemà al matí, Yanagihara es desperta i pren diversos medicaments. Quan comença el partit, Yanagihara juga un peó de vora pel seu tercer moviment i fa una torre de quart fitxer d'intercanvi de Bishop amb el seu cinquè moviment. Quan el partit entra a la fase final, Shimada juga amb un general d'or per tal d'aconseguir avantatge. Yanagihara es nega a deixar anar el seu ardent desig de renunciar.

18. Camp cremat (part 3). Camp cremat (part 4). Yanagihara interpreta a un general de plata contra Shimada per tal de muntar la seva llança, en la qual Shimada defensa amb el seu bisbe. Després de comparar Shimada amb el creixement d'una zelkova japonesa, Yanagihara és incapaç de comparar-se amb res. Shimada fa de general d'or i Yanagihara perd la concentració. Mentre les fatxes figuratives s'allunyen del seu cos, Yanagihara encara lluita per agafar-les. Yanagihara interpreta de manera arriscada el rei, i Shimada interpreta un bisbe ascendit en resposta. Tanmateix, Yanagihara finalment guanya el partit després de 169 moviments i guanya el títol d'Eternal Kishō després de ser deu vegades campió invicte. Yanagihara fa que Gan es faci una foto commemorativa amb Rei, Harunobu, Shimada, Jingūji i la resta d'espectadors, que tots van mostrar el seu suport a Yanagihara. Mentre Yanagihara atresora aquest moment, crema les fatxes figuratives i finalment deixa anar la seva càrrega. Yanagihara després li diu a Jingūji que està preocupat pel torneig de l'any vinent a la seva vellesa.

19.- Estar aquí. Vacances d'estiu (part 1). Les germanes Kawamoto intenten una nova recepta de "boletes de farina de xarop refrigerades" amb diferents sabors. Someji aprova després de provar una mostra. Tan bon punt comencen les vacances d'estiu, l'Akari i la Hinata visiten la Chiho al seu ranxo. Chiho encara lluita per mantenir la seva salut mental i física a causa dels records dolorosos que va patir a l'escola secundària d'Hinata. Quan l'Akari i la Hinata tornen a casa, venen boles de farina de xarop refrigerades a la botiga wagashi durant el festival d'estiu. Rei, que ajuda a netejar els bols i les tovalloles a la botiga wagashi, es sorprèn quan en Takahashi passa. Al vespre, les boles de massa s'esgoten després que es venen com a pastissos calents, però Someji li diu severament a l'Akari, la Hinata i la Rei com poden fer-ne més ràpidament. L'endemà, Someji diu a l'Akari i a la Hinata que van aconseguir un benefici net malgrat les seves lluites en vendes. Mentrestant, Kokobu assigna a la jove professora Komigawa com a nova professora de l'aula durant tres dies, però en Komigawa expressa com la mare d'en Takagi és testaruda pel fet que en Takagi és un assetjador. La Kokobu parla amb la Takagi sobre fer un esforç, i ell conclou que té ansietat. A la nit, l'Akari troba una Hinata adormida i els seus esbossos de dolços.

0.- Vacances d'estiu (2a part). Any nou. El Rei està sorprès pels esbossos de dolços de la Hinata plens d'idees innovadores, però té deures per a l'estiu. Revela que volia ser un jugador professional de shogi des que estava a quart de primària. Hinata es preocupa d'anar a l'escola secundària l'any que ve, tot i que vol ajudar a la botiga wagashi. Rei, Hinata i Momo es troben amb Noguchi al pati del darrere. Hayashida ve amb un plat de fideus flume. Quan l'Akari arriba amb tempura de pollastre, en Hayashida s'aixafa. Noguchi fa un joc amb els fideus flume sobre el canal de bambú, en el qual els marcats en rosa obtindran tempura de pollastre i els marcats en verd no obtindran res. A principis de gener de l'any següent, la Hinata estudia per a les proves d'accés a l'institut. Rei tutora Hinata després de saber que planeja assistir a la seva escola secundària. Akari mima a Rei i Hinata amb tofu fregit i tempura de gambes. Hinata reflexiona sobre les finances d'en Someji a la botiga wagashi si va a l'institut de Rei. Malgrat que la taxa d'acceptació és baixa, la Hinata encara està decidida a assistir a l'institut de Rei. La Hinata mira per la finestra del seu dormitori i veu la primera nevada de l'any.

21.- Temps de pas. Arriba la Primavera. Mentre reben una revisió del seu metge, Someji admet que vol mantenir-se amb vida fins que les seves tres nétes es casin. Hinata té cinc dies més per a les proves d'accés el divendres 13 de febrer. Rei sorprèn a la Hinata amb la notícia que en Takahashi va ser acceptat en una escola privada de Shikoku a causa d'una recomanació, el que va fer que Rei es penedeixi de les seves paraules. Hinata comença a pensar en Takahashi mentre visita la ciutat durant els propers dies. La nit abans de les proves d'accés a l'institut, en Rei es passa la nit quan la Hinata té febre. El dia de les proves d'accés, la Hinata es recupera de la febre i camina amb Rei a l'escola. Akari i Someji envien cadascun les seves benediccions. Després que la Hinata aprova els exàmens d'accés a l'institut, es prepara una festa de celebració en el seu honor. Un flashback revela que en Misaki estava preocupat perquè l'Akari i Someji deixin a Rei i Hinata sols durant la nit. En el present, Rei li diu a Someji que té vuit victòries a la competició que decideix el rànquing i té possibilitats de pujar de classe en els dos propers partits. Rei creu que Hinata és la seva nova llum. A la sala shogi, Rei es retroba amb Masachika.

22.- Capítol extra: L'altra casa. Nen de March Town. Rei visita la dona de Masachika a casa seva, descobrint que l'Ayumu va a una escola preparatòria mentre que la Kyōko és una treballadora temporal. La dona de Masachika s'adona que en Rei és suau com a jugador professional de shogi. El bon comportament d'en Rei en el passat va fer que la dona de Masachika i els seus fills s'allunyessin fins que ell abandonés la casa. L'esposa de la Masachika va tenir una vegada un somni estrany, en què Rei era el seu propi fill com Ayumu i Kyōko. Més tard, Rei convida a la Hinata i en Takahashi a un lloc de monjayaki abans que Takahashi marxi cap a Shikoku. Després de felicitar a Rei pel seu recent ascens a una classe, en Takahashi planeja arribar als tornejos de beisbol kōshien. Hinata està trista perquè en Takahashi marxi dissabte vinent, que és el dia de la festa de la flor del cirerer. El matí del festival de les flors de cirerer, l'Akari i la Hinata venen sopa de mongetes vermelles dolça amb boles d'arròs fora de la botiga wagashi. Hinata més tard decideix fer-se un tall bob, encara que no li agrada massa. Malgrat els comentaris positius de l'Akari, Someji i Momo baixen encara més l'autoestima de la Hinata. Quan la Rei arriba per portar la Hinata a l'escola, ell està molt fascinat amb el seu tall bob.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada