Bloc personal,

dilluns, 2 de maig del 2022

Wade (2020)

[1146]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Upamanyu Bhattacharyya, Kalp Sanghvi
Guió: Upamanyu Bhattacharyya, Kalp Sanghvi
Música: Troy Vasanth
Estudi: Ghost Animation

[ Curtmetratge, animació ] 11 min
Disponible a YouTube

Sinopsi

IMDb (8,0):
“En una versió de Calcuta, l'Índia, feta invivible per l'augment del nivell del mar, les coses prenen un gir fosc quan una família de refugiats del canvi climàtic és emboscada per un tigre als carrers inundats.”

Crítica

Una bafarada d’aire fresc…

Una metàfora del canvi climàtic i… Jesucrist (?), caminant sobre les aigües. Realment no l’he acabat d’entendre totalment i això que només són 8 minuts d’animació sense comptar títols de crèdit, però les metàfores visuals sempre funcionen bé sigui quina sigui la interpretació que en fa l’espectador.

No hi han diàleges, per la qual cosa no calen subtítols.

Resum (amb espòilers)

Calcuta, l'Índia, en un futur proper, s'ha vist molt afectada pel canvi climàtic i l'augment del nivell del mar. L'aigua de la inundació ha obligat la majoria de la gent a marxar fora de la ciutat, convertint-la en un poble fantasma. El bosc de Sundarbans, just a la franja sud de la ciutat, també ha estat devastat, forçant molta vida salvatge, inclosos els tigres, a moure's cap al nord cap a la closca de Calcuta.

No obstant això, algunes persones romanen a la ciutat, vadeant, buscant subsistència. Una família de refugiats pel canvi climàtic arriba a un Park Street inundat, on són atacats per un tigre famolenc. Mentre alguns moren, la resta aconsegueix fugir a un edifici proper, deixant enrere una noia cega que utilitza una bassa feta amb ampolles de plàstic per al seu transport.

Quan una emboscada de tigres molt més gran arriba a l'escena, les coses comencen a prendre un gir fosc quan ambdues espècies fan un esforç extraordinari per sobreviure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada